Άρβυλα ελληνικού στρατού
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ερωτηση: Υπαρχει κανενας τροπος να μπορεσουμε να φορεσουμε δικα μας αρβυλα; Πραγματικα ειναι απογοητευτικο να βλεπεις τοσο χαμηλης ποιοτητας αρβυλα να δινονται στον ελληνικο στρατο και ακομα χειροτερα στις ειδικες δυναμεις. Δεν κλαιγομαι γιατι δεν αντεχω τα αρβυλα ή κατι τετοιο, απλα φανταζομαι πως ολοι οσοι τα εχουν φορεσει αναγνωριζουν τη χαμηλη ποιοτητα τους, γεγονος που αντι να ανεβαζει τα ορια ενος στρατιωτη τα κατεβαζει. Αποδειξη για αυτο που λεω ειναι το γεγονος πως ελαχιστα στελεχη απο οσα εχω δει τα φορανε, ενω το ιδιο συμβαινει και με τα βατραχια της Ζ ΜΑΚ (φανταζομαι πως και αυτοι δεν τα εχουν σε πολυ μεγαλη εκτιμηση τα αρβυλα του ΕΣ)
Συνεπως η ερωτηση μου ειναι
1) δικαιουμαστε να φοραμε δικα μας αρβυλα;
2) Αν οχι, υπαρχει καποιος τροπος να εχουμε αυτο το δικαιωμα;
3) Αν ναι, γνωριζει κανεις αν πρεπει να κανεις κατι εσυ για αυτο (να ζητησεις αδεια πχ) ή απλα τα φορας και αυτο ηταν;
Ρωταω γιατι εχω δει παλαιοτερες σειρες οπου καποιοι φορανε δικα τους αρβυλα και δεν ειναι στελεχη.
...
3) Αν ναι, γνωριζει κανεις αν πρεπει να κανεις κατι εσυ για αυτο (να ζητησεις αδεια πχ) ή απλα τα φορας και αυτο ηταν;
Ρωταω γιατι εχω δει παλαιοτερες σειρες οπου καποιοι φορανε δικα τους αρβυλα και δεν ειναι στελεχη.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikoszik την Κυρ Σεπ 05, 2010 2:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 5
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Nikoszik έγραψε:Ερωτηση: Υπαρχει κανενας τροπος να μπορεσουμε να φορεσουμε δικα μας αρβυλα; Πραγματικα ειναι απογοητευτικο να βλεπεις τοσο χαμηλης ποιοτητας αρβυλα να δινονται στον ελληνικο στρατο και ακομα χειροτερα στις ειδικες δυναμεις. Δεν κλαιγομαι γιατι δεν αντεχω τα αρβυλα ή κατι τετοιο, απλα φανταζομαι πως ολοι οσοι τα εχουν φορεσει αναγνωριζουν τη χαμηλη ποιοτητα τους, γεγονος που αντι να ανεβαζει τα ορια ενος στρατιωτη τα κατεβαζει. Αποδειξη για αυτο που λεω ειναι το γεγονος πως ελαχιστα στελεχη απο οσα εχω δει τα φορανε, ενω το ιδιο συμβαινει και με τα βατραχια της Ζ ΜΑΚ (φανταζομαι πως και αυτοι δεν τα εχουν σε πολυ μεγαλη εκτιμηση τα αρβυλα του ΕΣ)
...
δικά σου άρβυλα μπορείς να φορέσεις μόνο όταν πάρεις το μπερέ.
κανε λίγη υπομονή μερικές εβδομάδες και μετά πάρε και άρβυλα των ΗΠΑ.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
αυτο που λες ειναι επισημο ή ειναι αγραφος νομος;ORTHODOXOS έγραψε:Nikoszik έγραψε:Ερωτηση: Υπαρχει κανενας τροπος να μπορεσουμε να φορεσουμε δικα μας αρβυλα; Πραγματικα ειναι απογοητευτικο να βλεπεις τοσο χαμηλης ποιοτητας αρβυλα να δινονται στον ελληνικο στρατο και ακομα χειροτερα στις ειδικες δυναμεις. Δεν κλαιγομαι γιατι δεν αντεχω τα αρβυλα ή κατι τετοιο, απλα φανταζομαι πως ολοι οσοι τα εχουν φορεσει αναγνωριζουν τη χαμηλη ποιοτητα τους, γεγονος που αντι να ανεβαζει τα ορια ενος στρατιωτη τα κατεβαζει. Αποδειξη για αυτο που λεω ειναι το γεγονος πως ελαχιστα στελεχη απο οσα εχω δει τα φορανε, ενω το ιδιο συμβαινει και με τα βατραχια της Ζ ΜΑΚ (φανταζομαι πως και αυτοι δεν τα εχουν σε πολυ μεγαλη εκτιμηση τα αρβυλα του ΕΣ)
...
δικά σου άρβυλα μπορείς να φορέσεις μόνο όταν πάρεις το μπερέ.
κανε λίγη υπομονή μερικές εβδομάδες και μετά πάρε και άρβυλα των ΗΠΑ.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Άγραφος νόμος,
κανείς δεν πρόκειται να σου πει τίποτα.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 8
- Επάγγελμα: Possessed Killing Machine
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Εγω δεν θυμαμαι κατι τετοιο... Θυμαμαι ομως ενα παιδι ειχε αγορασει δικατου αρβυλα καλυτερης ποιοτητας αλλα ολο δερμα, δεν ειχαν πανινο μερος επανω. Στην ουσια εμοιαζαν με ΕΣ αλλα δεν ηταν.ORTHODOXOS έγραψε:Άγραφος νόμος,
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Ενα παιδι παντως που ηρθε απο πεζικο στο πευκο, μου ειπε οτι ο λοχαγος των ε. Δ που ειχε ερθει στο κεντρο τους για να τους κανει ενημερωση και να παρει κοσμο για πευκο, τους ειχε πει οτι στις ειδικες δυναμεις επιτρεπεται να φορεσεις δικα σου αρβυλα. Παντως εγω οταν λεω οτι εχω δει παλαιοτερες σειρες με αλλα αρβυλα, δεν εννοω οτι μοιαζουν, φαινεται ξεκαθαρα πως ειναι αλλα αρβυλα (εχουν πανινο μερος).
297ΙΜΑΚ τελικα και τα αλεξιπτωτα απο οτι μας ειπαν, περνανε ΠΕΝ στο πευκο
...
297ΙΜΑΚ τελικα και τα αλεξιπτωτα απο οτι μας ειπαν, περνανε ΠΕΝ στο πευκο
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikoszik την Κυρ Σεπ 05, 2010 3:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Ταξίαρχος
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Οκ... Αντε ρε παιδια πατε και παρτε για 5μηνες υπολοιπο θητειας 150Ε αρβυλα. Γιατι οτι δηποτε φτηνοτερο θα σας βγαλει τα ποδια και θα χαλασει... Εμενα παντως τα δικα μου ποδαρακια δεν επαθαν κατι απο τα αρβυλα ΕΣ. Αν τα στρωσεις ειναι μια χαρα μεταNikoszik έγραψε:Ενα παιδι παντως που ηρθε απο πεζικο στο πευκο, μου ειπε οτι ο λοχαγος των ε. Δ που ειχε ερθει στο κεντρο τους για να τους κανει ενημερωση και να παρει κοσμο για πευκο, τους ειχε πει οτι στις ειδικες δυναμεις επιτρεπεται να φορεσεις δικα σου αρβυλα. Παντως εγω οταν λεω οτι εχω δει παλαιοτερες σειρες με αλλα αρβυλα, δεν εννοω οτι μοιαζουν, φαινεται ξεκαθαρα πως ειναι αλλα αρβυλα (εχουν πανινο μερος).
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Βασικά το όλο κόλπο είναι να μην δένεις σφιχτά τα άρβυλα
στο κάθετο σημείο (εκεί που από το πόδι πηγαίνει στο αστράγαλο)
και στην τελευταία τρύπα) και πάντα να αφήνεις μια τρύπα κενή,
δεν χρειάζεται να βάζεις το κορδόνι σε κάθε τρύπα.
αν βάλεις και πάτους σιλικόνης είσαι έτυμος.
απλά πρέπει να τα συνηθίσεις. Το μονο κακό είναι οτι λερώνουν εύκολα
τα άρβυλα του ΕΣ.
τα άρβυλα του ΕΣ.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Εγω δεν ειπα ποτε οτι με χτυπανε τα αρβυλα, ουτε οτι εχω καποιο προβλημα με φουσκαλες η κατι τετοιο
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Απλά το λέω γιατί όλοι έχουν κακή εντύπωση για τα άρβυλα του ΕΣ.
μπορεί να μην είναι καλά σε σχέση με άλλα, αλλά κάνουν την δουλειά τους.
μπορεί να μην είναι καλά σε σχέση με άλλα, αλλά κάνουν την δουλειά τους.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Το να γλιτωσεις το χτυπημα απο τα αρβυλα δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο. Απλα ο περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει βασικα πραγματα για το ποδι του. Εγω πηρα τα αρβυλα 1-1.5 νουμερο παραπανω και με τον πατο σιλικονης μου ηρθανε μια χαρα στο ποδι και δεν με χτυπησαν ποτε. Ειδικα στη βολη που ηξερα οτι θα εχει και πορεια και φορεσα διπλη καλτσα για να γλιτωσω φουσκαλες, ταιριαζαν τελεια στο ποδι μου. Τωρα αν οι περισσοτεροι παιρνουν εφαρμοστα αρβυλα και σφιγγουν τα κορδονια λογικο ειναι να τους χτυπησουν. Οπως και αν δεν βαζουν ταλκ, λογικο ειναι να βγαλουν φουσκαλες.
Εγω ρωτησα επειδη απο πλευρας πατου, τα ελληνικα αρβυλα ειναι αθλια, ο πατος ειναι σκληρος σαν τσιμεντο και αυτο δεν ειναι κατι για το οποιο μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. Οι πατοι σιλικονης βοηθανε ως ενα βαθμο. Αν φορας τα αρβυλα και εισαι ορθιος 15 ωρες τουλαχιστον τη μερα, τον ξυλινο πατο της αρβυλας θα τον νιωσει το ποδι σου. Και οι φτερνες για οσους δεν το γνωριζουν εχουν μαζεμενα παρα πολλα νευρα του ποδιου. Και ολοι ξερουμε πως οταν καποιος πονος βαραει στο νευρο, δεν υπαρχουν και παρα πολλα που μπορεις να κανεις για να το αντιμετωπισεις.
... ...
Εγω ρωτησα επειδη απο πλευρας πατου, τα ελληνικα αρβυλα ειναι αθλια, ο πατος ειναι σκληρος σαν τσιμεντο και αυτο δεν ειναι κατι για το οποιο μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. Οι πατοι σιλικονης βοηθανε ως ενα βαθμο. Αν φορας τα αρβυλα και εισαι ορθιος 15 ωρες τουλαχιστον τη μερα, τον ξυλινο πατο της αρβυλας θα τον νιωσει το ποδι σου. Και οι φτερνες για οσους δεν το γνωριζουν εχουν μαζεμενα παρα πολλα νευρα του ποδιου. Και ολοι ξερουμε πως οταν καποιος πονος βαραει στο νευρο, δεν υπαρχουν και παρα πολλα που μπορεις να κανεις για να το αντιμετωπισεις.
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikoszik την Κυρ Σεπ 05, 2010 4:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Άρβυλα ελληνικού στρατού
NIkoszik δεν εχουν ολοι το ιδιο ποδι! Υπαρχουν παλικαρια που τα αρβυλα οτε καν τους εχουν χτυπησει και δενουν τα αρβυλα πολυ σφικτα! Επισεις κατι σχετικο με το προηγουμενο! Αν θες να αλλαξεις αρβυλα μπορεις να ρωτησεις τον διμοιριτη σου! Εγω φοραω δικα μου αρβυλα αλλα ειναι του ΕΣ! Δεν εχουν καμια διαφορα! Απλα ειναι πιο μαλακομενα! Οταν τον ρωτησα και του ειπα οτι ειναι ακριβως τα ιδια μου ειπε να τα φορεσω και να μη με νοιαζει! Τελος παντων! Αλλαξτε θεμα συζητησης γιατι το θεμα ειναι για το κεεδ και εσεις μιλατε για τα αρβυλα...
-
- Ταξίαρχος
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Πατοι και σωστο βερνικωμαORTHODOXOS έγραψε:Βασικά το όλο κόλπο είναι να μην δένεις σφιχτά τα άρβυλα
τα άρβυλα του ΕΣ.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Με το καθημερινό βερνίκωμα τα άρβυλα στρώνουν μια χαρά.
Αν απο'κει και πέρα αν θέλετε να τα αδιαβροχοποιήσετε θα ρίξετε πάνω τους μια αντίστοιχη κρέμα.
Αν απο'κει και πέρα αν θέλετε να τα αδιαβροχοποιήσετε θα ρίξετε πάνω τους μια αντίστοιχη κρέμα.
Άρβυλα ελληνικού στρατού
Τα αρβυλα του στρατου μου διαλυσαν τα ποδια στην αρχη. Λες και φοραγα τομαρι απο ελεφαντα να ουμ
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες