Πολιτικό προσωπικό στην ΕΛΑΣ
Καλησπέρα...
έχωξανακάνει post αλλά δεν πήρα απάντηση δυστυχώς... :(. Λοιπόν... Έχω πτυχίο ΑΕΙ Πληροφορικής και θέλω πολύ να μπω αξιωματικός ειδικών καθηκόντων. Είχε βγει μια προκήρυξη αλλά δεν με πήραν... Αυτό που θέλω ναμάθω είναι αν μπω ως ειδικός φρουρός αν καταθέσω το πτυχίο μου υπάρχει τρόπος να γίνω πιο γρήγορα αστυφύλακας και μετά αξιωματικός ή όχι;
Ευχαροστώ εκ των προτέρων...
έχωξανακάνει post αλλά δεν πήρα απάντηση δυστυχώς... :(. Λοιπόν... Έχω πτυχίο ΑΕΙ Πληροφορικής και θέλω πολύ να μπω αξιωματικός ειδικών καθηκόντων. Είχε βγει μια προκήρυξη αλλά δεν με πήραν... Αυτό που θέλω ναμάθω είναι αν μπω ως ειδικός φρουρός αν καταθέσω το πτυχίο μου υπάρχει τρόπος να γίνω πιο γρήγορα αστυφύλακας και μετά αξιωματικός ή όχι;
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
Οχι δεν μετραει πουθενα το πτυχιο σου ειτε γινεις ΕΦ ειτε αστυφυλακας μεσω πανελλαδικων.felicita έγραψε:Καλησπέρα...
Καλησπερα... Θελω να ρωτησω κατι και αν μπορει να μου απαντησει καποιος που ξερει γιατι εγω... Τελειωσα φετος... Ηθελα αστυνομια αλλα λογω υψους δε μπορουσα (την ατυχια μου τωρα αλλαξε) και περασα κοινωνιολογια παντειο για να παω εγκληματολογια... Μπορω να μπω καπως στην αστυνομια; Μονο αυτο με νοιαζει... Ας μου απαντησει καποιος τον εκληπαρω...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 6
ΣΤΕΦΑΝΙΑ έγραψε:Καλησπερα... Θελω να ρωτησω κατι και αν μπορει να μου απαντησει καποιος που ξερει γιατι εγω... Τελειωσα φετος... Ηθελα αστυνομια αλλα λογω υψους δε μπορουσα (την ατυχια μου τωρα αλλαξε) και περασα κοινωνιολογια παντειο για να παω εγκληματολογια... Μπορω να μπω καπως στην αστυνομια; Μονο αυτο με νοιαζει... Ας μου απαντησει καποιος τον εκληπαρω...
απ΄όσο γνωρίζω δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός των σχολών και των ειδικών φρουρών που το ύψος είναι 1.70 και μπαίνεις μέσω προκηρύξεων
Για ψαξτο μεσω παντειου. Βγαινεις σιγουρα εγκληματολογος; Μηπως δεν ειναι ακριβως τομεας εγκληματολογιας αλλα απλως υπαρχουν καποια μαθηματα στην κοινωνιολογια που σχετιζονται με την εγκληματολογια; Και τελικα μεινει απιαστο ονειρο η εγκληματολογια;
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
Απο γνωστο αστυφυλακα ξερω οτι η αστυνομια καθως προκυρησσει θεσεις για το πολιτικο προσωπικο (απο οτι μου ειπε συνηθως ζητανε πτυχιουχους νομικης, χημειας, ψυχολογιας και οικονομικων)
προφανως αν εισαι αστυνομικος και εχει το πτυχιο σε μια απο της ζητουμενες ειδικοτητες σου κανει καλο στην εξελιξη
κ ρωταω
η αστυνομια μετα σε αναλαμβανει;
πχ στην ιατρικη πρεπει να παρεις ειδικοτητα. Ε την ειδικοτητα την παιρνεις μεσω του μηχανισμου της αστυνομια ή ως πολιτης;
δεν αναφερομαι ειδικα στην ιατρικη (απλως επειδη εκει ολοι ξερουμε τη βαβουρα θες για να παρεις αδεια ασκησεως)
γενικα υποθετω η καθε σχολη για να σου δωσει αδεια ασκησεως θελει καποια πραγματα ε οντας στην αστυνομια αλλαζει;(πχ επειδη εισαι στην αστυνομια παιρνεις ειδικοτητα σε στρατιωτικο νοσοκομειο λεω εγω τωρα)
γιατι αν ας πουμε εισαι αστυνομικος προφανος δεν μπορεις να πας αλλου για αγροτικο
ας παραθεσει ο καθενας οτι γνωση εχει για ποιο τμημα την εχει και κανενα σχεδιο λινκ για την εγκυροτητα
προφανως αν εισαι αστυνομικος και εχει το πτυχιο σε μια απο της ζητουμενες ειδικοτητες σου κανει καλο στην εξελιξη
κ ρωταω
η αστυνομια μετα σε αναλαμβανει;
πχ στην ιατρικη πρεπει να παρεις ειδικοτητα. Ε την ειδικοτητα την παιρνεις μεσω του μηχανισμου της αστυνομια ή ως πολιτης;
δεν αναφερομαι ειδικα στην ιατρικη (απλως επειδη εκει ολοι ξερουμε τη βαβουρα θες για να παρεις αδεια ασκησεως)
γενικα υποθετω η καθε σχολη για να σου δωσει αδεια ασκησεως θελει καποια πραγματα ε οντας στην αστυνομια αλλαζει;(πχ επειδη εισαι στην αστυνομια παιρνεις ειδικοτητα σε στρατιωτικο νοσοκομειο λεω εγω τωρα)
γιατι αν ας πουμε εισαι αστυνομικος προφανος δεν μπορεις να πας αλλου για αγροτικο
ας παραθεσει ο καθενας οτι γνωση εχει για ποιο τμημα την εχει και κανενα σχεδιο λινκ για την εγκυροτητα
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 7
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Οι θεσεις που προκηρυσσονται ειναι για γιατρους με ειδικοτητα και μπαινουν με βαθμο αστυνομου β (με 3 αστερια δηλαδη) ψυχολογους, ηλεκτρολογους μηχανικους, χημικους, πολιτικους μηχανικους (προφανως για την τροχαια και συγκοινωνιολογους και οικονομολογους) δε νομιζω να ζητανε δικηγορους, ολοι αυτοι ειναι κανονικα αστυνομικοι αξιωματικοι με στολη
Επειδη οι πολιτες που δηλωνουν στους ανωθι διαγωνισμους εχουν συνηθως περισσοτερα προσοντα πχ προυπηρεσιες και μαστερ κερδιζουν τις θεσεις απο τους ηδη αστυφυλακες στο σωμα
Επειδη οι πολιτες που δηλωνουν στους ανωθι διαγωνισμους εχουν συνηθως περισσοτερα προσοντα πχ προυπηρεσιες και μαστερ κερδιζουν τις θεσεις απο τους ηδη αστυφυλακες στο σωμα
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
roverr24 έγραψε:Οι θεσεις που προκηρυσσονται ειναι για γιατρους με ειδικοτητα και μπαινουν με βαθμο αστυνομου β (με 3 αστερια δηλαδη) ψυχολογους, ηλεκτρολογους μηχανικους, χημικους, πολιτικους μηχανικους (προφανως για την τροχαια και συγκοινωνιολογους και οικονομολογους) δε νομιζω να ζητανε δικηγορους, ολοι αυτοι ειναι κανονικα αστυνομικοι αξιωματικοι με στολη
οι διαφορες απαιτησεις που εχει η καθε σχολη για να σου δωσει αδεια ασκησεως υφιστανται ή απλα το πτυχιο θες για να διαγωνιστεις;(για αυτο εβαλα το παραδειγμα με ιατρικη) ας πουμε δηλαδη (δεν ξερω υποθετικα μιλαω)
οτι για να χτισεις ως πολιτικος μηχανικος πρεπει να δουλεψεις κατω απο αλλον πολιτικο μηχανικο για 1 χρονο για να παρεις την αδεια
η ερωτηση ειναι οτι πχ πρεπει να παρεις την αδεια (αν εισαι ηδη αστυνομικος) πριν μπεις ή μπαινεις αφου εχεις το πτυχιο και επειτα υπο την επιβλεψει προσωπικου της αστυνομιας αποκτας την αδεια σ;
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Οι μηχανικοι πολυτεχνειου δινουν εξετασεις στο επιμελητηριο τους και παιρνουν αδεια ασκησεως επαγγελματος. Κανεις δε θα χτισει στην ΕΛ. ΑΣ απλα τους χρειαζονται για συγκοινωνιολογους προφανως ισως ζητουν και μαστερ Τους γιατρους τους θελουν με ειδικοτητα γι αυτο εχουν οριο ηλικιας τα 35 νομιζω
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για κάποιο θέμα που με απασχολεί...
Εγώ τελείωσα χημικός και τώρα κάνω ΜSc στην αναλυση. Άλλα σκέφτομαι πολύ σοβαρα να ακολουθήσω κατεύθυνση για "σημανση" και για απασχόληση σε εγκληματολογικό εργαστήριο... Αλλά πραγματικα δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες...
Στο χημικό τμήμα υπάρχουν πάνω απο 10 παιδια που γνωρίζω και φοιτουν και εχουν τελειώσει αστυνομική ακαδημία και συνεχίζουν σπουδές στο χημικο ενώ ήδη εργάζονται σε κάποιο αστυνομικο τμήμα... Σημείωση ότι δεν θέλουν να γίνουν εγκληματολόγοι... Θέλουν απλά να ανέβουν βαθμίδα.
Μηπως για να ακολουθήσω εγκληματολογική - σήμανση πρέπει να δώσω κάποιες εξετάσεις; Η' πρέπει να παρακολουθήσω εκ νέου 8 εξάμηνα στην αστυνομική ακαδημία;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Εγώ τελείωσα χημικός και τώρα κάνω ΜSc στην αναλυση. Άλλα σκέφτομαι πολύ σοβαρα να ακολουθήσω κατεύθυνση για "σημανση" και για απασχόληση σε εγκληματολογικό εργαστήριο... Αλλά πραγματικα δεν ξέρω που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες...

Στο χημικό τμήμα υπάρχουν πάνω απο 10 παιδια που γνωρίζω και φοιτουν και εχουν τελειώσει αστυνομική ακαδημία και συνεχίζουν σπουδές στο χημικο ενώ ήδη εργάζονται σε κάποιο αστυνομικο τμήμα... Σημείωση ότι δεν θέλουν να γίνουν εγκληματολόγοι... Θέλουν απλά να ανέβουν βαθμίδα.
Μηπως για να ακολουθήσω εγκληματολογική - σήμανση πρέπει να δώσω κάποιες εξετάσεις; Η' πρέπει να παρακολουθήσω εκ νέου 8 εξάμηνα στην αστυνομική ακαδημία;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Μπορεις να περιμενεις για προκηρυξη που κανει η ΕΛ. ΑΣ για αξιωματικους ειδικων καθηκοντων συμπεριλαμβανομενης της δικης σου ειδικοτητας
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι στους επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή έχω πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό που μπορώ να κάνω για να έχω πιο πολλές ελπίδες για ειδικών καθηκόντων ή για διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;
Και γενικά μπορώ να παρακολουθήσω μεταπτυχιακό όσο εργάζομαι σαν ΕΦ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Είμαι στους επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή έχω πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό που μπορώ να κάνω για να έχω πιο πολλές ελπίδες για ειδικών καθηκόντων ή για διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;
Και γενικά μπορώ να παρακολουθήσω μεταπτυχιακό όσο εργάζομαι σαν ΕΦ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Το μεταπτυχιακο σιγουρα ειναι χρησιμο. Τωρα πανω σε τι θα ειναι αυτο εσυ το ξερεις καλυτερα. Οσο για να γινεις ειδικων καθηκοντων πας πολυ μακρια γιατι θελεις 8 χρονια μεχρι να γινεις αστυφυλακας. Σε μια δεκαετια πολλα πραγματα αλλαζουν κ κανεις δεν μπορει να σου πει απο τωρα ποιες θα ειναι οι απαιτησεις τοτε. Τελος για το αν θα μπορεις να παρακολουθεις μεταπτυχιακο αυτο εξαρταται απο την υπηρεσια που θα τοποθετηθεις κ κατα ποσο θα θελουν να σε εξυπηρετησουν γιατι δεν τους υποχρεωνει κ κανενας. Λογικα θα υπαρχει καποια εξυπηρετηση. ...
Παιδια αμα εισαι πτυχιουχος ΑΕΙ και συγκεκριμενα του τμηματος οικονομικων επιστημων του εθνικου και καποδιστριακου πανεπιστημιου αθηνων, ποιοι ειναι ολοι οι πιθανοι τροποι για να μπεις στη σχολη αξιωματικων ελληνικης αστυνομιας; Θα θελα οποιος μου απαντησει να ναι 100% σιγουρος γι'αυτο, ευχαριστω προκαταβολικα!
Πανελλήνιες και μόνο...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες