Προφητείες του γέροντα Παΐσιου

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 33
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πολλά που έχει πει όμως δεν έχουν καταγραφεί και μάλιστα άτομα που τον είχαν συναντήσει πριν γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους και όχι αναλόγως της ψυχολογίας του κάθε λαϊκού που συναντούσε.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μίλαγε για τα ΝΑΤΟϊκά στρατέυματα που θα χρησιμοποιήσουν την Εγνατία Οδό για να πάνε στη Κωνσταντινούπολη, η οποία θα είναι κατεχόμενη από τους Ρώσους.

ΑΝ όντως εξελιχθούν έτσι τα πράγματα που έχουν πει και άλλοι Γέροντες, ανάμεσα τους και ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Ιουν 05, 2010 12:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
12θεϊστής

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Καλά κρασιά. Πίσω από αυτά τα βιβλία έχει στηθεί μια άρτια οργανωμένη κομπίνα. Αποδεικνύεται έτσι, ότι σε Οικονομικά χαλεπούς καιρούς, υπάρχουν τομείς της οικονομίας όπου το χρήμα ρέει άφθονο. Επί του πρακτέου:O γέροντας της ελληνο-ρθοδοξίας Λέει στον νεαρό ευέλπιδα (ηλικίας 20 ετών) ότι όταν γίνει αρχηγός θα μπεί στην Πόλη. Δηλαδή όταν αυτός θα είναι 60 ετών το πολύ. Άρα, σε 40 χρόνια maximum από τότε που ειπώθηκε αυτό το πράμα, πέφτει η Πόλη! Ουάου!

Τα χρόνια περάσανε και εγώ δεν βλέπω τίποτα από αυτά να επαληθεύεται. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

12θεϊστής έγραψε:Καλά κρασιά. Πίσω από αυτά τα βιβλία έχει στηθεί μια άρτια οργανωμένη κομπίνα. Αποδεικνύεται έτσι, ότι σε Οικονομικά χαλεπούς καιρούς, υπάρχουν τομείς της οικονομίας όπου το χρήμα ρέει άφθονο

Με τη διαφορά ότι αυτά λέγονταν και γράφονταν από το 1995 και μετά, μετά το θάνατο του Γέροντα και τα ήξερα ΠΟΛΥ πριν από το 2007 που ξεκίνησε η "οικονομικη κρίση" (aka κομμένα τα δανεικά για κατανάλωση).
Επί του πρακτέου:O γέροντας της ελληνο-ρθοδοξίας Λέει στον νεαρό ευέλπιδα (ηλικίας 20 ετών) ότι όταν γίνει αρχηγός θα μπεί στην Πόλη. Δηλαδή όταν αυτός θα είναι 60 ετών το πολύ. Άρα, σε 40 χρόνια maximum από τότε που ειπώθηκε αυτό το πράμα, πέφτει η Πόλη! Ουάου!
\

Επι του πρακτέου τα λές διαστρεβλωμένα σαν κάτι άλλους που βγάζουν βιβλία τύπου "Ο καιρός γαρ Εγγύς"

1) Ο νεαρός εκείνος ήταν (1992) Ανθυπασπιστής στις Ειδικές Δυνάμεις με τα αρχικά Β. Τ και είπε ότι θα είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών Δυνάμεων.

2) Σε αξιωματικό της Αεροπορίας αναφέρθηκε ότι θα είναι ο αρχηγός που θα μπεί στη Πόλη και όχι στον Στρατηγό Γράψα aka "νεαρός Αξιωματικό του Στρατού" που κάτι "Βατοπαιδινοί" διέδιδαν πέρισυ.

Τα χρόνια περάσανε και εγώ δεν βλέπω τίποτα από αυτά να επαληθεύεται. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Ναι, και αυτό τυχαίο είναι . Κάτσε να δείς που θα αρχίσουν να κάνουν και θέμα με τα ναυτικά μίλια στη TV...

Όπως τυχαία γύρισε κάποια στιγμή και είπε ότι ο κόσμος θα κυνηγάει τους πολιτικούς... Φαντάσου, τα έλεγε προ του 1994 και τώρα έχουμε 2010...
12θεϊτής

Δημοσίευση από 12θεϊτής »

Η ένστασή σου είναι στο αν ο πεφωτισμένος Ήταν Λοκατζής ή ευέλπιδας ή ίκαρος; Έλεος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου:

""Ο νεαρός Ανθυπασπιστής των Ειδικών Δυνάμεων (εν έτει 1992) με τα αρχικά Β. Τ θα είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών Δυνάμεων (που θα μπει στην Πόλη). ""

Έάν δεχτούμε ότι η ενεργός επαγγελματική του εμπλοκή με τον ΕΣ είναι 37 έτη, τότε μιλάμε για ένα περιθώριο περίπου 40 ετών μέσα στο οποίο θα ελευθερωθεί η Πόλη.(Στην πραγματικότητα σε 25 χρονάκια έχει καθαρίσει αλλά επειδή είμαι λάρτζ σου βάζω ένα 40ρι για νά` μαστε όλοι καλυμένοι από συστηματικά και στατιστικά σφάλματα).

Μάνι μάνι έχουν περάσει 20 χρόνια και μένουν άλλα 20.
Αν περάσουν τα υπόλοιπα 20 Οι θεωρίες του θα έχουν καταπέσει.

Όμως, Σε 40 χρόνια από το 1992 πιστεύεις ότι τα θύματα που τον πίστεψαν θα κάνουν μήνυση στον ίδιο Και στον εκδοτικό οίκο που τα έγραψε ή μήπως θα αναζητήσουν άλλες προφητείες προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα της εποχής;

Ιδού η απορία.

Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις είναι ότι τέτοιες χαζομάρες ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ προπολεμικά. Η βιομηχανία παραπλάνησης άργησε αλλά ήρθε και στην Ελλάδα. Τα ίδια έχουν ειπωθεί πχ στην Ιταλία αλλά στην θέση της ορθοδοξίας βρισκόταν ο καθολικισμός κοκ. Ανάλογα με το ακροατήριο δηλαδή αλλάζει και το υπόβαθρο.

ΥΓ1: Τώρα πήρες χαμπάρι ότι ο κόσμος φτύνει τους πολιτικούς; Να σου πώ και Κάτι άλλο; Ο κόσμος φτύνει και το παπαδαριό αλλά όλως περιέργως ο γέροντας δεν το πρόβλεψε...

ΥΓ2: Έστειλα και πριν απάντηση αλλά για κάποιο λόγο δεν δημοσιεύτηκε. Το παρόν κείμενο που έστειλα είναι ελαφρώς τροποποιημένο σε σχέση με το πρώτο.

...
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Antonis21 »

Κρασια η οχι, για να το δουμε και λιγο κυνικα, το θεμα των προφητειων του Παϊσιου ειναι θεμα πιστης και τιποτε αλλο. Ακομη και να αρχισουν να επαλιθευονται οπως πιστευουμε καποιοι, αυτος που θελει να δει το ασπρο μαυρο, θα το βλεπει μαυρο ασχετα με το ποσο λαμπρα ασπρο θα ειναι στην πραγματικοτητα.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

12θεϊτής έγραψε:Εκεί είναι η ένστασή σου; Στο αν ήταν Λοκατζής ή ευέλπιδας ή ίκαρος; Έλεος.

Ναι ρε μεγάλε έχει διαφορά όταν μάλιστα αναφέρουν συγκεκριμένα τον Στρατηγό Γράψα ενώ δεν έχει γραφτεί πουθενά κάτι τέτοιο. Αλλά τόσα έχεις διαβάσει τόσα λές.
Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις είναι ότι τέτοιες χαζομάρες ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ προπολεμικά. Η βιομηχανία παραπλάνησης άργησε αλλά ήρθε και στην Ελλάδα. Τα ίδια έχουν ειπωθεί πχ στην Ιταλία αλλά στην θέση της ορθοδοξίας βρισκόταν ο καθολικισμός κοκ. Ανάλογα με το ακροατήριο δηλαδή αλλάζει και το υπόβαθρο.

Στις ΗΠΑ ξεκίνησε η παραφιλολογία για το 666, το barcode και όλα τα άλλα σηναφή περί Αντιχρίστου που διαδόθηκαν και εδώ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και επηρέασαν πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Γέροντα Παϊσίου. Και εννοείται επιστημονικά και θεολογικά έχουν καταρριφθεί αυτοί οι ισχυρισμοί.

Εγώ σου λέω ότι 20 χρόνια περάσανε και δεν βλέπω φως στο τούνελ. Αν περάσουν άλλα 20 Οι θεωρίες του θα έχουν καταπέσει.

Αν είναι να παίζουμε με τις πιθανότητες, τότε να πάω να παίξω Τζόκερ... Α, και δεν είναι θεωρίες του αλλά λογισμοί του και πολλές φορές επαναλάμβανε αυτά που έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Άλλωστε οι περισσότεροι που τον επισκέπτονταν τη δεκαετία του 1980 για εκείνες τις προφητείες τον ρώταγαν.

Όμως, Σε 40 χρόνια από το 1992 πιστεύεις ότι τα θύματα που τον πίστεψαν θα κάνουν μήνυση στον εκδοτικό οίκο που τα έγραψε ή μήπως θα αναζητήσουν άλλες προφητείες προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα της εποχής;

Ιδού η απορία

Αυτός που τα εκδίδει είναι από τους λίγους που είχαν τη δυνατότητα να τον ακούσουν και να καταγράψουν τα λόγια του (Νικόλαος Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγός ε. Α). Να τα βγάζει από το μυαλό του δύσκολο.

Άλλες προφητείες; Ναι, σίγουρα θα αρχίσουν να ερμηνευούν όπως θέλουν την Αποκάλυψη. Εκεί που λένε για 666 να μας πούν "ωχ, λάθος, στον Οξύρυγχο έλεγε 616".

ΥΓ1: Τώρα πήρες χαμπάρι ότι ο κόσμος φτύνει τους πολιτικούς; Να σου πώ και Κάτι άλλο; Ο κόσμος φτύνει και το παπαδαριό αλλά όλως περιέργως ο γέροντας δεν το πρόβλεψε...

Όχι ρε μεγάλε, απλώς τώρα που ο κόσμος πεινάει τους παίρνει ομαδικώς στο κυνήγι.

Μην ανησυχείς, θα έρθει και αυτονών η ώρα. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Κοσμάς ο Αιτωλός "Οι κληρικοί θά γίνουν οι χειρότεροι καί οι ασεβέστεροι όλων".

Α, και για την πληροφόρηση σου το είχε προβλέψει, όλως περιέργως.

Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς.

...
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

http://www.pentapostagma.gr/2010/08/3.html ... Τι λετε για αυτο;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε: http://www.pentapostagma.gr/2010/08/3.html ... Τι λετε για αυτο;

Ψέμμα. Έτσι απλά. Και διασταυρωμένα. Όπως και το παρακάτω το οποίο πολύ απλά δεν υφίσταται.

"Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε
τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ.
Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα".

Γιατί εάν υπήρχε θα ήταν καταγεγραμμένο στο βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Καντιώτη.

12θεϊστής

Δεν είμαι ο τύπος διάβασε τη βίβλο και μερικές "προφητείες" και νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Το Πόσο πολύ Έχω διαβάσει δεν το ξέρεις.

Εγώ με το μικρό μου μυαλό ξέρω ότι 1992 συν 40 μας κάνει 2032! Η απλή αριθμητική δεν έχει σχέση με τις πιθανότητες (!). Αν Όντως ξέρεις πιθανότητες εξήγησέ μας τι σχέση έχει η πιθανοτική θεωρία με τα λεγόμενα του Παίσιου. Εκτός αν εννοείς ότι ο Παίσιος πόνταρε ότι μέχρι το 2032 ο κύριος Β. Τ. Θα μπεί ως σημαιοφόρος στην Πόλη, οπότε δίνω ελαχιστότατες πιθανότητες να επαληθευτεί το σενάριο.

Πάντως πραγματικά ενθουσιάστηκα που ο Κοσμάς ο Αιτωλός πρόβλεψε τα χάλια της εκκλησίας. Βέβαια δεν είπε για ποια χρονολογία μιλάει. Μάλλον Στην τουρκοκρατία το παπαδαριό ήταν αγγελικά πλασμένο ενώ τώρα στον 21ο αιώνα ξαφνικά χάλασε. Πραγματικά, εξαιρετικά πετυχημένη προφητεία που ανταγωνίζεται νοητικά την προφητεία του Παίσιου για τους πολιτικούς. Εύγε!

12θεϊστής

Ρώτησαν τον γέροντα «πότε θα μπουν οι Ρώσοι στην Τουρκία » και απάντησε ο γέροντας : «Όταν πάρουν οι Ρώσοι την Πόλη, το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει από την Αδριατική να στείλει στρατό στο Βόσπορο. Και είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να μην τους δείχνετε τον δρόμο για να πάνε. Ο δρόμος θα είναι η Εγνατία οδός. Πρώτα θα αρχίσουν να κάνουν τον δρόμο και μετά θα γίνουν όλα ».

"Πρώτα θα αρχίσουν να κάνουν τον δρόμο και μετά αρχίσουν όλα. "

Εάν Το μυαλό μου Πιάνει τα βαθύτερα νοήματα τότε ο γέροντας υποννοεί ότι τα κοσμοιστορικά γεγονότα Θα συμβούν πριν Ολοκληρωθεί η Εγνατία. Γιατί δεν νοείται να έχει ολοκληρωθεί η Εγνατία Οδός και να ρωτάς πως θα φτάσεις Έβρο. Είναι δυνατόν να μπείς στην Εγνατία από Ηγουμενίτσα και να χαθείς; Ευθεία να το πάρεις θα βγεις Έβρο. Και μη πείτε ότι δεν θα ξέρουν να βρουν την είσοδο. Δορυφόροι, μυστικές υπηρεσίες, τοπικοί ρουφιάνοι,GPS κλπ... Ένα φτηνιάρικο GPS πλοήγησης Σε βγάζει σφαίρα...

Άρα, επειδή το συντριπτικό μέρος της Εγνατίας έχει ολοκληρωθεί τότε δεν έχουμε παρά 1-2 χρόνια από τώρα μέχρι την μεγάλη μέρα. Πάντως θεωρώ Ότι αν Η προφητεία του Παίσιου προέβλεπε έστω και αόριστα ότι η Εγνατία Οδός θα ολοκληρωθεί Θα ήταν και Η πλέον σημαντική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει ο δρόμος αυτός...

Έλεος τί κάθομαι και εξηγώ Σάββατο βράδυ; Πάω για ποτάκι και επιστρέφω αύριο δρυμίτερος. Χαιρετώ τους φίλους του Φόρουμ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

12θεϊστής έγραψε:Δεν είμαι ο τύπος διάβασε τη βίβλο και μερικές "προφητείες" και νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Το Πόσο πολύ Έχω διαβάσει δεν το ξέρεις.

Εγώ με το μικρό μου μυαλό ξέρω ότι 1992 συν 40 μας κάνει 2032! Η απλή αριθμητική δεν έχει σχέση με τις πιθανότητες (!). Αν Όντως ξέρεις πιθανότητες εξήγησέ μας τι σχέση έχει η πιθανοτική θεωρία με τα λεγόμενα του Παίσιου. Εκτός αν εννοείς ότι ο Παίσιος πόνταρε ότι μέχρι το 2032 ο κύριος Β. Τ. Θα μπεί ως σημαιοφόρος στην Πόλη, οπότε δίνω ελαχιστότατες πιθανότητες να επαληθευτεί το σενάριο.

Πάντως πραγματικά ενθουσιάστηκα που ο Κοσμάς ο Αιτωλός πρόβλεψε τα χάλια της εκκλησίας. Βέβαια δεν είπε για ποια χρονολογία μιλάει. Μάλλον Στην τουρκοκρατία το παπαδαριό ήταν αγγελικά πλασμένο ενώ τώρα στον 21ο αιώνα ξαφνικά χάλασε. Πραγματικά, εξαιρετικά πετυχημένη προφητεία που ανταγωνίζεται νοητικά την προφητεία του Παίσιου για τους πολιτικούς. Εύγε!

Αν το 1992 ήταν Ανθυπασπιστής, τότε σήμερα ή είναι Ταγματάρχης ή Αντισυνταγματρχης (από ΣΜΥ) ή απόστρατος αξιωματικός.

Ο Κοσμάς ο Αιτώλος ουδέποτε έλεγε χρονολογίες, όπως και ο Γέροντας Παϊσιος.

...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

12θεϊστής έγραψε:Ρώτησαν τον γέροντα «πότε θα μπουν οι Ρώσοι στην Τουρκία » και απάντησε ο γέροντας : «Όταν πάρουν οι Ρώσοι την Πόλη, το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει από την Αδριατική να στείλει στρατό στο Βόσπορο. Και είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να μην τους δείχνετε τον δρόμο για να πάνε. Ο δρόμος θα είναι η Εγνατία οδός. Πρώτα θα αρχίσουν να κάνουν τον δρόμο και μετά θα γίνουν όλα ».

"Πρώτα θα αρχίσουν να κάνουν τον δρόμο και μετά αρχίσουν όλα. "

Εάν Το μυαλό μου Πιάνει τα βαθύτερα νοήματα τότε ο γέροντας υποννοεί ότι τα κοσμοιστορικά γεγονότα Θα συμβούν πριν Ολοκληρωθεί η Εγνατία.

Όχι φίλε μου. Όταν τελειώσει εννοούσε. Αν δεν κάνω λάθος η Εγνατία Οδός άρχισε να κατασκευάζεται το 1994 και τελείωσε φέτος. Και μιλάμε για το κύριο κομμάτι. Αν βάλουμε και τους κάθετους άξονες τότε έχουμε μια δεκαετία τουλάχιστον.

Γιατί δεν νοείται να έχει ολοκληρωθεί η Εγνατία Οδός και να ρωτάς πως θα φτάσεις Έβρο. Είναι δυνατόν να μπείς στην Εγνατία από Ηγουμενίτσα και να χαθείς; Ευθεία να το πάρεις θα βγεις Έβρο. Και μη πείτε ότι δεν θα ξέρουν να βρουν την είσοδο. Δορυφόροι, μυστικές υπηρεσίες, τοπικοί ρουφιάνοι,GPS κλπ... Ένα φτηνιάρικο GPS πλοήγησης Σε βγάζει σφαίρα...

Άρα, επειδή το συντριπτικό μέρος της Εγνατίας έχει ολοκληρωθεί τότε δεν έχουμε παρά 1-2 χρόνια από τώρα μέχρι την μεγάλη μέρα. Πάντως θεωρώ Ότι αν Η προφητεία του Παίσιου προέβλεπε έστω και αόριστα ότι η Εγνατία Οδός θα ολοκληρωθεί Θα ήταν και Η πλέον σημαντική. Κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει ο δρόμος αυτός.

Έχω ακούσε και διαβάσει ότι ο Κοσμάς ο Αιτωλός αναφερόταν στην Παραεγνατία Οδό. Αμφιβάλλω βέβαια γιατί ήταν ξεκάθαρος ότι ήταν η Εγνατία Οδός.

Τώρα γιατί είπε να μην δείχνουμε το δρόμο, κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει. Όπως σωστά ανέφερες, απαξ και μπείς στην Εγνατία αυτόματα κατευθύνεσαι Έβρο.

... ...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όταν ακούσετε να γίνεται στη τηλεόραση λόγος για την αιγιαλίτιδα ζώνη (για επέκταση από 6 σε 12 ναυτικά μίλια) τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος

Να δούμε έαν στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Στις εφημερίδες κάθε λίγο και λιγάκι μιλάνε για οριοθέτηση ΑΟΖ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης