Διασωστικές Μονάδες

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Tasos14
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Tasos14 »

Καλησπερα ειμαι καινουριος στο Forum... Λοιπον θα μπω κατ ευθειαν στο θεμα. Εχω τρελο κολλημα με τις ειδικες δυναμεις (Ο. Υ. Κ ΛΟΚ κτλ) και τις ομαδες διασωσης (31 ΜΕΕ) ...2 προβληματα εχω μονο...1ον Δεν ξερω ακομα αν θελω να μπω στις ειδικες δυναμεις η στις ομαδες διασωσης (αυτο θα το λυσω μονος μου... Εικόνα ) 2ον Δεν ξερω ποσες και ποιες μοναδες ειδικων δυναμεων και διασωσης υπαρχουν συνολικα στον στρατο και απο που μπορω να μπω (απο στρατο ξηρας ναυτικου αεροποριας) και απο πια σωματα (ευελπιδων ΣΤΥΑ κτλ) Γιαυτο παρακαλω πολυ επειδη με εχει πιασει τρελα μπορει καποιος να μου φτιαξει μια λιστα με ολες τις ομαδες που υπαρχουν στο στρατο, απο που μπορω να μπω απο ποια σωματα και ποιες προυποθεσεις υπαρχουν (αν υπαρχουν) ; Ευχαριστω πολυ...
Tasos14
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Tasos14 »

Κατι που δεν διευκρινισα... Δεν μιλαω για την θητεια μιλαω για μονιμος...
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Αδερφέ η 31ΜΕΕΔ που αναφέρεις ανήκει στην Π. Α. Οπότε για να βρεθείς εκεί θα πρέπει να είσαι στέλεχος της Αεροποριας, μετά απο προκύρηξη αναζητησης προσωπικού εφόσον κριθεις καταλληλος περνας τα απαραίτητα σχολεια των Ειδικων Δυναμεων και εντασεσαι σε καποιο απο τα Σμηνη της Μοιρας... Τα ΟΥΚ ανηκουν στο Π. Ν. Οποτε για να πας εκει θα πρεπει να είσαι στελεχος του Ναυτικου, βεβαια η επιτυχία εκει είναι ιδιαιτερα δυσκολη και το ποσοστο των υποψηφιων που εντασσονται επιχειρησιακα στην μοναδα δεν ξεπερνάει το 10%-συνηθως είναι πολύ μικρότερο... Για τις υπολοιπες μοναδες ειδικων δυνάμεων του ΣΞ η προσβαση είναι πολύ πιο ευκολη-σχετικα-εφοσον εχεις την όρεξη να ταλαιπωρηθεις αρκετά!
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Nicolas_mk2 έγραψε:Αδερφέ η 31ΜΕΕΔ που αναφέρεις ανήκει στην Π. Α. Οπότε για να βρεθείς εκεί θα πρέπει να είσαι στέλεχος της Αεροποριας, μετά απο προκύρηξη αναζητησης προσωπικού εφόσον κριθεις καταλληλος περνας τα απαραίτητα σχολεια των Ειδικων Δυναμεων και εντασεσαι σε καποιο απο τα Σμηνη της Μοιρας... Τα ΟΥΚ ανηκουν στο Π. Ν. Οποτε για να πας εκει θα πρεπει να είσαι στελεχος του Ναυτικου, βεβαια η επιτυχία εκει είναι ιδιαιτερα δυσκολη και το ποσοστο των υποψηφιων που εντασσονται επιχειρησιακα στην μοναδα δεν ξεπερνάει το 10%-συνηθως είναι πολύ μικρότερο... Για τις υπολοιπες μοναδες ειδικων δυνάμεων του ΣΞ η προσβαση είναι πολύ πιο ευκολη-σχετικα-εφοσον εχεις την όρεξη να ταλαιπωρηθεις αρκετά!
Να διορθωσω Η Π. Α. Εχει δικο της σχολειο για την 31 ΜΕΕ και αναλαμβανει διασωσεις σε Ξηρα. Για ερευνα και διασωση στη θαλασσα υπαρχει η αντιστοιχη Μοιρα του Λιμενικου. Απο το καθε σχολειο ΟΥΚ βγαινουν max 8-9 ατομα απο το 2007 και μετα με μεσο ορο τα 5-6.
Tasos14
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Tasos14 »

Ωπα για Ο. Υ. Κ απο στρατο ξηρας δεν μπορω να παω; Και για την 31 ΜΕΕ επειδη δεν το πολυκαταλαβα μπορω να παω και απο στρατο ξηρας; Και ουσιαστικα εκτος απο τα ΛΟΚ ΟΥΚ 31 ΜΕΕ ζητησα αν μπορειτε να με ενημερωσετε για το τι αλλες παρομοιες μοναδες υπαρχουν και πως μπορω να μπω... Ευχαριστω
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Tasos14 έγραψε:Ωπα για Ο. Υ. Κ απο στρατο ξηρας δεν μπορω να παω; Και για την 31 ΜΕΕ επειδη δεν το πολυκαταλαβα μπορω να παω και απο στρατο ξηρας; Και ουσιαστικα εκτος απο τα ΛΟΚ ΟΥΚ 31 ΜΕΕ ζητησα αν μπορειτε να με ενημερωσετε για το τι αλλες παρομοιες μοναδες υπαρχουν και πως μπορω να μπω... Ευχαριστω
Ουσιαστηκα εκτος απο τα ανωτερω σου εγραψα για την Μοιρα Ελικοπτερων του Λ. Σ. Πως πας; Μπαινεις στο Σωμα και οταν ζητησει κοσμο το δηλωνεις... Ουσιαστηκα εκτος...
Tasos14
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Tasos14 »

Δηλαδη δεν μπορω να μπω Ο. Υ. Κ απο τον στατο Ξηρας; Οχι ρε ***** το ναυτικο ειναι στο μονο στο οποιο δεν θελω να μπω... Αρα παω για ΛΟΚ η 31 ΜΕΕ... Στην μοιρα ελικοπτερων εχουν προυποθεσεις μυωπιας; Γιατι εχω 2.5 βαθμους... Και Κατι τελευταιο και μετα λογικα κλεινω το θεμα (σε επριξα λιγο ε;Εικόνα) Απο στρατο ξηρας μονο οι ΛΟΚ υπαρχουν; Και αν ξερεις κανα ενημερωτικο σαίτ πλιζ γραψε το. Ευχαριστω

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Κατι που μαλλον δεν καταλαβες... ΟΥΚ και ΛΟΚ δεν ειναι διασωστες

Tasos14
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Tasos14 »

Ναι το ξερω. Το θεμα κανονικα λεγοταν "ειδικες δυναμεις-διασωστικες μοναδες" αλλα η εγω κατι εκανα λαθος η μου το μετονομασαν... Λοιπον μονο ΛΟΚ μπορω να μπω απο Ξηρα η υπαρχουν και αλλες ειδικες δυναμεις η διασωστικες μοναδες; Και ΟΥΚ δεν μπορω να μπω απο στρατο ξηρας;
vesst
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από vesst »

Κοιτα αυτα το θεμα για το που τελικα υπαγεται η ΔΥΚ δεν το ξεω... Αλλα πριν καποιο διαστημα δεν ξερω αν ισχυει και αυτο μπορουσες να παρακολουθησεις τη ΣΥΚ και απο το στρατο ξηρας.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

vesst έγραψε:Κοιτα αυτα το θεμα για το που τελικα υπαγεται η ΔΥΚ δεν το ξεω... Αλλα πριν καποιο διαστημα δεν ξερω αν ισχυει και αυτο μπορουσες να παρακολουθησεις τη ΣΥΚ και απο το στρατο ξηρας.
Να στο λυσω εγω το θεμα... Η ΔΥΚ υπαγεται ιεραρχικα στο Αρχηγειο Στολου
Άβαταρ μέλους
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ »

Αδερφε μπορεις να πας στους βατραχανθρωπους του στρατου ΞΗΡΑΣ! Αλλα νομιζω οτι μονο σαν μονημος μπορεις! Ειναι η σχολη δυτων μαχης και αποτελειτε απο 4ης φασης

-1η φάση (1η - 4η εβδομάδα) : Βελτίωση φυσικής κατάστασης - εξοικείωση με το υγρό στοιχείο.
-2η φάση:(5η - 6η εβδομάδα) : Βελτίωση δεξιότητας στην κολύμβηση
-3η φάση:(7η - 8η εβδομάδα) : Εκπαίδευση στο ανοικτό κύκλωμα καταδύσεων.
-4η φάση:(9η - 12η εβδομάδα) : Εκπαίδευση στο κλειστό κύκλωμα καταδύσεων.
ΤΑΣΟΣ

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ »

καλησπέρα... ! Είμαι Εθελοντής Διασώστης κ θα Ήθελα Να Κάνω Επάγγελμα Αυτή Μου την Ασχολία! Θα Ήθελα Λοιπόν Να Μάθω Για Όλα Τα Σώματα (ΠΑ, ΠΝ, ΣΞ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κλπ) ποιες Ομάδες Διάσωσης-αντιμετώπισης Καταστροφών Υπάρχουν Κ Πως Μπορεί Κάποιος Να μπει σε Αυτές... !

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ΤΑΣΟΣ έγραψε:καλησπέρα... ! Είμαι Εθελοντής Διασώστης κ θα Ήθελα Να Κάνω Επάγγελμα Αυτή Μου την Ασχολία! Θα Ήθελα Λοιπόν Να Μάθω Για Όλα Τα Σώματα (ΠΑ, ΠΝ, ΣΞ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κλπ) ποιες Ομάδες Διάσωσης-αντιμετώπισης Καταστροφών Υπάρχουν Κ Πως Μπορεί Κάποιος Να μπει σε Αυτές... !
Γιατι δεν διαβαζεις το θεμα που εκανες ποστ πρωτα?
ΤΑΣΟΣ

Διασωστικές Μονάδες

Δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ »

Ωραία μπορείς να μου Πεις Σε παρακαλώ που Μπορώ Να το Γράψω Ώστε Να μου Απαντήσει Κάποιος;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης