ΣΜΑ - Σχολή Μηχανικών Αεροσκαφών

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
felicita

Δημοσίευση από felicita »

Καλημέρα παιδιά...

έχω τελειώσει Πληροφορική σε Πανεπιστήμιο και ενδιαφέρομαι πολύ σοβαρά να δώσω ξανά πανελλήνιες για μαι στρατιωτική σχολή γιατί με ενδιαφέρει πολύ η αποκατάσταση. Είμαι ανάμεσα στη ΣΥΔ, στη ΣΤΥΑ, στη ΣΜΑ και στη σχολή αξιωματικών ΕΛΑΣ. Ποια είναι η γνώμη σας; Ποια αξίζει τον κόπο περισσότερο; Και σε περίπτωση που είμαι παντρεμένη με αξιωματικό της ΕΛΑΣ γλιτώνω τις μεταθέσεις και πάω όπου πάει εκείνος ή όχι; Είμαι 23 χρονών...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

TheWickerMan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από TheWickerMan »

Παιδια επειδη εχω μπερδευτει με ολα αυτα... Ειμαι στο σημειο που πρεπει να επιλεξω αν τελικα θα δηλωσω σαν πρωτη επιλογη την ΣΜΑ η το μηχανολογικο τμημα πολυτεχνειου... Κατα την γνωμη σας τι θα ηταν καλυτερα να δηλωσω; Να τονιστει οτι εχω τρελα με τα αεροσκαφη και θελω να ασχλοληθω με το αεροπλανο αυτα καθε αυτο και οχι με χαρτουρα...
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από παπακι »

Εχεις δηλωσει υποψηφιοτητα απο πριν για στρατιωτικες σχολες. Εικόνα Κοιτα. Μου φαινεται πως οτι και να δηλωσεις οι στρατιωτικες σχολες εχουν την μεγιστη προτεραιοτητα στο μηχανογραφικο. Και κατι αλλο, αν βγαλεις σμα μπορεις μετα να πας και πανεπιστημιο. Το αντιθετο δεν γινεται ακομη στην Ελλαδα. Οποτε δαγκωτο ΣΜΑ!
TheWickerMan
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ειναι η μοναδικη στρατιωτικη σχολη στην οποια εχω δηλωσει υποψηφιοτητα... Το να τελειωσω ομως την ΣΜΑ και μετα να παω πολυτεχνειο δεν θεωρω πως ειναι υλοποιησιμο... Εαν τελειωσω οντως την σχολη δεν θα ξαναμπω στην διαδικασια να σπουδασω επιπεον χρονια... Απλα θα συνεχισω ακολουθωντας στρατιωτικη καριερα γεγονος που δεν με ενθουσιαζει δεδομενου οτι δεν θα εχω αμεση επαφη με το αντικειμενο σπουδων μου... Απο την αλλη το να παω στο πολυτεχνειο ενω ακομη φοιτω και εν τελει να κανω μεταπτυχιακα και να παρατησω τον στρατο βλεποντας οτι τα χρηματα ειναι περισσοτερα εξω οπως αναφερθηκε σε προηγουμενη απαντηση στο θεμα (αν και το εχω ακουσει απο διαφορα στοματα). Μου λεει ξεκαθαρα να μην παω στην ΣΜΑ. Εφοσον εν τελει οι επιλογες θα ειναι περισσοτερες εκτος στρατου... Επιπλεον δεν θα φορτωθω τα 4 χρονια της σχολης... Απο την αλλη βεβαια η βεβαιοτητα του μισθου ειναι πλεονεκτημα το οποιο αντισταθμιζεται για μενα απο το αντικειμενο εργασιας...
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Εχεις αμεση επαφη με το αντικειμενο σπουδων οργανωνεις ελεγχεις τυποποιηεις κανεις ποιοτικο ελεγχο της παραγωγης και διοικησης της συντηρησης των αεροσκαφων, ακομη και να μη κανεις μεταπτυχιακα που ετσι και αλλιως θα σε προτεινουν, τα σχολεια που θα περασεις αναγκαστικα θα πλησιαζουν τα 3μιση + χρονια, πχ σχολεια οπλικων συστηματων, δικτυα, Η/Υ προγραμματισμος, ρανταρ, μικροκυματα, δορυφορικα, ηλεκτρονικος πολεμος, διοικηση και 1002 αλλα... Απο τη ΣΜΑ δε κανεις στρατιωτικη καριερα με την κυριολεκτικη εννοια της λεξης

TheWickerMan
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δεν παιζεις ομως και στην ακτηγορια των στρατιωτικων γιατρων που ειναι προτιστως γιατροι και μετα στρατιωτικοι εφοσον ειναι κανονικοι γιατροι (σε νοσοκομειο) και εχουν απλα βαθμο... Στην Ελλαδα λογω ελλειψης ερευνας ενας ΣΜατζης ειναι πρωτα στρατιωτικος και μετα μηχανικος Με ειδικευση στα αεροσκαφη η οποια περιοριζεται στα να λεει... Καντε αυτο αυτο και αυτο... Ειμαι σε τεραστιο διλημμα πραγματικα...
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Ο στρατιωτικος γιατρος ειναι πολυ πιο μαχιμος απο το ΣΜΑτζη, ο ΣΜΑτζης δε παει στον πολεμο, ο γιατρος παει, υπαρχει χειρουργος μαχης και κινητο χειρουργιο, μοναδες ατομικου ραδιολογικου και βιολογικου πολεμου που απαρτιζονται απο χημικους αξιωματικους και γιατρους αξιωματικους, υπαρχουν γιατροι σε μοναδες κανονικα και οχι μονο σε νοσοκομεια, υπαρχουν ελληνες γιατροι αξιωματικοι στο Αφγανισταν.υπαρχουν γιατροι που πετανε μαχητικα και ειναι γιατροι μοιρας (ιπταμενοι γιατροι)

Ο ΣΜΑτζης δε κινδυνευει ποτε, παντα στο γραφειο του η στο υποστεγο της ΜΣΑ

Η ΣΜΑ δεν ειναι καμια υπερτρομερη σχολη αυτοι ομως που την τελειωνουν ειναι εξαιρετικοι μαθητες και συνεχιζουν με τρομερες σπουδες, παρα πολλοι απο αυτους ειναι στην ερευνα με διδακτορικα κτλ και πολυ πιο πολλες σπουδες απο γιατρους.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

ρ έγραψε:Ο στρατιωτικος γιατρος ειναι πολυ πιο μαχιμος απο το ΣΜΑτζη, ο ΣΜΑτζης δε παει στον πολεμο, ο γιατρος παει, υπαρχει χειρουργος μαχης και κινητο χειρουργιο, μοναδες ατομικου ραδιολογικου και βιολογικου πολεμου που απαρτιζονται απο χημικους αξιωματικους και γιατρους αξιωματικους, υπαρχουν γιατροι σε μοναδες κανονικα και οχι μονο σε νοσοκομεια, υπαρχουν ελληνες γιατροι αξιωματικοι στο Αφγανισταν. υπαρχουν γιατροι που πετανε μαχητικα και ειναι γιατροι μοιρας (ιπταμενοι γιατροι)

Ο ΣΜΑτζης δε κινδυνευει ποτε, παντα στο γραφειο του η στο υποστεγο της ΜΣΑ

Η ΣΜΑ δεν ειναι καμια υπερτρομερη σχολη αυτοι ομως που την τελειωνουν ειναι εξαιρετικοι μαθητες και συνεχιζουν με τρομερες σπουδες, παρα πολλοι απο αυτους ειναι στην ερευνα με διδακτορικα κτλ και πολυ πιο πολλες σπουδες απο γιατρους.

συμφωνω... Εξαλλου τα ιδια πραγματα μαθαινουν οι ιατροι στο απθ... Ενω στη σμα... Εχει ενα κυρος.

το υποστεγο της ΜΣΑ τι ειναι;

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Μοιρα συντηρησης αερος =ΜΣΑ

Paul

Δημοσίευση από Paul »

Παιδιά έχω μια κρίσιμη ερώτηση. Όποιος ξέρει παρακαλώ. Ένας απόφοιτος Μηχανικός Αεροσκαφών τι ακριβώς κάνει;

Σκέφτομαι να δηλώσω την σχολή και δεν έχω ιδέα τι έπεται από κει και πέρα.

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Επιθεωρει, οργανωνει, τυποποιει, ελεγχει τη συντηρηση των αεροσκαφων
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Στη σχολη αυτη μπορουν να μπουνε και κοριτσια σωστα;

το προτινεται ομως; Εικόνα

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Οι αποφοιτοι ΣΜΑ δε κανουν χειρονακτικη εργασια οποτε στο συστηνω ανεπιφυλακτα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

ρ έγραψε: Οι αποφοιτοι ΣΜΑ δε κανουν χειρονακτικη εργασια οποτε στο συστηνω ανεπιφυλακτα

Εικόναευχαριστω!

John Ven
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από John Ven »

Ενδιαφερομαι για τη σχολη της ΣΜΑ και θελω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα μ αυτην:
Η ζωη μεσα στη σχολη ειναι τοσο ζορικη ; Αν μπεις μετα στο Πολυτεχνειο δεν εχεις μεταθεσεις και μενεις Αθηνα; Ακομα ποσο περιπου ειναι ο μισθος μεσα στη σχολη και μετα ο πρωτος μισθος μολις τελειωσεις τη σχολη;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης