Μεταθέσεις και μετατάξεις ΕΠΟΠ

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Greek_Army »

anastolena! έγραψε:Στρατός ή οικογένια; Συγνώμη αλλα θα διαφωνίσω! Κι εγώ σχέση με ιδ. Υπάλληλο έχω. Πρέπει δλδ να χωρίσω επειδή πέρασα στο στρατό; Κάνεις οικογένια κάνεις παιδιά και πας στον τόπο σου! Εφόσον θέλουν παιδιά και οι δύο φτάνεις και στο αμετάθετο με 3.

Δηλαδή εσυ προτείνεις να γεμίσει ο στρατός με πολύτεκνες οικογένειες;Εικόνα
...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ο τοπος σου μπορει να μην εχει αναγκη απο στρατιωτικους, εποπ γινεστε αλλα ςτρατιωτες με την ευρυτερη εννοια του ορου δε θα γινετε ποτε!
kostas

Δημοσίευση από kostas »

anastolena! έγραψε:Στρατός ή οικογένια; Συγνώμη αλλα θα διαφωνίσω! Κι εγώ σχέση με ιδ. Υπάλληλο έχω. Πρέπει δλδ να χωρίσω επειδή πέρασα στο στρατό; Κάνεις οικογένια κάνεις παιδιά και πας στον τόπο σου! Εφόσον θέλουν παιδιά και οι δύο φτάνεις και στο αμετάθετο με 3.

Που το εχετε δει αυτο με το αμεταθετο και τα 3 παιδια,3 εχω αλλα εξακολουθω να παιρνω μεταθεσεις και μαλιστα τωρα μετατεθηκα σε νησι. Ηταν να παρω μεταθεση Περυσι αλλα επειδη γεννουσε η γυναικα μου ζητησα αν ειναι να φυγω μετα απο ενα χρονο. Το δεχτηκαν και με μεταθεσαν σε νησι.
anastolena!

Δημοσίευση από anastolena! »

Γυναίκα με 3 παιδιά στρατιωτικός είναι αμετάθετη. Υπάρχη διαταγή! Ψαγμένο απο συνάδελφο η οποία πρόσφατα έκανε παιδί! Όπως και το οτι γυναίκα στρατιωτικός που κάνει παιδί μένει για 4 χρόνια στην φρουρά προτιμησής της. Και μετά εαν εχει κάνει το παραμεθόριο μπορεί για 10 χρόνια να μένει στην φρουρά που επιθυμεί κάνοντας κάθε χρόνο αναφορά!
ex politis

Δημοσίευση από ex politis »

Επειδή πρώτη φορά ακούω για την συγκεκριμένη δγη που λες, αν μπορείς πόσταρε ποια είναι. Έχω πολλούς συναδέρφους που θα κάναν κρα να την χρησιμοποιήσουν δικαστικά σε προσφυγή τους σαν ζήτημα που έρχεται εναντίον στην αρχή της ισότητας των 2 φύλων στο στράτευμα. Θα σου ήταν πολύς κόσμος υπόχρεος. Μετά από άδεια κυήσεως, μπορείς (εάν συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες και υπάρχουν θέσεις που να καλύπτουν τις δγες περι θέσεως και βαθμού) να πας στην 1η φρουρά προτίμησής σου για 3 έτη. Βέβαια, ουκ ολίγες φορές, έχοντας δει πολλά παραδείγματα από συναδέρφους μου, ειδικά όταν υπάρχει συνυπηρέτηση, τα πράγματα-τυχαία; Δεν νομίζω- βαίνουν εις βάρος της οικογένειας. Παράδειγμα υπαρκτό από γνωστούς μου: Η γυναίκα και άντρας να υπηρετούν σε διαφορετικά στρατόπεδα που έχουν αναμεταξύ τους απόσταση 120χμ και η οικογένεια σκορπισμένη στους 5 ανέμους και μπλεγμένη με ασφαλιστικά μέτρα και ντράβαλα. Όσο για την 10ετία, παρέθεσε Αν μπορείς την δγη που το λέει, να την δώσω στην γειτόνισσά μου που μόλις γέννησε το 4ο παιδί έφαγε σουτάρα μαζί με τον άντρα της στην άκρη της συνοριογραμμής και αναγκαστηκε να δηλώσει παραίτηση.
maria30
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από maria30 »

Ευχαριστω χ πολιτης οποτε να αρχισω σιγα σιγα να ψαχνω για κουτες... Δεν πειραζει και τοσο που μειναμε εδω καλα ηταν καιρος να παμε καπου πιο μακρια... οσο αφορα το αμεταθετο με 3 παιδια αν δεν κανω λαθος το ΦΕΚ βγηκε τωρα τον Δεκεμβριο και δεν ηρθε ακομη διαταγη στα στρατοπαιδα. Δειτε και εδω http://www.sysmed.gr/cms/images/stories/ervthmata/25-2010__.pdf

anastolena!

Κ.ex.politis! Περιμένω το Φ της διαταγής απο την συναδελφό μου! Για το 3 παιδιά αμετάθετο μου το έχουν αναφέρει πολλοί συνάδελφοι και συμφωνούν οτι ισχύει! Έχω και το παράδειγμα στη γειτονιά μου καθώς ο συνάδελφος μόλις έκανε τα 3διμα παραμένει στην ίδια πόλη! Εκτός αν ο ίδιος ζητήσει να μετατεθεί!
anastolena!

Με το άρθρο 5 του Ν.3833/2010 (Φ. Ε. Κ.167/Α/24-9-2010) ρυθμιστηκε το θέμα των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με βάση τα κοινωνικά κριτήρια οι πολύτεκνοι, οι γονείς τριών (3) τέκνων, οι οικογένειες με έναν (1) γονέα, καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους.

KATERINA

Δημοσίευση από KATERINA »

Να ρωτησω κατι μηπως ξερει κανεις. Ισχυει οτι διαζευγμενη με ανηλικο τεκνο μπορεις να παρεις μεταθεση κατ' εξαιρεση στον τοπο συμφεροντων; Ποια ειναι αυτη η διαταγη;

anastolena!!

Δημοσίευση από anastolena!! »

Ισχύει φίλη Κατερίνα! Δεν γνωρίζω την διαταγή αλλα επειδή ψάχνω περι μεταθέσεων εάν την δώ θα δώσω το Φ!
maria30
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από maria30 »

http://kranosgr.blogspot.com/2011/01/2011_28.html

παιδια αν αυτο υσχιει τελικα δηλαδη τι θα συμβαινει οποιος εχει περισσοτερα μορια θα μετατιθετε εκει που ζηταει;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι, θα μετατίθεται εκεί που υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες με βάση την μοριοδότησή του / της. Δηλαδή άν για παράδειγμα εσύ ζητήσεις να μετατεθείς στο ΓΕΕΘΑ δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί το αίτημά σου.

maria30
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από maria30 »

Ναι εννοειτε αυτο παντα λογικες μεταθεσεις ζηταμε ΕΠΟΠ ειναι οχι Ταξιαρχος. Απλα ρωταω πως λειτουργει αυτο το συστημα πχ. Ο αντρας μου δηλωσε Εβρο και τελευταια επιλογη νησι... Και το ερωτημα μου ειναι η μεταθεση θα γινει με βαση αυτα που δηλωνουμε; Ή δεν τα κοιτανε καν
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Η επιλογή για την μετάθεση απο το Επιτελείο θα γίνεται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια βάση της μοριοδότησης του καθενός.(Πχ το άν είναι παντρεμένος, το άν έχει τέκνα, παραμεθώριος, χρόνια υπηρεσίας κλπ)
Lxias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Lxias »

ΘΕΜΑ : Μεταθέσεις ΕΠΟΠ ΣΧΕΤ : Α. Ν.2936/2001 (ΦΕΚ Α΄ 166, «Επαγγελματίες Οπλίτες και άλλες διατάξεις») β. Ν.3036/2002 (ΦΕΚ Α΄ 171, «Τροποποίηση διατάξεων στρατολογικής νομοθεσίας, ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων κατηγοριών στρατευσίμων, ανυποτάκτων και οπλιτών, θέματα επαγγελματιών οπλιτών και άλλες διατάξεις»)

1. Σύμφωνα με το σχετικό (α) και συγκεκριμένα: Α. Την παρά.1 του άρθρου 1 [όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 του σχετικού (β) ], ορίζεται ότι: «Για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατώτερα στελέχη, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες, απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση, κατατάσσονται και υπηρετούν ως Μόνιμοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ. ΟΠ.) Έλληνες πολίτες του σχετικού (α) και συγκεκριμένα την παράγραφο: Β. Το άρθρο 5 του σχετικού (α), ορίζεται ότι:

«1. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες αναλαμβάνουν υποχρέωση «επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις.. Μετά τη συμπλήρωση της «επταετούς» υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους..2. Με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδονται ύστερα από εισήγηση του Σ. Α. Γ. Ε. Καθορίζονται τα αρμόδια όργανα για την αξιολόγηση .. Η διοικητική τους μέριμνα, οι τοποθετήσεις και μεταθέσεις τους σε μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι πάσης φύσεως άδειές τους .. »

2. Ωστόσο, η σχετική (γ) που προκλήθηκε με το σχετικό (δ) ερώτημα, αναφορικά με το εάν οι διατάξεις του σχετικού (ε) νόμου (δυνατότητα αποσπάσεως υπαλλήλων συζύγων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) εφαρμόζονται και για τις (τους) συζύγους των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) και τη θετική προς τούτο άποψη, ευστόχως επισήμανε ότι: «Από τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων των άρθρων 1 και 5 του ανωτέρω νόμου περί ΕΠ. ΟΠ. Διαπιστώνεται λεκτική τουλάχιστον αντίφαση ως προς την υπηρεσιακή κατάστασή τους, καθόσον στο μεν άρθρο 1 ορίζεται ότι «. κατατάσσονται και υπηρετούν ως Μόνιμοι .», στο δε άρθρο 5 (σε συνδυασμό και με τα οριζόμενα στο άρθρο 11) ότι «. μετά την συμπλήρωση της «επταετούς» υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν .».4. Σύμφωνα με το άρθρο 4 του σχετικού (στ), ορίζεται ότι: «1. Τα στελέχη των ΕΔ τοποθετούνται, μετατίθενται και αποσπώνται με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από γνώμη του αρμόδιου κατά Κλάδο Συμβουλίου Μεταθέσεων.».

5. Από τη διατύπωση του ως άνω άρθρου παρά.4, αλλά και του συνόλου του σχετικού (στ) νόμου, καθώς και του τίτλου αυτού (Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων) δεν διαφοροποιούνται και δεν εξαιρούνται οι ΕΠ. ΟΠ. Και η διαδικασία μεταθέσεων αυτών έναντι των λοιπών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (αξιωματικών και υπαξιωματικών), ειδικότερα δε των μεταθέσεων κατά τις οποίες θα ληφθούν υπόψη τα θεσπιζόμενα, με αυτό [σχετικό (στ) ], κριτήρια.6. Εν τούτοις, ενόψει των τακτικών μεταθέσεων έτους 2011, μονιμοποιηθέντες Επαγγελματίες Οπλίτες μας μετέφεραν την έντονη ανησυχία και αγωνία τους, που έγκεινται στο εάν εφαρμοστούν τα κριτήρια που θεσπίζονται με το σχετικό (στ) και σε αυτούς.

7. Κατόπιν των ανωτέρω και στα πλαίσια της αρχής της ισότητας και του δικαίου, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, προκειμένου εν συνεχεία ενημερώσουμε τα μέλη μας, εάν τα κριτήρια (υπηρεσιακά, αντικειμενικά και κοινωνικά) που θεσπίστηκαν με το σχετικό (στ) ισχύουν και για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, αλλά και τα λοιπά στελέχη, πλην των αξιωματικών, των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αρνητική περίπτωση παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν υφίσταται πρόθεσή σας για θέσπιση κριτηρίων και για τα στελέχη αυτά, που προφανώς εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκαν στο σχετικό (στ).

Συνέχεια yened.blogspot.com
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες