Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από yandr »

Πρόσθετη, εξαγοράσιμη θητεία...
Mike

Δημοσίευση από Mike »

Οταν λες 'ελληνας του εξωτερικου' τι ακριβως εννοεις; Αν απλα ζουσες στο εξωτερικο εως 7 χρονια, τοτε ειναι οπως τα λεει ο yandr, εως 6 μηνες εξαγορασιμη επιπλεον θητεια, μετα απο εκδικαση στο αρμοδιο στρατοδικειο (δε γνωριζω τι πιθανοτητες εχεις να φας λιγοτερο απο 6). Προς 900 ευρω ο μηνας (δε θυμαμαι ποσο ακριβως). Φυσικα αν θες μπορεις και να την υπηρετησεις. Αν τωρα εργαζοσουν στο εξωτερικο για τουλαχιστον 7 συνεχομενα ετη, τοτε εισαι αλλη περιπτωση, αλλα φανταζομαι δεν αναφερεσαι σε αυτο.

rony9
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rony9 »

Καλησπέρα... ΤονΟκτώβριο θα κλείσω τα 27 μου... Έχω ήδη τελειώσει μια σχολή και έχω πάει αντίγραφο πτυχίου στο στρατολογικό γραφείο και τον Δεκέμβριο λήγει η αναβολή μου...

Αυτή τη στιγμή μπαίνω στο 3ο έτος του 2ου πτυχίου και θέλω 3 με 3,5 χρόνια για να τελειώσω, δηλαδή θα έχω εκπληρώσει τις σπουδές μου στα 30 και κάτι...
Όπως ήταν λογικό η στρατολογία δεν μου έδωσε επιπλέον αναβολή παρότι δικαιούμαι για άλλο 1 χρόνο μέχρι τα 28 μου και αν και το θεωρώ απαράδεκτο το σέβομαι. Μου είπαν από την ίδια τη στρατολογία να κάνω ότι κάνουν όλοι, δηλαδή να γίνω ανυπότακτος και να πληρώσω μετά το πρόστιμο... Επίσης απαράδεκτη απάντηση αλλά τέλοσπάντων...

Το πρόβλημα είναι το εξής... Χάρη στην συμβουλή του φίλου Μαικ σκοπεύω να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι θα είμαι ανυπότακτος εξωτερικού για τα επόμενα 3 χρόνια με αποδεικτικό του πανεπιστημίου που σπουδάζω και είμαι εγγεγραμμένος στο 3ο έτος.! Η σχολή δεν έχει υποχρεωτική παρακολούθηση και τα εργαστήρια τα έχω εκπληρώσει... Ωστόσο για οικονομικούς λόγους είμαι αναγκασμένος να διαμένω Ελλάδα, να διαβάζω σπίτι μου και να κάνω συχνά σύντομα ταξίδια για εξεταστικές... Θα έχω πρόβλημα με αυτό; Δεν έχω καταλάβει... Τελικά ελέγχεσαι ή όχι από την αστυνομία στα αεροδρόμια; Θα με αναζητήσει η αστυνομία σπίτι μου; Θα μπορώ να πάρω χαρτιά από ΚΕΠ ή την αστυνομία όπως γνήσια υπογραφής κλπ ή ως ανυπότακτος δεν θα έχω δικαίωμα;

Σπουδάζω σε ευρωπαϊκή χώρα που συγκαταλέγεται με τη συνθήκη Σενγκεν στο μη αστυνομικό έλεγχο ωστόσο με προβληματίζει το γεγονός περί παραμονής μόνο ενός μηνός στην Ελλάδα.

Επίσης δεν σκοπεύω να σταματήσω ούτε καν να καθυστερήσω τις σπουδές τώρα για κανέναν λόγο.

Ευχαριστώ
Mike

Δημοσίευση από Mike »

Παλι εικασιες θα κανω. Συμφωνα με το νομο, για να θεωρεισαι 'ανυποτακτος εξωτερικου' πρεπει να εισαι μονιμος κατοικος εξωτερικου με μονιμη βιοποριστικη εργασια στο εξωτερικο. Εσυ δεν εισαι τετοιος, καθως οι σπουδες δεν θεωρουνται ικανος λογος. Τωρα, αν πας στη στρατολογια και στο μιλητο τους πεισεις, εχει καλως, αλλα επισημως δεν πληροις τις προυποθεσεις. Το χαρτι οτι εισαι γραμμενος σε μια σχολη, αν δεν απατωμαι, δεν σου δινει ουτε αναβολη αν δεν ειναι full time (δεν ξερω πως λεγεται στα ελληνικα) και δεν απαιτει τη μονιμη διαμονη σου στο εξωτερικο για το οποιο βεβαιωνει το πανεπιστημιο. Εσυ απ'οτι λες εισαι κατι σαν long distance student (περιπου, οχι ακριβως). Χοντρικα λοιπον, δεν βλεπω εγω πως θα μπορουσες να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου απο τη στιγμη που δεν ζεις καν μονιμα στο εξωτερικο. Τωρα στο μιλητο στη στρατολογια, ισως κατι να καταφερεις, αλλα απο τη στιγμη που χρειαζονται τα απαραιτητα εγγραφα για το φακελο σου, δεν βλεπω πως μπορει να γινει αυτο.

Τωρα για το αστυνομικο δελτιο... Στα αεροδρομια (ειδικα για χωρες Σενγκεν, στην οποια ΔΕΝ ειναι η Αγγλια), δε γινονται καθολου ελεγχοι στην εισοδο (καθοτι η συνθηκη Σενγκεν οριζει οτι ο ελεγχος γινεται στη χωρα αναχωρησης), αλλα γινονται κανονικα στην εξοδο. Αν ο αστυνομικος μπει στον κοπο να σκαναρει το διαβατηριο σου ή να βαλει το ονομα σου στον υπολογιστη, τοτε ναι πιθανως να σε παραπεμψει στην στρατονομια. Ποσο πιθανο ειναι αυτο, δεν το γνωριζω, δεν ειμαι αστυνομικος, ουτε στρατονομος. Οσο για το σπιτι, ναι απο οσο γνωριζω, αν εισαι ανυποτακτος εσωτερικου, τοτε θα συνεχισουν να σου ερχονται κλησεις για το στρατο και θα ερχεται η αστυνομια που και που να σε αναζητα. Οσο για χαρτια απο αστυνομια, δε γνωριζω, για ΚΕΠ δε νομιζω να εχεις θεμα. Για να βγαλεις διαβατηριο θα ειναι ενα προβλημα σιγουρα γιατι υπογραφεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχεις κηρυχτει ανυποτακτος. Τελος για τον ενα μηνα, για την ωρα δε θα επρεπε να σε απασχολει γιατι ο μηνας ισχυει για ανυποτακτους εξωτερικου και εσυ δυσκολα θα κηρυχτεις τετοιος μαλλον. Αν κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου, τοτε σε πιθανο ελεγχο στην Ελλαδα, θα επρεπε να αποδειξεις οτι Η παραμονη σου Εκει Ειναι για λιγοτερο απο μηνα. Αλλα πολλα αν και ισως...

Μονο η στρατολογια μπορει να σου πει υπευθυνα ωστε να εχεις κατι να βασιστεις. Κατανοω οτι εχεις προβλημα και οι γνωμη μου ειναι μονο γνωμη επι της διαδικασιας, δεν ειναι κατι προσωπικο. Εγω θα συνιστουσα να πας απο το να κρυβεσαι στην Ελλαδα για αλλα 3-3.5 χρονια, να εχεις τρεχαματα με διαβατηρια και πιθανο προβλημα εξοδου απο τη χωρα για τις εξετασεις σου. Και μετα να πληρωσεις και 6000 προστιμο, που αν λες οτι εχεις και οικονομικο προβλημα, δεν ειναι και αμελητεο ποσον.

chrisgr

Δημοσίευση από chrisgr »

Φιλε mike, εγω διαμένω δυο χρόνια στην Αγγλια. Ενα για το μαστερ και ένα τώρα που είμαι όμως σε αναζήτηση δουλειας, κοινως άνεργος. Η αναβολη μου λήγει 12/11 αλλά σκοπεύω να μείνω εδώ μόνιμα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μεχρι τότε θα έχω δουλεια. Αν όμως δεν εχω βρει τοτε συμφωνα με τα λεγομενα σου θα έχω πρόβλημα να αποδείξω οτι μένω εδω αφου ουτε σπουδαζω ουτε εργαζομαι; Δεν μπορω να το αποδειξω απο το council tax?
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Για αρχη, αν λες οτι εχεις ενα χρονο που ψαχνεις για δουλεια και ανησυχεις μηπως δεν εχεις βρει ως τον Μαιο του 2012 που θα πρεπει να μπεις, μηπως εισαι πολυ απαισιοδοξος; Αν εισαι 2 χρονια ανεργος στην αγγλια, μηπως θα επρεπε να κανεις τη θητεια σου και μετα να ξαναπροσπαθησεις να βρεις δουλεια. Στο κατω κατω η ανυποταξια εξωτερικου ειναι ακομα ανυποταξια, δεν ειναι απαλλαγη. Επι του θεματος, το βλεπω δυσκολο να σου δωσει η πρεσβεια τετοιο χαρτι, με βαση τα χαρτια που μου ζητησαν εμενα. Και μαλιστα πολυ αυστηρα.Bank statements,payslips,council tax bills,utility bills,P60, διαβατηριο και το χαρτι καταταξης. Και η8ελαν να μη λειπει ουτε ενα payslip ωστε να φαινεται η συνεχης εργασια. Ασε που ζητησαν εγγραφα για 4 χρονια πισω, ενω ημουν ανυποτακτος 1 μονο. Φανταζομαι οτι διαφορετικα θα μπορουσες να ερχεσαι αγγλια για ενα εξαμηνο, να καθεσαι και μετα να βγαζεις το χαρτι και να σε κηρυσσει ο στρατος ανυποτακτο εξωτερικου. Επισης ειναι σημαντικο οτι οταν ο στρατος σε κηρυξει ανυποτακτο εξωτερικου, αυτο δεν ανανεωνεται καθε χρονο, οποτε θεωρητικα μπορει να εχεις γυρισει μεχρι και ελλαδα (οκ οκ σε παραβιαση των ορων της ανυποταξιας εξωτερικου φυσικα).

Οπως και να εχει την επισημη απαντηση θα σου την δωσει η πρεσβεια. Στειλε ενα μηνυμα ή παρτους ενα τηλεφωνο να σου πουν. Αλλα αν δεν ειναι να μπεις για αλλο 1.5 χρονο, τι σκας απο τωρα; Ασχολεισου με το να βρεις δουλεια. Εκτος αν δεν καιγεσαι βεβαια...

chrisgr

Δημοσίευση από chrisgr »

Ευχαριστω για την απαντηση. Ενα χρονο εκανα μαστερ και τωρα ενα χρονο αναζητω δουλεια οχι δυο. Καιγομαι και πολυ μαλιστα να βρω δουλεια. Οσο για το να επιστρεψω δεν ειναι στα πλανα μου για αλλους λογους. Ειδομεν, ελπιζω συντομα να εχω δουλεια και ολα να πανε καλα. Ευχαριστω ξανα για την απαντηση.
Σάββας

Δημοσίευση από Σάββας »

Χαιρετε,

Σπουδάζω στο εξωτερικό, η αναβολή λήγει το 2012, θα μπορώ να επιστρέψω Ελλάδα για κάποιο διάστημα Η θα με πάνε κατευθείαν στο στρατό. Έχω ακούσει και για οτι, πρεπει Να μείνω έξω τουλάχιστον για 5 χρόνια και μετά θα μπορώ να πάω Ελλάδα 30 μέρες το χρόνο, το μέγιστο. Αν γνωρίζει κάποιος, οτιδήποτε επ'αυτού, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ρε τσιφ, δε μπορεις να κανεις τον κοπο να διαβασεις 2-3 μηνυματα πιο πανω; Οπως και να εχει, τι σκας, αφου θα σε καλεσουν να παρουσιαστεις τον Μαιο του 2013! Εχεις μελλον. Ρωτας γιατι θελεις να μεινεις για δουλεια στο εξωτερικο αφου παρεις πτυχιο;

Δε θα σε παει κανεις στο στρατο σηκωτο και τα 5 χρονια δεν ισχυει. Αν ζεις και εργαζεσαι μονιμα στο εξωτερικο, τοτε ο στρατος θα σε κηρυξει 'ανυποτακτο εξωτερικου' (αφου γινεις ανυποτακτος πρωτα, δηλαδη μιλαμε για καλοκαιρι 2013). Αυτο σου εξασφαλιζει τις 30 μερες το χρονο επισκεψη στην Ελλαδα. Τωρα,στα 7 χρονια που θα εργαζεσαι μονιμα στο εξωτερικο, θα μπορεις να κηρυχτεις 'μονιμος κατοικος εξωτερικου', ωστε να αρθει η ανυποταξια σου και να μπορεις να εχεις τα λοιπα ευεργετηματα του μονιμου κατοικου εξωτερικου, πχ τμηματικη θητεια. Αλλα ως τοτε, εχεις αρκετο μελλον απ'οτι καταλαβαινω

Σάββας

Δημοσίευση από Σάββας »

Ευχαριστώ αδερφέ, απλά πιο πάνω δεν λέγανε για τα 5 χρόνια. Απλά θέλω να βρω εργασία εδώ με το που πάρω το πτυχίο. Όποτε μετά θα συμβέι αυτά που αναφέρεις, σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Πάντως όσο δεν το κάνουν υποχρεωτική θητεία μετά το λύκειο όπως την Κύπρο, όλοι νέοι θα έχουν τέτοια προβλήματα.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Ας μην το παμε εκει, ας μεινουμε στα πρακτικα των ανυποτακτων εξωτερικου. Στο κατω κατω δεν ειναι και για θανατο οι 9 μηνες φανταρικο. Οι περισσοτεροι 'νεοι' μαλλον πιο ευκολα κανουν 9 μηνες θητεια, παρα 7 χρονια δουλεια στο εξωτερικο. Ολα σχετικα ειναι και υποκειμενικα.

Καλο πτυχιο λοιπον και μετα δουλεια το 2011, οποτε πας για ανυποτακτος εξωτερικου το 2013 και μονιμος κατοικος το 2018 το συντομοτερο. Εχεις μελλον πολυ, κανεις πολυ μακρινα σχεδια νομιζω. Οσο για τα 5 χρονια, δεν ειπε κανεις τιποτα, γιατι δεν υπαρχουν 5 χρονια για τιποτα.

kOSTASlb

Δημοσίευση από kOSTASlb »

Καλησπερα παιδια,

μενω Aγγλια απο το Σεπτεμβρη του 2006 εως σημερα (1 χρονος μεταπτυχιακες σπουδες, και 3 χρονια δουλευω).

Το διαβατηριο μου ληγει τον Αυγουστο 2011 και επισης και η αναβολη λογω σπουδων ληγει το Δεκεμβριο του 2011.

Ευχαριστω,
Κωστας
Τι μπορω να κανω ωστε να ανανεωσω το διαβατηριο και να κυριχτω ανυποτακτος εξωτερικου;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Να διαβασεις τα προηγουμενα μηνυματα μου Εικόνα
kyrikos

Δημοσίευση από kyrikos »

Καλησπέρα παιδια.

Το site σας είναι πολύ ενδιαφερον και ευχαριστώ πολυ για όλες τις πληροφορίες. Είχα ξαναγράψει πριν λίγο καιρό.
Ζω στην Αγγλια εδώ και 6 1/2 χρόνια. Ήταν να υπηρετήσω τον Μάιο, αλλά δεν πήγα. Έκανα αίτηση και έχω τώρα διπλή υπηκοότητα (βρετανική και ελληνική). Έχω και βρετανικό διαβατήριο. Έχω έρθει στην Ελλάδα με το βρετανικό μου διαβατήριο τρεις φορες ως τώρα.
Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα στο μέλλον ή στο αεροδρόμιο; Ως τώρα οι έλεγχοι ήταν πολυ τυπικοί. Θα προτείνατε να πάρω χαρτί ανυπότακτου εξωτερικού (και μόνιμου κατοίκου εξωτερικού, όταν έρθει η ώρα);

Γιάννης
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Δυσκολο να σου πει κανεις, φιλε Γιαννη. Δεν εχουμε κανενα αστυνομικο του αεροδρομιου εδω απ'οσο ξερω. Κι εγω το ιδιο εχω διαπιστωσει σχετικα με τους ελεγχους, ουτε που κοιτανε την ταυτοτητα Μου. Εγω θα προτεινα να το κανεις, ωστε να μη σου ερχεται η αστυνομια σπιτι και γενικα να εισαι πιο ησυχος. Το πιο σημαντικο ειναι ισως το να κανεις τα χαρτια σου, οταν συμπληρωσεις τα 7 χρονια εργασιας ή 11 συνολο, ωστε να βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και να μην εισαι πια ανυποτακτος.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες