Τι γνώμη έχετε για τους ΕΠΟΠ;

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Κλειδωμένο

Ποιοί πιστεύετε οτι είναι πιο χρήσιμοι στις Ε.Δ της χώρας μας;

Το δημοψήφισμα λήγει την Πέμ Σεπ 20, 2012 7:17 pm

Οι κληρωτοί.
78
15%
Οι ΕΠΟΠ.
416
79%
Και οι δύο.
32
6%

Σύνολο ψήφων: 526

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

te8wras13 έγραψε:Η αλήθεια ειναι οτι δεν ξέρω τίποτα απολύτως για εσάς Su-35 και Rafale αλλα μπορώ να διακρίνω εναν απίστευτο κομπλεξισμό γενικότερα σ' αυτά που γράφετε αλλα και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο αναφαίρεστε στον θεσμό τωνΕπ. Οπ. Το θέμα είναι η αρχαιότητα και η ιεραρχία και οχι η γνώση του αντικειμένου του κάθε επαγγελματία και η εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενό του; Έχω την εντύπωση πως κοιτάτε το δέντρο αλλα σας διαφεύγει το δάσος. Δεν ξέρω αν είστε στελέχη κάποιου κλάδου των ΕΔ αλλα μιλάτε σαν ξιπασμένοι καρεκλοκένταυροι που κρύβονται πισω απο σηματάκια στους γιακάδες τους. Αίσχος !Υπο της σημαίας είμαστε ΟΛΟΙ στρατιώτες !

ΥΓ 1: Αν κάποιους τους ενοχλεί η στρατιωτική στάση των Επ. Οπ. Η πειθαρχία τους, ο επαγγελματισμός τους και θεωρεί πως πρέπει να ντρέπονται για τον θεσμό τους ας αναλογισθεί α) πως τοποθετήται Η ηγεσία απέναντί τους, τον τρόπο που τους εκπαιδεύουν για να γίνουν 1000αρικα με στολή και κατα πόσο εμφυσούν στην εκπαιδευση τους Στρατιωτικές Αρέτες... Β) κατα πόσο ''ανώτεροι'' είναι τελικά αυτοί που τους κρίνουν και κατα πόσο καλύτεροί τους (ορισμένες φορές).

ΥΓ 2: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι χρησιμοποιήτε τον όρο θεσμός σαν κάτι το μειωτικό.
...
ουτε Εγω Ξερω τιποτα απολυτως για σενα. Αν εισαι στελεχος η οχι. Αλλα δυστυχως δεν λες την αποψη σου επι του θεματος παρα ασχολησαι με το αν ειμαστε στελεχη των ε. Δ. Ποιος χανει το δασος φαινεται. Και βεβαια εχω αποψη για τους επ. Οπ και τη παραθετω νομιζω κοσμια. Οσο για τους χαρακτηρισμους σου δεν θα τους σχολιασω. Μονο θα σου πω τουτο. Κομπλεξικος ξερεις δεν ειναι παντα συμφωνα με τη λογικη σου αυτος που μιλαει αρνητικα για ενα θεσμο. Αλλα αυτος που ασχολειται με προβληματισμους εκτος θεματος. Εκτος αν πιστευεις οτι το θεμα ειναι αν ειμαστε στελεχη. Οποτε εισαι και εντος θεματος. Αν ειναι κομπλεξισμος που ποσταρα οτι οι εποπ ειναι θεσμος και οχι υπξκοι εχεις περιεργη αποψη Και οχι ξεκαθαρη ακομα για το τι σημαινει κομπλεξικος-κομπλεξισμος.

στο 1ο ΥΓ απαντας και μονος σου για το πως και τι ειναι οι εποπ.

την αρνητικη κριτικη που δεχονται οι εποπ την δημιουργησαν απο εσω πρωτα και μετα οι πολιτες εξω. Οι ιδιοι απο μεσα με τη απαραδεχτη συμπεριφορα τους (και δεν μιλαω για ολους Τους εποπ) Και την ασχετιλα τους. Η μεριδα αυτη που ανεφερα που πλαισιωνεται απο εποπ φτανει για να υπαρχει αρνητικη αποψη γι αυτους. Το υφος των καρδιναλιων το εχουν οι εποπ τελικα και οχι οι υπξκοι και αξκοι. Κανε ενα κοπο και ρωτα τι αποψη υπαρχει μεσα και εξω απο τα στρατοπεδα για τους εποπ. Δυστυχως ομως οι καλοί εποπ χανονται αφου ο στρατος λειτουργει συλλογικα και ετσι παιρνει η μπαλα ολοκληρο θεσμο. Αλλα και αυτους μαζι.

Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

yandr έγραψε:Δεν είναι στρατιωτικοί τα δύο μέλη που αναφέρεις.
αν δεν σε πειραζει θα ηθελα οταν αναφερονται Σε μενα να απαντω εγω. Κι οχι εσυ για μενα.

Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

SREK έγραψε:Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται ο οποιοσδηποτε πολιτης να κατακρινει εναν στρατιωτικο θεσμο η' εστω κ να κρινει... Απο αυτα που εχει ακουσει βγαζει συμπερασματα; Για να σοβαρευτουμε λιγο γιατι ειναι γελιος ο διαλογοσ...
και βεβαια εχει δικαιωμα να κρινει και να κατακρινει. Οχι μονο ο πολιτης αλλα και ο καθενας το θεσμο απο τη στιγμη που πληρωνει τα μαλλια της κεφαλης του γι αυτον. Ακριβως γι αυτο γινεται και αυστηρη κριτικη. Επειδη πληρωνει. Οταν οι προκηρυξεις βγαινουν αβερτα κουβερτα και σαν εισητηριο ειναι Η ηλικια και το υψος λογικο ειναι να μπανουν οτι ναναι και καθε καρυδιας καρυδι στο θεσμο. Ποιος λοιπον χαλαει το θεσμο; Εμεις που το συζητουμε; Δεν νομιζω. Η εποπ εχουν καταντησει κατωτεροι των οπλιτων απ ολες τις αποψεις και αυτο Φαινεται. Απο την αλλη κατανοω οτι αυτο δεν αρεσει στους εποπ και θελουν να θεωρουνται υπξκοι.

Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
illy έγραψε:Ειλικρινα δεν εχω ακουσει απο το στομα σας ενα μπραβο για τους εποπ που ξερετε οτι αυτοι βγαζουν ολοι τη δουλεια
Ημουν Εφεδρος Λοχιας και αυτη τη στιγμη Ειμαι και Στρατιωτικος. Εχω πει και το ξαναλεω ενα μεγαλο μπραβο στους 2 1τη σειρα ΤΤΣ στη Ι'ΜΑΚ, πρωτα για το χαρακτηρα τους και μετα για τη δουλεια που πατανε. Απο κει και περα ειχα προβλημα γιατι απο τη στιγμη που πηρα τις σαρδελες μου ολοι οι κομπεξικοι εποπ δεκανεις (ι εποπ) με κοιταζαν με μισο ματι, και τελικα καταφεραν να με βγαλουν αναφερομενο για τον πιο γελιο λογο που εχω ακουσει: Γιατι βουλωσαν οι ντουζιερες! Λες και τις ειχα χρεωθει εγω! Βγηκα στην αναφορα ειπα το ποιματακι και μετα ειπα οτι ειμαι παραπονουμενος και ζητησα να μου δειξουν στον ΣΚ 20-1 σε ποιο σημειο γραφει σε ποιες περιπτωσεις και τους λογους για τους οποιους ανατρεπεται η αρχαιοτητα μεταξυ ετεροβαθμων και αν δεν μου το εδειχνε ο Λοχαγος θα πηγαινα στον Δοικα. Αποτελεσμα: Μια κατσαδα προς ολους τους εφεδρους, ανεξαρτητου βαθμου για ελλειπη καθαριοτητα και μεριμνα του κτηριου, Εγω εξοδουχος πς με πρωινη απαλαγη κατι που δεν το αντεχε ο λοχος και 5φ στον 1 εποπ για να μαθει τον ΣΚ 20-1. Μετα ολα τα αρχιδ@κια δεν μου ξαναμιλησαν, με αλλαξαν και magna και με εβαλαν σε ενα με ΚΤΣ Επιλοχια που δεν εβγαινε ποτε και τελειωσε το παραμυθακι. Δεν το επαιξα ανωτερος ουτε εξυπνος ποτε σε ΕΠΟΠ. Ηξερα ποια ειναι η θεση μου και ποιες ειναι οι γνωσεις μου, ποτε επρεπε να μιλησω και ποτε να το βουλωσω. Εκαναν τις δουλειες τους εκανα τις αγγαριες μου. Αλλα ολα και ολα να ξερουμε πια ειναι η ιεραρχικη θεση του καθενος στο στρατευμα, και γιατι μπηκατε.

η κινηση σου να βγεις παραπονουμενος και μαλιστα να απαιτησεις οπως αναφερεις να σου δειξουν 20-1 για την ανατροπη περι αρχαιοτητας κλπ βεβαια ηταν εντελως αστοχη. Καλα που δεν εφαγες και φυλακη κιολας. Καλα δεν ηξερες οτι μετα την απαιτηση σου αυτη θα ειχες αυτα τα επακολουθα; Τωρα που εισαι μονιμος ελπιζω να καταλαβες τι βλακεια εκανες.

Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

sakisal έγραψε:Συμφωνω με τον te8ora13. Αφου καποιοι δεν ειναι στρατιωτικοι πως γινεται να ξερουν τα παντα για τον θεσμο των εποπ; Αυτοι που ειναι στρατιωτικοι δεν ξερουν καλυτερα; Ειδα πιο πανω οτι ειναι και κατωτεροι απο τους οπλιτες θητειασ... Οχι βεβαια. Εποπ που κατεχει ιδιο βαθμο με οπλιτη ειναι αρχαιοτερος. Και οσοι ειναι μεσα στο στρατευμα ξερουν οτι μερικοι εποπ εχουν και καθηκοντα αυξημενα και περισσοτερα απο αλλους υπαξιωματικους. Δεν ειναι οι εποπ αχρηστοι οπως νομιζετε μερικοι. Καποιοι προσφερουν και καποιοι ισως οχι. Κακως εχει βγει αυτο το κομπλεξ για το θεσμο.
Ελα ντε; Πως γινεται; Ναι στην ιεραρχια και βεβαια ειναι οι εποπ οπως Τα λες. Στη πραξη τι γινεται ομως; Οι πδ ειναι για να μενουν στο 1ογρ της μοναδος και να εφαρμοζονται Κατα το δοκουν απο τον καθε διοικητη. Και βεβαια υπαρχουν εποπ που εκτελουν χρεη υπξκων οταν δεν υπαρχει κοσμος στις μοναδες. Αλλα και οχι μονο. Και σιγουρα Καποιοι εποπ προσφερουν Αλλα ειναι λιγοι. Και δεν αρκουν να ανατρεψουν την αρνητικη κριτικη. Κομπλεξ ειναι οτι οι εποπ θελουν να αυτοβαπτιζονται υπξκοι. Και σαφως Ειναι κακο που πλητουν ενα θεσμο. Ας αλλαξουν συμπεριφορες λοιπον.

Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

sakisal έγραψε:su-35 αφου εισαι ελευθερος επαγγελματιας πως εχεις γνωμη για τους εποπ; Εμεις που δεν ξερουμε την δουλεια σου γιατι δεν ασχολουμαστε με το επαγγελμα σου; Το ποιος ειναι κομπλεξικος το βλεπουμε και το κρινουμε ολοι...
και επειδη δηλ δεν ειναι στρκος δεν πρεπει να πει τη γνωμη του; Την αποψη του για το θεσμο; Βλεπω συνεχεια και σε αλλα θεματα οτι χρησιμοποιεις τη λεξη κομπλεξικος και χαρακτηριζεις μελη και αυτο δεν ειναι σωστο και ομορφο. Προσωπικα δεν ειπε ο σου35 κατι για σενα ουτε και σε χαρακτηρισε. Καλο ειναι να μην γινομαστε προκλητικοι και να λεμε την αποψη μας χωρις να θιγουμε αλλο μελος.

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να καταρηγθει ο θεσμος των επ. Οπ γιατι και αυτοι που τον θεσμοθετησαν αλλα και οι ιδιοι οι εποπ (οχι ολοι βεβαια) τον κανανε σαν τα μουτρα τους. Και μετα ερχονται οι εποπ και αναρωτιουνται γιατι ειναι αποτυχημενος ο θεσμος. Απο ολους τους εποπ στη μοναδα ποσοι ειναι ικανοι σωστοι και στρατικοποιημενοι; Εχεις κατσει ποτε στη πυλη να δεις την προσελευση τους; Τι ωρα δηλ μπαινουν;(οχι ολοι βεβαια) και τι ωρα βγαινουν; Μετα απο σκ πως Και τι ωρα περνουν Την πυλη;

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 12
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

297ΙΜΑΚ έγραψε: Το ιδιο εκανα και στη θητεια μου και στην τωρινη Στρατιωτικη μου καριερα. Παρολα αυτα αν οι σαρδελες μου ηταν λιγο πιο κιτρινες και ειχα 1 οχι 2 καπακια, πολλοι ΕΠΟΠ θα ειχαν Πει καλημερα στον Δοικα για παραβαση του ΣΚ20-1 Κεφ Δ' παρ 6. Αληθεια ξερει κανεις γιατι μιλαω;

Μιλαω για την περιοδο της θητειας μου

laios έγραψε:δηλαδη εισαι ΕΜΘ;

ΕικόναΘεος φυλαξειΕικόναΜακρια απο δωΕικόνα

Εχω βγαλει Στρατιωτικη Παραγωγικη Σχολη, αλλα δεν εντασομαι σε κανενα απο τα 3 Οπλα του Ελληνικου Στρατου.

sakisal
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από sakisal »

Αυτο που λες για την ωρα δεν εχει καμια σχεση με εποπ. ναι εχω κατσει στην πυλη και αργουνε και αξιωματικοι και υπαξιωματικοι. και εχω δει να φευγουν πρωτοι πρωτοι αλλοι υπαξιωματικοι. κι εγω δεν εθιξα κανεναν. αλλοι εχουν προβλημα με τον θεσμο χωρις πραγματικα να ξερουν το τι γινεται εκει μεσα.
Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

sakisal έγραψε:Αυτο που λες για την ωρα δεν εχει καμια σχεση με εποπ. Ναι εχω κατσει στην πυλη και αργουνε και αξιωματικοι και υπαξιωματικοι. Και εχω δει να φευγουν πρωτοι πρωτοι αλλοι υπαξιωματικοι. Κι εγω δεν εθιξα κανεναν. Αλλοι εχουν προβλημα με τον θεσμο χωρις πραγματικα να ξερουν το τι γινεται εκει μεσα.
πως δεν εχει. Αν σκεφτεις λιγο εχει και θα καταλαβεις τι εννοω. Εκτος αν δεν θελεις να καταλαβεις. Δηλ ολοι οι αλλοι αργουσαν εκτος των εποπ. Μαλιστα. Μαλλον αλλιως τα κοιτας εσυ και αλλιως εγω. Με αλλα ματια που λενε. Εθιξες. Απλα να εισαι λιγο προσεκτικος. Αυτο λεω. Τεσπα. Το μηνυμα δοθηκε και δεν θα μεινω αλλο εδω. Και συ που το ξερεις δηλ αν δεν ξερουν τι τους γινεται εκει μεσα; Δεν θα ποσταρα αν δεν ειχα καποια σχεση. Εννοια σου. Δεν ειμαι τοσο ανεγκεφαλη.alla για να ρθουμε στο θεμα μας ξανα εγω στη πυλη εβλεπα και εποπ να ερχονται 9 το πρωι και μερικες φορες πιωμενοι η τους εψαχνα Με διαταγη παντα του δκτη μου να τους φερω μεσα.

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 42
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

sakisal έγραψε:su-35 αφου εισαι ελευθερος επαγγελματιας πως εχεις γνωμη για τους εποπ;

Sakisal, μια απλη βολτα στο φορουμ και θα καταλαβεις οτι γνοριζω πολυ περισσοτερα για τον στρατο απο οτι ολοι οι εποπ εδω μεσα μαζι.
Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

Δεν εντασσεσαι; Δεν εχεις αποψη τοτε. Στη πυρα στη πυρα. Αααα πως λες τοτε μακρια απο δω; Πως εχεις αρνητικη αποψη για το θεσμο των εμθ; Αστειευομαι φυσικα. Απλα για να δωσω σε μερικους να καταλαβουνε οτι η λογικη τους ειναι καπως...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 12
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Rafale έγραψε:Δεν εχεις αποψη τοτε. Στη πυρα στη πυρα. Αααα πως λες τοτε μακρια απο δω; Πως εχεις αρνητικη αποψη για το θεσμο των εμθ;
Τους εφαγα στη μαπα 1 χρονο και αυτους αλλα και το συστημα. Και θεωρω οτι ειναι σαν ενα φορεμα που μπαλωνεται και ξαναμπαλωνετε γιατι κανεις δεν εχει το σθενος να παρει την ευθυνη επανω του να ακουσει αποψεις και να φτιαξει κατι καινουριο

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Rafale έγραψε:Δεν εντασσεσαι; Δεν εχεις αποψη τοτε.Στη πυρα στη πυρα. Αααα πως λες τοτε μακρια απο δω; Πως εχεις αρνητικη αποψη για το θεσμο των εμθ; Αστειευομαι φυσικα. Απλα για να δωσω σε μερικους να καταλαβουνε οτι η λογικη τους ειναι καπως...

οι περισσότεροι έχουμε πάει στρατό άλλοι 15 μήνες άλλοι 12 άλλοι λιγότερο, από την στιγμή που το έχουμε ζήσει έστω και για λίγο μπορούμε να έχουμε άποψη τώρα αν η άποψη μας πληγώνει μερικούς δεν φταίμε εμείς
Rafale

Δημοσίευση από Rafale »

Ετσι ετσι.
panther

Δημοσίευση από panther »

Παρτε το χαμπαρι... για το χαλι του στρατου. το συστημα δηλαδη δεν ευθυνονται μονο οι ΕΠΟΠ. ξυπνηστε λιγο. ξερολεσ... που πηγατε και φανταροι και τα ξερετε ολα... γατακια
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης