ΣΥΔ - Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Basil

Δημοσίευση από Basil »

Ρε παιδια χρειαζεται να εχει κανεις πτυχιο συναφες με την ειδικοτητα για να προαχθει κανεις η μπορει με οποιοδηποτε πτυχιο; Κ αν χρειαζεται συγκεκριμενο αν εισαι αμυνης τι πτυχιο αναγνωριζεται?
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

Παιζει να την κλεισουν μεσα σε 2 χρονια τη σχολη; Για μια φιλη ρωταω...
XristosK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από XristosK »

Να την κλείσουν. Όχι. Το πολυ πολυ να ενοποιηθεί με την ΣΤΥΑ
Ένα σενάριο που παίζει πολλά χρόνια.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

XristosK έγραψε:Να την κλείσουν. Όχι. Το πολυ πολυ να ενοποιηθεί με την ΣΤΥΑ
Ένα σενάριο που παίζει πολλά χρόνια.
οκ ευχαριστω
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Θα ενοποιηθει με τη ΣΤΥΑ ιδιες εγκαταστασεις απλα θα υπαρχει τμημα διοικητικων και τμημα τεχνικων και ισως καποιες ειδικοτητες καταργηθουν και περασουν σε αποφοιτους ΑΤΕΙ
giannis

Δημοσίευση από giannis »

Πολυ σιγουρος εισαι. Εσυ το αποφασισες?
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Σας ειχα πει εδω και 3-4 μηνες οτι θα καταργηθει η ΣΣΑΣ και ομως θα γινει και οι μισοι δε με πιστευατε... Κατι ξερω και για τη ΣΥΔ λοιπον

kyros

Δημοσίευση από kyros »

Φιλε ρ. Μισο λεπτο παρακαλω. Ειπες ότι θα καταργηθει η ΣΣΑΣ; Και μαλιστα πως αυτο ηδη αποφασιστηκέ; Αυτο το ακουω πρωτη φορα. Εκλεισε η σσας ρε παιδια ισχυει; Και που πηγε; Ρ εισαι σιγουρα καλα πληροφορημένος; Και η συδ για ποτε λες να κλεισει; Πάντως παιδια αυτη την εποχή το Ράδιο αρβυλα παει συννεφο και ειλικρινά με εχει κουρασει τρομερα. Δεν το αντεχω αλλο. Πολυ κακη εφεύρεση αυτο το ράδιο!
XristosK
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από XristosK »

Πάντως αν ήταν να κλείσει μια Σχολή δεν θα την είχαν στο Μηχανογραφικό.
Προς το παρόν τις έχουν όλες.
Για του χρόνου βλέπουμε πάλι.
http://edu.klimaka.gr/edufiles/PANELLHNIES/PANELLADIKES_EXETASEIS_2010_MHCHANOGRAFIKO_DELTIO_LYKEIO_EPAL_B_KLIMAKA.pdf
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XristosK την Παρ Ιούλ 09, 2010 4:00 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
biky
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από biky »

ρ έγραψε:Σας ειχα πει εδω και 3-4 μηνες οτι θα καταργηθει η ΣΣΑΣ και ομως θα γινει και οι μισοι δε με πιστευατε... Κατι ξερω και για τη ΣΥΔ λοιπον

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα Καλε τι ειναι οι σχολες να κλεισουν; Επιχειρησεις που εν οψει δντ δεν τα βγαζουν περα με δεη-οτε και ενοικια; Ελα Χριστε και Παναγια μου! Πρωτη φορα το διαβασα αυτο! Οσο ζει κανεις μαθαινει! Βεβαια δεν θελω να κανω την ξερολα γιατι δεν γνωριζω τετοιες πληροφοριες εγω αλλα μια απορια εχω μωρε. Εσυ που κατι ξερεις λοιποιν... Ολοι αυτοι που σπουδαζουν στην σασς τι θα τους κανουν; Θα τους απολυσουν μηπως με μιση αποζημιωση λογω των νεων ασφαλιστικων μετρων; Ελεος!

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Οχι δε θα απολυσουν κανενα Στο στρατο πρεπει να υπαρχει μια συνεχης ροη προσωπικου για να τηρειται η επετηριδα, θα σπουδαζουν κανονικα με εξοδα του κρατους και μολις τελειωσουν θα γινουν αξιωματικοι.
Το κοστος εκπαιδευσης και διαμονης ειναι μεγαλο, πουθενα στον κοσμο δε γινεται αυτο και γιατι να γινεται στην Ελλαδα που ειναι φτωχη; Στην Αμερικη οι γιατροι οι δικηγοροι οι χημικοι οι οικονομολογοι κτλ μετα το πανεπιστημιο εκπαιδευονται ενα χρονο και γινονται αξιωματικοι. Η στρατιωτικη εκπαιδευση στη ΣΣΑΣ ειναι ανυπαρκτη και μετα το 2ο ετος δε μενουν καν στη σχολη.
Φετος ειναι τελευταια χρονια της ΣΣΑΣ και της ΣΣΑΝ

ΜΑΡΚΟΣ_Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΚΟΣ_Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ »

Πολυς λογος γινεται για τη ΣΥΔ, ακουστε λοιπον και καποιον που εχει 30+ χρονια στην πλατη του στην ΠΑ.Ειμαι σμηναγος, αμυνης αεροδρομιων, εξειδικευμενος στα συστηματα βελος τα οποια υπηρετω πολλα χρονια, εχω περασει διαφορα σχολεια και βιοχημικου πολεμου, στινγκερ, διαχειριση μικροκυματων Και υπολογιστων και ρανταρ και αεροπορικης τακτικης και προσφατα τελειωσα επιτυχως τη σχολη πολεμου, ασχολουμαι επισης εντος κ εκτος ΠΑ με δικτυα Η/Υ.

Τοτε δεν ειχαμε χρηματα να σπουδασουμε, αφησα το σχολειο στην πεμπτη ταξη, σημερινη β λυκειου και εδωσα στη ΣΥΔ, εκει εμαθα πειθαρχια, πειθαρχια και πειθαρχια, να υπενθυμισω πως παλαιοτερα η σχολη ηταν μονο ενα χρονο. Καποιου ειδους επιστημονικη καταρτηση ειχαν μονο οι μετεωρολογοι και καμια αλλη ειδικοτητα, υπηρχε και ειδικοτητα νοσοκομου και μεταφορικου...

Τα ιδια συμβαινουν και σημερα, το παρεχομενο επιπεδο σπουδων ειναι υπερβολικα χαμηλο, δε χρειαζεται αλλωστε να ειναι μεγαλυτερο, αλλα με θλιβει και με στενοχωρει το οτι μπαινουν παιδια που θα μπορουσαν να γινουν επιστημονες μονο και μονο για μια σιγουρη δουλεια. Λυπαμαι να βλεπω νεες κοπελες να βασανιζονται στην Τριπολη εκπαιδευοντας βυσματομενους σμηνιτες και να τις κοιτανε σαν ξερολουκουμο 2000 ματια, λυπαμαι να βλεπω ατομα να ξερουν να λυνουν διαφορικες εξισωσεις και να χαραμιζονται ως σμηνιες κ εγω με το ζορι να διαβαζω για χομπυ φυσικη του young χωρις να εχω ιδεα μαθηματικων...

Οτι λεγεται εδω μεσα εν μερει ισχυει μονο, απ οσους βγαινουν καθε χρονο ελαχιστοι θα καταφερουν να τελειωσουν ΑΕΙ, ολοι γραφονται σε καποιο αλλα η δουλεια, οι μεταθεσεις και ο αρχικος ενθουσιασμος χανεται και οι περισσοτεροι τα παρατανε, οσοι τελειωσουν πολυ συγκεκριμενα πανεπιστημια τα οποια ειναι δυσκολα και υψηλοβαθμα θα μεταταγουν στην επετηριδα των αξιωματικων...

Βλεπω τις κορες μου ποσο δυσκολα μαθηματα κανουν στο λυκειο στη θετικη κατευθυνση Και σε καμια περιπτωση δε θα τις χαραμιζα να πανε στη ΣΥΔ, ναι και εγω διαβασα και εγω κουραστηκα και εγω διδαξα στη σχολη αυτη, αλλα η ερωτηση μου ειναι και απαντηση... Πως διδασκω εγω σε μια ανωτατη και καλα Σχολη αφου ουτε καν τελειωσα το λυκειο... Οταν σε σχολες του 14-15 διδασκουν διδακτορες με 3 κιλα... Πτυχια

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Ιούλ 25, 2010 12:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χρύσα

Δημοσίευση από Χρύσα »

Θα ηθελα να ρωτησω. Πως γινετε η κατανομη στις ειδικοτητες στην ΣΥΔ; Παιζει η επιθυμια; Ποια ειδικοτητα ενδεικνυται καταληλοτερη για κοριτσια; Παρακαλω μια απαντηση με αιτιολογηση-αναλυση. Ευχαριστω!
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Χρυσα πιστευω οτι η ειδικοτητα αμυνης αεροδρομιων ειναι λιγο πιο σκληρη για γυναικα γιατι θα ασχολεισαι με οπλα φορητα και μη, λυση αρμοση συντηρηση οποτε καταλαβαινεις οτι θα λαδωθεις λιγακι, θα ασχολεισαι με εκπαιδευση σμηνιτων και ΕΠΟΠ, φυλαξη αεροδρομιων και ολα τα συναφη, ολες οι αλλες ειδικοτητες ειναι γραφειου και πολυ ανθρωπινες και σαν συνθηκες αλλα και σαν αντιμετωπιση απο τους προισταμενους και υφισταμενους

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Δευ Ιούλ 26, 2010 12:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
χρύσα

Δημοσίευση από χρύσα »

Ευχαριστώ !-ρ. Μηπως γνωριζεις πως γινετε η κατανομη στις ειδικοτητες; Και ποια κατα την γνωμη σου σειρα θεωρεις καλυτερη (στρατολογικο, ταμειακων, μετερεωλογων) -για κοριτσια φυσικα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες