Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11243
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Δημοσίευση από yandr »

Επειδή τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε μεγάλα έργα πληροφορικής του Δημοσίου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι άνρθωποι δεν ξέρουντι τους γίνεται και τραβάμε τα μαλλιά μας σε καθημερινή βάση, καθότι είναι και ξερόλες.

Για το λόγο αυτό, έχω γίνει επιφυλακτικός όταν ακούω για τους κακούς προμηθευτές που τα έχουν κάνει μπάχαλο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τεράστιες βιομηχανίες με δισεκατομμύρια δολάρια ή ευρώ τζίρο.

Δεν λέω ότι οι άλλοι έχουν πάντα δίκιο, όμως διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για την ελληινκή πλευρά, την τεχνογνωσία της και τις παράλογες απαιτήσεις της. Και καλά εμείς (ως ελληνική ιδιωτική εταιρεία) είμαστε αναγκασμένοι να υπακούμε σε όλες τις γελοιότητες που μας θέτουν. Οι βιομηχανικοί κολοσσοί όμως μάλλον δεν είναι διατεθιμένοι να ακούσουν το κάθε καπρίτσιο του ενός και του άλλου.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11243
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Δημοσίευση από yandr »

Θέμα ASPIS II Έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια Σημερινής του επίσκεψης στην έκθεση αμυντικού. Υλικού «DEFENSYS 2010» που άνοιξε από εχθές τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός και επισκεπτόμενος το περίπτερο της Lockheed Μartin και ενώ ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για θέματα ανάπτυξης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Ντένις Πλέσσας του ανέλυε τα χαρακτηριστικά του F-16 Block Adv ο υπουργός τον διέκοψε απότομα ρωτώντας τον με αυστηρό ύφος : «Το ASPIS είναι εγκατεστημένο;».

Προς στιγμή επικράτησε αμηχανία και οι άνθρωποι της Lockheed κοιτάχτηκαν μεταξύ τους ενώ ο υπουργός περίμενε υπομονετικά την απάντηση. Τότε ο Ν. Πλέσσας με ένα χαμόγελο προσπάθησε να σπάσει την «παγωμάρα» που επικράτησε στο περίπτερο λέγοντας «τι να σας πω δεν είμαστε αρμόδιοι. Πάντως στο Advanced αν και μπορεί να μην έχει επίσημα παραληφθεί αλλά πιστεύω ότι λειτουργεί κανονικά».

Και όντως η Lockheed δεν είναι αρμόδια αλλά κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια απάντηση στον υπουργό γιατί η Raytheon παρά τον πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει εισπράξει από το ΥΠΕΘΑ τα τελευταία 15 χρόνια προτίμησε επιδεικτικά να απουσιάζει από την κορυφαία δημόσια εκδήλωση στην οποία μετέχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του υπουργού η απίστευτη υπόθεση με το σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS ΙΙ το οποίο παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 11 χρόνια από την απόφαση προμήθειας των F-16 Block 52+ στα οποία εν συνεχεία αποφασίστηκε η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος και παρά το γεγονός ότι είναι προεγκατεστημένα στα F-16 Adv. Εντούτοις λόγω των τεχνικών προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί ειδικά στην πρώτη παρτίδα δεν έχουν παραληφθεί από την ΠΑ.

Το ζήτημα αυτό είναι κορυφαίο στην ατζέντα του υπουργού καθώς η ΠΑ έχει «σηκώσει τα χέρια» με τη Raytheon η οποία ουσιαστικά πλέον απέχει από τις προσπάθειες που καταβάλει η ΓΔΑΕΕ και το ΓΕΑ για την επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

defencenet.gr
TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Αρχισε το γλύψιμο πάλι η L.M Μπας και πάρει ΝΜΑ κ ΕΑΒ

Που ήταν τόσο καιρό και έκανε το κορόϊδο;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11243
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Δημοσίευση από yandr »

Εντελώς γελοίο να μην έχει διευθετηθεί ακόμη αυτή η υπόθεση, αλλά φαίνεται ότι κάτι πάει να γίνει.

... Όπως αναφέρουν πηγές της ΓΔΑΕΕ, θα υπάρξει έναρξη εγκαταστάσεων με ταυτόχρονη πραγματοποίηση δοκιμών του ASPIS II στα F-16 Block 52+ της παρτίδας του 1999 (στα Adv. Είναι προεγκατεστημένο) και αν όλα πάνε καλά θα αποξηλωθούν τα εφεδρικά ASPIS I που έχουν εγκατασταθεί στα 52+ και θα προχωρήσουν κανονικά σε εγκατάσταση του ASPIS II. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει και εξόφληση της εταιρείας η οποία μέχρι το τέλος ακολούθησε σκληρή στάση, με το ποσό των 120 εκατ. Δολαρίων.

Η αμερικανική εταιρία Raytheon είχε λάβει μια προκαταβολή 64,6 εκατομμυρίων δολαρίων (242 εκατομμύρια δολάρια το συνολικό ύψος της σύμβασης που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2003) από το υπουργείο Αμύνης το 2003, για να αρχίσει η παραγωγή της ολοκληρωμένης σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου "Advanced Self-Protection Integrated Suite", για τον στόλο των μαχητικών F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πρόγραμμα, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του αρχικού συστήματος ASPIS Ι, που είχε παραδοθεί στα τέλη του 1990 για τα F-16 Block 30/50 της ΠΑ. Από το 1997 έως το 1999,80 συστήματα ASPIS Ι παραδόθηκαν στην ΠΑ.

defencenet

Η σύμβαση για το ASPIS II σύμβαση περιλαμβάνει συνολικά 60 πλήρες ηλεκτρονικά, Αποτελούμενα από ALR-93 (V),ALQ-187,ALE-47, και σύστημα ψηφιακών ραδιοσυχνοτήτων (RF) με ικανότητα αποθήκευσης. Εκτός από τα 60 ASPIS ΙΙ για τα F-16 Block 52, συμφωνήθηκε και η προμήθεια άλλων 29 ALQ-187 για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών F-16 Block 30/50, καθώς και η αναβάθμιση των ASPIS με RF. Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των αντισταθμιστικών οφελών, το σύνολο του στόλου των F-16 της Π. Α. Που αγοράστηκαν μετά το 1999 αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένα με του ASPIS II.
Alex***
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Δημοσιεύσεις: 135
Εγγραφή: Παρ Οκτ 08, 2010 7:46 pm
Επικοινωνία:

Σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Δημοσίευση από Alex*** »

Κλεισμένα 7 χρόνια απ' την ενεργοποίηση της σύμβασης (Απρίλιος του 2003 για την ακρίβεια).
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο.
Έτσι πως έχουμε καταντήσει και πάλι καλά να λέμε.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες