ΑΕΝ Κρήτης - Γενικές Πληροφορίες
Παιδια μια ερωτησουλα... Στην αεν κρητης επιλεγοντας τη διαμονη σου μεσα στη σχολη καθε ποτε βγενεις; Κατι εχω ακουσει για 2-3 φορες την εβδομαδα...
Απ ότι φαίνεται περναω στην ΑΕΝ κρητης πλοιαρχος τωρα όποιος ξέρει να μου δώσει καμια πληροφορια... Ευχαριστω
παιδια θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια. Εγω ειμαι απο αθηνα (5 λεπτα απο την αεν ασπροπυργου) αλλα σκεφτομαι να παω στην αεν στα χανια λογο το οτι εχω ακουση πως ειναι καλυτερη σχολη και βρισκεις πιο ευκολα δουλεια. Αξιζει ο κοπος;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα! Η αεν κρητης ειναι καλη; Επιτρεπεται εσωτερικη φοιτηση σε γυναικες και αν ναι ποιες ειναι οι συνθηκες μεσ'τα δωματια; Επισης εαν δωσω ειδικο μαθημα αγγλικα με ωφελει καπου; Ευχαριστω

Ναι μπορουν να μεινουν και γυναικες μεσα ειναι 1η στους πλοιαρχους και 2η στους μηχανικους αξιζει τον κοπο εχει και καλη φημη η Σχολη της Κρητης στις ναυτιλιακες εταιρειες
Μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες για την συγκεκριμένη σχολή; Απ ότι μου έχουν πει η σχολή απέχει 8 χλμ απο τα Χανιά και η καθημερινή μετακίνηση γίνεται μέσω ΚΤΕΛ. Σκέφτομαι να ενοικιάσω στην Σούδα. Πώς είναι η ζωή εκεί; Τα ενοίκια; Υπάρχει σίτηση μέσα στην σχολή;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
Καταρχας να σου πω οτι και στην Σουδα να μην βρεις δεν ειναι τοσο μακρυα οσο ακουγεται η σχολη απο τα Χανια ωστε να μεινεις και εκει! Βεβαια εγω που εμενα κεντρο Χανιων πηγαινοερχομουν με αμαξι οποτε δεν μπορω να εχω ολοκληρωμένη αποψη πως ειναι με το λεωφορείο η καθημερινη μετακινηση! Για να μεινεις στην Σουδα, δεν εχει και πολλα να κανεις, εχει εννοειται ολα τα βασικα αλλα απο καφετεριες και γενικα διασκεδαση εστιαση και λοιπα πολυ λιγα πραγματα, καμια σχεση με την πολη! Απο ενοικια δεν εχω ιδεα, σίτιση μεσα στην σχολη με την εννοια που εχουν οι αλλες σχολες δεν υπαρχει, απλα ενα κυλικείο που εχει τυροπιτες κλπ! Βεβαια τον τελευταιο χρονο που ημουν (το 2019) ειχαν βρει τα παιδια, ενα μαγαζι και ειχαν συμφωνήσει να δινουν ενα (μικρο) ποσο καθε μηνα και να τους φέρνει μαγειρευτο φαγητο στην σχολη! Δεν ξερω αν ισχυει ακομα, παντως υπαρχει και στην Σουδα η Λεσχη Αξιωματικων Πολεμικου Ναυτικου (μονο με αμαξι πας απο την σχολη, εκτος αν σου αρεσει πολυυυ το περπατημα) και εκει αν θυμαμαι καλα με 2 ευρω εχεις μια μεριδα φαγητο! Εκει εννοειται πας ντυμενη/ος με κανονικα ρουχα τυπου παντελονια κλπ, απαγορευονται οι βερμουδες
Η ΑΕΝ Κρήτης είναι μια σχολή με ιδιαίτερα καλή φήμη στις ναυτιλιακές εταιρίες, ειδικά για τους μηχανικούς θεωρείται η καλύτερη, τα Χανιά δεν είναι μακριά και έχει λεωφορείο που μεταφέρει παιδιά στη σχολή το πρωί και τα επιστρέφει Χανιά το μεσημέρι Στις 2μιση, τα νοίκια είναι λίγο πρόβλημα είναι κάπως τσιμπημένα, στη σουδα ίσως να βρει κάποιος πιο φθηνά, αξίζει να μένεις στην εστία πάντως είναι μια χαρά, απο φαγητό εχει κάτι λίγα το κυλικείο, εγώ όταν ήμουν έφερναν τα παιδιά από ένα μαγαζί μαγειρευτά, αλλα επειδή δεν παίρναν όλοι σταμάτησε κάποια στιγμή, αν έχεις μέσον αξλιζει να τρως στη λέσχη αξιωματικών στον ναύσταθμο, έχει πολύ ωραία και φθηνά φαγητά.
Καλημέρα, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Εχθές επικοινώνησα με την σχολή και μου είπαν πως η μετακίνηση απο τα Χανιά γίνεται μόνο μέσω ΚΤΕΛ και απο την στάση μέχρι την σχολή είναι περίπου 8 λεπτά περπάτημα. Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς να γνωρίζω πώς είναι η Σούδα ποια θεωρείται ότι είναι καλύτερη επιλογή να μείνω; Επίσης, τα μαθήματα είναι πρωινά; Από τις 8 μέχρι τις 2;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Αυτο για την σταση δεν ξερω γιατι στο ειπαν... Μεχρι την χρονια που πηγαινα εγω (οπως ειπα το 2019) το λεωφορείο εφτανε στις 7:45 την σχολη (εξω απο την πορτα ακριβως) και μετα ξαναερχοταν και επαιρνε τα παιδια στις 2:30 αν θυμαμαι καλα... Και δεν θυμαμαι κιολας να υπαρχει σε αποσταση 8 λεπτων σταση λεωφορείου. Ενα παση περιπτωση μπορει κατι να εχει αλλαξει! Τα μαθηματα ναι ειναι παντα πρωινα, συνήθως ξεκινανε στις 8 και αναλογα μπορει να εχεις τελειωσει μεχρι της 12:30 μπορει και να μεινεις μεχρι και της 3 εκει, εξαρταται! Παντως Μ. Ο. Στην εβδομαδα σκεψου ενα 6ωρο-7ωρο/ημερα... Απο αποψη ποιοτητας ζωης και επιλογων (και ισως ενοικίων) καλυτερα στα Χανια αρκει να μην εχεις θεμα στο περα δωθε με το λεωφορείο, αλλιως Σουδα που ειναι πιο κοντα, αλλα με αρκετα λιγοτερες επιλογες και λιγο πιο "μοναχικα"
Καλύτερη επιλογή είναι στα Χανιά μέσα στον πολιτισμό, η Σούδα είναι πιο απομονωμένο μέρος, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ αφήνει τους σπουδαστές μέσα στη σχολή το πρωι (8 η ώρα το αργότερο είναι εκεί) και 2 μισή ώρα έχει πάλι λεωφορείο για Χανιά που έρχεται μέσα στη σχολή ξανά, αν κάποια μέρα σχολάσεις πιο νωρίς Από τις 2 θα πρέπει να περπατήσεις 8 λεπτά μέχρι τη στάση που σου είπαν για να πάρεις το λεωφορείο.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις που μου δώσατε και με βοηθήσατε πάρα πολύ! Τώρα ένα άλλο ερώτημα... Το. Πρώτο ταξίδι πότε ξεκινάει; Στο γ εξάμηνο, Με ποιές προϋποθέσεις; Πρέπει να βρεις μόνος σου την εταιρεία; Πώς γίνεται; Σου δίνεται κάποια λίστα από. Την σχολή;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι είναι το β εξάμηνο στην σχολή, θα πρέπει να έχεις περάσει με επιτυχία τουλάχιστον 5 στα 10 μαθήματα του α' εξαμήνου, εταιρία εννοείται βρίσκει ο καθένας μόνος του, η σχολή μπορεί να σε βοηθήσει αν έχει περάσει ο καιρός και δεν έχεις βρει πλέον εταιρία να ταξιδέψεις.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Οχι οχι αλλαξε το συστημα προπερσι... Τωρα πια το πρωτο ταξιδι ειναι μετα απο εναν χρονο (δηλαδη στο γ' εξαμηνο της σχολης) το καλοκαιρι δηλαδη και το δευτερο ταξιδι ειναι στο τελος ολων των μαθηματων μετα απο το ΣΤ δηλαδη! Για να πας ταξιδι πρεπει να εχεις περασει τουλαχιστον τα μισα μαθηματα (τουλαχιστον για το πρωτο ταξιδι) για το δεύτερο δεν ξερω!Εταιρεια βρισκεις μονος σου, θα πας στις διακοπες σου το Πασχα μια εβδομαδα Αθηνα και θα πιασεις ολες τις εταιρειες στην σειρα και θα μπαινεις να κανεις αιτησεις! Μην εισαι επιλεκτικη (τουλαχιστον οχι για το 1ο ταξιδι), το σημαντικο ειναι να βρεις εταιρεια που ειναι σχετικα δύσκολο αν εισαι και δοκιμος γεφυρας!(βαλε σειρα προτεραιότητας του ειδους του πλοιου που θες να πας) Βεβαια αναλογα και σε τι φαση βρισκομαστε με την πανδημια γιατι τον τελευταιο χρονο, ολες οι αιτησεις στις εταιρειες γινονται ηλεκτρονικα μεσω των site τους! Καλο ειναι να παρεις 2-3 τηλεφωνα πριν να ρωτησεις αν δεχονται κοσμο απο κοντα!
Η σχολη δυσκολα θα κατσει να ασχοληθει μαζι σου και να σου βρει, δεν αποκλειεται βεβαια, αλλα μην της εχεις και 100% εμπιστοσυνη! Καλυτερα να το κυνηγήσεις εσυ!
Η σχολη δυσκολα θα κατσει να ασχοληθει μαζι σου και να σου βρει, δεν αποκλειεται βεβαια, αλλα μην της εχεις και 100% εμπιστοσυνη! Καλυτερα να το κυνηγήσεις εσυ!
Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμες πληροφορίες! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε λοιπόν. Καλό βράδυ!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες