35 Μοίρα Καταδρομών - Κύπρος

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
4

Δημοσίευση από 4 »

παδια μπορει να μου απαντηση καποιοσ στην κυπρο στισ ε. δ μ35 εχεισ να κανεισ καθουλου με την θαλασσα, κολυμπη, η εισαι μονο ξηρα;
aggeloscob
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από aggeloscob »

Μάγκες...2010 Γ ΕΣΣΟ... Σε λιγες μέρες παεουσιαζομαι κύπρο! Δε θα προλαβω την 310 μεσα ομως... Δε θα χω κανα παλιο γνωστο!
4

Δημοσίευση από 4 »

Παδια μπορει να μου απαντηση καποιοσ στην κυπρο στισ ε. Δ μ35 εχεισ να κανεισ καθουλου με την θαλασσα, κολυμπη, η εισαι μονο ξηρα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

4 έγραψε:Παδια μπορει να μου απαντηση καποιοσ στην κυπρο στισ ε. Δ μ35 εχεισ να κανεισ καθουλου με την θαλασσα, κολυμπη, η εισαι μονο ξηρα;

Ξηρά και μόνο.
mixalis

Δημοσίευση από mixalis »

Επειδη διαβαζω ασυναρτησιες και εικασιες εδω μεσα, θα σας πω τα εξης... Υπηρετησα το 2002 στην κυπρο στην 35, ειναι στο ιδιο στρατοπεδο με τις κυπριακες μοιρες καταδρομων. Ειναι μιση ωρα απο την λευκωσια, η υπηρεσια πηγαινει μια-μια, εχει και φυλακια εξωτερικα. Τα λεφτα δεν θα σας φτασουνε. Καλα ειναι ομως γιατι ειναι μια βοηθεια. Οντως εχει πεθανει ενα παιδι απο θερμοπληξια στην βδομαδα προσαρμογης...45 βαθμοι ζεστη και φουλ εξαρτηση. Με το που παρουσιαστειτε θα σας πουν την ιδια μερα το παραμυθι οτι ειναι ωραια στη κυπρο και οτι θα τα εχετε ολα. Λαθος. Οτι ειναι καλυτερα απο τις αλλες μοιρες στην ελλαδα ναι ειναι. Αλλα μεχρι εκει. Οταν ημουν εγω ηταν δυσκολα. Πολυ καψωνι και πολλες ασκησεις. Αλλα αν θελετε να μην καθεστε πηγαινετε... Ειναι δυσκολα... Σκεφτειτε το.
Nikoszik
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nikoszik »

Να ρωτησω και εγω 1-2 πραγματακια (ψιλο ανουσια για καποιους ισως) για την 35μκ αμα ξερει κανεις

1. Μπορουμε να φοραμε δικα μας αθλητικα παππουτσια ή φορμα στην πρωινη γυμναστικη; Ρωταω γιατι τα αθλητικα του στρατου μου ειναι σχεδον 2 νουμερα μεγαλυτερα και δεν μου τα αλλαξαν

2. Αρβυλα δικα μας φοραμε μονο μετα τον μπερε ή και πριν; Ρωταω αν ξερει κανεις, γιατι π. Χ στο κεεδ ηταν καθαρα θεμα διμοιριτη. Στον 5ο λοχο δεν επιτρεπανε και στον 3ο επιτρεπανε

3. Υπαρχει καποιος τροπος να πλενουμε ρουχα στο στρατοπεδο; Περαν του παραδοσιακου πλυσιματος στο χερι, υπαρχουν τιποτα πλυντηρια ή μπα; Οι περισσοτεροι τα πλενουν μεσα ή εξω σε καθαριστηρια;

4. Απο πλευρας βολων τι παιζει; Κανουμε αρκετες; Και αν ναι με τι αλλα οπλα περαν του g3a3;

...
giannakis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από giannakis »

Ηταν αρκετα δυσκολα το 2002 αλλα ειχε πολυ καλη εκπαιδευση. Το παιδι που πεθανε Ο Αλεξης Π. Ηταν σειρα μου.

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

41Λόχος κρούσης, όποιος πέρασε Ορφανό, ξέρει!
αχαχαχααχ
Άξιζε τότε πολύ να υπηρετεις στη Κύπρο, όταν πηγαίναμε ξέραμε για το παιδί που χάθηκε από αφηδατωση πάνω στη άσκηση. Για μένα τώρα πλέον δεν έχει ακήσεις και καψωνια που υπήρχαν μέχρι και τότε. Τωρα αν θες να υπηρετίσεις ειδικές δυνάμεις, πήγαινε βάτραχος.
όποιος θέλει να πάει ας πάει, αλλά ρε παιδιά αν είναι να πάτε και να ρωτάτε πως πλένουνε τα ρουχα μη πάτε καθόλου, μερικά πράματα θέλουν τσαγανό και ψυχη.
έχει καταντησει πλέον χημείο, πηγαίνει όποιος θέλει και σο μήνα τα παρατάει/
στο προκείμενο για να μην ακουω και εγω ασυναρτησίες όπως είπε ο φίλος παραπάνω η 35ΜΚ ήταν μια πάρα πολύ καλή και συνάμα πολύ δυσκολη μοίρα με εκπαιδευτες αποκλειστικά βατράχια. Ασκησεις χωρτασε το κορμάκι μας και ο Γιώρκης σκέτη τρέλα. Θέλει τρέλα να πας και αν δεν την έχεις απλά μην πας γιατι θα καταντησεις να κλαις στο τηλεφωνικό θάλαμο.
Η ζωη στη κυπρο πανάκριβη και μην πάτε στο σπίτι Κυπριας! Θα φυγετε παντρεμένοι!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αδερφέ πρέπει να υπηρέτησες πρίν το 2004 στην 35ΜΚ.
Πλέον δεν παίρνουν έφεδρους / κληρωτούς στην ΣΥΚ παρά μόνο στελέχη μετά την μείωση της θητείας σε 12μηνο το 2004.
Κατά τα άλλα η μοίρα παραμένει σε αρκετά απαιτητικά / ικανοποιητικά επίπεδα.Εικόνα
billakos20
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από billakos20 »

Nikoszik έγραψε:Να ρωτησω και εγω 1-2 πραγματακια (ψιλο ανουσια για καποιους ισως) για την 35μκ αμα ξερει κανεις

1. Μπορουμε να φοραμε δικα μας αθλητικα παππουτσια ή φορμα στην πρωινη γυμναστικη; Ρωταω γιατι τα αθλητικα του στρατου μου ειναι σχεδον 2 νουμερα μεγαλυτερα και δεν μου τα αλλαξαν

2. Αρβυλα δικα μας φοραμε μονο μετα τον μπερε ή και πριν; Ρωταω αν ξερει κανεις, γιατι π. Χ στο κεεδ ηταν καθαρα θεμα διμοιριτη. Στον 5ο λοχο δεν επιτρεπανε και στον 3ο επιτρεπανε

3. Υπαρχει καποιος τροπος να πλενουμε ρουχα στο στρατοπεδο; Περαν του παραδοσιακου πλυσιματος στο χερι, υπαρχουν τιποτα πλυντηρια ή μπα; Οι περισσοτεροι τα πλενουν μεσα ή εξω σε καθαριστηρια;

4. Απο πλευρας βολων τι παιζει; Κανουμε αρκετες; Και αν ναι με τι αλλα οπλα περαν του g3a3;

...

Καλησπέρα φίλε.
Λοιπόν να σου απαντήσω στα ερωτήματά σου
μιας και είμαι 311 και είχα πρόσφατα τις ίδιες ανησυχίες με σένα.

1) Εννοείται πως μπορείς να φοράς δικά σου παπούτσια στην γυμναστική.
Όσο για την φόρμα μέχρι τώρα με σορτς τρέχουμε.

2) Δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να φορέσεις δικά σου άρβυλα απο τις πρώτες μέρες.

3) Τα ρούχα όποτε δεν θα είσαι εξωδούχος ή στο χέρι θα τα πλένεις ή
θα τα δίνεις σε κάποιον φίλο σου να στα πλένει στα καθαριστήρια που έχει στην Λευκωσία.
Μια ολόκληρη τσάντα με άπλυτα κοστίζει μόνο 5 ευρώ.

4) Βολές θα ρίξεις αρκετά όταν περνάς ιδιότητες.
Όσο για τα όπλα ανάλογα σε τι λόχο είσαι.
Δεν εχει σημασια

Δημοσίευση από Δεν εχει σημασια »

Τι μου λες τωρα ρε φιλαρακι; Εχω να θυμαμαι πρωϊ 12-15 χιλιομετρα αναλογος την διαδρομη και 6-7 περιπου το απογευμα καθημερινα και με μοναδικη εξαιρεση την υπηρεσια [σκοπια/θαλαμοφυλακας, οπου εαν ησουν νεος και συνεβαινε κατι τετοιο δηλ. Οι παππουληδες να τρεχουν κι εσυ να κοιτας, το πληρωνες αναλογος]το προγραμματακι αυτο ανελλιπως χειμωνα με βροχη και χιονια εως και καλοκαιρι με 42 εως 45 βαθμους Κελσιου υπο σκιαν. Και τωρα θα κανω εναν μικρο υπολογισμο στο μινιμουμ γιαυτον που ζητησε αριθμητικα δεδομενα, η σειρα μου εκατσε στο νησι 13,5 μηνες περιπου, εαν υποθεσουμε οτι επεφτες 10 φορες την ημερα [ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΤΕΙΟ γιατι εαν βαλω τον πραγματικο αριθμο τα ψηφια που θα προκυψουν στο αποτελεσμα δεν χωρανε στο κομπιουτερακι] και καθε φορα που επεφτες εστι 50 εχουμε :10 φορες x 50 = 500 x 400 [οι μερες χοντρα-χοντρα] = 200.000. Στην πραγματικοτητα το νουμερο αυτο δεν πλησιαζει ουτε κατα διανοια στο πραγματικο, καθως η πραγματικοτητα της 35 [ή τουλαχιστον της τοτε 35, αυτης που βιωσα εγω και για την οποια μπορω να μιλησω] λεει πως ο Ζει ακομα στα τεσσερα. Την ορθια σταση και το βαδισμα στα δυο ποδια την απεκτησα ΠΟΛΛΟΥΣ μηνες μετα την αφιξη μου στο νησι... Σχεδον στο τελος [επομενη σειρα απο την δικη μου εφτασε στο νησι 4 μηνες μετα, πιστεψε με 4 μηνες ειναι ΠΟΛΛΥΥΥΥΥΥΥ μεγαλο διαστημα για να εξαντλησει κανεις επανω σου ΟΛΑ τα Μη με ρωτησει κανεις τι σειρα ημουνα γιατι νομιζω δεν εχει καμια σημασια καθως οσο και να προσπαθησω για να θυμηθω το νουμερο ειναι πολυ θολο τωρα πια στο γερικο μυαλο μου. Ενα πραμα μονο θα σας πω, οταν εφτασα στο νησι το να τολμησεις να κοιταξεις τον παλιο στα ματια σημαινε θανατος.
dimisleo

Δημοσίευση από dimisleo »

Υπηρέτησα και εγώ στην 35 ' ΜΚ...99β' ΕΣΣΟ.259 Σειρά κοινώς... Ήμουνα δεκανέας στον 42 Λόχο,1ή διμοιρία... Για όποιον θέλει να κατέβει κάτω, να ξέρει ότι είναι πολύ δύσκολα, αλλά θα αποκτήση μεγάλη εμπειρία. Τα λεφτά δεν θα σας φτάσουν με τίποτα, γιατί η ζωή στη Κύπρο είναι ακριβή... Όμως κάπως ελαφρύνουν τις τσέπες κάποιον άλλων (γονείς). Επίσης ο στίβος μάχης ειναι ο μεγαλύτερος που υπάρχει, σε σύγκριση με Ελλάδα... Όπως και ο πύργος αναρίχησης.

δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από δημητρης25 »

Μια ζωη πισω απο τον ΛΥΠ εισαστε ομως! Μην ξεχνατε! Η 35 ΜΚ ειναι το πιο προβλεπομενο στρατοπαιδο στην Ελλαδα! Οτι λεει το προγραμμα κ την ωρα που το λεει! Απο εγκαταστασεις ομως οι χειροτερες που υπαρχουν, η αληθεια ειναι αυτη! Ωραια η κυπρος αλλα εγω δεν ξαναπαταω ποτε!
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από δημητρης25 »

*Στρατοπεδο
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Λογο της σκληρης εκπαιδευσης καποια παιδια δεν αντεξαν και πεθαναν ειτε απο καρδια ειτε απο εφυδατωση και καποια αυτοκτονησαν... Τον ιουλιο του 2002 3 μηνες πριν παω κυπρο πεθανε ενα παιδι απο αφυδατωση κατα την δειαρκεια καψωνιου σε ενα υψωμα. Μεχρι τωρα εχω μαθει για αλλους 2 8ανατους. Ο ενας απο καρδια και ο αλλος αυτοκτονησε...F
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες