Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
proteas1992
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από proteas1992 »

Καλησπέρα στα μέλη του forum! Είμαι νέος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά πράγματα για την κατηγορία κατάταξης στις ειδικές δυνάμεις! Κατ' αρχήν, ενδιαφέρομαι να γίνω ειδικός φρουρός, οπότε και είμαι αναγκασμένος να περάσω απο τις ειδικές δυνάμεις για να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα μόρια (οχι οτι δε μ'αρέσουν) !
1) Σε ποιό σώμα πρέπει να καταταγώ (πχ Καταδρομών) για να τη βγάλω σχετικά πιο εύκολα και πιο σίγουρα.
2) Υπάρχουν δοκιμασίες στις οποίες μπορεί να σε διώξουν ή να κοπείς;
3) Πότε επιλέγω την κατηγορία που θα μπώ;
4) Είναι πανδύσκολο;(!)

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον προκαταβολικά!Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φίλε όλα αυτά που ρωτάς έχουνε ειπωθεί στο φόρουμ πολλές φορές

1. Αν και με αυτά που γράφεις δεν έπρεπε να σου απαντήσω καν. Αλλά τελοσπάντων Ποιο σώμα να επιλέξω στις Ειδικές Δυνάμεις;
2. Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
3. Κόψιμο από τις Ειδικές Δυνάμεις
4. Πανδύσκολο θα είναι αν μπεις με το σκεπτικό που έχεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο και σίγουρο στις ειδικές δυνάμεις, με αυτό που γράφεις είναι σαν να θέλεις μόνο τα μόρια και δεν είσαι ο μόνος δυστηχώς.

Υ. Γ Θα σε παρακαλέσω να μην ανοίξεις άλλο καινούριο θέμα. Στο φόρουμ υπάρχουνε ήδη αρκετά θέματα που θα σου λύσουνε όσες απορίες έχεις
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από POLITHS »

proteas1992 έγραψε:Καλησπέρα στα μέλη του forum! Είμαι νέος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά πράγματα για την κατηγορία κατάταξης στις ειδικές δυνάμεις! Κατ' αρχήν, ενδιαφέρομαι να γίνω ειδικός φρουρός, οπότε και είμαι αναγκασμένος να περάσω απο τις ειδικές δυνάμεις για να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα μόρια (οχι οτι δε μ'αρέσουν) !
1) Σε ποιό σώμα πρέπει να καταταγώ (πχ Καταδρομών) για να τη βγάλω σχετικά πιο εύκολα και πιο σίγουρα.
4) Είναι πανδύσκολο;(!)

απλα οταν θα περασεις περιοδευων , εαν δεν εχεις περασει , θα πρεπει να δηλωσεις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ απο εκει και περα εαν σε παρουν καλως εαν οχι θα πας στο κεντρο οπου θα παρουσιαστεις και απο εκει θα περασει κλιμακιο των ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Για επιλογη εφ΄οσων επιτυχεις σε καποια οχι και τοσο δυσκολα τεστ θα σε παρουν επειτα θα ανηκεις στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα πας σε μοναδα θα περασεις ΠΕΝ και ειδικοτητα θα κανεις τους 9 μηνες θα απολυθεις και θα εχεις τα μορια. Οπου και να πας ειτε αμφιβιους (νησια) ειτε ορεινους (βορεια ΕΛΛΑΔΑ) δεν ειναι και τοσο δυσκολα οπως παλια καλο απογευμα
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

POLITHS έγραψε:
proteas1992 έγραψε:Καλησπέρα στα μέλη του forum! Είμαι νέος και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά πράγματα για την κατηγορία κατάταξης στις ειδικές δυνάμεις! Κατ' αρχήν, ενδιαφέρομαι να γίνω ειδικός φρουρός, οπότε και είμαι αναγκασμένος να περάσω απο τις ειδικές δυνάμεις για να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα μόρια (οχι οτι δε μ'αρέσουν) !
4) Είναι πανδύσκολο;(!)

απλα οταν θα περασεις περιοδευων, εαν δεν εχεις περασει, θα πρεπει να δηλωσεις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ απο εκει και περα εαν σε παρουν καλως εαν οχι θα πας στο κεντρο οπου θα παρουσιαστεις και απο εκει θα περασει κλιμακιο των ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Για επιλογη εφ΄οσων επιτυχεις σε καποια οχι και τοσο δυσκολα τεστ θα σε παρουν επειτα θα ανηκεις στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα πας σε μοναδα θα περασεις ΠΕΝ και ειδικοτητα θα κανεις τους 9 μηνες θα απολυθεις και θα εχεις τα μορια. Οπου και να πας ειτε αμφιβιους (νησια) ειτε ορεινους (βορεια ΕΛΛΑΔΑ) δεν ειναι και τοσο δυσκολα οπως παλια καλο απογευμα
παντως εχει δικιο ο greek army με αυτα που σου λεει φιλε μου.
Άβαταρ μέλους
proteas1992
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω για Τις απαντήσεις και τον πολίτη και τον greek.2ον: Το ήξερα οτι θα μου την έλεγε κάποιος για το σκεπτικό αλλα ο καθένας έχει διαφορετικά κίνητρα.3ον: Με συγχωρείς greek_army απλως δεν ημουν και τοσο εξοικωμένος με το forum!:)
Καλό Απόγευμα!
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

proteas1992 έγραψε:Κατ αρχήν να ευχαριστήσω για Τις απαντήσεις και τον πολίτη και τον greek.2ον:Το ήξερα οτι θα μου την έλεγε κάποιος για το σκεπτικό αλλα ο καθένας έχει διαφορετικά κίνητρα.3ον: Με συγχωρείς greek_army απλως δεν ημουν και τοσο εξοικωμένος με το forum!:)
Καλό Απόγευμα!
πιστεψε με φιλε μου οτι εαν πας με αυτο το σκεπτικο το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να ταλαιπωρηθεις και ψυχικα αλλα και σωματικα. Ο καθενας κανει τις επιλογες.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φυσικά και εγώ καλοπροαίρετα στο λέω. Ότι αν δεν το γουστάρεις και λίγο δεν πρόκειται να τα καταφέρεις.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν σε αναγκάζει κανένας. Μπορείς να πας και δόκιμος και να πάρεις τα ίδια μόρια. Μήπως να σου πούμε και ευχαριστώ που θα μας τιμήσεις με την παρουσία σου στον ελληνικό στρατό;Εικόνα
Άβαταρ μέλους
proteas1992
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Πολύ καλό! Ευχαριστώ πολύ... Θα το εχω υπόψη μου στην περίπτωση που δεν μπω ειδικές δυνάμεις! Μήπως μπορεί κάποιος να μου στείλει link απο το forum γιατι δε βρήκα κάτι και δε θέλω να ανοίξω θέμα γιατί θα με δαγκώσει ο army...xD ΕικόναΕικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Έχεις προσωπικό μήνυμα.
ειδικες δυναμεις

Δημοσίευση από ειδικες δυναμεις »

Να κανω μια ερωτηση; Παλαιοτερα οταν η θητεια ηταν μεγαλυτερη, εκπαιδευση στα αλεξιπτωτα μπορουσαν να κανουν και οσοι ηταν σε οροινες μοιρες - ΛΟΚ και οσοι ηταν σε αμφιβιες - ΜΑΚ οι μονο οσοι ηταν στις ΜΑΛ οπως ισχυει και σημερα?
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ειδικες δυναμεις έγραψε:Να κανω μια ερωτηση; Παλαιοτερα οταν η θητεια ηταν μεγαλυτερη, εκπαιδευση στα αλεξιπτωτα μπορουσαν να κανουν και οσοι ηταν σε οροινες μοιρες - ΛΟΚ και οσοι ηταν σε αμφιβιες - ΜΑΚ οι μονο οσοι ηταν στις ΜΑΛ οπως ισχυει και σημερα?
Απο τους ορεινους κ αμφιβειους οι καλυτεροι καθε ΛΥΒ και οι αλλοι με ειδικη προταση απο τον Δοικα (κατι που γινοταν πολυ σπανια)
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Αυτό γίνεται και σήμερα ή αναφέρεσαι για πιο παλιά?
Λευτερης

Δημοσίευση από Λευτερης »

Καλησπερα ειμαι 25 χρονων και θα διακοψω την αναβολη μου μεχρι τελος του μηνα για να μπω Αυγουστο! Θελω να υπηρετησω στις ειδικες δυναμεις καταδρομεις ή πεζοναυτες!

1) Τι ακριβως πρεπει να κανω για αυτο... Το δηλωνω στην διακοπη της αναβολης ή οπου παρουσιαστω;

2) Η Θητεία Είναι 9μηνο και στις ΕΔ;

3) Ποιες οι κυριες διαφορες στα δυο σωματα (πεδιο εκπεδευσης) ;

4) Εχω αριστες γνωσεις χιονοδρομιων και θαλλασιων δραστηριοτητων συμπεριλαμβανομενων και διπλωματων σκαφων, ειναι σκοπιμο να το δηλωσω;

Ευχαριστω πολυ!

Panther

Δημοσίευση από Panther »

Καλησπερα ειμαι 25 ετων και διακοπτω την αναβολη μου μεχρι τελος του μηνα για να μπω Αυγουστο! Θελω να υπηρετησω στις ΕΔ καταδρομεις ή πεζοναυτες και εχω μερικες ερωτησεις:

1) Τι πρεπει να κανω γι αυτο... Το δηλωνω στην διαδικασια διακοπης ή οπου παρουσιαστω;

2) Ισχύει 9μηνο πλεον και στις ΕΔ;

3) Εχω αριστες γνωσεις χονοδρομιων και θαλασσιων δραστηριοτητων με αποδεικτικα, ειναι σκοπιμο να το δηλωσω;

4) Ποιες οι βασικες διαφορες εκπαιδευσης καταδρομεων και πεζοναυτων;

5) Ειναι καθαρα δικια μου η επιλογη το σωμα Που θα παω;

θα παρακαλουσα για μια συντομη απαντηση καθως ο χρονος με πιεζει! Ευχαριστω πολυ!

Υ. Γ ο πρασσινος σκουφος ειναι τιμη, μη τον μπλεκεται με ***** που υπαρχουν εκει μεσα... Αλλωστε σε ολη σας τη ζωη θα συναντησετε τετοια και πρεπει να μαθετε να τα αντιμετωπιζετε! Οσο για τα περι μορφωτικου επιπεδου κ. Λ. Π που διαβασα... Εγω προσωπικα (αλλα και αρκετοι που ξερω απο ΕΔ) ειμαι αποφοιτος Ε. Μ. Π δουλευω παραλληλα απο τα 18 μου και ειμαι ατομικα αλλα και οικογενειακα αρκετα ευκαταστατος! Ομως η ΣΗΜΑΙΑ και η ΠΑΤΡΙΔΑ μας ειδικα με τα οσα βιωνουμε σημερα θελει υποστηριξη Ουσιαστική αλλα και ΤΥΠΙΚΗ! Αλλιως μπορειτε να γινεται και εσεις σαν καποιον... Που δεν εχει υπηρετησει και πολυ διπλωματικα σημερα ηρθε να ξεπουλησειι την Ελλαδα μας!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες