Τι αξια εχει;

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από Antonis21 »

Γεια σας.
Ελειπα αρκετο καιρο, για καποιους λογους, και σημερα ενιωσα την αναγκη να γραψω εδω μερικες γραμμες...
Οι καπως παλαιοτεροι θα με θυμουνται, εχουμε κανει καλες συζητησεις κατα καιρους.

Ενιωσα την αναγκη να γραψω εδω λοιπον, να το διαβασετε εσεις, ανθρωποι πατριωτες με μυαλο και ανησυχιες, θελω να πιστευω.
Ειμαι απο αυτους, που διαλεξα και ορκιστηκα να φοραω μια στολη, οχι γιατι δεν ειχα τιποτε καλυτερο να κανω, αλλα γιατι μου αρεσε η ιδεα σαν πιτσιρικας. Εχω τωρα καποια χρονια στη δουλεια, δεν τα λες πολλα, δεν τα λες λιγα. Σε αυτα τα χρονια ολο περιμενουμε κατι καλυτερο να ερθει στη ζωη μας, κατι να αλλαξει θετικο, λεμε μετα απο αυτο το βουνο θα ειναι η κοιλαδα, το ποταμι να δροσιστουμε και να ξεκουραστουμε λιγο, να ηρεμησουμε. Μετα το βουνο ομως φαινεται αλλο, πιο μεγαλο, ε λεμε θα ειναι μετα, τι στο γκρεμο, ολο βουνα θα εχει; Και μετα ερχεται αλλο και αλλο, και δε μοιαζουν να εχουν σταματημο...
Τα προβληματα πολλα, οχι μονο μεσα στη δουλεια, αλλα και γενικα, και αρχιζω αμεσως.
Εχω ορκιστει υποταγη στους ανωτερους μου, και σας μιλαει ενας αντρας που τιμαει τα παντελονια του, δε θελω να πατησω τον ορκο μου. Τι γινεται ομως, οταν οι ανωτεροι μου, κοιταζουν μονο το προσωπικο τους οφελος, το θεαθηναι, το πως να δειξουν την καλυτερη δυνατη εικονα στους δικους τους ανωτερους, θυσιαζοντας το καλο της υπηρεσιας και το καλο του προσωπικου για το οποιο ειναι υπευθυνοι; Τι αξια εχει ο ορκος μου τοτε; Γιατι να υπαρχουν τοσα μετρα και τοσα σταθμα διαφορετικα, σε εμας, ατομα που υποτιθεται οτι εξυπηρετουμε ολοι μαζι εναν σκοπο;
Γιατι δεν ενδιαφερεται κανεις που στα τοσα χρονια που εχω σε αυτην την ριμαδα την δουλεια δεν εχω κατσει πανω απο οχτω μηνες σε ενα μερος; Δεν δικαιουμαι να στεριωσω για λιγο καπου, να σκεφτω να κανω μια σοβαρη σχεση και οικογενεια; Γιατι εχουν την απαιτηση να δουλευω με αμειωτη εντατικοτητα, παντα σκληρα και μονιμα με κινδυνο της ζωης μου χωρις να κανω καμια εκπτωση στην αποδοτικοτητα μου, οταν αυτοι κανουν περικοπες στις αποδοχες μου; Τι κινητρο μου δινουν; Γιατι βλεπω οτι μετα απο τοσα χρονια στην δουλεια, αποδιδουν καλυτερα τα πλαγια "μεσα" απ'οτι οι ευθεις αντιμετωπισεις; Τι αξια εχει η ζωη μου για ολους αυτους που με την σειρα τους ορκιστηκαν να υπηρετουν την πατριδα, την σημαια και το καλο του τοπου; Τι αξια εχει η ζωη μου για καθε π ου στη με γραβατα και για καθε σφουγγοκωλαριο στρατηγο που γλυφει κω λους και ωραιοποιει καταστασεις ολη την ωρα σε καρεκλοκενταυρους γραβατωμενους, για να τον ψηφισουν στο επομενο ΚΥΣΕΑ και να κερδισει εναν ακομη χρονο στο χλιδατο γραφειο του παρεα με τις σπανιες ξιφολογχες που του κανανε δωρο, τα τρια αδαμαντοκολλητα αστερια και τα σπαθια στην στολη του; Μηπως η αξια της ζωης μου για αυτους ειναι μια σημαια και ενα συλληπητηριο στη μανα μου; Γιατι ενω δουλευω σε αυτη τη ριμαδα τη δουλεια με την ψυχη μου γιατι την λατρευω, δεν ακουσα ποτε ενα "μπραβο" η ενα "ευχαριστω"; Γιατι η Υπηρεσια "διατασσει", "γνωριζει", "προβλεπει", "μεριμνει", παντα προς οφελος αλλων; Γιατι η Υπρεσια ειναι απροσωπη; Γιατι ειμαι ευνουχισμενος απο τα εργασιακα μου δικαιωματα και δεν μπορω να παρω ενα ανωνυμο καταγγελτικο τηλεφωνο πουθενα και να πω: "Ξερετε κατι, στην ταδε μοναδα ο διοικητης βαζει τα στελεχη και τους φανταρους να του κανουν την μετακομιση", "Ξερετε κατι, στην ταδε μοναδα εδωσε διαταγη ο διοικητης να δουλευουν μεχρι τις 6 το απογευμα, αλλα οταν χτυπησε καποιος στο στρατοπεδο, ειπε οτι δεν ειχε δωσει τετοια διαταγη και το στελεχος απο δικη του προτωβουλια εμεινε να εργαζεται ως αργα". Γιατι μου απαγορευεται να κατεβω σε οποιαδηποτε πορεια η συγκεντρωση, οσο δικαια και να ειναι;

Λοιπον αγαπητοι, οταν θα ερθει η στιγμη ο νομος να ειναι αδικος και ανηθικος, και ερθουν αντιμετωποι οι ενστολοι με τους πολιτες, και μιλαω για σοβαρες καταστασεις, τι θα πρεπει να κανω; Να πατησω τον ορκο μου και να ξηλωσω το Εθνοσημο; Δεν θα εχω την ευθυνη να πω "αρνουμαι να εκτελεσω την διαταγη", εαν αυτη θα ειναι εναντια στο καλο των π ...
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Τι αξια εχει;

... Ολιτων της Πατριδας;

Στα τοσα χρονια που ειμασταν μικροι και μεγαλωσαμε, εχουμε καταφερει κατι για το κοινο καλο πρακτικα; Για παραδειγμα, σε αυτο το forum που συζηταμε, για τα κοινωνικα μας θεματα και προβληματα, τι εχουμε καταφερει να κανουμε, πρακτικα; Εχουμε καταφερει να αλλαξουμε την γνωμη ενος ανθρωπου που παιρνει σημαντικες αποφασεις για μας; Εννοειται οχι, φανταζομαι οτι αγνοουν την υπαρξη του forum...
Σε προσωπικο μας επιπεδο, μεσα στην οικογενεια, τι εχουμε καταφερει; Καταφεραμε να κανουμε καποιον να πονηρευεται λιγο με αυτα που συμβαινουν και μοιαζουν αθωα; Μηπως οι δικοι μας αθρωποι χαφτουν ακομη οσα τους ταϊζει η τηλεοραση; Εχω μια θεια, φολα ΝΔ. Πριν βγει η ΝΔ, ελεγε, "τοσα χρονια μας κατεστρεψαν τα πασοκια, εκεινο, το αλλο" βγηκε η ΝΔ, ειδαμε τα χαλια τους, βγηκαν ενας σκασμος πραγματα στη φορα, τοσα ψεματα γενικως, σκανδαλα και δε ξερω γωτι αλλο (υποκλοπες,siemens, βατοπεδια, βολεματα συγγενων, μιζες απο εξοπλισμους,off-shore,1002 που δεν θυμαται ο νους). Μετα βγηκε παλι το πασοκ, αρχισε η θεια να μουρμουραει παλι. Ε αυτος ο ανθρωπος δε σωνεται, οτι κι αν του πεις...

Στα τοσα χρονια κοινοβουλευτικης χουντας που εχουμε ή δημοκτατορια αν θελετε, μονο θολο τοπιο εχουμε, και χερια να κλεβουν τα λεφτα μας μεσα στην ομιχλη. Ντροπη μας, επρεπε να εχουμε παρει τα βουνα οπλισμενοι εδω και χρονια. Εδω οι κυριοι που μας εκαναν κουμαντο τοσα χρονια, επι χουντας ηταν στα Παρισια και στις Αμερικες, και κανανε λενε αντισταση, και εδω στην Ελλαδα ο Ελης και ο Παναγουλης τι κανανε; Πετουσαν αετο; Τελοσπαντων αλλο κεφαλαιο τα καθεστωτα...

Δυστηχως μεχρι και σημερα η μονη σχεση που ειχε ο ψηφοφορος με τους υποψηφιους, ηταν σχεση επαγγελματικη, δοσοληψιας δηλαδη. Οι καημενοι οι πατεραδες και οι μαναδες μας κοντοφθαλμωντας πεφταν στην παγιδα του ρουσφετιου, νομιζοντας οτι αυτο ηταν το καλυτερο που θα μπορουσαν να κανουν, για το μελλον μας. Κουνια που τους κουναγε... Τωρα μαλλον ειναι αργα, γιατι την Πατριδα μας την εχουν πουλησει, πριν απο μας για μας, και σιγουρα διχως να μας ρωτησουν. Για μενα ο πολιτικος ειναι σκαρτος, απο την στιγμη που εχει πολιτικο γραφειο και δεχεται κοσμο, για πριβε ακροασεις, λες και ειναι γιατρος. Ρε δες πραγματα που γινονται και δεν ειναι και ντροπη...

Τελικα γιατι καπου πρεπει να τελειωνω γιατι αρχισα να μεταπιδω επικινδυνα τα θεματα. Στο τελος της ημερας, τι μας μενει; Να κανουμε οτι κανουμε συμφωνα με αυτο που πιστευουμε σωστο και αντρικιο, μπας και μεσα στα χαοτικα μας προβληματα και την γενικη αβεβαιοτητα που μας κατατρωει, καταφερουμε να κοιμηθουμε και λιγο τις νυχτες... Και να ελπιζουμε οτι η ζυγαρια του Θεου εχει τα ιδια ζυγια για ολους, και δεν πιανουν εκει "μεσα" και "βυσματα". Ευχαριστω ολους οσους ειχαν το κουραγιο να ανεχθουν την φλυαρια μου.
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis21 την Κυρ Αύγ 29, 2010 11:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Τι αξια εχει;

Βλεπω οτι οι κουβεντες μου περασανε στο ντουκου, κανεις σχολιασμος. Δεν αγγιξα κανεναν;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 1

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από greko_27 »

Πολυ καλες οι αποψεις σου φιλε μου... Για το πρωτο θεμα που αφορα τους συναδελφους σου στρατιωτικους ενα μονο θα πω "οτι δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν αποκτησει δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια και λειπει επισης σε μεγαλο βαθμο ο επαγγελματισμος (αυτο βεβαια ισχυει και στα σωματα ασφαλειας) "
Για το δευτερο θεμα, την μεγαλυτερη ευθυνη που μας κυβερνουν ολοι αυτοι οι αχρηστοι (που δεν κανουν ουτε για την θεση του κλητηρα σε πολυεθνικη εταιρεια) ειμαστε εμεις οι ιδιοι που καθε φορα για το οποιοδηποτε ρουσφετι τρεχουμε στο βουλευτη μας... Αυτα ειχα να πω μονο
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Τρί Αύγ 31, 2010 1:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από Rafale »

Με λιγα και απλα λογια οταν δεν υπαρχουν πια στοχοι ιδανικα πιστευω ηθικες αξιες οταν το "θρησκεια-πατριδα- οικογενεια" δεν υπαρχει πλεον τιποτα δεν εχει αξια. Ολα ειναι αναλωσιμα ολα αλλαζουν και μεις μενουμε απλοι θεατες. Οταν γυρω σου βλεπεις τη διαφθορα παντου οταν βλεπεις οτι για μια απλη δουλεια σου χρειαζεται να "λαδωνεις" αστο. Μην το ψαχνεις πολυ. Οι φελοι επιπλεουν καθως ουτε με το σταυρο στο χερι κερδισε κανεις. Τουλαχιστον αυτο μας δειχνει η ζωη και ολα αυτα που ακουμε να συμβαινουν γυρω μας. Αξια θα ειχε αν ολοι σκεφτομασταν οπως εσυ.

... ...
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από kampf »

Ολα αυτα που εγραψες αποτελουν την κατασταση στο στρατο. Οσους μηνες "υπηρετω" εχω καταλαβει τα εξης. Οτι οσο δεν μιλας τοσο σε μαμανε και αμα μιλας σε μαμανε περισσοτερο. Δικιο δεν προκειται να βρεις εκει μεσα. Δεν εχω καμμια ορεξη πλεον να μιλαω ή να ερχομαι σε επαφη με στρατιωτικους γιατι οι περισσοτεροι απο δαυτους ειναι οπως ειπες σφουγγοκωλαριοι, γελιοι αξεστοι και ανικανοι καραβαναδες. Ειδικα τα μεγαλα κεφαλια ειναι οι χειριστοι τους ειδους. Εχουν την ασυλια να κανουνε οτι θελουν. Να σκανε 30αρες φυλακες στον φανταρο επειδη δεν χαιρετησε απο 1000 μετρα μακρυα, γιατι δεν αναφερθηκε σωστα και αλλες τετοιες διχως ουσια κωλιλες. Ο στρατος οσο και αν δεν θελετε να το πιστεψετε κανει τους νεους να μισουν την πατριδα και τη σημαια. Οι σημερινοι φαν ταροι ειναι ο καθρευτης των ανωτατων αξιωματικων. Τον επομενο μηνα εχουμε 3 επιθεωρησεις απτους μεγαλους. Αυτο σημαινει οτι θα μας τεντωσουν το κορμακι στην αγγαρεια για να ρθουν 5 λεπτα να δουν και να ικανοποιησουν τα ουτοπικα ονειρακια τους και να ξαναβολευτουν στο χλιδατο γραφειο τους προσποιουμενοι οτι τους νοιαζει τι κανουν ή πως περνανε οι στρατιωτες.

Ωρες ωρες πριν κοιμηθω σκεφτομαι πως θα την παλεψω και πως θα περασουν οι μερες να σηκωθω να φυγω απαυτη τη φυλακη που χωθηκα για ενα εγκλημα που δεν εκανα. Αμα ηξερα πως ειναι τα πραματα εκει μεσα ειλικρινα θα την εκανα για Ολλανδια και αντε γεια...
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

«Αυτός είμαι» Ένας Έλληνας αξιωματικός αυτοπροσδιορίζεται.

Είμαι αυτός που στα 18 μου με πανελλήνιες εξετάσεις επέλεξα και μπήκα σε μία Στρατιωτική Σχολή !Είμαι αυτός που τελείωσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα!

Είμαι αυτός που βγαίνοντας από την σχολή πήρα πρώτο μισθό 800? μικτά !

Είμαι αυτός που ανέλαβα να προσέχω στρατιώτες, παιδιά στην ίδια ηλικία με μένα ή και μεγαλύτερους και όπως μου τους χρέωσαν έτσι τους παρέδωσα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι !

Είμαι αυτός που στα 22 μου έριχνα με πυροβόλο, έκανα πτώση με αλεξίπτωτο, έκανα κατάδυση οδηγούσα άρμα, ελικόπτερο, φρεγάτα, τζετ, τζιπ, πυροσβεστικά οχήματα, ειδικά οχήματα και ήμουν υπεύθυνος όχι μόνο για εμένα αλλά και για άλλους !

Είμαι αυτός που κάθε 2-3-4-5-6 χρόνια... «όπου γης και πατρίς» !

Είμαι αυτός που ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει !

Είμαι αυτός που ΠΟΤΕ δεν ζήτησε αύξηση !

Είμαι αυτός που όταν βγει σε πρόωρη σύνταξη -μπας και προλάβω να ζήσω μερικά φυσιολογικά χρόνια πριν πεθάνω από καρδιά ή καρκίνο και ότι έχει δημιουργηθεί μετά από χρόνια επαφής με τοξικά υλικά - με βρίζεις...

...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από Rafale »

Εισαι αυτος που η πολιτεια και η πατριδα σου σε προδωσε και ς εφαγε. Εισαι αυτος που αυριο ολοι θα σε ξεχασουν και θα σε θυμουνται μονο οι δικοι σου ανθρωποι. Εισαι αυτος που παντα ησουν μονος. Κα παντα θα εισαι.ΑΥΤΟΣ.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 6

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από yandr »

Είμαι αυτός που σε πληρώνω για όλα αυτά (τα εντελώς παρατρβηγμένα καθώς όλοι έχουμε κάνει στρατό και ξέρουμε πως είναι ακριβώς η κατάσταση).

Εσύ είσα αυτός που το επέλεξε.
Άβαταρ μέλους
evi85
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από evi85 »

yandr έγραψε:Είμαι αυτός που σε πληρώνω για όλα αυτά (τα εντελώς παρατρβηγμένα καθώς όλοι έχουμε κάνει στρατό και ξέρουμε πως είναι ακριβώς η κατάσταση).

δε σημαινει πως επειδη το επελεξε, θα πρεπει να τον κατακρινουμε
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από Rafale »

evi85 έγραψε:
yandr έγραψε:Είμαι αυτός που σε πληρώνω για όλα αυτά (τα εντελώς παρατρβηγμένα καθώς όλοι έχουμε κάνει στρατό και ξέρουμε πως είναι ακριβώς η κατάσταση).

δε σημαινει πως επειδη το επελεξε, θα πρεπει να τον κατακρινουμε
Το να λεμε οτι εσυ εισαι αυτος που το επελεξε σημαινει οτι "δεν ηξερες ; Δεν ρωταγες; " εκτος αν οταν το επελεγες κοιτουσες και μονο πως να "βολευτεις" και να πεφτει το μηνιατικο. Οταν λοιπον εκανες τις επιλογες σου τις εκανες εν γνωση των συνεπειων. Δεν πηγαινες Σε γειτοναι αγγελων. Οπως φυσικα ουτε η ζωη ουτε τα επαγγελματα ειναι αγγελικα πλασμενα. Οχι ομως να κανεις τις επιλογες σου και μετα Να το παιζεις ταχα και δηθεν γι αυτο που κανεις (και για να μην παρεξηγηθω μιλω γενικα και οχι συγκεκριμενα).

...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από yandr »

Μήπως να δούμε πόσα θετικά έχει ο στρατιωτικός;

Μόνιμη δουλειά πχ;

Υψηλούς μισθούς πχ;
Όποιος στρατιωτικός αμφιβάλλει, παρακαλείται να παραιτηθεί από το στράτευμα και να πιάσει δουλειά σε εταιρεία security).

Φορο-απαλλαγές από το βαθμό του Συνταγματάρχη και πάνω;

Στρατιωτικά πρατήρια με χαμηλότερες τιμές;

Και τόσα άλλα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η μιζέρια είναι το χειρότερο πράγμα για ένα επάγγελμα που γνωρίζεις εκ των προτέρων τα προβλήματα και τις αβάντες που θα αντιμετωπίσεις, κάτι που ελάχιστες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να ισχυριστούν.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από Rafale »

Ε καλα. Τωρα θα ρθει ο αλλος και θα σου πει κατσε ρε φιλαρακι λιγα κανω εγω ως ενστολος; Λιγα προσφερω; Εκτελω ανευ αντιλογιας διαταγας αυτων. Λιγο ειναι αυτο; Εμ τα υπολοιπα; Ε δεν κανει και λιγα. Και θα σου πει ακομα το ελαχιστο που προσφερει η πατριδα ειναι αυτα για μενα. Αλλωστε τα λεει και ο ΑΥΤΟΣ lol

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ δεν λέω τίποτα μειωτικό. Απλά μην κλαψουρίζει.
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Τι αξια εχει;

Δημοσίευση από kampf »

Ο στρατος μονο καταναλωνει και δεν παραγει τιποτα. Απο κει και περα...
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης