Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2010)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Μανος

Δημοσίευση από Μανος »

Για σας παιδια τελειωσα το λυκιο φετος ειμαι γενιμενος το 1992 και εκανα εγγραφει σε επας (επαγγελματικη σχολη) θα μπορεσω να παρω αναβολη
JOYCE

Δημοσίευση από JOYCE »

Γεια σας... Θα ηθελα να ρωτησω... Εχω βεβαιωση σπουδων αλλα ειναι φωτοτυπια... Πειραζει; Η πρωτοτυπη εχει χαθει. Θα εχω καποιο προβλημα την πρωτη μερα καταταξης μου?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

JOYCE έγραψε:Γεια σας... Θα ηθελα να ρωτησω... Εχω βεβαιωση σπουδων αλλα ειναι φωτοτυπια... Πειραζει; Η πρωτοτυπη εχει χαθει. Θα εχω καποιο προβλημα την πρωτη μερα καταταξης μου;

Δεν τους ενδιαφέρει το πρωτότυπο. Αρκεί το φωτοτυπημένο.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μανος έγραψε:Για σας παιδια τελειωσα το λυκιο φετος ειμαι γενιμενος το 1992 και εκανα εγγραφει σε επας (επαγγελματικη σχολη) θα μπορεσω να παρω αναβολη

Ρώτα στην σχολή σου
Βαγέλης

Δημοσίευση από Βαγέλης »

Καλημέρα σας.

Όπως και ο Μάνος παραπάνω, είμαι 18 [γεννηθής 1992] και έχω εγγραφεί σε Κολλέγιο [Deree].

Απ' όσο γνωρίζω δεν δίνονται αναβολές μέσα από το κολλέγιο. Η μόνη λύση είναι μέσω σχολής που έχω δηλώσει στο μηχανογραικό;

Θα ήθελα να αποφύγω τις εποσκέψεις στη σχολή αυτή, μιας και μάλλον θα είναι σε νησιωτική Ελλάδα και τα έξοδα πήγαινε-έλα είναι λίγο τσιμπημένα.

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν γίνεται με κάποια βεβαίωση από το Κολλέγιό μου να πάρω αναβολή.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από yandr »

Πάρε ένα τηλέφωνο στη Γραμματεία ρε συ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Βαγέλης έγραψε:Καλημέρα σας. Όπως και ο Μάνος παραπάνω, είμαι 18 [γεννηθής 1992] και έχω εγγραφεί σε Κολλέγιο [Deree].

Απ' όσο γνωρίζω δεν δίνονται αναβολές μέσα από το κολλέγιο. Η μόνη λύση είναι μέσω σχολής που έχω δηλώσει στο μηχανογραικό;

Θα ήθελα να αποφύγω τις εποσκέψεις στη σχολή αυτή, μιας και μάλλον θα είναι σε νησιωτική Ελλάδα και τα έξοδα πήγαινε-έλα είναι λίγο τσιμπημένα.

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν γίνεται με κάποια βεβαίωση από το Κολλέγιό μου να πάρω αναβολή.

Δυστυχώς όχι. Θα πρέπει να πάς να κάνεις εγγραφή στη Σχολή στην οποία θα περάσεις και να πάρεις από εκεί βεβαίωση σπουδών για αναβολή στράτευσης. Το ξέρω γιατί και εγώ στο Deree σπούδαζα.

Εναλλακτικά πάς και κάνεις τώρα τη θητεία σου και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
xvagosx
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από xvagosx »

Έστω ότι δεν έχω περάσει κάπου, ποιος είναι ο πιο άμεσος και εύκολος τρόπος να πάρω μια αναβολή;

Να γραφτώ σε μια ιδιωτική σχολή -θα μου ζητήσουν υποχρεωτική φοίτηση-...

Γενικά, τι βεβαιώσεις σπουδών γίνονται δεκτές από το στρατολογικό; Από τι είδους ιδρύματα; ΙΕΚ, ΙΙΕΚ, Σχολές ΟΑΕΔ... Τι άλλα;

[Ευχαριστώ εκ των προτέρων]

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Από Δημόσια και αναγνωρισμένα από το κράτος Ιδιωτικά ΙΕΚ σιγουρα σου δίνουν. Αλλά απόσο ξέρω πρέπει να παρακολουθείς τα μαθήματα.
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Hyper »

Κοιταξε μπορεις να παρεις απο Ιεκ αν εισαι 18 για 6 χρονια και να ξεκινησεις π. Χ μετα απο 2-3 χρονια τη Σχολη, προσπαθω να σου πω οτι απλως μεσα σε αυτα τα 6 χρονια αυτοι θελουν να δουν οτι τα 2 απτα 6 φοιτησες και πειρες βεβαιωση σπουδων. Μπορεις και απτα 22 ως τα 24 να το κανεις δεν τους νοιαζει.
giannis

Δημοσίευση από giannis »

Καλησπέρα σας,
είμαι του '85 και έχω αναβολή λόγω σπουδών μέχρι τις 31/12/2012. Το θέμα μου είναι ότι από το 2007 δουλεύω και έχω σταματήσει τις σπουδές και έχω διαγραφεί από τη σχολή (ΤΕΙ), άρα η τελευταία βεβαίωση σπουδών που έχω είναι από το 2006. Από όσα διάβασα όταν με καλέσουν στο στρατό αυτό θα θεωρηθεί κακή χρήση της αναβολής και θα μου επιβληθεί επιπλέον θητεία. Η επιπλέον θητεία είναι 1 μήνας και μπορώ να την εξαγοράσω; Αν ναι, ποιο είναι περίπου το αντίτιμο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΚΜ

Δημοσίευση από ΚΜ »

Γεια σας! Θελω να ρωτησω το εξης. Πηρα 7 χρονια αναβολη το 2003, η οποια ληγει τον 12/2010. Την εχω διακοψει και θα μπω τον Νοεμβριο. Ειμαι 27 χρονων. Ξερει καποιος αν μπορω να παρω και αλλη αναβολη. Π. Χ. Αλλο ενα χρονο η 2:; Για τον φιλο απο πανω να του πω οτι απο τα ΤΕΙ δε διαγραφεσαι αλλα αν δεν εχεις χασει εγγραφες πρεπει να πας να κανεις αιτηση επανεγγραφης.
kevlar

Δημοσίευση από kevlar »

Οταν παω να δηλωσω "αναβολη" χρειαζεται να μου δωσουν πισω καποιο χαρτι που να λεει ποσα χρονια ειναι η αναβολη μου;
Προσωπικα δεν μου εδωσαν κατι αλλα θα με καλυψει ωστε να τελειωσω τις σπουδες μου;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

kevlar έγραψε:Οταν παω να δηλωσω "αναβολη" χρειαζεται να μου δωσουν πισω καποιο χαρτι που να λεει ποσα χρονια ειναι η αναβολη μου;
Προσωπικα δεν μου εδωσαν κατι αλλα θα με καλυψει ωστε να τελειωσω τις σπουδες μου;

Σε εμένα μου είχαν στείλει ταχυδρομικώς 2-3 εβδομάδες μετά χαρτι για το χρόνο που ίσχυε η αναβολή λόγω σπουδών.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Greek_Army »

Και σε εμένα το ίδιο
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες