Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2010)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
nikos.th

Δημοσίευση από nikos.th »

Greek_Army έγραψε:TΪποτα καλή τύχη και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε Εικόνα
Δεν ξέρω αν το εννoούσες, αλλά μου δημιουργήθηκαν κι' άλλες απορίες :))
Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, οι επιτροπές απαλλαγών-αναβολών αποφασίζουν με βάση την εξέταση που έχει προηγηθεί από στρατιωτικό γιατρό. Οι αναβολές δηλαδή είναι αποκλειστικά για λόγους υγείας. Στο στρατιωτικό γιατρό εγώ θα πω ότι θέλω να τελειώσω το διδακτορικό μου και αυτός, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εισηγηθεί αναβολή για "ψυχολογικούς" λόγους; Εννοώ, με βάση αυτό που γράφεις παραπάνω ("έτσι τις δίνουνε και χωρίς να έχεις ψυχολογικά προβλήματα"), συνηθίζεται ατύπως να δίνουν οι στρατ. Γιατροί αναβολές για ψυχολογικούς λόγους γνωρίζοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι άλλο; Ή θα πρέπει στον στρατ. Γιατρό να επικαλεστώ ψυχολογικά προβλήματα;
Τελικά μήπως είναι απλούστερο να μην παρουσιαστώ, να κηρυχθώ ανυπότακτος και αν με καλέσει ο στρατιωτικός ανακριτής να εξηγήσω την κατάσταση και να πω πως θα μπω στην επόμενη ΕΣΣΟ (πράγμα που σκοπεύω να κάνω) ;

Προσπάθησα να μαζέψω όλες τις απορίες για να μην επανέλθω.

George

Δημοσίευση από George »

Καλησπερα εχω αναβολη μεχρι 31/12/2010 τελειωσα την σχολη που βρισκομουν αλλα θελω να τελειωσω αλλη μια σχολη 1 ετους. Οι οποιοι μου χορηγουν δικαιολογητικο για αναβολη. Το θεμα ειναι θα δεχτουν να μου δωσουν δευτερη; Επισης δεν θελω για μεγαλο χρονικο διαστημα το πολυ 1 ετος οσο θα διαρκεσουν τα μαθηματα. Αν δεν μου δωσουν αναβολη να μπω και να επικαλεστω και εγω ψυχολογικα προβληματα να παρω κανα 6μηνο κ μετα κοινωνικους να παρω αλλο ενα τριμηνο; Ειδα την συζητηση σας πιο πανω και η ερωτηση του νικου ειναι ευλογη. Τι θα πουμε στους γιατρους; Ψεμματα η την αληθεια; Και επισης μηπως λερωνεται ετσι αν επικαλεστεις ψυχολογικους λογους το απολητυριο στρατου; Διοτι θελω να υπηρετησω Ε. Δ και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να φενεται πουθενα οτι πηρα αναβολη για ψυχολογικα προβληματα!Greek Army η οποιος αλλος γνωριζει παρακαλω ας πει.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Greek_Army »

nikos.th έγραψε:
Greek_Army έγραψε:TΪποτα καλή τύχη και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε Εικόνα
Δεν ξέρω αν το εννoούσες, αλλά μου δημιουργήθηκαν κι' άλλες απορίες :))
Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω, οι επιτροπές απαλλαγών-αναβολών αποφασίζουν με βάση την εξέταση που έχει προηγηθεί από στρατιωτικό γιατρό. Οι αναβολές δηλαδή είναι αποκλειστικά για λόγους υγείας. Στο στρατιωτικό γιατρό εγώ θα πω ότι θέλω να τελειώσω το διδακτορικό μου και αυτός, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα εισηγηθεί αναβολή για "ψυχολογικούς" λόγους; Εννοώ, με βάση αυτό που γράφεις παραπάνω ("έτσι τις δίνουνε και χωρίς να έχεις ψυχολογικά προβλήματα"), συνηθίζεται ατύπως να δίνουν οι στρατ. Γιατροί αναβολές για ψυχολογικούς λόγους γνωρίζοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι άλλο; Ή θα πρέπει στον στρατ. Γιατρό να επικαλεστώ ψυχολογικά προβλήματα;
Τελικά μήπως είναι απλούστερο να μην παρουσιαστώ, να κηρυχθώ ανυπότακτος και αν με καλέσει ο στρατιωτικός ανακριτής να εξηγήσω την κατάσταση και να πω πως θα μπω στην επόμενη ΕΣΣΟ (πράγμα που σκοπεύω να κάνω) ;

Προσπάθησα να μαζέψω όλες τις απορίες για να μην επανέλθω.

Δεν θα πρέπει να επικαλεστείς τίποτα. Απλά θα πεις το πρόβλημα που έχεις και αυτός απλά θα γράψει το πόρισμα και θα σου δώσει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (αυτές υπάρχουνε μόνο και για παθολογικά προβλήματα). Καλό θα είναι να παρουσιαστείς και μην μπλέξεις με στρατοδικείο και στρατονομία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

George έγραψε:Καλησπερα εχω αναβολη μεχρι 31/12/2010 τελειωσα την σχολη που βρισκομουν αλλα θελω να τελειωσω αλλη μια σχολη 1 ετους. Οι οποιοι μου χορηγουν δικαιολογητικο για αναβολη. Το θεμα ειναι θα δεχτουν να μου δωσουν δευτερη; Επισης δεν θελω για μεγαλο χρονικο διαστημα το πολυ 1 ετος οσο θα διαρκεσουν τα μαθηματα. Αν δεν μου δωσουν αναβολη να μπω και να επικαλεστω και εγω ψυχολογικα προβληματα να παρω κανα 6μηνο κ μετα κοινωνικους να παρω αλλο ενα τριμηνο; Ειδα την συζητηση σας πιο πανω και η ερωτηση του νικου ειναι ευλογη. Τι θα πουμε στους γιατρους; Ψεμματα η την αληθεια; Και επισης μηπως λερωνεται ετσι αν επικαλεστεις ψυχολογικους λογους το απολητυριο στρατου; Διοτι θελω να υπηρετησω Ε. Δ και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να φενεται πουθενα οτι πηρα αναβολη για ψυχολογικα προβληματα!Greek Army η οποιος αλλος γνωριζει παρακαλω ας πει.

Aν πάρεις αναβολή για όταν παρουσιαστείς δεν θα μπορείς να πας ειδικές δυνάμεις μετά γιατί δεν δέχονται άτομα που να έχουνε πάρει αναβολές για ψυχολογικούς λόγους (είτε έχουνε πρόβλημα είτε όχι)
ΣΑΚΗΣ

Δημοσίευση από ΣΑΚΗΣ »

Ρε παιδια θελω να μου λυσεται μια απορια...
ξεκινησα ιεκ το 2007-2008 και μου δωσανε αναβολη μεχρι το δεκεμβριο του 2013!
η σχολη διηρκησε 2 χρονια και τελειωσε... φετος το χειμωνα επιασα δουλεια και ετοιμαζομαι να δωσω πιστοποιηση το δεκεμβριο...
η αναβολη θα ισχυσει μεχρι το 2013; και αν ναι θα πρεπει να δωσω καποιο εγγραφο;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Η αναβολή σου ισχύει μέχρι το 2013 όταν θα θελήσεις να την κόψεις θα πρέπει να έχεις μαζί σου χαρτί από την σχολή ότι την τελείωσες
nikos.th

Δημοσίευση από nikos.th »

Δεν θα πρέπει να επικαλεστείς τίποτα. Απλά θα πεις το πρόβλημα που έχεις και αυτός απλά θα γράψει το πόρισμα και θα σου δώσει αναβολή για ψυχολογικούς λόγους (αυτές υπάρχουνε μόνο και για παθολογικά προβλήματα). Καλό θα είναι να παρουσιαστείς και μην μπλέξεις με στρατοδικείο και στρατονομία

Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
FutDo
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από FutDo »

Γεια χαρα σε ολους. Θα ηθελα αν μπορειτε να μου απαντησετε στο εξης: Ειμαι 23 χρονων. Δεν εχω παει ακομα στρατο. Του χρονου θα δωσω πανελληνιες (ναι αργα το αποφασισαΕικόνα) γιατι θελω να μπω ιατρικη. Σε περιπτωση που δωσω και περασω (θα γινω 24 του χρονου) θα μπορεσω να παρω επιπλεον 6-7 χρονια αναβολη που χρειαζεται η ιατρικη ωστε να την τελειωσω; Η ισχυει αυτο που εχω διαβασει οτι αποφασιστικε να δινουν αναβολη μονο μεχρι τα 24; Ρωταω οχι γιατι θελω να αποφυγω τον στρατο αλλα το φανταζομαι λιγο κουλο να περασω πανεπιστημιο και μετα απο ενα 9μηνο αποχης απο μαθηματα να ξεκινησω πανεπιστημιο με την κουραση Που θα εχω τραβηξει- ψυχικη-σωματικη- να ξεκινησω σε μια τοσο δυσκολη σχολη. Οποιος ειναι ενημερος για το τι παιζει με τις αναβολες, θα τον παρακαλουσα να με διαφωτισει. Εικόναthanks παιδες.
Nick

Δημοσίευση από Nick »

Καλησπερα φιλε, ναι αυτο με το οριο ηλικιας 24 ισχυει. Οποτε ειναι μονοδρομος γιατι σενα οπως και για εμενα (23 ειμαι κι εγω) και παρουσιαζομαι νοεμβριο να μπεις μεσα να Ξεμπερδευεις.
Chr

Δημοσίευση από Chr »

Καλησπέρα

Είμαι του 83 και η αναβολή μου τελειώνει τελος του χρόνου. Τις σπουδές μου (προπτυχιακές) δεν τις τελείωσα ακόμη. Δικαιούμαι αναβολή προκειμένου να τελείωσω και την πρακτική μου που αρχίζει Οκτώβρη;

Παλιότερα νομίζω ίσχυε +1 χρόνο

Γνωρίζει κανείς; Ευχαριστώ
16horse

Δημοσίευση από 16horse »

Καλησπερα παιδια. Θελω αν γινεται να μου λυσετε μια απορια...
Ειμαι φοιτητης στο 6ο ετος και γινομαι 24 τον ερχομενο Μαρτη. Πηγα πριν 3 εβδομαδες και εκοψα την αναβολη για να παρουσιαστω Νοεμβριο. Τωρα ομως προεκυψαν προβληματα με την διπλωματικη και ενω ειχα προγραμματισει να την τελειωσω πριν μπω στρατο τελικα δεν προλαβαινω. Γινεται να κανω ανακληση της ακυρωσης της αναβολης; Θα παρω στην στρατολογια τηλεφωνο απλα επειδη δεν θελω να περιμενω μεχρι Δευτερα εαν ξερει καποιος ας μου απαντησει... Ευχαριστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δυστηχώς δεν γίνεται απ'όσο γνωρίζω
thebest20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από thebest20 »

Γεια σας... Είμαι 22 στα 23 και τελειώνω τις σπουδές μου. Έχω αναβολή άλλα 3 χρόνια. Όταν τελειώσω τις σπουδές μου πρέπει οπωσδήποτε να διακόψω την αναβολή μου και να πάω στρατό; Υπάρχει περίπτωση να περάσω σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αλλά ακόμα κι αν δεν περάσω, θελω να κάνω γλώσσες και υπολογιστές και να πάω στρατό 1,5-2 χρόνια αργότερα! Θα πληρώσω κάποιο πρόστιμο αν δεν πάω τώρα γιατι αλλιώς θα θεωρηθώ λιποτάκτης; Ο λόγος που δεν θέλω να πάω δεν είναι για να είμαι κοντά στους γονείς μου, αφού εξάλλου δεν μένω μαζί τους, αλλά δεν αισθάνομαι έτοιμος, ώριμος για να πάω. Βλέπω πως πάρα πολλοί πάνε στα 28 τους. Και τώρα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, κατά την άποψή μου, η πατρίδα έχει καταστραφεί, για ποιο λόγο θα πρέπει να την υπηρετήσω!

Η θεία μου που είναι μέσα σε όλα και γνωρίζει διοικητές, μου λέει πως αν δεν διακόψω την αναβολή μου, θα έχω κυρώσεις! Το ίδιο λέει και ο πατέρας μου! Εσείς γνωρίζετε τι ισχύει σίγουρα; Κάνω αναζήτηση στο internet και δεν βρίσκω κάτι. Το μόνο που βρήκα είναι ότι αν έχει περάσει 1 ημερολογιακός χρόνος από τότε που έχω τελειώσει τις σπουδές μου, θα πρέπει να πάω στρατό! Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν θα έχεις τίποτα κυρώσεις και άσε την θεία σου να κελαηδάει
thebest20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από thebest20 »

Οκ ευχαριστώ, και συγγνώμη που άνοιξα νέο θέμα, γιατί από ότι είδα υπάρχει θέμα για τις αναβολές.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες