ΕΛΔΑΦ - Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από POLITHS »

Yiorgis007 έγραψε: Να ρωτήσω κάτι; Οκ αυτές οι φώτο είναι παλιές νομίζω αφού βλέπω και το κτίριο της Ιταλικής διοίκησης Υπό κατασκευή. Αλλά είδα σήμερα Τα οχήματα MRAP που παραλάβαμε σε φωτογραφίες, και το απόσπασμα (μάχιμο με πλήρη εξάρτηση) φορούσε ακόμα τις χακί παραλλαγές ! Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να φορέσουν ερήμου; Θα γελάει όλη η συμμαχία μετά απο τόσα χρόνια, γιατί καλά στην αρχή πες δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Τώρα; Έστω να βάλουμε την Κυπριακή! Μια χαρά είναι, έχει και δικέφαλους βυζαντινούς πάνω διάσπαρτους!

παραθέτω και σύνδεσμο!

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3736

φιλε μου σωστη η παρατηρηση σου η αποστολη εχει παραλλαγες ερημου και αρβυλα ερημου οι οποιες ομως φερονται κατα τους θερινους μηνες οταν αλλαζει εδω στην ελλαδα το ωραριο και η στολη τοτε αλλαζει και στο αφγανισταν η στολες ερημου φερονται απο μαιο μεχρι και οκτωμβριο ενω το χειμωνα το προσωπικο φερει τις κανονικες παραλλαγες με μαυρα αρβυλα. Ειμαστε οι μοναδικοι που φερουν σκουροχρωμες παραλλαγες και μαυρα αρβυλα και οι παραλλαγες ερημου που χορηγουνται ειναι χρησιμοποιημενες και οχι καινουργιες οπως θα επρεπε σε καθε αποστολη με αποτελεσμα η εμφανιση τους μετα απο τοσες αποστολες να ειναι απαραδεκτη.
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 8
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Απ'όσο ξέρω το καλοκαίρι φοράνε της ερήμου.

Διεθνής Δύναμη Βοήθειας για Ασφάλεια (ISAF)

Έχει βέβαια λεχθεί ότι η Ελληνική παραλλαγή ερήμου μοιάζει με την αντίστοιχη Βρετανική και για να μην υπάρξουν επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής αποστολής φοράνε την κανονική παραλλαγή. Κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό δεν το ξέρω, απλώς το αναφέρω.
Yiorgis007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Yiorgis007 »

Μάλιστα! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση, τώρα υπάρχει κάποια λογική!

Είδα στον σύνδεσμό την θερινή παραλλαγή! Πολύ πολύ καλή! Ίσως θα πρέπει να δωθεί και στην ΕΛΔΥΚ Η ίδια Γιατί υπηρέτησα εκεί και το καλοκαίρι ήμασταν σα τη μύγα μες στο γάλα! Κάτι ακόμα, οι άντρες του MRAP φέρουν Μ4 ;

Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Nassos έγραψε:Απ'όσο ξέρω το καλοκαίρι φοράνε της ερήμου.

Διεθνής Δύναμη Βοήθειας για Ασφάλεια (ISAF)

Έχει βέβαια λεχθεί ότι η Ελληνική παραλλαγή ερήμου μοιάζει με την αντίστοιχη Βρετανική και για να μην υπάρξουν επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής αποστολής φοράνε την κανονική παραλλαγή. Κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό δεν το ξέρω, απλώς το αναφέρω.
φιλε nasso η παραλλαγη ερημου που εχει το τεσαφ ειναι ιδια παραλλαγη με την ελληνικη υπηρεσιακη απλα η χρωματισμοι ειναι ανοιχτoxρωμοι φαντασου σαν βλεπεις ξεβαμενη ελληνικη παραλλαγη δεν εχει καμια σχεση με την βρετανικη και ολα αυτα περι αποφυγης επιθεσεων τοσα χρονια ηταν απλα και μονο υπεκφυγες. Αρκει να σου πω οτι μετα απο 8 ετη αποστολης μολις φετος αντικατασταθηκε ο οπλισμος και απο το απαραδεκτο g3 το προσωπικο φερει Μ16 Επισης ευτυχως φροντισε ο αρχηγος και πηραν περισυ τα 2 τεθωρακισμενα πολιτικου τυπου toyota land cruiser και τωρα και ταMRAP Οποια θα προστατευουν το προσωπικο κατα τις κινησεις του καθως τοσα χρονια οι κινησεις γινοταν με vbl τα οποια ομως δεν ειχαν θωρακιση ολα αυτα γινοταν για να μην εχουν οι συμμαχοι απαιτησεις απο εμας και οποτε ζητουσαν κατι η δικαιολογια ηταν οτι δεν εχουμε εξοπλισμο ρεζιλευοντας Την χωρα μας στους συμμαχους τα συμπερασματα δικα σας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

POLITHS, έχω στη κατοχή μου παραλλαγή ερήμου και την έχω συγκρίνει με την αντίστοιχη Βρετανική. Από μακριά πίστεψε δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Κάτι το οποίο δεν ισχύει με τις αντίστοιχες κανονικές.

Εικόνα

Αυτό που έγραψα απλώς το ανέφερα, χωρίς να σημαίνει ότι το δέχομαι. Άλλωστε όπως σωστά γράφεις με την έλευση του Α/ΓΕΣ Φράγκου έδειξαν επιτέλους ενδιαφέρον γιατί τόσα χρόνια για το ΤΕΣΑΦ ίσχυε το "μην μας ενοχλείτε".

Για το G3 και το M16, είχα στη θητεία μου είχα ΕΜΘ Επιλοχία που πήγε Αφγανιστάν και από αυτά που μου έλεγε προτιμούσε το G3 από το Μ16, έστω και με τα μειονεκτήματα που έχει.
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Nassos έγραψε:POLITHS, έχω στη κατοχή μου παραλλαγή ερήμου και την έχω συγκρίνει με την αντίστοιχη Βρετανική. Από μακριά πίστεψε δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά. Κάτι το οποίο δεν ισχύει με τις αντίστοιχες κανονικές.

Εικόνα

Αυτό που έγραψα απλώς το ανέφερα, χωρίς να σημαίνει ότι το δέχομαι. Άλλωστε όπως σωστά γράφεις με την έλευση του Α/ΓΕΣ Φράγκου έδειξαν επιτέλους ενδιαφέρον γιατί τόσα χρόνια για το ΤΕΣΑΦ ίσχυε το "μην μας ενοχλείτε".

Για το G3 και το M16, είχα στη θητεία μου είχα ΕΜΘ Επιλοχία που πήγε Αφγανιστάν και από αυτά που μου έλεγε προτιμούσε το G3 από το Μ16, έστω και με τα μειονεκτήματα που έχει.
απο μακρυα ναι απο κοντα ομως καταλαβαινεις την διαφορα πιστεψε με και εμφανησιακα και εργονομικα τσεπες, υφασμα, ανεση. Οσο για το g3 θα κρατησω μονο το διαμετρημα7,62 Καθως στα υπολοιπα το οπλο ειναι μονο για βολη νεοσυλεκτου πρηνηδον. Τι να πουμε για τον μοχλο πυρος και ασφαλεια που το δακτυλο μεσου ανθρωπου δεν τον φτανει (σε βολες ταχειας αντιδρασης που πρεπει να παιζεις ασφαλεια), να πουμε για το βαρος του, τις εμπλοκες που ειναι παρα πολλες ακομη και οταν ειναι καθαρο, το μηκος του που ειναι μεγαλο και δεν κανει για κατοικημενους τοπους, το οτι δεν εχει ραγα picatiny για να βαλεις παρελκομενα ειτε διοπτρες ειτε laser η ακομη και φακους, το m16 τα εχει ολα εκτος απο το διαμετρημα 5,56το οποιο για το υψομετρο της καμπουλ και τις αποστασεις που μπορει να χρειαστει να βαλεις ειναι μικρο. Το θετικο ειναι αυτο που ειπες οτι ο νυν αρχηγος εχει δωσει μεγαλη βοηθεια σε αυτην την αποστολη η οποια οσο και να μην το θελυον καποιοι παιζει ρολο στο πως μας βλεπουν οι συμμαχοι καλως η κακως το πως και ποσο θα σε υποστηριξουν οι συμμαχοι στην εξωτερικη σου πολιτικη εξαρταται στο ποσο τους βοηθας σε αυτες τις αποστολες τις δυναμεις τους.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι έχεις δίκιο, το G3 είναι τυφέκιο άλλης εποχής και άλλης φιλοσοφίας. Είναι battle rifle και όχι assault rifle.

Μπορεί πάντως να πάρει ράγες picatinny και ράγα RAS στη κάνη. Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί έχουν τέτοια τροποποιημένα G3 σε ρόλο ακροβολιστή.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Nassos έγραψε:Ναι έχεις δίκιο, το G3 είναι τυφέκιο άλλης εποχής και άλλης φιλοσοφίας. Είναι battle rifle και όχι assault rifle.

Μπορεί πάντως να πάρει ράγες picatinny και ράγα RAS στη κάνη. Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί έχουν τέτοια τροποποιημένα G3 σε ρόλο ακροβολιστή.

φυσικα και μπορουν φιλε nasso να παρουν ραγες Αλλα ο ελληνικος στρατος δεν εχει προμηθευτει οποτε... Παλι στο μηδεν και τα στελεχη ακαλυπτα ασε αγανακτησαμε 4 μηνες με τα g3 και colt1911 τα οποια τα εβλεπαν οι ξενοι σε αλλα στρατοπεδα που πηγαιναμε Και γελουσαν δεν μπορεις να φανταστεις τελος παντων ευτυχως τα αντικατεστησαν και παμε μπροστα
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Nassos έγραψε:Ναι έχεις δίκιο, το G3 είναι τυφέκιο άλλης εποχής και άλλης φιλοσοφίας. Είναι battle rifle και όχι assault rifle.

Εικόνα
βαλε και μια φωτο με το ελληνικο g3 να γελασουμε λιγο ΕικόναΕικόναΕικόνα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Και με άλλα πράγματα γέλαγαν αλλά δεν νομίζω ότι είναι της παρούσης να τα λέμε δημοσίως.

Τα G3 των Εθνοφυλάκων είναι πολύ καλύτερα από του Ελληνικού Στρατού. Δές εδώ και θα καταλάβεις
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Nassos έγραψε:Και με άλλα πράγματα γέλαγαν αλλά δεν νομίζω ότι είναι της παρούσης να τα λέμε δημοσίως.
οποτε θες τα συζηταμε
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από yandr »

Σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεαν από αμερικανικά πυρά, την ώρα που φούντωναν τα σενάρια για αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστά. Τυχαίο; Δε νομίζω...

Προφανώς τώρα μπορούν να ισχυριστούν πιο εύκολα ότι η αποστολή τους πέτυχε και να σημοδιοποιήσουν στο προσεχές μέλλον σχέδιο 'διαφυγής'.

Προφανώς, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο η ΕΛΔΑΦ θα είναι η πρώτη που θα την κάνει από εκεί.
TUROK
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από TUROK »

Ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες των ελληνων στρατιωτων στο αφγανισταν;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, υπαξιωματικός του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετεί στο Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης στο Αφγανιστάν και ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προ
τριημέρου αισθάνθηκε πόνο στην καρδιά συνεπεία ίωσης.

Ο υπαξιωματικός, ο οποίος έτυχε θεραπευτικής αγωγής με φάρμακα, μεταφέρθηκε με το τακτικό δρομολόγιο στο Ραμστάιν της Γερμανίας Απ΄ όπου σήμερα το πρωί παρελήφθη από αεροσκάφος C-27 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που τον
μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 15:20 μ. Μ. με την συνοδεία ιατρού και νοσηλευτή του Στρατού Ξηράς.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή.

O υπαξιωματικός την Δευτέρα νόσησε από ίωση που επηρέασε το μυοκάρδιο. Νοσηλεύτηκε για 3 ημέρες σε νοσοκομείο του Αφγανιστάν.

πηγή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Η εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων σε ένοπλες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και νέες παραινέσεις από την Αριστερά για άμεση αποχώρηση και επιστροφή στην πατρίδα.

Οπως έγινε γνωστό, την Κυριακή του Πάσχα το στρατόπεδο της ελληνικής δύναμης, όπως και πολλά άλλα στην περιοχή, έγινε στόχος επίθεσης με πυρά ελαφρών όπλων και αντιαρματικών.

Οπως ανακοίνωσε το ΥΕΘΑ, η επίθεση σημειώθηκε στις 13:46 (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής «στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν».

«Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.

...

Το άκουσμα της είδησης έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της παρουσίας Ελλήνων στρατιωτών σε μία από τις πλέον ασταθείς περιοχές του πλανήτη.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος Ελληνες στρατιώτες να εκτίθεται σε κίνδυνο για τη ζωή τους:

«Η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν μεγάλες ευθύνες για την αποστολή και συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η συνέχιση της παραμονής τους θα τις καθιστά ακόμα μεγαλύτερες, καθώς ο κίνδυνος για απώλεια ανθρώπινων ζωών γίνεται διαρκώς μεγαλύτερος.

Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκα στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχίσει και σε αίμα. Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα την επιστροφή τους, όπως και όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ:

Η πάγια θέση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για απόσυρση όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν και η άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό και δραματικό τρόπο. Είναι ευτύχημα ότι δεν υπάρχουν ανάμεσα στα θύματα και Έλληνες στρατιώτες.

Η Νατοϊκή κατοχή στο Αφγανιστάν, η συμμετοχή της Ελλάδας, η απόλυτη εξαθλίωση του λαού της χώρας αυτής είναι μια διαχρονική πληγή που αντιστρατεύεται την ουσιαστική ανάγκη να έχει η χώρα μας μια φιλειρηνική ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, μακριά από κάθε πολεμική τυχοδιωκτική ενέργεια.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, που μόνο κινδύνους και τραγικά αποτελέσματα φέρνει στο λαό μας. Θα αγωνιστούμε για την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων από το Αφγανιστάν.

πηγή
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης