ΣΜΥ - Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Μα συγγνωμη εχετε δει σε κανενα αλλο στρατο στον κοσμο να μη ξερει καποιος τη ειδικοτητα θα βγει; Μπορει καποιος να γουσταρει σαν τρελος να επισκευαζει ηλεκτρονικα απο τανκς, αλλος να γουσταρει να επισκευαζει τον κινητηρα και αλλος να ειναι ουλαμαγος Ιλης, αν σου αρεσει κατι, ευδοκιμεις πανω σε αυτο, εχει δικιο κατα τη γνωμη μου ο karabill και για να μη γελιομαστε την τεχνολογια που εχει ο στρατος, παρομοια της θα συναντησει καποιος μονο σε τηλεπικοινωνιακους φορεις πχ ΟΤΕ κτλ, εχει πολυ ενδιαφερον η συντηρηση των συστηματων του στρατου
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Αλέξης »

Παιδιά http://other.Webok.gr/efimrds/EfimeridaSxolisTefxos37.pdf Απο ότι διάβασα εδώ η κατανομή σε διοικητικούς-τεχνικούς έχει να κάνει με τη σειρά εισαγωγής, οπότε τα όσα αναφέρθηκα για τυχαία κλήρωση προφανώς δεν ισχύουν.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν μπουμε στην σμυ ή σσε η διαβιωση ειναι μες την σχολη; Και πιο ειναι το οριο ηλικιας
lefterisg
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από lefterisg »

Η ΣΜΥ είναι 2 χρόνια και η διαβίωση είναι μέσα στη σχολή. Η ΣΣΕ είναι 4 χρόνια και η διαβίωση επίσης στη σχολή. Το όριο ηλικίας είναι τα 21. Δες τη τελευταία προκήρυξη για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με τα όρια ηλικίας...
patriotis21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από patriotis21 »

Οταν λες εχει προνομια αργοτερα αν εισαι καλος στην ακαδημαικη εκπαιδευση, δηλαδη?
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ το όπλο στο οποίο θές να καταταγείς (πεζικό, Τ. Θ. Κλπ), ίσως να επιδιώξεις κάποια καλύτερη μετάθεση... Τέτοια.
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από karabill »

Μετάθεση δεν νομίζω... Απλός Όσο Καλύτερος είσαι στα μαθήματα τις Ιης τάξης θα αποκτήσεις καλύτερη σειρά στην ΙΙα τάξη και έτσι ανάλογα αν πάρουν 7-7 τα άτομα ή 10-10 ή 11-11 ανάλογα τι θέση θα έχεις θα μπορείς να διαλέξεις όπλο ή σώμα που επιθυμείς...
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
fistikisfiction
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από fistikisfiction »

Δυστυχως η επιλογη του οπλου δεν εξαρταται απο την σειρα... Ειναι ολα θεμα τυχης... Περσινος δευτεροετης ηταν προτελευταιος στην σχολη και πηρε ΑΣ... Μην γελιομαστε το συστημα ειναι τετοιο ωστε ολα να καθοριζονται τυχαια... Δεν γινεται και διαφορετικα ομως... Αμα ο καθενας επελεγε αυτο που ηθελε δεν θα γινοταν δουλεια... Ειναι ο μονος εφικτος τροπος για να γινει η κατανομη...
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από karabill »

Για να πηρα ο δευτεροετης ΑΣ μαλλον ι ομαδα του δεν θα το ηθελε ή θα του εκατσε να διαλεξει...
~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
johnaelaras
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από johnaelaras »

Λοιπον... Ειμαι 16 ετων και ειμαι μαθητης του 16 σχεδον σε ολες τις ταξεις... Σε 2 χρονακια δινω παννελληνιες... Κατα την γνωμη σας πως βλεπετε ειναι ευκολα να πιασεις τα μορια της ΣΜΥ; Θα ηθελα πολυ να μπω γιατι πιστευω πως ειναι η μονη ευκολη σχολη το να εισαχθεις... Οποιος ξερει ας πει μερικα πραμματα σχετικα με αυτην και για τους μισθους... (εχω ακουσει πως ειναι δυσκολη σχολη με ατελειωτες ωρες γυμναστικης και τετοια) ... ;Εικόνα
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Καλησπερα

Θα ηθελα αν μπορει να μου απαντησει καποιος σε καποιες ερωτησεις που εχω. Απο ΣΜΥ ως αποφοιτος εχωντας εκτισει και ενα ετος με τον βαθμο του μονιμου λοχια για να δωσεις για ΣΣΕ η βαση που λενε ποσο μικρη ειναι αν περασεις κανεις και τα 4 χρονια; ... Τωρα απο ΣΜΥ πως μπαινω στο νατο και τι προυποθεσεις πρεπει να εχω για να μπω. Και τελος ποσο ειναι ο μισθος του μονιμου λοχια δλδ με λιγα λογια ποσα θα περνω μολις βγω απο τη σχολη με τα σημερινα δεδομενα (περικοπες κ. Α)

Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
PantelisGR
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από PantelisGR »

Καλησπερα Φετος δινω πανελληνιες και θα προσπαθησω να περασω Σ. Μ. Υ. Για αυτο τον λογο θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις που δεν τις ειδα στις προηγουμενες σελιδες: α) στα αθληματα παιζουν ρολο οι επιδώσεις σου; π. Χ είναι το ίδιο εάν τρεξω τα 1000 μετρα σε 2 λεπτα και το ιδιο εάν το κανω σε 4; β) διαβασα ότι εάν τελειωσεις Σ. Μ. Υ και ένα άλλο ΤΕΙ γινεσαι κατευθειαν αξιωματικος, ισχύει αυτό; Αν ναι αυτό σημαινει ότι κανω αλλα 4 χρονια εκαιδευση στην σχολη ευελπιδων; γ) μπορειτε να μου δωσετε μια εικονα για το τι ακριβως γινετε στα ψυχολογικα τεστ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Στην πολεμικη αεροπορια και στο πολεμικο ναυτικο μπορει ενας υπαξιωματικος απο σχολη να γινει αξιωματικος αν τελειωσει πανεπιστημιο και οχι ΤΕΙ και οχι οτι πανεπιστημιο θελει, αλλα συγκεκριμενες σχολες. Στον στρατο ξηρας δεν γινεται
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης