ΣΤΥΑ - Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 16
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Ενταξει ο επαγγελματικος προσανατολισμος ειναι απαραδεκτος το καταλαβαινω, αλλα στην εποχη της πληροφοριας οταν στο διαδικτυο μπορεις να βρεις μεχρι και διπλωματικες εργασιες των καλυτερων επιστημονων στον κοσμο, το να μην ψαχνεις το site της ΠΑ και συνεπαγομενα της ΣΤΥΑ ενω θες να μπεις ς αυτη τη σχολη ειναι πραγματικο ελεος... Και ειδικα η ΠΑ εχει πολυ καλη ιστοσελιδα, εχει τα μαθηματα ακαδημαικα στρατιωτικα αθλητικα τα παντα αναλυτικοτατα με επεξηγηματικες φωτογραφιες www.haf.gr
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Καταρχήν δεν μιλάω για διοικητικούς στην αεροπορία, αυτοί είναι οι "γραφιάδες", όπως σε όλα τα σώματα και γενικότερα. Οταν λες ότι οι ευθύνες είναι τραγικά μικρότερες, απο τι; Και σε τι; Διευκρίνησε σε παρακαλώ.roverr24 έγραψε: Οι ευθυνες ενος αξιωματικου εξ υπαξιωματικων ειναι τραγικα μικροτερες οπως και οι οργανικες θεσεις και θεσεις ευθυνης που λαμβανει, το να πας σε επιτροπη αγορων για ν αγορασεις τρανζιστορ και πυκνωτες χωρις στολη εννοειται και κανοντας υποτυπωδη διαγωνισμο που μπορει να βγεις και κερδισμενος... Δε νομιζω οτι ειναι μεγαλος κοπος, ουτε να διενεργησεις μια ΕΔΕ για 1 αξιωματικο που εσπασε το ποδι του απο γλυστρημα λογω βρεγμενου πατωματος, ειναι και τα 2 αληθινα γεγονοτα. Ο πατερας μου ειναι στην ΠΑ διοικητικος απ αυτους που μπηκαν και μπενουν με πτυχιο ΑΕΙ κ εγω ειμαι στο ΠΝ. Το αγχος ειναι πολυ μικροτερο σε σχεση με αυτο που εχει καποιος οταν ειναι υπαξιωματικος η ανθυπασπιστης και τρεχει στα νησια να ετοιμασει αεροπλανα βαζοντας υπευθυνα την υπογραφη του σε κρυο ζεστη υγρασια και με την Τουρκικη ΠΑ να αλωνιζει στο Αιγαιο και να σου σπαει τα νευρα+ το οτι αεροσκαφη οπως το φ16 και το μ2000 απαιτουν διαβασμα ακομα και απ τους ΕΠΟΠ τεχνικους, ποσο μαλλον για ενα επιθεωρητη εργασιων...
ΕΔΕ δεν γίνονται μόνο σε περιπτώσεις σπασίματος ποδιού...
Η ΕΔΕ που μου ανατέθηκε τον Ιούνιο, είχε να κάνει με τραυματισμό συναδέλφου από φασαρία που έγινε σε παλαιοημερολογίτικη εκκλησία με πολίτες και η διαδικασία είχε διάρκεια πάνω από 2 μήνες, καθώς χρειάστηκε να Εξετασθούν πάνω από 10 μάρτυρες, από ταυς οποίους Μερικές φορές κυνδύνεψε και η σωματική μου ακεραιότητα.
Το να λες ότι μπορείς να βγείς κερδισμένος από μια επιτροπή αγορών, ελπίζω να μη το πιστεύεις, γιατί εμένα προσωπικά δεν με τιμά καθόλου αυτό που γράφεις.
Ελπίζω να μιλάω με άτομο που σέβεται τους θεσμούς , Γιατί έχω συναντήσει πολλούς κατά τη διάρκεια της 25αετούς θητείας μου που δεν το κάνουν και δίνουν την χειρότερη εντύπωση προς τα "έξω".
Αυτοί μακρυά από εμένα.
Φιλικά πάντα Νίκος.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Αγαπητε φιλε, ο τροπος που γινεται η ΕΔΕ ειναι λανθασμενος, πρεπει κατ αρχας να υποστηριζεσαι απο καποιον διοικητικο αξιωματικο (με πτυχιο νομικης σαν αυτους που μπαινουν τωρα τελευταια) καθως και με καποιον καποιους αερονομους... Απο σενα θελουν τον κοπο σου και την εμπειρια σου, δεν εισαι ομως γνωστης νομικων θεματων...
Εκτος αυτου, στο στρατο ξηρας ειδικα κλεβουν κατα συρροη και εξακολουθηση, χαλασε ο Η/Υ χαλασε το κλιματιστικο; Αποχαρακτηρισμος και καβατζα στο σπιτι, δυστυχως... Μεχρι και γαλατα που προοριζονται για φανταρους
Εκτος αυτου, στο στρατο ξηρας ειδικα κλεβουν κατα συρροη και εξακολουθηση, χαλασε ο Η/Υ χαλασε το κλιματιστικο; Αποχαρακτηρισμος και καβατζα στο σπιτι, δυστυχως... Μεχρι και γαλατα που προοριζονται για φανταρους
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Αυτό με την ΕΔΕ να το πεις σε παρακαλώ στον Δκτή μου, με τις μεγάλες θέσεις ευθύνης που διακατέχει. Οχι μόνο, νομικά χρειάστηκε να διαβάσω, αλλά έπρεπε να φτιάξω μια δικογραφία που δικηγόρος νεοσύστατος αποκλείεται να Μπορούσε να Διεκπεραιώσει. Ζήτησα φύλο πορείας δε, για να καλύψω τα έξοδά μου, γιατί η ΕΔΕ διενεργήθηκε σε άλλους νομούς και πήρα τα "μην πω ποια". Είναι οι αξιωματικοί εξ αξιωματικών με τις μεγάλες ευθύνες και τα μεγάλα κουτάλια, μην πω και τίποτα άλλο πρωινιάτικα.
Ας επανέλθουμε στο θέμα μας, που είναι η ΣΤΥΑ
Χαχαχαχαχααχαχαοχαοχοαχοαοχ εκτοξευτηκαν οι στρατιωτικες σχολες! Θελουμε πολυ διαβασμα.17300;17300.
πλακα πλακα τι συμφορηση ειναι αυτη στις στρατ. Σχ. τι συνωστισμος; Απ' οτι φαινεται θελουν ωμα τους αριστους των αριστων. Για τη σχολη ευελπιδων ομως εγινε η μεγαλη σφαγη! Σε τοσα πολλα παιδια αρεσει Να διαχειριζονται Την αμυνα και τη στρατηγικη της χωρας; Μπραβο...
οι πυλες στενευουν, και το φιλτραρισμα που γινεται στους μαθητες πρεπει να αλλαξει για τα καλα. Αφου δε θελει Να Κατοχυρωσει τεστ δεξιοτητων Για διαφορες σχολες, που ειναι εφικτο στις πανελληνιες (οπως π. Χ. Για τους αρχιτεκτονες υπαρχει το σχεδιο), ας Μπαινουν οι 2πλασιοι και να βγαινουν οι Μισοι καλυτεροι απο τις στρατιωτικες σχολες, αλλωστε αυτο δε θελουν; Τα καλυτερα στελεχη οχι αυτους που ηταν πιο αριστοι στο σχολειο.

πλακα πλακα τι συμφορηση ειναι αυτη στις στρατ. Σχ. τι συνωστισμος; Απ' οτι φαινεται θελουν ωμα τους αριστους των αριστων. Για τη σχολη ευελπιδων ομως εγινε η μεγαλη σφαγη! Σε τοσα πολλα παιδια αρεσει Να διαχειριζονται Την αμυνα και τη στρατηγικη της χωρας; Μπραβο...
οι πυλες στενευουν, και το φιλτραρισμα που γινεται στους μαθητες πρεπει να αλλαξει για τα καλα. Αφου δε θελει Να Κατοχυρωσει τεστ δεξιοτητων Για διαφορες σχολες, που ειναι εφικτο στις πανελληνιες (οπως π. Χ. Για τους αρχιτεκτονες υπαρχει το σχεδιο), ας Μπαινουν οι 2πλασιοι και να βγαινουν οι Μισοι καλυτεροι απο τις στρατιωτικες σχολες, αλλωστε αυτο δε θελουν; Τα καλυτερα στελεχη οχι αυτους που ηταν πιο αριστοι στο σχολειο.
- roverr24
- Συνταγματάρχης

Μην το απλουστευεις ετσι, δεν ειπα κατι τετοιο, ειπα το αυτονοητο. Ο Καλυτερος μαθητης ειναι πιο καλος σε καποια μαθηματα, ουτε ξερεις αν εχει ταλεντο να πεταει αεροπλανο καλυτερα απο καποιον που επιασε ελαχιστα χαμηλοτερη βαθμολογια απ' αυτον, ουτε αν πιανουν πιο πολυ τα χερια του στα μηχανικα ουτε αν ειναι καλυτερο στρατηγικο μυαλο. Αυτο που λεω ειναι οτι δε γινεται να συγχωνεύονται ολες αυτες οι δεξιοτητες Μαζι με την ιδιοτητα του καλου μαθητη, οπως γινεται τωρα.
το πιο εμφανες παραδειγμα κακου φιλτραρισματος εισακτεων ειναι η αστυνομια. Το τι ατομα "προστατευουν" τον πολιτη το ξερεις.
το πιο εμφανες παραδειγμα κακου φιλτραρισματος εισακτεων ειναι η αστυνομια. Το τι ατομα "προστατευουν" τον πολιτη το ξερεις.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 7
aeronut έγραψε:Μην το απλουστευεις ετσι, δεν ειπα κατι τετοιο, ειπα το αυτονοητο. Ο Καλυτερος μαθητης ειναι πιο καλος σε καποια μαθηματα, ουτε ξερεις αν εχει ταλεντο να πεταει αεροπλανο καλυτερα απο καποιον που επιασε ελαχιστα χαμηλοτερη βαθμολογια απ' αυτον, ουτε αν πιανουν πιο πολυ τα χερια του στα μηχανικα ουτε αν ειναι καλυτερο στρατηγικο μυαλο. Αυτο που λεω ειναι οτι δε γινεται να συγχωνεύονται ολες αυτες οι δεξιοτητες Μαζι με την ιδιοτητα του καλου μαθητη, οπως γινεται τωρα.
Θα συμφωνησω μαζι σου
Μεσα στις σχολες μπαινουν ατομα που δεν θα επρεπε να βγουν ποτε.
Ομως το θεμα φιλτραρισματος χωραει πολυ συζητηση...
Αντε να διωξεις απ τη σχολη την αχρηστη ανιψια του ταδε στρατηγου...
Μπραβο για την επιτυχια, παρολα αυτα εισαι ανυπομονος και δεν κοιτας προηγουμενες σελιδες οπου εχουν ειπωθει Αυτα που ρωτας. Απο εδω θα διαφωτιστεις αλλα για τις ειδικοτητες καλυτερα κοιτα στο σαιτ της ΠΑ www.haf.gr
αν δεις εχω πει και εγω κατι συνοπτικα για τις ειδικοτητες στη σελ.20 ...
αν δεις εχω πει και εγω κατι συνοπτικα για τις ειδικοτητες στη σελ.20 ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aeronut την Δευ Αύγ 30, 2010 6:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αν και τωρα που το σκεφτομαι καταλαβα γιατι δεν τολμουν να βαλουν τεστ δεξιοτητων. Φανταζεστε τι κατακραυγη θα υπαρξει οταν γινει εμφανες ποσο μπουφοι μποορουν να ειναι και οι καλοι μαθητες, και καταλαβει ο κοσμος τι Ελλειψεις εχει (καιρο τωρα) το εκπαιδευτικο συστημα; Θα φανουν πολλα
η Ειρωνεια ειναι Που στη δευτερα λυκειου Εχουν βαλει Θεμα εκθεσης "τα κακως κειμενα της εκπαιδευσης σημερα", και διαφορα τετοια. Μαλλον το βαζουν για να δειξουν οτι το θεμα λαμβανεται υποψη...
η Ειρωνεια ειναι Που στη δευτερα λυκειου Εχουν βαλει Θεμα εκθεσης "τα κακως κειμενα της εκπαιδευσης σημερα", και διαφορα τετοια. Μαλλον το βαζουν για να δειξουν οτι το θεμα λαμβανεται υποψη...
- evi85
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
aeronut έγραψε:Χαχαχαχαχααχαχαοχαοχοαχοαοχ εκτοξευτηκαν οι στρατιωτικες σχολες! Θελουμε πολυ διαβασμα.17300;17300.
πλακα πλακα τι συμφορηση ειναι αυτη στις στρατ. Σχ. Τι συνωστισμος; Απ' οτι φαινεται θελουν ωμα τους αριστους των αριστων. Για τη σχολη ευελπιδων ομως εγινε η μεγαλη σφαγη! Σε τοσα πολλα παιδια αρεσει Να διαχειριζονται Την αμυνα και τη στρατηγικη της χωρας; Μπραβο...
συμφωνω, και μετα γινονται πχ διοικητες και δεν ξερουν να διοικουν. Και ειναι δυστυχως πολλοι αυτοι.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ξερει κανεις ποσα ατομα περνει η σχολη καθε χρονο... ;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 6
ALEXANDROS έγραψε:Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ξερει κανεις ποσα ατομα περνει η σχολη καθε χρονο... ;
Πέρσι πήρε 192
Γεια σας παιδιά με λένε Ηλία και πάω πρώτη λυκείου. Θα πάω από θεωριτική και θέλω να περάσω ΣΤΥΑ. Πόσο είναι το όριο μειοπείας; Πάω από θεωριτική αλλά θα βάλω μαθηματικά γενικής. Τα μόρια που πρέπει να βγάλω είναι 18160 σοστά; Πφφφφφ είμαι κάπως... Είναι το όνειρο μου να βγάλω τόσα μόρια για να μπώ.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες