Μην το αφησεις για πολυ μετά διότι κάποια στιγμή θα σε κουράσουν οι σπουδές και αναγκαστικά θα αφήσεις στη μέση μεταπτυχιακά ή ό, τι άλλο. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Όσο για το σώμα κατάταξης, αυτό απότι ξέρω δεν αλλάζει. Αν είσαι γραμμένος για ναυτικό, λογικά θα πας ναυτικό. Από τον Αύγουστο του 2009 και μετά όσοι περνάνε περιοδεύοντες κατατάσσονται μόνο στα σώματα και στα όπλα του πεζικού.thebest20 έγραψε:Θέλω να το καθυστερήσω για να κάνω μεταπτυχιακό,proficiency και ecdl τώρα που έχω περισσότερη όρεξη να μάθω νέα πράγματα από παλιότερα (ήδη έκανα 4 μήνες για proficiency, και δεν λέει να το διακόψω) ! Όσο να'ναι όσοι τελειώνουν το στρατό, ενδιαφέρονται να βρουν μια δουλειά, και αφήνουν τις περαιτέρω σπουδές, και επίσης αν πήγαινα στρατό, δεν νομίζω μετά να είχα τη διάθεση να συνεχίσω σπουδές!
...
Κατάργηση θητείας για Αεροπορία και Ναυτικό (2009)
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Σίγουρα δεν αλλάζει το σώμα κατάταξης; Μου έχουν πει ότι από το 2010 και μετά όλους τους παίρνουν στο στρατό ξηράς ακόμα και αν είχαν δηλώσει ναυτικό ή αεροπορία ακόμη κι αν είχαν περάσει περιοδεύοντες πριν 5 χρόνια και έχουν αναβολή λόγω σπουδών! ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thebest20 την Δευ Σεπ 06, 2010 9:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 16
thebest20 έγραψε:Σίγουρα δεν αλλάζει το σώμα κατάταξης; Μου έχουν πει ότι από το 2010 και μετά όλους τους παίρνουν στο στρατό ξηράς ακόμα και αν είχαν δηλώσει ναυτικό ή αεροπορία ακόμη κι αν είχαν περάσει περιοδεύοντες πριν 5 χρόνια και έχουν αναβολή λόγω σπουδών! ...
όσοι έχουνε δηλώσει ναυτικό και αεροπορία και γνωρίζουνε ότι είναι γραμμένοι στα μητρώα τους μπαίνουνε εκεί. Μετά το 2012 που θα καταργηθεί η θητεία θα μπαίνουνε όλοι στον στρατό ξηράς!
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Δευ Σεπ 06, 2010 9:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τελικά το 2011 'η το 2012 θα καταργηθεί η αεροπορία;
Να ρωτήσω όμως... Ακριβώς πότε καταργείται η θητεία σε αεροπορία και ναυτικό; Το 2012 όλοι οι παλιοί που έχουν καταταγεί σε αυτά τα 2 σώματα θα πάνε στρατό ξηράς; Ή μέχρι το 2012 θα πηγαίνουν όλοι όπου έχουν καταταγεί, και από το 2013 θα πηγαίνουν στρατό ξηράς?
-
- Στρατηγός
thebest20 έγραψε:Να ρωτήσω όμως... Ακριβώς πότε καταργείται η θητεία σε αεροπορία και ναυτικό; Το 2012 όλοι οι παλιοί που έχουν καταταγεί σε αυτά τα 2 σώματα θα πάνε στρατό ξηράς; Ή μέχρι το 2012 θα πηγαίνουν όλοι όπου έχουν καταταγεί, και από το 2013 θα πηγαίνουν στρατό ξηράς;
καλύτερα να πάρεις στην στρατολογία ίσως γνωρίζουνε αυτό που ρωτάς
Σε 2,5 - 3 χρόνια καταργείται, σταδιακά όμως, η στρατιωτική θητεία στο Ναυτικό και την Αεροπορία και όλοι οι νέοι θα εκπληρώνουν στρατιωτική υποχρέωση εννέα μηνών στον Στρατό Ξηράς.
ΤΑ ΝΕΑ
Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις...
πλεων περνουν φανταρους στο πολεμικο ναυτικο; ! και κανω την εξης ερωτηση γιατι ακουσα οτι δεν περνουν ατομα για να κανουν την στρατιοτικη θυτια τους, και εμενα μου ηρθε χαρτι να παρουσιαστω σκαραμαγκα! Τι πεζει;
πλεων περνουν φανταρους στο πολεμικο ναυτικο; ! και κανω την εξης ερωτηση γιατι ακουσα οτι δεν περνουν ατομα για να κανουν την στρατιοτικη θυτια τους, και εμενα μου ηρθε χαρτι να παρουσιαστω σκαραμαγκα! Τι πεζει;
Καλημέρα
κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Είχα περάσει δι'αντιπροσώπου περιοδεύβν πριν κάποια χρόνια και είχε δηλώσει ΣΞ. Πήρα αναβολή. Τώρα θέλω να κόψω την αναβολή, μπορώ να πάω αεροπορία με κάποιο νόμιμο τρόπο; Θέλω να κόψω την αναβολή τώρα μόνο στην περίπτωση που πάω σίγουρα αεροπορία, αλλιώς δε θα με ενδιέφερε.
Γενικά υπάρχει περίπτωση από ΣΞ, να υπηρετήσεις τελικά αεροπορία; Έχω 2-3 γνωστους που από ΣΞ πήγαν πολεμικό ναυτικό ή αεροπορία. Γίνεται "νόμιμα" κάτι τέτοιο ή μόνο με βύσμα;
Ευχαριστώ.
κάτι πολύ σημαντικό για εμένα. Είχα περάσει δι'αντιπροσώπου περιοδεύβν πριν κάποια χρόνια και είχε δηλώσει ΣΞ. Πήρα αναβολή. Τώρα θέλω να κόψω την αναβολή, μπορώ να πάω αεροπορία με κάποιο νόμιμο τρόπο; Θέλω να κόψω την αναβολή τώρα μόνο στην περίπτωση που πάω σίγουρα αεροπορία, αλλιώς δε θα με ενδιέφερε.
Γενικά υπάρχει περίπτωση από ΣΞ, να υπηρετήσεις τελικά αεροπορία; Έχω 2-3 γνωστους που από ΣΞ πήγαν πολεμικό ναυτικό ή αεροπορία. Γίνεται "νόμιμα" κάτι τέτοιο ή μόνο με βύσμα;
Ευχαριστώ.
-
- Στρατηγός
Μάκης έγραψε:Καλημέρα
Ευχαριστώ.
παλιά γίνοτανε με βύσμα. Πλέον δεν γίνονται μετατάξεις
Έχω μια απορεία σχετικά με την θητεία σε αυτό το σώμα. Άκουσα πως έχει καταργηθεί, αληθεύει; Και αν όχι αν μπει κάποιος για θητεία μπορεί με κάποιο "νόμιμο" τρόπο να παραμήνει ως μόνιμος;
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι το δημόσιο απολύει και δεν προσλαμβάνει;
Για δισεκατομμυριοστή φορά, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να μονιμοποιηθείς στο στρατό, την αεροπορία ή το ναυτικό.
Μόνο ΕΠΟΠ , ΟΒΑ , ΕΕΦΟΠ ή από παραγωγική σχολή .
Για δισεκατομμυριοστή φορά, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να μονιμοποιηθείς στο στρατό, την αεροπορία ή το ναυτικό.
Μόνο ΕΠΟΠ , ΟΒΑ , ΕΕΦΟΠ ή από παραγωγική σχολή .
Αρα τα πραγματα ειναι ρευστα κ κανεις δεν ξερει σιγουρα?
Αυτό είναι πολύ αρνητικό και θα εξηγήσω το γιατί. Αρχικά οι περισσοτεροι στρατευσιμοι κατατασσονται στον ΣΞ. Ποιό είναι άραγε το αποτέλεσμα; Μειώνονται οι στρατευσιμοι στο ΠΝ και στην ΠΑ έτσι ώστε η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα αυτών να τείνει να μηδενιστεί. Κατα την γνώμη μου είναι απαραίτητο να υπάχει τόσο ανώτατο προσωπικό όσο και κατώτατο. Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα ιεραρχίας. Όπως και να το κάνουμε, δεν γίνεται οι υπαξιωματικοί να είναι πρώτη γράμμη πυρός αλλα να είναι οι στρατιώτες. Τελικά το ΥΠΕΘΑ οφείλει να κάνει ισόνομη κατάνομη των στρατεύσιμων
33,3% ΣΞ
33,3% ΠΝ
33,3% ΠΑ
0,1% ΕΔ ΣΞ &ΠΝ
33,3% ΣΞ
33,3% ΠΝ
33,3% ΠΑ
0,1% ΕΔ ΣΞ &ΠΝ
Ε, δε νομίζω να βρεθούν πολλοί που θα συμφωνήσουν μαζί σου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες