ΣΥΔ - Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών
Για την κατανομη των ειδικοτητων λαμβανεται υπ'οψην και η δικη σου προτιμηση και η σειρα εισαγωγης στη σχολη. Οι ειδικοτητες που αναφερεις ειναι καθαρα δουλεια γραφειου, ο ταμειακος ασχολειται με μισθοδοσιες, οικονομικους ελεγχους, λογιστικα, διαχειρηση οικονομικων πορων, συνηθως μεγαλα ποσα.
Ο στρατολογος, ασχολειται με θεματα στρατολογιας (βαθμους-εθιμοτυπικα-κανονισμο στολων), κανονισμους, πειθαρχια, θεματα δικαστικα και θεματα προσωπικου, στελεχωνει συνηθως γραφεια προσωπικου μοναδων της αεροποριας, σε μικρες μοναδες ειναι προισταμενος καποιος απο ΣΥΔ, σε μεγαλες μοναδες εχουν αντιστοιχη ειδικοτητα σε αξιωματικο με πτυχιο νομικης.
Ο μετεωρολογος απο ΣΥΔ ξεκιναει την καριερα του ως παρατηρητης μετεωρολογος, μετα την αποφοιτηση απο τη σχολη περναει τη σχολη της εθνικης μετεωρολογικης υπηρεσιας περιπου ενα χρονο και επειτα εργαζεται η στην ΕΜΥ η σε καποιο αεροδρομιο και χειριζεται τις συσκευες προγνωσης καιρου, μετεωρολογικα μπαλονια, θερμομετρα βαρομετρα, ρανταρ καιρου, δορυφορικα συστηματα. Η μετεωρολογια ειναι το Α και το Ω για την πτηση και να ξερεις οτι μπορει να στελεχωσεις και πολεμικη μοιρα, ως μετεωρολογος μοιρας, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον γιατι οι πιλοτοι βασιζονται πανω σου ουσιαστικα.
Τελος δεν ανεφερες την ειδικοτητα πληροφοριων.(Δεν εχει καμια σχεση με πληροφορικη οπως πολλοι νομιζουν). Η ειδικοτητα αυτη ασχολειται με συλλογη πληροφοριων του αντιπαλου, απο το τι αεροπλανα χρησιμοποιει, με τι οπλισμο, που και ποτε μετασταθμευουν, τι κινησεις σκοπευουν να κανουνμεχρι και τι καφε πινουν... Εχει αρκετο ενδιαφερον και μπορεις να περασεις διαφορα σχολεια πληροφοριων καθως και να μαθεις γειτονικες γλωσσες για ευνοητους λογους. Τουρκικα, Σερβικα, Αλβανικα κτλ
Ο στρατολογος, ασχολειται με θεματα στρατολογιας (βαθμους-εθιμοτυπικα-κανονισμο στολων), κανονισμους, πειθαρχια, θεματα δικαστικα και θεματα προσωπικου, στελεχωνει συνηθως γραφεια προσωπικου μοναδων της αεροποριας, σε μικρες μοναδες ειναι προισταμενος καποιος απο ΣΥΔ, σε μεγαλες μοναδες εχουν αντιστοιχη ειδικοτητα σε αξιωματικο με πτυχιο νομικης.
Ο μετεωρολογος απο ΣΥΔ ξεκιναει την καριερα του ως παρατηρητης μετεωρολογος, μετα την αποφοιτηση απο τη σχολη περναει τη σχολη της εθνικης μετεωρολογικης υπηρεσιας περιπου ενα χρονο και επειτα εργαζεται η στην ΕΜΥ η σε καποιο αεροδρομιο και χειριζεται τις συσκευες προγνωσης καιρου, μετεωρολογικα μπαλονια, θερμομετρα βαρομετρα, ρανταρ καιρου, δορυφορικα συστηματα. Η μετεωρολογια ειναι το Α και το Ω για την πτηση και να ξερεις οτι μπορει να στελεχωσεις και πολεμικη μοιρα, ως μετεωρολογος μοιρας, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον γιατι οι πιλοτοι βασιζονται πανω σου ουσιαστικα.
Τελος δεν ανεφερες την ειδικοτητα πληροφοριων.(Δεν εχει καμια σχεση με πληροφορικη οπως πολλοι νομιζουν). Η ειδικοτητα αυτη ασχολειται με συλλογη πληροφοριων του αντιπαλου, απο το τι αεροπλανα χρησιμοποιει, με τι οπλισμο, που και ποτε μετασταθμευουν, τι κινησεις σκοπευουν να κανουνμεχρι και τι καφε πινουν... Εχει αρκετο ενδιαφερον και μπορεις να περασεις διαφορα σχολεια πληροφοριων καθως και να μαθεις γειτονικες γλωσσες για ευνοητους λογους. Τουρκικα, Σερβικα, Αλβανικα κτλ
Ρ... Και παλι ευχαριστω για την πληροφορηση. Νομιζω οτι γνωριζεις αρκετα, ισως να υπηρετεις στην αεροπορια γι'αυτο Θ'αθελα να προτεινεις κατα σειρα τις ειδικοτητες. Με 18660 μορια πιστευω μπαινω στην ΣΥΔ. Υπ'οψιν ειμαι θεωρητικης κατευθυνσης, νομιζω μετεωρολογια θελει μαθηματικα-φυσικη που δεν τα προτιμω.
Αξιωματικος μηχανικος σε φρεγατα ειμαι στο ναυτικο και μεταπτυχιακος φοιτητης ναυπηγικης, ο πατερας μου εχει διδαξει στη ΣΥΔ στους στρατολογους, ειναι εν ενεργεια Σμηναρχος διοικητικος (απ αυτους που μπηκαν με πτυχιο νομικης) γιατι εβγαζε και η ικαρων παλια διοικητικους. Αφου εισαι απο θεωρητικη θα σου προτεινα η στρατολογος που εχει καθαρα θεωρητικα μαθηματα η πληροφοριων. μη μπλεξεις με ταμειακους, θα εχεις αγχος και πολλους πολλους αριθμους

Σ'ευχαριστω πολυ R. Νομιζω με βοηθησες! Το στρατολογικο θα προτιμησω!
Απο αυτα που σου εγραψε ο ρ παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του ειναι ολα ανακριβειες. Π. Χ δεν περναει κανενας μετερολογος απευθειας σχολειο μετα την αποφοιτηση του, εκτος κ αν ο ιδιος το ζητησει αλλα φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι θα ικανοποιηθει. Για το λογο αυτο ρωτα καποιον της αεροποριας απο το φορουμ αν θες να μαθεις κατι σωστο γιατι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια. Αν παρολα αυτα σε ενδιαφερει το ναυτικο μιλα με τον ρ. Θα σε πρηξει λιγο αλλα κατι θα παρεις απο αυτα που λεει.
Ολοι περνανε απ τη σχολη της ΕΜΥ και αξιωματικοι και υπαξιωματικοι και ΕΠ. ΟΠ και μαλιστα οι υπαξιωματικοι περνανε 2 φορες οταν ειναι να γινουν προγνωστες... η ΣΣΞΓ εχει διαφορες γλωσσες και τουρκικα και αλβανικα...
Φανταστειτε τι ανοργανωσια υπαρχει που Νεοι ανθρωποι που θελουν να πανε σε στρατιωτικες παραφωγικες Σχολες καταφευγουν σε φορουμ για να ενημερωθουν, ακομα και η επισημη ιστοσελιδα της ΠΑ δε γραφει καν τα μαθηματα της ΣΥΔ, ουτε την εξελιξη ουτε πολλα αλλα που χρειαζονται. Οι μετεωρολογικη υπηρεσια ειναι μεγαλο ρεζιλικι, οι περισσοτεροι αξιωματικοι ηταν αχρηστοι και δε μπορουσαν να συγκριθουν με τους αντιστοιχους πολιτες (μαθηματικους φυσικους κτλ) και επειδη η ΠΑ δεν ηθελε να παραδωσει την ΕΜΥ στο δημοσιο και δεν ειχε χρηματα να ανανεωσει τον εξοπλισμο επειδη αγοραζει μαχητικα κτλ τα οργανα της ΕΜΥ ηταν μουσειακα, με ρανταρ σε αθλια κατασταση, με μοντεμ που αλλωτε δουλευουν αλλωτε οχι εν ολιγοις ενα μπαχαλο, ο διοικητης της ΕΜΥ ειναι ιπταμενος, δε μπορω να καταλαβω το γιατι, μαλλον επειδη οι ιπταμενοι ειναι αυτοι που κανουν κουμαντο παντου.
Ευτυχως η ΠΑ προσλαμβανει πια αξιωματικους με πτυχιο ΑΕΙ για να μετριαστει το ρεζιλικι, οι αποφοιτοι ΣΥΔ πρεπει να περασουν και αυτοι καποια στιγμη απο την ΕΜΥ sooner or later...
Και αυτοι που μιλανε Αλβανικα, σκοπιανα, και τις λοιπες γλωσσες ειναι διαπιστευμενο προσωπικο της ΠΑ και μετρημενοι στα δαχτυλα
Ευτυχως η ΠΑ προσλαμβανει πια αξιωματικους με πτυχιο ΑΕΙ για να μετριαστει το ρεζιλικι, οι αποφοιτοι ΣΥΔ πρεπει να περασουν και αυτοι καποια στιγμη απο την ΕΜΥ sooner or later...
Και αυτοι που μιλανε Αλβανικα, σκοπιανα, και τις λοιπες γλωσσες ειναι διαπιστευμενο προσωπικο της ΠΑ και μετρημενοι στα δαχτυλα
Αγαπητοι φιλοι του φορουμ εγω εκανα μια ερωτηση γιατι το θεμα με ενδιαφει σοβαρα. Απευθυνθηκα στο φορουμ να παρω μια ιδεα, θεωρω πως κανουμε μια συζητηση καλοπροαιρετα, ο κ.R ευγενεστατα μου ανεφερε αυτα που γνωριζει, μα. Δεν απαντησε καποιος αλλος. Πειτε μου λοιπον εχετε αντιρηση στο οτι το στρατολογικο ειναι το πλεον καταλληλο για ενα κοριτσι; Δεν μου αρεσουν οι μεταθεσεις, οι παραμεθοριες περιοχες και τα ακριτικα νησια!
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 20
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πας σε παραμεθωριο, αυτο θεωρειται δεδομενο, οι καλες συνθηκες επισης ειναι δεδομενες στην αεροπορια αλλα τα πρωτα χρονια θα πας σιγουρα παραμεθωριο, ειναι απολυτος λογικο οτι μικρες μοναδες σε νησια κτλ εχουν αναγκη απο υπαξιωματικους στρατολογους. Αν θεωρεις παραμεθωριο τη Σαντορινη, τη Μυκονο τη Μυτιληνη δε νομιζω οτι εχεις δικιο
Μπορω να σου πω αναλυτικα που εχει μοναδες η αεροπορια, δεν ειναι κρυφο.
ΥΓ. Δε θα εισαι για παντα παραμεθωριο αυτο επισης ειναι σιγουρο, απλα για λιγα χρονια

ΥΓ. Δε θα εισαι για παντα παραμεθωριο αυτο επισης ειναι σιγουρο, απλα για λιγα χρονια
δεν λεμε κατι κακοπροαιρετα χρυσα κ η αντιδραση μου κ απο οτι βλεπω κ μερικων αλλων δεν εχει να κανει με σενα αλλα με τις ανακριβειες που γραφονται απο ανθρωπους που αφενος δεν γνωριζουν κ αφετερου δεν τους αφορα καθοτι ουτε το αντικειμενο τους ειναι ουτε κ περασαν ποτε απο εξω απο τη ΣΥΔ Οποτε δεν θα μπορουσαν να γνωριζουν. Καλα κανεις κ ρωτας απλα μην ακους τον καθε ασχετο. Πως να ξερεις οτι ειναι ασχετος; Εφοσον δεν ειναι η δουλεια του πως να το γνωριζει; Αν ειναι ετσι ας ακουσουμε και τον φουρναρη της γειτονιας απλα κ μονο επειδη εχει αποψη. Δεν φταις εσυ που ρωτας αλλα αυτος που χωρις να ξερει σου λεει το ενα κ μετα το αλλο. Παρολα αυτα αυτο που σκεφτεσαι για την ειδικοτητα ειναι μια χαρα αλλα οποια κ να επαιρνες παλι ευχαριστημενη θα ησουν.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 16
Χρυσα έγραψε:Αγαπητοι φιλοι του φορουμ εγω εκανα μια ερωτηση γιατι το θεμα με ενδιαφει σοβαρα. Απευθυνθηκα στο φορουμ να παρω μια ιδεα, θεωρω πως κανουμε μια συζητηση καλοπροαιρετα, ο κ.R ευγενεστατα μου ανεφερε αυτα που γνωριζει, μα. Δεν απαντησε καποιος αλλος. Πειτε μου λοιπον εχετε αντιρηση στο οτι το στρατολογικο ειναι το πλεον καταλληλο για ενα κοριτσι; Δεν μου αρεσουν οι μεταθεσεις, οι παραμεθοριες περιοχες και τα ακριτικα νησια!
Θα πάρεις την ειδικότητα που θα σου τύχει στην κλήρωση.
Δεν καταλαβαίνω.'' ειδικότητα κατάλληλη για κορίτσι ''; Ισότητα δεν έχουμε;
Απ'την στιγμή που αποφασίζεις να πας στη ΣΥΔ θα έχεις και μεταθέσεις στην παραμεθόριο... Πχ Λήμνο
Ρε συ Μαρκο Σαλονικιε αφού Τα δικά σου παιδιά δεν Τα στέλνεις στη ΣΥΔ τι πρόβλημα έχεις;
Στο κάτω κάτω εσύ μπορεί ''να τα φυσάς'',
Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά, Είναι φτωχόπαιδα που πάνε να φάνε ψωμάκι.
Αν ο πατέρας τους έχει μια συνταξουλα, πως θα δώσει 1000? το μήνα για να βγάλουν τα πανεπιστήμια που λες; Οι σπουδές πλέον είναι προνόμιο των πλουσίων.
Εσύ ωραία τα λες... Έλα όμως στη θέση ενός φτωχού γονιού και μετά τα λέμε...
Φιλε Ρ αν σε ενδιαφερει εσενα που παραπληροφορεις τον κοσμο, σου λεω πως ειμαι απο συδ μετεωρ. Και δεν ξερω που ειναι καν η εμυ δεν εχω περασει ποτε σχολείο θα το περασω οταν γινω ανθυπασπιστής και αμα κι αυτο δεν αργησει πολυ για οικονομικους λογουσ. Και φυσικα θα το περασω μια φορα και τελος μετα αλλαζω αντικειμενο και απο παρατηρητης γυρναω σε προγνωστης. Τωρα εγω ειμαι 12 χρονια στην ΠΑ. Χρυσα αν θες να με πιστεψεις πιστεψε με σε 1-2 που θα σου πω. Αλλιως πιστεψε τον Ρ που εχει καλη διαθεση μα ειναι λιγο παπατζης. Λιγο οχι πολυ. Αφου δεν θες πολλες μεταθεσεις και εξοριες και δυσκολαα ωραρια σο λεω για αρχη και δια ροπαλο να μη γινεις μετεωρολογος. Εχει τελεις συνθηκες εργασιας μα τηα σε φαει η αλμυρα.3 φορες θα πας σε νησι στη θητεια σου. Απο την αλλη ταμειακος και στρατολογος θα εχεις λιγες μεταθεσεις αρκει να σε βολευει η αθηνα σαν μονιμη κατοικια. Αν εισαι αθηναια εννοω θα βγαλεις πολλαααα χρονια εκει. Και νησι αν πας 1 φορα θα πας. Για πληροφοριων και αμυνης θα πας σε νησι μα αμυνης εχει και μακεδονια θεσεις πολλες θεσνικη ιδιως χιλιοι καλοι χωρανε. Για πληροφοριων βλεπε λαρισα και κατω. Προσωπικα γυναικες αμυνης δεν εχω δει στην ενεργο δραση. Ολες ειναι σε γραφεια και σε διοικιτικες θεσεις. Αυτα προς το παρον. Περιμενω να διαφωνισει ο ρ και μετα θα ξαναπαντησω
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 20
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Γυναικες αμυνης εχει στην Τριπολη (αν θεωρειται αυτο μαχιμο) πολλες πανε σε τροφοδοσιες κτλ (αν δε κανω λαθος Stampolis) η ειδικοτητα λεγεται (ΥΑΔ) υποστηριξης αεροδρομιων αρα η υποστηριξη δεν ειναι μονο η αμυνα.
Μετεωρολογος ειναι η μονη ειδικοτητα που θα μαθεις 5 πραγματα, σωστα τα λες ολοι περνανε καποια στιγμη απο ΕΜΥ και νομιζω οι αξιωματικοι αμεσως γιατι με τα πτυχια που εχουν φυσικο κτλ δεν εχουν αμεση επαφη με το αντικειμενο οπως εσεις
Τελος σημαντικο δε παιρνει καθε χρονο μετεωρολογους, φετος δεν αποφοιτησε κανενας... Προφανως καλυπτονται οι θεσεις απο ΕΠΟΠ
Μετεωρολογος ειναι η μονη ειδικοτητα που θα μαθεις 5 πραγματα, σωστα τα λες ολοι περνανε καποια στιγμη απο ΕΜΥ και νομιζω οι αξιωματικοι αμεσως γιατι με τα πτυχια που εχουν φυσικο κτλ δεν εχουν αμεση επαφη με το αντικειμενο οπως εσεις
Τελος σημαντικο δε παιρνει καθε χρονο μετεωρολογους, φετος δεν αποφοιτησε κανενας... Προφανως καλυπτονται οι θεσεις απο ΕΠΟΠ
Γεια σας θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει πιθανοτητα η συδ να αλλαξει επιστημονικο πεδιο γιατι ακουσα οτι θα ειναι με τη στυα; Εγω θα παω 2 λυκειου και θελω πολυ να περασω στη συδ αλλα επειδη ειμαι απο θεωρητικη κατευθυνση με συμφερει να εινα στο 5 πεδιο και οχι 4... Η σχολη για ποσα χρονια εινα και μετα τι γινεται με τι ειδικοτητες μπορει να μου τα εξηγησει καποιος?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες