Μαχαίρι παλιών λοκατζήδων

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Deathdiver »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Deathdiver έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Deathdiver έγραψε:Η μονη χρηση κατα την γνωμη σου που εχει ενα μαχαιρι στις ειδικες δυναμεις ειναι για να σκοτωνεις Τουρκους.
Εγω τη ξιφολογχη μου παντως δεν ετυχε να την χρησιμοποιησω 1 χρονο. Εσυ που την χρησιμοποιησες;
Ειμαι 16 δεν υπηρετησα ακομη...

Οκ "θανατοδυτη" που φανταζεσαι οτι θα χρησιμοποιησεις το μαχαιρι που δε θα σου δωσουν;

Γιατι συμπεριφερεσαι με αυτον τον τροπο; Εγω εκανα μια ερωτηση με σκοπο αν θελει καποιος να μου δωσει μια σαφη απαντηση και εσυ το πρωτο που εκανες ειναι να με χλευασεις λεγοντας μου οτι δεν θα με πεταξουνε μεσα στην τουρκια να σκοτωτω τουρκους λες και εγω ειμαι τοσο ηλιθιος που να πιστευα οτι θα γινοταν αυτο. Ο στοχος μου ειναι να παω ΛΟΚ ομως δεν εχω υπηρετησει ακομα διοτι ειμαι 16 χρονων. Αυτο που περιμενα απο καποιους σαν κι εσενα εφοσον εχουν γνωρισει απο κοντα τις καταστασεις ειναι να μου απαντησουν και οχι να με χλευασουν...

Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Nassos έγραψε:Το μαχαίρι deathdiver δεν είναι μόνο για να σκοτώνεις. Στις Ειδικές Δυνάμεις αποτελεί βασικό εργαλείο επιβίωσης με ελάχιστα μέσα.

Το ξερω φιλε μου αυτο λεω κι εγω αλλα ο φιλος απο πανω με νομιζει για χαζο και μου ειπε οτι δεν θα σκοτωνω τουρκους λες και εγω νομιζα οτι θα σκοτωνα τουρκους...

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Δεν χλευασα εσενα γιατι οπως θα δεις στην συγκεκριμενη προταση χρησιμοποιω β'πληθυντικο προσωπο και οχι β' ενικο, αρα μιλαω γενικα και οχι ειδικα προς εσενα... Δεν σας μαθαινουν συντακτικο της ελληνικης γλωσσας στα σχολεια σημερα; Απαντηση σου εδωσα αμεσως και πιο σιγκεκριμενα 2 γραμμες παρακατω, να στην ξαναδωσω και τωρα

Την προβλεπομενη ξιφολογχη για το Μ16Α2

Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

297ΙΜΑΚ έγραψε:Δεν χλευασα εσενα γιατι οπως θα δεις στην συγκεκριμενη προταση χρησιμοποιω β'πληθυντικο προσωπο και οχι β' ενικο, αρα μιλαω γενικα και οχι ειδικα προς εσενα... Δεν σας μαθαινουν συντακτικο της ελληνικης γλωσσας στα σχολεια σημερα;Απαντηση σου εδωσα αμεσως και πιο σιγκεκριμενα 2 γραμμες παρακατω, να στην ξαναδωσω και τωρα

Την προβλεπομενη ξιφολογχη για το Μ16Α2

Οκ φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση σου και συγνωμη για την παρεξηγηση.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μετέφερα τα μηνύματα περί γενικής χρήσεως μαχαιριού εδώ
stratos.
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από stratos. »

Nassos έγραψε:Εκτός και αν αναφέρεσαι στο MΚ 3 που έχουν οι Navy SEALs, και αντίστοιχα οι δικοί μας της ΔΥΚ.

Εικόνα

ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτο το μαχαιρι; Εψαξα και δεν βρηκα να το προμηθευουν στην ελλαδα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

stratos. έγραψε:ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτο το μαχαιρι; Εψαξα και δεν βρηκα να το προμηθευουν στην ελλαδα

Μαχαίρι US NAVY SEAL
stratos.
Λοχίας
Λοχίας

Ευχαριστω Νασσο.
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Antonis21 »

Δες στην βαση της λεπιδας μηπως εχει χαραγμενο κατι που καλυφθηκε απο μπογια μπας και βγαλουμε καμια ακρη...
Οσον αφορα για τα αλλα μαχαιρια που αναφερεστε, πιθανον να ειναι μεταγενεστερα, ο ανθρωπος ειπε οτι ηταν του παππου του. Εαν και με μια ματια φαινεται συγχρονο σχετικα το μαχαιρι... Πες μας λιγο φιλαρακο σε πια χρονικη περιοδο ηταν στρατιωτης ο παππους σου μπας και βγαλουμε καμια ακρη απο εκει. Γενικοτερα υπαρχει η πιθανοτητα το μαχαιρι α) να μην ειναι καν χορηγια του στρατου και β) να ειναι μεταγενεστερο της εποχης της θητειας. Δωσε στοιχεια να ψαχτουμε...
stratos.
Λοχίας
Λοχίας

Το μαγαζι που εχει το μαχαιρι ΜΚ3 των US NAVY SEALS βρισκεται στο μοναστηρακι. Λες να αυτα που εχουν να μην ειναι τα γνησια; Βασικα πως ξεχωριζεις αν ειναι γνησιο; Ξερει κανεις;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

stratos. έγραψε:Το μαγαζι που εχει το μαχαιρι ΜΚ3 των US NAVY SEALS βρισκεται στο μοναστηρακι. Λες να αυτα που εχουν να μην ειναι τα γνησια; Βασικα πως ξεχωριζεις αν ειναι γνησιο; Ξερει κανεις;

Φίλε μου πρέπει να ρωτήσεις άτομα που έχουν γνώσεις στο θέμα μαχαιριού.

Μπορείς πάντως να ρωτήσεις στο Survival και αν έχεις ενστάσεις να ψάξεις στο Internet (τιμή, γνησιότητα) και να δεις εάν όντως είναι αυθεντικό ή όχι.

Συνήθως στα αυθεντικά θα βρείς σειριακό αριθμό του ΝΑΤΟ (NSN) ή ότι είναι "Government Issue".
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Antonis21 »

Με μια μικρη ερευνα το μοναδικο που βρηκα να του ταιριαζει ειναι αυτο εδω
Εικόνα

Το οποιο ομως ειναι συγχρονο, και φτηνιαρικο. Γενικα τα μαχαιρια επιβιωσης τουλαχιστον μεχρι και την εποχη του βιετναμ, δεν ειχαν χειρολαβη-θηκη με βιδωτο καπακι. Νομιζω οτι αυτο το σχεδιο εκανε την εμφανηση του μετα το '80. Σιγουρεψου οτι ειναι οντως του παππου και επισης την χρονικη περιοδο της χορηγιας-χρησης. Η τρυπα στο κεντρο της λαμας θυλικωνει στην κατω μερια της θηκης και γινεται συρματοκοπιδα.
JohnKr
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από JohnKr »

Antonis21 έγραψε:Δες στην βαση της λεπιδας μηπως εχει χαραγμενο κατι που καλυφθηκε απο μπογια μπας και βγαλουμε καμια ακρη...
Οσον αφορα για τα αλλα μαχαιρια που αναφερεστε, πιθανον να ειναι μεταγενεστερα, ο ανθρωπος ειπε οτι ηταν του παππου του. Εαν και με μια ματια φαινεται συγχρονο σχετικα το μαχαιρι... Πες μας λιγο φιλαρακο σε πια χρονικη περιοδο ηταν στρατιωτης ο παππους σου μπας και βγαλουμε καμια ακρη απο εκει. Γενικοτερα υπαρχει η πιθανοτητα το μαχαιρι α) να μην ειναι καν χορηγια του στρατου και β) να ειναι μεταγενεστερο της εποχης της θητειας. Δωσε στοιχεια να ψαχτουμε...

Γύρω στο '60. Και ήταν υπαξιωματικός απο ΣΜΥ στα ΛΟΚ. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με την μπογιά αλλά και πάλι θα έχουν φθαρεί τα σημάδια με το καιρο. Θα είναι δύσκολο.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες