ΚΕΤΘ - Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TASOSL
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από TASOSL »

Psarakas έγραψε:Γεια σας παιδια και καλη χρονια. Σημερα εμαθα απο το army.gr οτι παρουσιαζομαι πεζικό στο Κ. Ε. ΤΘ. Στις 7/2. Επειδη εχω αγχωθει θελω να βοηθήσετε γενικα με το τι παιζει εκει αν ειναι οντως κοκομπλοκο. Απο χαλκιδα ειμαι οποτε θα ειναι κοντα δεν με νοιαζει για τα τρενα.Sleeping bags και κινητο (κινεζικο με tv και καμερα) περνάω; Τι παιζει με το ΛΥΒ τι ειδικοτητες θα υπαρχουν και γενικα οτι χρειαζεται κανεις για να μην παει στα τυφλα. Θα το εκτιμησω πολυ αν μας βοηθησετε και εγω και η υπολοιπη σειρουλα που παρουσιαζεται μαζι μου. Ευχαριστω πολυ, μολις καταλαβα οτι βρόμισα!

Σειραααααα μαζι ιδια μερα παρουσιαζομαστε πεζικο οδερπας εγω λογικα και εσυ το ιδιο! Απο που εισαι;
Ozymandias
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ozymandias »

Εγω ΚΕΤΘ έκανα το 2008 οπότε δεν ξέρω πως είναι τώρα τα πράγματα. Η λογική λέει πως θα είναι πιο χαλαρά (όσο περνάει ο χρόνος χαλαρώνει ο στρατός, βάλε και τη μείωση στο 9 μηνο) αλλά τα πάντα σε οποιοδήποτε στρατόπεδο είναι θέμα διοικητή και αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη οπότε μην πάρεις ότι σου πω σαν ευαγγέλιο.

Σε γενικές γραμμές το ΚΕΤΘ δεν είναι εύκολο. Εντάξει είναι ΚΕΝ οπότε τουλάχιστον στην αρχή Είναι χαλαρά αλλά μετά τεντώνει κάπως το πράγμα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ανύπαρκτος. Όχι μόνο λόγω βολών πορειών κτλ αλλά και λόγω τρελλής αγγαρείας (τα αγαπημένα αθλήματα του γόπινγκ και του κλάδινγκ, καθαριότητες κτλ) και προετοιμασίας για την παρέλαση της ορκομωσίας. Σαν πειθαρχία όσο έκανα Εγώ εκεί δεν πέτυχα πολλά στελέχη εκτος των βασικών (ουλαμαγοί, διοικητής ίλης κτλ) και περισσότερο μας έτρεχαν κάτι ΔΕΑ που είχαν πάρει μετάθεση εκει στα λελέ τους και δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν, γενικά καλά παιδιά αλλά πάντα υπήρχαν 1-2 λαλάκες. Αυτός που θα σας ζαλίζει πιο πολύ τα @@ από οποιονδήποτε θα είναι ο λουι (Λ. Υ, λοχίας υπηρεσίας). Στο ΚΕΤΘ όπως το έζησα εγώ είναι παλιός φαντάρος και αυτός στα λελέ του και είναι υπεύθυνος για τα καθημερινά μιας Επιλαρχίας (σηκωθείτε στην Ώρα σας, κάντε καθαριότητες, μαζευτείτε να πάτε μαγειρεία κτλ) και κυρίως για να σας πρήζει τη ζωή με τη γκρίνια του. Επειδη στο ΚΕΤΘ (πάλι όταν ήμουν εγώ εκεί, δεν ξέρω αν άλλαξε τώρα) ο λουι ήταν εβδομαδιαία υπηρεσία (δηλ. Δεν άλλαζε κάθε μέρα αλλά μετά από μια εβδομάδα και συνεπώς ο Φαντάρος που την αναλάμβανε Έμενε μέσα για την βδομάδα αυτή), όλοι που την έτρωγαν στη μάπα τους έπεφτε βαριά και αν ήταν και λιγάκι λαλάκες, το έβγαζαν στους νέους. Η γενική μου άποψη είναι πως επειδή το ΚΕΤΘ είναι τεράστιο και με πολύ κόσμο, δεν θα φας καμπάνα αν δεν κάνεις χοντρή *****, να είσαι όμως προετοιμασμένος για έλλειψη χρόνου ξεκούρασης και ύπνου.

Οι εγκαταστάσεις είναι ανάλογα με το σε ποια επιλαρχία είσαι. Όταν πήγα εγώ, η 1η και η 2η επιλαρχία ήταν ξενοδοχεία για δεδομένα ΕΣ, αντίθετα η 3η π. Χ στην οποία πήγαιναν οι φαντάροι που έμεναν στο ΚΕΤΘ μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης για εκπαίδευση ειδικότητας ήταν ΤΟ χάλι. Μια μέρα φάγαμε αγγαρεία να την καθαρίσουμε και όταν τινάξαμε τις Κουβέρτες τύφλα να έχει η Αμμοθύελα στη Σαχάρα. Τώρα βέβαια μπορεί και να έχουν στρώσει τα πράγματα. Το φαγητό για εμένα ήταν ελεεινο αλλά λάβε υπ' όψιν πως είμαι και κομμάτι περίεργος στο φαί. Προς ελαφρυντικό των μαγείρων, το ΚΕΤΘ έχει τόσα άτομα που κάνει το ποιοτικό μαγείρεμα (πάντα για δεδομένα ΕΣ) σχεδόν αδύνατο.

Για το κινητό που λες, Όταν παρουσιάστηκα με άφησαν να κρατήσω το δικό μου που όμως δεν είχε κάμερα. Άποψή μου είναι πως αν μπορείς να Βρεις κανένα αρχαίο κινητό χωρίς κάμερα, καλύτερα κάντο έτσι και μην το τραβήξεις. Δεν ξέρεις σε τι Λαλάκα θα πέσεις και είναι καλύτερο να μη δίνεις αφορμές για καμπάνιασμα. Μπορεί να μη σου πουν και τίποτα, αν σου τύχει όμως να πέσεις σε τύπο που ψάχνεται για να στη ρίξει, η κάμερα στο κινητό είναι πανεύκολος στόχος. Στη σειρά μου δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το sleeping bag, πάρε μαζί σου αλλά πριν το χρησιμοποιήσεις ρώτα με τρόπο (όχι Π. Χ απάνω στην αναφορά γιατι πολύ πιθανό να φας Άκυρο έτσι για το τέντωμα, ρώτα κατ'ιδίαν) για να είσαι 100% σίγουρος.

ΛΥΒ και ειδικότητες... Μεγάλη συζήτηση. Στα ΤΘ (δεν ξέρω Για άλλα σώματα), πας ΛΥΒ ανάλογα αν έχεις Ειδικότητα που απαιτεί να είσαι υπαξιωματικός.4 που μου έρχονται στο κεφάλι ΑΠΜΑ (Αρχηγός πληρώματος μέσου άρματος), ΑΠΑΟ (Αρχηγός πληρώματος Ανιχνευτικού οχήματος), ΥΣΟΑ (Υπαξιωματικός σιτιστής οδηγός αυτ/του) και ΥΚΟΑ Υπαξιωματικός Κινήσεως οδηγός αυτ/του). Αν η ειδικότητά σου σε πάει ΛΥΒ είναι εύκολο να το μάθεις αλλά να ξέρεις πως ειδικότητες όπως ΟΔΕΡΠΑΣ (Οδηγός ερπυστριοφόρου ασυρματιστής), ΟΔΜΑ (Οδηγός μέσου άρματος), χειριστής όλμων, ΟΔΑΣ (Οδηγός ασυρματιστής) και ΟΔΑΥΤ (Οδηγός αυτ/του) που είναι πολύ συνηθισμένες, δεν περνουν ΛΥΒ.

Ozymandias
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Συνεχίζω σε 2ο Post για να μην κοπεί. Το σημαντικό με τις ειδικότητες είναι ότι στην πλειοψηφία τους χρειάζονται κάποια επιπλέον Εκπαίδευση που γίνεται μετά το πέρας της βασικής. Το ερώτημα για σένα δεν είναι τόσο το ποιά εκπαίδευση όσο το που γίνεται. Οι συναφείς με άρματα ειδικότητες γίνονται στο ΚΕΤΘ οπότε αν έχεις ειδικότητα του τύπου ΑΠΜΑ, ΟΔΜΑ, ΟΔΕΡΠΑΣ, μένεις μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης επιπλέον στο ΚΕΤΘ για να τις ολοκληρώσεις. Δεν ξέρω για πόσο τώρα με το 9 μηνο, εξαρτάται και από την ειδικότητα. Οι ΟΔΑΣ και ΟΔΑΥΤ πάνε στα Γιάνεννα, οι μάγειροι στο ΚΕΕΜ σε Σπάρτη και Γύθειο και γενικά εκτός και αν η μονάδα που θα υπηρετήσεις στην παραμεθόριο έχει σχολείο για την ειδικότητα που έχεις, πρώτα θα πρέπει να μετατεθείς κάπου που να μπορείς να ολοκληρώσεις τη μετεκπαίδευση και μετά φεύγεις ορστικά για μονάδα παραμεθορίου. Εγώ π. Χ με ειδικότητα ΑΠΑΟ πήγα κατευθείαν παραμεθόριο στην 95 ΕΑΝΕΘ χωρίς ενδιάμεση παραμονή σε άλλη μονάδα μια και είχε σχολείο για την ειδικότητά μου (άσχετα αν τελικά μου άλλαξαν ειδικότητα λόγω γιώτα).

Για τις ειδικότητες, να ξέρεις ότι όταν αυτές βγαίνουν, δεν λαμβάνεται υπ'όψιν το γιώτα σου και μπορεί όταν αυτό βγεί να σε αποκλείει από την ειδικότητα που σου έδωσαν. Όταν υπηρετούσα, ΛΥΒ περνούσαν μόνο οι Ι1 και στους υπόλοιπους άλλαζαν ειδικότητα. Σειρά μου ΑΠΑΟ βγήκε Ι2 λόγω ελαφράς μυωπίας και κατέληξε απλός τυφεκιοφόρος. Υπόψιν ότι κανείς άοπλος δεν μπορεί να κατέχει μάχιμη ειδικότητα. Αν λοιπόν βγεις άοπλος, θα πάρεις σίγουρα αλλαγή ειδικότητας σε κάποια από τις λεγόμενες γιωτοειδικότητες, όπως π. Χ ΤΕΧΑΠ (Τεχνικός Αποθηκάριος), Γενικών καθηκόντων ή Σιτιστής. Εγώ για παράδειγμα βγήκα Ι4 και απο ΑΠΑΟ κατέληξα σιτιστής. Η αλλαγή ειδικότητας μπορεί να καθυστερήσει πολύ να γίνει (εμένα μου ήρθε πάνω από 2 μήνες αφότου μετατέθηκα παραμεθόριο) οπότε μην ανησυχήσεις. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι ειδικότητες είναι διακοσμητικές και τελικά όλοι καταλήγουμε σκοπάνθρωποι και αγγαρειομάχοι οπότε μην πολυσκοτίζεσαι, είναι πολύ κακό για το τίποτα.

Νομίζω πως πολλά είπα, αν δεν σε κάλυψα σε κάτι ή θες κάτι άλλο με ρωτάς. Άντε καλή θητεία συν-τέθωρα Εικόνα

Ozymandias
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Τώρα είδα πως πας πεζικό. Ωραία τυφλός είμαι Εικόνα Αυτά που σου είπα για ειδικότητες λοιπόν ξέχνα τα γιατί δεν ισχύουν στο πεζικό. Τα γενικότερα του ΚΕΤΘ τα κρατάς.

Αυτά παθαίνει κανείς άμα βιάζεται, γράφει ώρα για να μην καταφέρει τελικά τίποτα.

TASOSL
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TASOSL »

Ozymandias έγραψε:Τώρα είδα πως πας πεζικό. Ωραία τυφλός είμαι Εικόνα Αυτά που σου είπα για ειδικότητες λοιπόν ξέχνα τα γιατί δεν ισχύουν στο πεζικό. Τα γενικότερα του ΚΕΤΘ τα κρατάς.

Αυτά παθαίνει κανείς άμα βιάζεται, γράφει ώρα για να μην καταφέρει τελικά τίποτα.

Σε ευχαριστουμε για τις πληροφοριες σου και για ολα αυτα που εγραψες, αλλα πιστευω πως ο καθενας βλεπει με τον δικο του τροπο την θητεια! Οσο για το ΚΕΤΘ εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια χωρις αυτο να σημαινει οτι θα περασεις στην λουφα απο εκει! Τελος παντων καλη θητεια να εχουμε και ο στρατος ειναι μια εμπειρια που θα μας μεινει σε ολη μας την ζωη!
Psarakas
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Psarakas »

Φιλαράκια μου σας ευχαριστώ όλους παρα πολυ.Ozymandias με ενημέρωσες πλήρως και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Τασούλη καλη θητεία να έχουμε φίλε μου και εγω Οδηγος Ερπυστριοφόρου ειμαι. Να στε καλα ολοι σας! Τάσο στείλε μου σε Mail το μσν σου
lok

Δημοσίευση από lok »

Ρε παιδια ξερει κανεις να μου πει που μπορω να μεινω στον αγιο θωμα. Η καπου εκει κοντα στο στατοπεδο;
TASOSL
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TASOSL »

lok έγραψε:Ρε παιδια ξερει κανεις να μου πει που μπορω να μεινω στον αγιο θωμα. Η καπου εκει κοντα στο στατοπεδο;

απο οτι μου ειπαν εχει ενα ξενοδοχειο πολυ κοντα τωρα ονομα και τετοια δεν ξερω να σου πω! Ποτε μπαινεις;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 103
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Στον Αυλώνα ίσως βρείς. Βέβαια δεν είναι κοντά στον Άγιο Θωμά για΄τι σίγουρα θα χρειαστείς ταξί.
...
lok

Δημοσίευση από lok »

Μπαινω 8 φεβρουαριου... Βασικα θελω να μεινω καπου κοντα ωστε να μπω νωρις στο στρατοπεδο...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 103
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μπορείς αν θές να μείνεις και σε ξενοδοχείο δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμός Λαρίσης) και να πάρεις τοπρωϊνο τραίνο για Άγιο Θωμά.
Άβαταρ μέλους
Rossoblu
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Rossoblu »

Αρχικα καλη θητεια στα παιδια της 314 που θα μπουνε σε ενα μηνα! Τους περιμενουμε πως και πως! Χεχε! Λοιπον πριν απο 2 μηνες παρουσιαστηκα Αυλωνα! Αρχικα ημουν αρνητικα διατεθημενος με το ΚΕΤΘ. Ολα αλλαξαν ομως μετα τη δευτερη μερα. Μετα το αρχικο ψαρωμα (μη φανταστειτε τιποτα ιδιαιτερο, ετσι για το εθιμο!) οι 20 μερες που μειναμε στο κεντρο ηταν ισως οι καλυτερες της θητειας μας. Πρεπει να συνηθισετε αρχικα τις μεγαλες αποστασεις. Το στρατοπεδο ειναι τεραστιο και δεν πας μονος σου ΠΟΥΘΕΝΑ και για κανενα λογο. Πρεπει να σε συνοδευει καποιο οργανο απαραιτητα. Οι εγκαταστασεις ειναι ανακαινισμενες στις περισσοτερες ΙΛΕΣ (εκτος της 1ης αν δεν κανω λαθος). Θα κοιμαστε σε θαλαμους των 20-22 και θα εχετε στη διαθεση σας 2 ντουζ,2 τουαλετες και δυο νιπτηρες! Το φαγητο για κεντρο ειναι ΑΡΙΣΤΟ! Ειναι πολυ πιθανο στις μοναδες σας να αναπολησετε το φαγητο του κεντρου, πραγμα που μου συμβαινει προσωπικα. Ο διοικητης του κεντρου Ταξιαρχος Αναγνωστοπουλος ειναι πολυ ξηγημενος και θελει οι νεοσυλλεκτοι να περναν καλα! Θα το δειτε! Στα αρνητικα ισως το πρωινο εγερτηριο που ειναι στις 5.45 αλλα θα το συνηθισετε και το οτι συνηθως μεσημερι δεν σου δινουν παραπανω απο 1 ωρα για ξεκουραση. Γενικα εκμεταλλευτειτε το γεγονος της πολυκοσμιας και χαθειτε μεσα στο πληθος οταν σας μυριζει αγγαρεια και θα περασετε τελεια! Χαιρετισμους απο την Αεροπορια Στρατου της 313 στον Υπιλαρχο Καπανταη και στον ΕΠΟΠ Λοχια Μπουρνελη οσοι τους πετυχετε εκπαιδευτες!

17/11/10 - 9/12/10 ΚΕΤΘ 9/12/10 - 6/5/11 3ο ΤΕΑΣ 7/5/11 - 29/5/11 I ΜΠ/ΛΣ 30/5/11 - 16/8/11 3ο ΤΕΑΣ
Nikos4
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikos4 »

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες rossoblu Εικόνα
πετρος

Δημοσίευση από πετρος »

Καλισπερα παιδια μπαινς αυλωνα το φεβρουαριο σαν πυροβολιτης μπορειτε να μου πειτε πςς ειναι?
skalk
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από skalk »

Nassos έγραψε: Απορώ πως αντέχατε. Μου έλεγαν ότι τότε ήταν πολύ πιο αυστηρά ακόμη και από τις Ειδικές Δυνάμεις.
Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, λόγω εργασίας δεν έχω την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, είμαι φωτογράφος και έχω μαγαζί στην Θεσσαλονίκη (και όταν υπάρχει πάθος για την δουλειά που κάνεις αφιερώνεις πολύ χρόνο). Αντέχαμε αναγκαστικά. Εγώ το είχα πάρει πολύ σοβαρά το θέμα, λόγω του ότι ο πατέρας μου ήταν και αυτός ΟΔΜΑ και από μικρός άκουγα ιστορίες. Δεν περιγράφετε η χαρά μου όταν ήρθε το χαρτί και είδα πως πάω Αυλώνα. Μην σου πω πως ξαναπήγα σαν 1η σειρά πενταετούς υποχρεώσεως πάλι σαν ΟΔΜΑ. Και εκεί ήταν δύσκολα αλλά όχι στο κέντρο. Αυτή την φορά ήταν στην μονάδα το δύσκολο. Κυκλοφορούσαμε με τον 20-1 υπό μαλης γιατί μας είχαν στην μπούκα ΟΛΟΙ! Οι στρατιώτες μας μισούσαν γιατί υπαγόμασταν στην δύναμη των στρατιωτών,(στους ίδιους θαλάμους κοιμόμασταν), αλλά δεν μπαίναμε σκοπιά οπότε τους πήγαινε εμπλοκή. Οι δε αξιωματικοί μας είχαν άχτι γιατί δεν ακολουθούσαμε εντολές του στιλ «τα φαντάρια να τα έχετε σούζα» και «να βγάζετε αναφορά τους στρατιώτες για να σας σέβονται», επίσης και για τον λόγω του ότι εμείς πληρωνόμασταν με καλούτσικο μισθό. Μας έβλεπαν σαν «τα φανταρια που τρώνε χρήμα» κάτι τέτοιο. Βέβαια αυτά ξεπεραστήκαν πολύ γρήγορα (μερικοί μήνες) και όπως ήταν αναμενόμενο οι μονάδα στηρίχτηκε επάνω μας πάρα πολλές φορές. Εισπράτταμε συγχαρητήρια καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μας εκεί. Δεν είναι όπως σήμερα. Έχω γνωστά παλικάρια (φίλους) που πάνε τώρα να κάνουν την θητεία τους και μου λένε πως είναι κολέγιο. Είναι σαν να φεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής και να πηγαίνουν διακοπές (εντάξει μην τα παραλέμε στρατός είναι, πάντα σε λογικά πλαίσια). Αλλά πραγματικά, με αυτά που πέρασα στον Ελληνικό στρατό σαν φαντάρος αλλά και σαν ΟΠΥ τα σημερινά χρόνια μου φαντάζουν σαν .διακοπές. [:) ] [;) ] [;) ]
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες