Φυσική κατάσταση και σωματικές προϋποθέσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Deathdiver »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε:Το επιπεδο μου ειναι πολυ χαμηλο τωρα προσφατα εχω αρχισει οποτεσε ποσο και ρο βλεπεις περιπου; Κανω 6 χλμ με το ζορι 7 ελξεις 20 καμψεις. Οποτε;
Δεν σε εχω δει και δεν ειμαι αποφοιτος Γυμναστικης Ακαδημιας.

Σωστα φιλε 297 δικιο εχεις και εννοειται οτι ο καθενας πρεπει να συμβουλευεται καποιον ειδικο απλως εγω ως μη ειδικος εδωσα μια συμβουλη την οποια ακολουθησα ο ιδιος και απο οτι φαινεται ειχα αποτελεσματα... Εικόνα

oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από oldie158 »

ΘΑΝΑΣΗΣ έγραψε: Το επιπεδο μου ειναι πολυ χαμηλο τωρα προσφατα εχω αρχισει οποτεσε ποσο και ρο βλεπεις περιπου; Κανω 6 χλμ με το ζορι 7 ελξεις 20 καμψεις. Οποτε;

Θανάση το επίπεδο σου δεν είναι χαμηλό και οπωσδήποτε είναι ικανοποιητικό για να παρουσιαστείς ειδικές δυνάμεις

Βέβαια σε όσο καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης είσαι τόσο ανετότερα θα βγάλεις την εκπαίδευση, αξίζει όμως για όλα τα παιδιά να προσπαθήσουν ένα καλύτερο επίπεδο και για την πάρτη τους.

Για δείκτη μετρήσεων σε αυτά τα τρία: Τρέξιμο - έλξεις - κάμψεις, και επειδή υπάρχουν αρκετές παρεξηγήσεις, πρέπει να θυμόμαστε :

Κάμψεις: Δάχτυλα να κοιτάνε μπροστά, παλάμες απόσταση στο πλάτος των ώμων, σώμα ίσιο (εδώ πολλοί εκτελούν λάθος και κρατάνε ψηλά τη λεκάνη), στην κάτω θέση πρόσωπο ακουμπάει δάπεδο.

Έλξεις: Παλάμες κοιτάνε μπροστά, απόσταση πλάτος ώμων + 30 εκ (15+15). κάτω θέση εντελώς κρεμασμένος, πάνω θέση το σαγόνι πάνω απ τη μπάρα.(προσοχή, το μονόζυγο πόρτας είναι στενό, μετρηθείτε σε κάποιο μονόζυγο έξω)

Τρέξιμο: Το καλύτερο είναι να ψάξουμε για 400άρι στίβο, αν μικρότερος στίβος ή ποδοσφαιρικό γήπεδο να μετρήσουμε την περίμετρο με κορδέλα, όχι γήπεδο μπάσκετ, όχι δρόμος-άλση-δασάκια. Τρέχουμε 4 χλμ σε ρυθμό όχι σκασμένοι και κρατάμε ακριβή χρόνο.

Λοιπόν Θανάση (ή όποιος άλλος) κάντε ακριβή μέτρηση σύμφωνα με τα παραπάνω, δώσε απαραίτητα ύψος - βάρος, και τα ξαναλέμε.

Να πω ότι ένα καλό επίπεδο - στόχο θεωρώ : Έλξεις 12, Κάμψεις 30, τρέξιμο 4χλμ σε 18 λεπτά

vesst
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vesst »

Εγω να πω οτι πηραν φιλο μου ο οποιος οταν μπηκε εκανε 5 ελξεις και οταν βγηκε 10. Γενικα τα πραγματα ειναι χαλαρα απλα να μην εισαι υπερβαρος και οτι να 'ναι. Καλη διαθεση και αγαπη γι αυτο που θα κανεις αν υπαρχει ολα τα αλλα ειναι οκ!
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

vesst έγραψε:Εγω να πω οτι πηραν φιλο μου ο οποιος οταν μπηκε εκανε 5 ελξεις και οταν βγηκε 10. Γενικα τα πραγματα ειναι χαλαρα απλα να μην εισαι υπερβαρος και οτι να 'ναι. Καλη διαθεση και αγαπη γι αυτο που θα κανεις αν υπαρχει ολα τα αλλα ειναι οκ!
Εγω οταν μπηκα εκανα 10 και οταν βγηκα εκανα την 4ρτη με το ζοριΕικόνα Μετα εβαλα μονοζυγο στην πορτα του δωματιου μου και οποτε εμπαινα η εβγαινα εκανα οσες μπορουσα. Σε 15 μερες εφτασα τις 12Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

297ΙΜΑΚ έγραψε:
vesst έγραψε:Εγω να πω οτι πηραν φιλο μου ο οποιος οταν μπηκε εκανε 5 ελξεις και οταν βγηκε 10. Γενικα τα πραγματα ειναι χαλαρα απλα να μην εισαι υπερβαρος και οτι να 'ναι. Καλη διαθεση και αγαπη γι αυτο που θα κανεις αν υπαρχει ολα τα αλλα ειναι οκ!
Εγω οταν μπηκα εκανα 10 και οταν βγηκα εκανα την 4ρτη με το ζοριΕικόνα Μετα εβαλα μονοζυγο στην πορτα του δωματιου μου και οποτε εμπαινα η εβγαινα εκανα οσες μπορουσα. Σε 15 μερες εφτασα τις 12Εικόνα

Eγω πριν κανα 10μηνο δεν εκανα ουτε μια και τωρα κανω 15 Με τεντωμενους αγκωνες κατω και χτυπωντας στο στηθος πανω... Εικόνα

ΘΑΝΑΣΑΡΑΣ

Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΑΡΑΣ »

ΟΛΝΤΙΕ 158 Οπως ειπες τα κανω οκ ευχριστω να σται καλα δεν μεενδιαφερει οι καψεις κτλ για τον στρατο και για τον στρατο αλα ποιο πολυ για αλο λογο
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

ΜΑΝΩΛΗΣ έγραψε:Λοιπον παιδια χαιρετε ειμαι 18 ετων και εδωσα πανελληνιες για αστυνομια αλλα δν περασα επειδη ανεβηκαν οι βασεις πολυ αν δν επευταν για αστυνομια θα ημουν μεσα τωρα. Ξερω οτι πρεπει να παω ειδικες δυναμεις και μονο στο ακουσμα το γουσταρω ολο αυτο, τι 8α μ προτεινατε εσεις εννοω τι κατηγορια να παω στις ειδικες δυναμεις; Περασα στην θηβα σε ενα ΤΕΙ διπλα στο στρατο πεδο και θα παω στο τει, απλως θελω να δω και την γνωμη σας απο παιδια που ξερουν καποια πραγματα περισσοτερα απο εμενα ευχαριστω να σται καλα

Φιλε για θητεια μπορεις να πας ΛΟΚ ΜΑΚ πεζοναυτες και αλεξιπτωτα...

oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από oldie158 »

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ Ε. Δ.
1) Μην αγχώνεστε. Μην ψαρώνετε.
2) Οποιοσδήποτε έχει βάρος 5 κιλά λιγότερα από το ύψος του και παίζει που και που λίγη μπαλίτσα ή μπάσκετ είναι ΟΚ.
3) Αν θέλετε να τσεκάρετε τις επιδόσεις σας δοκιμάστε τα νούμερα της προκήρυξης ΕΠΟΠ Ε. Δ. Δηλαδή:1 μίλι (1600 μ) σε 7' 30'',6 έλξεις,30 κάμψεις σε 2' (άνετα χωράνε 3 σετ των 10)
4) Όποιος είναι βαρύτερος ή δε βγάζει τα παραπάνω νούμερα, να αρχίσει κατά σειρά αδυνάτισμα, τρέξιμο αντοχής, και (τελευταίο) ασκήσεις δύναμης.
5) Για πιό άνετα αλλά πιό πολύ και για την πάρτη σας αξίζει να βάλετε στόχο τις 12 έλξεις,30 κάμψεις, Μίλι σε 6' 50'' (τα νούμερα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη)
6) Δώστε περιθώριο 5-6 μήνες με μιά σχετικά χαλαρή προπόνηση. Οι μονάδες εφαρμόζουν σκληρή Σω. Βε. Γιατί πρέπει να πετύχουν αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο (δεν είναι όμως και η καλύτερη μέθοδος γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών),
7) Η σκληρή Σω. Βε. Χρησιμοποιείται επίσης Και σαν μέσο για την εφαρμογή της ψυχολογικής πίεσης, δηλαδή και για τιμωρία και για καψώνι. Έτσι καμμιά επίδοση δε σε εξασφαλίζει, αν σε σταμπάρουν για καψώνι όσο αθληταράς και νάσαι υπάρχει όριο που θα τα φτύσεις.
8) Την άριστη κατάσταση τη θέλουμε για να περάσουμε πιό άνετα όχι για να το παίξουμε αρχηγοί. Μην ξεχωρίζετε από το μέσο όρο, μην μπαίνετε επικεφαλής της κούρσας (είναι το σταμπάρισμα που λέγαμε). Ο στόχος είναι όταν τα 2/3 της ομάδας πέσουν ξεροί να είμαστε στο 1/3 των όρθιων, τίποτα παραπάνω.
9) Μη δίνετε σημασία σε ιστορίες, πέφτει πολύ ραδιο-αρβύλα.

...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

oldie158 έγραψε:Έτσι καμμιά επίδοση δε σε εξασφαλίζει, αν σε σταμπάρουν για καψώνι όσο αθληταράς και νάσαι υπάρχει όριο που θα τα φτύσεις.
Σωστος ο oldie... Υπαρχουν τροποι να κοψεις τον αλλο μεσα στο 5λεπτο οποιος και να ειναι οτι και να εχει κανει... Για ιδιαζουσες περιπτωσεις 15λεπτο
Brouslee
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Brouslee »

oldie158 έγραψε:ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ Ε. Δ.
1) Μην αγχώνεστε. Μην ψαρώνετε.
2) Οποιοσδήποτε έχει βάρος 5 κιλά λιγότερα από το ύψος του και παίζει που και που λίγη μπαλίτσα ή μπάσκετ είναι ΟΚ.
3) Αν θέλετε να τσεκάρετε τις επιδόσεις σας δοκιμάστε τα νούμερα της προκήρυξης ΕΠΟΠ Ε. Δ. Δηλαδή:1 μίλι (1600 μ) σε 7' 30'',6 έλξεις,30 κάμψεις σε 2' (άνετα χωράνε 3 σετ των 10)
4) Όποιος είναι βαρύτερος ή δε βγάζει τα παραπάνω νούμερα, να αρχίσει κατά σειρά αδυνάτισμα, τρέξιμο αντοχής, και (τελευταίο) ασκήσεις δύναμης.
5) Για πιό άνετα αλλά πιό πολύ και για την πάρτη σας αξίζει να βάλετε στόχο τις 12 έλξεις,30 κάμψεις, Μίλι σε 6' 50'' (τα νούμερα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη)
6) Δώστε περιθώριο 5-6 μήνες με μιά σχετικά χαλαρή προπόνηση. Οι μονάδες εφαρμόζουν σκληρή Σω. Βε. Γιατί πρέπει να πετύχουν αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο (δεν είναι όμως και η καλύτερη μέθοδος γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών),
7) Η σκληρή Σω. Βε. Χρησιμοποιείται επίσης Και σαν μέσο για την εφαρμογή της ψυχολογικής πίεσης, δηλαδή και για τιμωρία και για καψώνι. Έτσι καμμιά επίδοση δε σε εξασφαλίζει, αν σε σταμπάρουν για καψώνι όσο αθληταράς και νάσαι υπάρχει όριο που θα τα φτύσεις.
8) Την άριστη κατάσταση τη θέλουμε για να περάσουμε πιό άνετα όχι για να το παίξουμε αρχηγοί. Μην ξεχωρίζετε από το μέσο όρο, μην μπαίνετε επικεφαλής της κούρσας (είναι το σταμπάρισμα που λέγαμε). Ο στόχος είναι όταν τα 2/3 της ομάδας πέσουν ξεροί να είμαστε στο 1/3 των όρθιων, τίποτα παραπάνω.
9) Μη δίνετε σημασία σε ιστορίες, πέφτει πολύ ραδιο-αρβύλα.

Oι πιο έμπειρες, στοιχειοθετημένες απόψεις. Χωρίς ίχνος κομπλεξ κι έχοντας παρατησει αρκετο καιρο την εκγυμναση μου, ειμαι ηδη σε φαση διαιτας για να ερθω στα 5-10 κιλα κατω.(1.86-98 κιλά) Aκολούθως είμαι σε φάση τρεξίματος και λοιπών ασκήσεων μόνο και μόνο για να βελτιώσω την αντοχή μου. Μπαίνω το Φλεβάρη. Δεν πιστεύω σε ψαρώματα και λοιπές κακουχίες. Ψυχή και μυαλό σε όλα χρειάζεται παίδες. Ξεχάστε τον Τζων Ραμπο. Εμεις θα βγουμε απο κει σε πιο light εκδοχη.

Χαιρετω σας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιατί ποιος σας είπε ότι μετράει η σωματική διάπλαση κάποιου; Είδα εγώ τούμπανα που κοπήκανε την 2η μέρα Εικόνα
Brouslee
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

To λέω όχι για να ευλογήσω τα γένια μου αλλά για να ξεκαρφωθεί από κάποιους πιτσιρικάδες η ιδέα πως για να επιζήσεις εκεί πρέπει να είσαι ο αδερφός του τζων.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Greek_Army »

Brouslee έγραψε:To λέω όχι για να ευλογήσω τα γένια μου αλλά για να ξεκαρφωθεί από κάποιους πιτσιρικάδες η ιδέα πως για να επιζήσεις εκεί πρέπει να είσαι ο αδερφός του τζων.

οι ειδικές δυνάμεις αρχίζουνε στην μονάδα. Το πεύκο από το 2009 και μετά είναι κατασκήνωση
...
Brouslee
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Προφανώς ό, τι λέμε ισχύει και για τους Πεζοναύτες, έτσι;

Εικόνα
@xristos@
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από @xristos@ »

Greek_Army έγραψε:
οι ειδικές δυνάμεις αρχίζουνε στην μονάδα. Το πεύκο από το 2009 και μετά είναι κατασκήνωση
...

Πες τα γιατι καποιοι ξενερωσαν που δεν τους ηρθε το χαρτι για πευκοΕικόναΕικόναΕικόνα αλλα για 6ΣΠΕικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης