ΣΤΥΑ - Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

Παιδιά καλησπέρα.

Θα δώσω και εγώ φέτος πανελλήνιες.
Η πολύ έντονη επιμονή των γονιών μου να με στείλουν στον στρατό, ή στην αστυνομία με έχει φέρει σε απόγνωση.
Ακόμα και μετά από πολύωρη συζήτηση, και έντονη άρνηση από μένα δεν καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Αφού μελέτησα τις σχολές βρήκα αυτή του τεχνικού υπαξιωματικού της αεροπορίας.
Πάντα μου άρεσαν τα τεχνικά θέματα, και είπα μήπως αυτή η σχολή μου κινήσει το ενδιαφέρον.

Οι απορίες μου είναι απλές.
Μπορεί να σας φανούν και γελοίες, καθώς είμαι πολύ ανημέρωτος.

1) Θα ήθελα να μου πείτε για το θέμα των μεταθέσεων.
Κάθε πόσα χρόνια θα παίρνω μετάθεση;
Υπάρχει τρόπος να είμαι μόνιμος στην πόλη μου;
2) Με φοίτηση σε αυτή την σχολή, θα χρειαστεί να κάνω και στρατιωτική θητεία;
3) Οι σπουδές κρατάνε μόνο δύο χρόνια; Ή ανάλογα με την ειδικότητα που θα επιλέξω αλλάζει;
4) Η σχολή το καλοκαίρι και τις γιορτές παραμένει ανοιχτή;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

1 νομιζω πως ανα 3-4 χρονια παιρνεις μεταθεση οπως σε καθε στρατιωτικη σχολη

μονιμος δε μενεις καπου οχι

2δε χρειαζεται μετα στρατιωτικη θητεια

3 σπουδες 2 χρονια !

4 δε ξερω συγνωμη

αν καπου εχω κανει λαθος ας με διορθωσετεΕικόνα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

Αλλα με το ζορι δε γινεται. Αν δε το εχεις μερακι ας το καλυτερα... Ετσι τουλαχιστον εγω πιστευω. Οχι επειδη σε πιεζουν οι γονεις σου... εμενα ειναι αντιθετοι δε θελουν με τιποτα να παω. Αλλα εγω δε τους ακουω. Θα κανω αυτο που μου αρεσει. Ελπιζω να μη το μετανιωσεις μετα.Εικόνα

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από aeronut »

Το χω ξαναπει, ατομα που δεν εχουν διαθεση για το συγκεκριμενο επαγγελμα θα χαραμισουν τη ζωη τους, εγγυημενα. Κανε αυτο που σ' αρεσει πραγματικα, και χεσε τους γονεις σου που ειναι ανασφαλεις, γιατι αλλιως θα τους χεζεις μετα. Η κοινωνια δεν μπορει να καταλαβει οτι ο στρατος δεν εχει καμια σχεση με δημοσια υπηρεσια.

συνηθως, αν βρεθεις στη πολη σου και θες να μεινεις μονιμος θα πρεπει να παντρευτεις.

θητεια στην ΠΑ κανεις υποχρεωτικη 8 χρονια. Αν εννοεις την αλλη θητεια, αυτη παραγραφεται

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aeronut την Κυρ Αύγ 15, 2010 5:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
..............

Δημοσίευση από .............. »

Ποτε δε χανεις τη ζωη σου στην αεροπορια, οι συνθηκες εργασιας ειναι καλες, η αντιμετωπιση καλη, μετα τα 20 χρονια δουλειας ενας αποφοιτος ΣΤΥΑ ουσιαστικα καθεται και λαμβανει διοικητικες θεσεις μικρης ευθυνης, ειδικα οι ειδικοτητες εγκαταστασεων και μεταφορικων μεσων ειναι τελειως χαλαρες ουτε στρες ουτε ευθυνες, η σχολη μεσα ειναι ζορικη απο αποψης στρατιωτικης εκπαιδευσης αλλα τα μαθηματα ειναι γελοια

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από aeronut »

... έγραψε: Ποτε δε χανεις τη ζωη σου στην αεροπορια, οι συνθηκες εργασιας ειναι καλες, η αντιμετωπιση καλη, μετα τα 20 χρονια δουλειας ενας αποφοιτος ΣΤΥΑ ουσιαστικα καθεται και λαμβανει διοικητικες θεσεις μικρης ευθυνης, ειδικα οι ειδικοτητες εγκαταστασεων και μεταφορικων μεσων ειναι τελειως χαλαρες ουτε στρες ουτε ευθυνες, η σχολη μεσα ειναι ζορικη απο αποψης στρατιωτικης εκπαιδευσης αλλα τα μαθηματα ειναι γελοια

ναι, ετσι, απο αποψη βολεματος το βλεπουν ολοι, οποτε Μπαινει καθε καρυδιας καρυδι. Το βολεμα εγω το αποκαλω χασιμο ζωης. by the way, γιατι δε συνταξιοδοτουνται προωρα αυτοι που καθονται εκει και ξυνονται; Σε τι μπορει να συμφερει το κρατος να πληρωνει ατομα για να περιμενουν να βγουν στη συνταξη; Ας τους δωσει τη συνταξη κατευθειαν απο νωρις! Να μπουνε νεες φουρνιες στη θεση τους

...............

Δημοσίευση από ............... »

Γιατι στα νιατα τους εχουν κανει τη διπλασια δουλεια απο ενα δημοσιο υπαλληλο και δευτερον δε μπορουν να παρουν μεγαλες οργανικες θεσεις γιατι σταματανε ουσιαστικα αυτους που προερχονται απο ΑΣΕΙ, ΑΕΙ και ΣΣΑΣ

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

aeronut έγραψε:by the way, γιατι δε συνταξιοδοτουνται προωρα αυτοι που καθονται εκει και ξυνονται; Σε τι μπορει να συμφερει το κρατος να πληρωνει ατομα για να περιμενουν να βγουν στη συνταξη; Ας τους δωσει τη συνταξη κατευθειαν απο νωρις! Να μπουνε νεες φουρνιες στη θεση τους

Ναι μωρέ, θα πληρώνουμε 19 άτομα στη σύνταξη και ένα στη δουλειά για να βγάζει την δουλειά όλων.

Να τους επιβραβεύουμε και με ταξίδια όσους τα ξύνουν.

Μήπως εννοείς να απολύονται όσοι ξύνονται; Γιατί αν είναι να βγαίνουν στη σύνταξη να πάμε όλοι να γραφτούμε.

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Αύγ 18, 2010 1:29 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από aeronut »

Δεν εννοω να απολυθουν, απλα λεω καλυτερα να τους εβγαζε κατευθειαν στη συνταξη με τα ιδια λεφτα, να μη ξεσηκωθουν κιολας, θα ηταν πιο λογικο, αλλα οχι και το λογικεστατο! Να ζητας πληρη λογικη στο κρατος αυτο ειναι λογικευμένα αλογιστα λογοδοτημενα αλογα. Ειμαστε η χωρα του ποτε

nikolaras
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nikolaras »

Nikos έγραψε:Παιδιά καλησπέρα.

Θα δώσω και εγώ φέτος πανελλήνιες.
Η πολύ έντονη επιμονή των γονιών μου να με στείλουν στον στρατό, ή στην αστυνομία με έχει φέρει σε απόγνωση.
Ακόμα και μετά από πολύωρη συζήτηση, και έντονη άρνηση από μένα δεν καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Οχι φίλε μου, να μην έρθεις στην Αεροπορία.

Η Αεροπορία δεν είναι εξωραιστικός σύλλογος, πρέπει να το καταλάβεις αυτό.

Και τις μεταθέσεις θα πάρεις και τις υπηρεσίες σου θα κάνεις και τις φωτιές σου θα σβήσεις και τις δενδροφυτευσεις σου θα κάνεις και ότι του καβλώσει του κάθε Δκτή θα πρέπει να εκτελέσεις χωρίς να πεις κουβέντα, γιατί αλλιώς δεν θα ξέρεις τι σε περιμένει και όλα αυτά χωρίς κάποιο επιπλέον οικονομικό τίμημα.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα.

Η Αεροπορία δεν είναι άσυλο του καθε ευθυνόφοβου και ανασφαλή γονέα.

Θα ηρεμήσει ο πατέρας σου και εσύ θα του σέρνεις τα όλα τα μπινελίκια του σύμπαντος.

Για μένα ακολούθησε αυτό που λέει η καρδιά σου, τουλάχιστο αργότερα μπορεί να μην έχεις τύψεις ότι δεν έκανες αυτό που ήθελες.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 16
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Η ΠΑ ειναι η καλυτερη επιλογη φυσικα καποιος θα κανει και ΑΚΕΦ και ΕΑΜ και ΑΥΜ θα σβησει φωτιες θα τον πρηζουν τα βυσματα οι σμηνιτες κτλ, θα εχει ισως καποιο σπαστικο διοικητη, θα παρει και τις μεταθεσεις του στο νησακι θα δουλεψει στη ζεστη, στο κρυο οταν θα ετοιμαζει τα Α/ΦΗ για QRA θα πρεπει να ειναι συγκεντρωμενος στη δουλεια του και να μελεταει αρκετα ειδικα αν ειναι στ αεροπλανα και ειδικα τον πρωτο καιρο.

Αν αργησει μια μερα στη δουλεια η ποινη ειναι απο τιποτα μεχρι λιγες μερες φυλακη, αν παει αξυριστος, αγυαλιστος το ιδιο, που κανενας σχεδον προσωπαρχης στην ΠΑ δε τα κοιταει αυτα σε μονιμους, αν ομως κανει το ιδιο στον ιδιωτικο τομεα απλα θα ΑΠΟΛΥΘΕΙ

Επισης μη ξεχνας οτι το ελληνικο πανεπιστημιο ειναι μπαχαλο, περιμενα μετα τη ΣΝΔ να βρω κατι καλυτερο στο τμημα ναυπηγων μηχανικων του ΕΜΠ και ομως βρηκα αδιαφορια, παραταξεις, απεργιες, αφαντους καθηγητες και το ακαδημαικο επιπεδο οχι στο επιπεδο που θα επρεπε να ειναι για το ονομα του ΕΜΠ. Περιττο να σου πω οτι ψαχνω τον καθηγητη να παρουσιασω τη μεταπτυχιακη μου εργασια εδω και 2 μηνες

Απο τη ΣΤΥΑ θα ζησεις και ωραιες στιγμες, θα καταλαβεις οτι προσφερεις σε ενα απ τα πιο ενδιαφεροντα αντικειμενα που υπαρχουν και η ρουτινα μεσα στα χρονια θα ειναι πολυ λιγοτερη απο το να δουλευες ς ενα ανοητο γραφειο δημοσιας υπηρεσιας (ειτε εισαι πανεπιστ-τεχνολογικης εκπαιδευσης η απλος υπαλληλος) βαζοντας υπογραφες, θα περασεις και τα σχολεια σου θα μαθεις θα γινεις ειδικος στο αεροπορικο αντικειμενο και οσο για τα σπαστικα που εχουν οι στρατοι, στην ΠΑ ειναι πιο χαλαρα ειναι γνωστο τοις πασι.

Και μη ξεχνας και οτι μετα το βαθμο του ανθυποσμηναγου οι αποφοιτοι ΣΤΥΑ κανουν ελαχιστα πραγματα εκτος απ το να πινουν καφεδες, εκτος αν ειναι αρχιμηχανικοι σε μοιρα η κατι παρεμφερες

nikolaras
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nikolaras »

Μάλλον μπερδεμένος είσαι φίλε μου... Οταν γίνεις ανθυποσμηναγός εκτός από τις υπηρεσίες της μοίρας, αναλαμβάνεις και άλλες υποχρεώσεις ευθύνης, όπως πρόεδρος επιτροπής αγορών, πρόεδρος διενέργησης ΕΔΕ, προιστάμενος τμημάτων κλπ. Δηλαδή, αν είχες χρόνο για να πίνεις καφέδες σαν υπαξιωματικός, αυτά τα ξεχνάς.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 16
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι ευθυνες ενος αξιωματικου εξ υπαξιωματικων ειναι τραγικα μικροτερες οπως και οι οργανικες θεσεις και θεσεις ευθυνης που λαμβανει, το να πας σε επιτροπη αγορων για ν αγορασεις τρανζιστορ και πυκνωτες χωρις στολη εννοειται και κανοντας υποτυπωδη διαγωνισμο που μπορει να βγεις και κερδισμενος... Δε νομιζω οτι ειναι μεγαλος κοπος, ουτε να διενεργησεις μια ΕΔΕ για 1 αξιωματικο που εσπασε το ποδι του απο γλυστρημα λογω βρεγμενου πατωματος, ειναι και τα 2 αληθινα γεγονοτα. Ο πατερας μου ειναι στην ΠΑ διοικητικος απ αυτους που μπηκαν και μπενουν με πτυχιο ΑΕΙ κ εγω ειμαι στο ΠΝ. Το αγχος ειναι πολυ μικροτερο σε σχεση με αυτο που εχει καποιος οταν ειναι υπαξιωματικος η ανθυπασπιστης και τρεχει στα νησια να ετοιμασει αεροπλανα βαζοντας υπευθυνα την υπογραφη του σε κρυο ζεστη υγρασια και με την Τουρκικη ΠΑ να αλωνιζει στο Αιγαιο και να σου σπαει τα νευρα+ το οτι αεροσκαφη οπως το φ16 και το μ2000 απαιτουν διαβασμα ακομα και απ τους ΕΠΟΠ τεχνικους, ποσο μαλλον για ενα επιθεωρητη εργασιων...

κοσμασ

Δημοσίευση από κοσμασ »

Καλησπερα παιδια!
Διαβαζω παντοτε το φορυμ σας για το λογο οτι η στυα ειναι η πρωτη μου επιλογη στο μηχανογραφικο μου!
Φετος θα δωσω για πρωτη φορα πανελληνιες!
Θα ηθελα να μου λυσετε την απορια που εχω... Μολις τελειωσεις την τετραετια, επειτα τι κανεις στην σχολη... Ποιες μερες μπορεις να εισαι εξω απο τη σχολη κλπ.
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από aeronut »

Ποια τετραετια; Ειναι πρωτη σου επιλογη και δεν ξερεις ουτε ποσα χρονια ειναι η φοιτηση;2 χρονια ειναι. Μετα δε μενεις στη σχολη, κατατασσεσαι σε μοιρες η οπου αλλου χρειαζεται. Για το ποιες μερες κανεις διακοπες, δεν ξερω αλλα σιγουρα θα βρεις την απαντηση αμα ψαξεις λιγο στο σαιτ της π. Α.

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aeronut την Κυρ Αύγ 22, 2010 4:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης