Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

σταματης έγραψε:Ηθελα να ρωτησω αν ισχυει οτι καταργηθηκαν τα αλεξιπτωτα και γενικοτερα οι ειδικοτητες (πχ ελευθερος σκοπευτης) και οτι ολοι θα περνανε το σχολειο των ειδ. Δυναμεων και τελος μετα... Ενδιαφερομαι για αλεξιπτωτα.

Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση / Ασκήσεις

Αλεξιπτωτιστές: Ειδικότητες
...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

σταματης έγραψε:Ηθελα να ρωτησω αν ισχυει οτι καταργηθηκαν τα αλεξιπτωτα και γενικοτερα οι ειδικοτητες (πχ ελευθερος σκοπευτης) και οτι ολοι θα περνανε το σχολειο των ειδ. Δυναμεων και τελος μετα... Ενδιαφερομαι για αλεξιπτωτα.

Ελεύθεροι Σκοπευτές έφεδροι δεν υπάρχουν πλέον.
Πλάτων

Δημοσίευση από Πλάτων »

Μπορεί να γίνω ενοχλητικός, αλλά οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί ς αυτό το phorum, ούτε και στυν διασύνδεση /forum/forum_posts.asp?TID=2072&PN=4.
Όποιος, μπορέσει να με πληροφορήσει θα με βοηθούσε πολύ διότι είμαι σε μεγάλο δίλημμα μεταξύ ΕΛ. ΔΥ. Κ και Αλεξιπτωτιστών. Όσον αφορά την ΕΛΔΥΚ, έχω συλλέξει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα και θα έλεγα ότι περαιτέρω εμβάθυνση ίσως και να καθίστατο ανούσια. Αφού μακρυγόρησα αρκετά, ρωτώ τα παρκάτω αφορόντα τους Αλεξιπτωτιστές.

1) Πόσα χρήματα πληρώνονται ανά πτώση; Κάτι τέτοιο μου είπαν, ισχύει; Υπάρχουν κλιμακώσεις ποσών αναλόγως του υψομέτρου;
2) Πόσες πτώσεις εκτελούνται κατά την διάρκεια της θητείας;
3) Οι πτώσεις είναι ελεύθερες και "με ιμάντα". Τι ακριβώς σημαίνει το δεύτερο;
4) Μετά την Σχολή όπου εκπαιδεύεσαι αρχικα, κάνεις άλματα σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες ανά την Ελλάδα;
5) Στην Κύπρο υπηρετούν μόνο Ορεινοί Καταδρομείς;
6) Η τακτική εκπαίδευση σε τί συνίσταται; Πέραν των πτώσεων, έχει τρέξιμο, κάμψεις και στίβο μάχης;

Αυτά για πρώτη δόση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πλάτων έγραψε:Μπορεί να γίνω ενοχλητικός, αλλά οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί ς αυτό το phorum, ούτε και στυν διασύνδεση /forum/forum_posts.asp?TID=2072&PN=4.
Όποιος, μπορέσει να με πληροφορήσει θα με βοηθούσε πολύ διότι είμαι σε μεγάλο δίλημμα μεταξύ ΕΛ. ΔΥ. Κ και Αλεξιπτωτιστών. Όσον αφορά την ΕΛΔΥΚ, έχω συλλέξει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσα και θα έλεγα ότι περαιτέρω εμβάθυνση ίσως και να καθίστατο ανούσια. Αφού μακρυγόρησα αρκετά, ρωτώ τα παρκάτω αφορόντα τους Αλεξιπτωτιστές.

1) Πόσα χρήματα πληρώνονται ανά πτώση; Κάτι τέτοιο μου είπαν, ισχύει; Υπάρχουν κλιμακώσεις ποσών αναλόγως του υψομέτρου;
2) Πόσες πτώσεις εκτελούνται κατά την διάρκεια της θητείας;
3) Οι πτώσεις είναι ελεύθερες και "με ιμάντα". Τι ακριβώς σημαίνει το δεύτερο;
4) Μετά την Σχολή όπου εκπαιδεύεσαι αρχικα, κάνεις άλματα σε κάποιες συγκεκριμένες μονάδες ανά την Ελλάδα;
5) Στην Κύπρο υπηρετούν μόνο Ορεινοί Καταδρομείς;
6) Η τακτική εκπαίδευση σε τί συνίσταται; Πέραν των πτώσεων, έχει τρέξιμο, κάμψεις και στίβο μάχης;

Αυτά για πρώτη δόση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε μου όλα αυτά που ρωτάς έχουνε απαντηθεί στα κατάλληλα θέματα.

Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα
Aλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση / Ασκήσεις
Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

...
Βαγγελάκης
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Βαγγελάκης »

Καλησπέρα, όταν ο αδερφός μου ήταν στην Α'Μ. Α. Κ 269 σειρά έλεγε δυνάμεις καταδρομών το εθνόσημα δεν ξέρω βέβαια εάν αυτό άλλαξε τώρα...
sttttphn

Δημοσίευση από sttttphn »

Η αδεια μπερε-π. Ε. Ν ποσες μερες ειναι;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

sttttphn έγραψε:Η αδεια μπερε-π. Ε. Ν ποσες μερες ειναι;

Τέτοια άδεια δεν υπάρχει. Είναι καθαρά θέμα διοικητή αν σας δώσει καμία τιμητική η έρθει διαταγή από "ψηλά"
Sofos20
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Sofos20 »

Παιδια μια ερωτηση, υπαρχει προβλημα Επειδη ειμαι μισος Αρμενιος και μισος Ελληνας να μην με παρουν Ε. Δ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Sofos20 έγραψε:Παιδια μια ερωτηση, υπαρχει προβλημα Επειδη ειμαι μισος Αρμενιος και μισος Ελληνας να μην με παρουν Ε. Δ.

Κανένα πρόβλημα
comadopsaro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από comadopsaro »

Παιδια να ρωτησω και γω κατι, εχω καταλαβει πως (δεα) ειδικων δυναμεων δε θα παω γιατι δεν εχω βυσμα, ωστοσο θελω να παω αλεξιπτωτιστης απλος φανταρος. Το θεμα ειναι πως πρωτα δηλωνεις οτι θες να πας αλεξιπτωτα και μετα αν θες να πας υεα; Γιατι προτιμω τα αλεξιπτωτα αλλα αν κοπω γιατι εχω ακουσει και κει για βυσμα τοτε θα παω δεα και λογικα πζ. Αλλα αν δηλωνεις πρωτα υεα και πω οχι με σκοπο να παω αλεξιπτωτα και μετα δε με παρουν εκει τοτε θα εχω χασει και το υεα. Ξερει κανεις ακριβως τι παιζει με τη σειρα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νομίζω το ξαναρώτησες για να πας ΥΕΑ το δηλώνεις την πρώτη μέρα μετά πέταξε το πουλάκι
Δεσσίτης

Δημοσίευση από Δεσσίτης »

Greek_Army έγραψε:
Sofos20 έγραψε:Παιδια μια ερωτηση, υπαρχει προβλημα Επειδη ειμαι μισος Αρμενιος και μισος Ελληνας να μην με παρουν Ε. Δ.

Κανένα πρόβλημα

Εδω ακουσα οτι σε προηγουμενη σειρα ειχαν ΤΟΥΡΚΟ μεσα! Στο ΚΕΕΔ... Και οταν φωναζαν συνθηματα αυτος εβριζε και τον ειχαν ολοι στο ματι και ειχε φαει 20φ αν θυμαμαι καλα... Τωρα το κατα ποσο ισχυει...
george12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από george12 »

dimitris mak έγραψε:Το να υπηρετισει καποιος στις ειδικες δυναμεις η να μεινει μονυμος ειναι ονειρο σε αντιθεση με καποιους οι οποιοι πηγαινουν στον στρατο και βαζουν τα μεσα για να τα περασουν οσο πιο χαλαρα γινετε... Οι πιο πολυ πηγαινουμε στις ειδικες δυναμεις σαν στρατιωτες η σαν μονυμοι επειδι το εχουμε σαν ονειρο απο μικρα παιδια... Και καλα κανουμε! Οι ειδικες δυναμεις ειναι εθελοντικες και πηγαινει οποιος θελει! Αυτα τα γραφω γιατι στην αρχη αυτου του θεματος διαβασα κατι που δεν μου αρεσε.
ο πρασινος μπερες ειναι πολυ βαρυς για να τον φορανε αυτοι που βαζουν το μεσο. Τον πρασινο μπερε τον αξιζουν μονο αυτοι που το εχουν ονειρο να τον φορεσουν αλλα δυστυχως τον φορανε και αυτοι που μπαινουν με βυσμα. Και εγω αυτο το ονειρο εχω. Τον τιμημενο πρασινο μπερε...
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από fideas emk »

Τουρκο χλωμο. Μεσα εχει διαφορους αλλα εντελει ειναι ολοι Ελληνες στις ειδ δυναμεις. Μηπως εννοεις κανα πομακο; Δε νομιζω να ειμαστε και τοσο μπαλακες. Βεβαια μη το αποκλειεις καθολου! Απο την αλλη μη μετρας τι γινεται πρωτες μερες στο κεντρο. Μπορει και απο σπονδα ή και να το δηλωσε ο ιδιος να παει ΚΕΕΔ. Μετα θα τον διωχνανε σιγουρα. Μετα την ορκωμοσια δηλαδη.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

george12 έγραψε:ο πρασινος μπερες ειναι πολυ βαρυς για να τον φορανε αυτοι που βαζουν το μεσο. Τον πρασινο μπερε τον αξιζουν μονο αυτοι που το εχουν ονειρο να τον φορεσουν αλλα δυστυχως τον φορανε και αυτοι που μπαινουν με βυσμα.
Εισαι λιγο ιδεολογος , δεν πειραζει θα μεγαλωσεις, θα ζησεις την πραγματικοτητα του στρατου και τοτε θα δεις οτι οτι κανεις το κανεις για σενα...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες