Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 40
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα υπερσύγχρονο ΤΟΜΑ τότε αυτό είναι το Puma !To BMP-3M έχει πολλά προβλήματα ! Εν τάχη θα πω τα εξής:1) ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (θυμηθείτε την τιμή που προσφέραν οι Ρώσοι στην Defendory). Σήμερα, το κόστος του ρωσικού ΤΟΜΑ έφτασε τα 1.9δις !2) ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ : ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΑ&Τ Τεύχος 4, σελ:8 που φιλοξενεί δηλώσεις του Ρώσου Σερντούκιοφ !3) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ (να μιλήσω για το σύστημα πυρόσβεσης ή΄μήπως για το οτι δεν εχει κλιμματισμο εν έτει 2010) ! Άποψη μου είναι η αγορά των Πούμα ! Σε μικρότερους αριθμους περι τα 200 οχήματα αλλά ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΑ. ΤΟ πουμα έχει βάρος μάχης 43 τόνους ας μου πει ένας υποστηρικτής του BMP-3M για το βάρος μάχης του; Εντάξει, δεκτό το οτι φέρει ισχυρό πλισμό αλλά από θωράκιση; Εξάλλου δεν αγοράζουμε τανκς αλλά τομα ! Δείτε για το Πούμα : http://www.military-today.com/apc/puma_ifv.htm ! Αφήστε που και τα οπλικά του συστήματα είναι 3ης γενιάς ! Απλά να σας πω πως δεν βάλλει με εναερίως εκρυγόμενα βλήματα που ρίχνουν όλα τα δυτικοευρωπαικά 4ης γενιάς. Επίσης, γιατι κανένας σας δεν αναφέρεται στο γεγονός οτι παρουσιάζει μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ (σε επίπεδο ανταλλακτικών, όπλων, εργοστασιάκης υποστήριξης και συνεπώς διαλειτουργικότητας) ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ; Πριν κλείσω την παρέμβαση μου σας ξαναλέω οι ίδιο οι Ρώσοι δεν το θεωρούν αξιόπιστο εξαιτίας ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ! Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ μέσω διακρατικής συμφωνίας;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 31
- Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
- Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
- Επικοινωνία:
Giannis Ni έγραψε:
Σήμερα, το κόστος του ρωσικού ΤΟΜΑ έφτασε τα 1.9δις !
1,35 δις. Θα γινει τροποπιηση της διακρατικης συμβασης με απαλειψη αντισταθιστικων, ρητρων κτλ.
Giannis Ni έγραψε:ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΑ&Τ Τεύχος 4, σελ:8 που φιλοξενεί δηλώσεις του Ρώσου Σερντούκιοφ !
Εκτος του οτι το puma εχει καλυτερη θωρακιση λεει τιποτα αλλο;
Καλυτερα διαβαστε και εδω που κατ'εμε ειναι και πιο εγκριτο περιοδικο με πολυ εξειδικευμενα αρθρα:
http://www.defencenet.gr/defence/media/bmp_3.pdf
Giannis Ni έγραψε: Άποψη μου είναι η αγορά των Πούμα ! Σε μικρότερους αριθμους περι τα 200 οχήματα
Οι αναγκες ειναι για 420 TOMA το λιγοτερο και το puma εχει διπλασιο κοστος.
Giannis Ni έγραψε: Εξάλλου δεν αγοράζουμε τανκς αλλά τομα !
Δεν αγουραζουμε αρμα μαχης αλλα το TOMA με τη μεγαλυτερη δυναμη πυρος του πλανητη.
Giannis Ni έγραψε: Επίσης, γιατι κανένας σας δεν αναφέρεται στο γεγονός οτι παρουσιάζει μια ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ (σε επίπεδο ανταλλακτικών, όπλων, εργοστασιάκης υποστήριξης και συνεπώς διαλειτουργικότητας) ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ;
Μηπως εχεις την εντυπωση οτι τα puma θα εχουν τα ιδια ανταλλακτικα, οπλα και εργοστασιακη υποστηριξη- συντηρηση με τα Leo; Αν ναι κανεις λαθος.
Giannis Ni έγραψε:Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ μέσω διακρατικής συμφωνίας;
Διοτι δεν εγινε και στα περισσοτερα προγραμματα που τοσα χρονια κερδιζαν δυτικες εταιριες. Εκει δεν σε ενοχλει; Φανταζομαι οτι σε ενοχλει και εκει.
Τελος θα ηθελα να αναφερω οτι το νεο ΤΟΜΑ του ελληνικου στρατου BMP-3HEL θα διαθετει και τα εξης υποσυστηματα ελληνικων εταιριων:
Περισκοπιο νυχτας οδυγου βασισμενο στο ΝΧ-199Α απο την ΤΗΕΟΝ αισθητηρες.
Τακτικο συστημα διαχειρισης μαχης ΙΒMS απο την Intracom Defence Electronics.
WISPR-WLAN επισης απο την I.D.E.
Ερπυστριες απο την GMG.
Κλιματισμο και καθισματα απο την MILTECH.
Συστηματα καπνογονων απο τα ΕΑΣ.
Η συνολικη ελληνικη συμμετοχη φτανει στο 30-35%. Η συναρμολογηση ολων των υποσυστηματων (και των ρωσικων) θα γινει απο την ΕΛΒΟ.
Καλοριζικο.
Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει το ένα ή το άλλο ΤΟΜΑ, αν και κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το BMP-3 με το PUMA, όπως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το Land Rover FreeLander 2 με Lada Niva (εδώ πετάγεται ο TOPOL και λέει ότι το Niva είναι καλύτερο).
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Αν το BMP-3 έχει με όλα τα παρελκόμενα τη μισή τιμή από το PUMA, τότε εγώ θα το προτιμούσα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει τα κορυφαία συστήματα σε όλους τους τομείς για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται ο διεθνής διαγωνισμός τύπου Lepard 2 ώστε να αξιολογηθούν σωστά οι υποψηφιότητες. Άλλωστε, το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει χρόνια έτσι και αλλιώς.
ΥΓ. Νομίζω ότι η υποστήριξη του defence.net προς τον Καραμανλή και τη Ρωσία έχει καταντήσει εμετική.
Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Αν το BMP-3 έχει με όλα τα παρελκόμενα τη μισή τιμή από το PUMA, τότε εγώ θα το προτιμούσα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει τα κορυφαία συστήματα σε όλους τους τομείς για καθαρά οικονομικούς λόγους.
Παρόλα αυτά, σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται ο διεθνής διαγωνισμός τύπου Lepard 2 ώστε να αξιολογηθούν σωστά οι υποψηφιότητες. Άλλωστε, το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει χρόνια έτσι και αλλιώς.
ΥΓ. Νομίζω ότι η υποστήριξη του defence.net προς τον Καραμανλή και τη Ρωσία έχει καταντήσει εμετική.
-
- Αντισυνταγματάρχης
Μιας και είμαι δημοσιογράγος του ειδικού τύπου σε δύο περιοδικά (ΕΑ&Τ και ΣΙ&Γ) θα σας αναφέρω τα εξης απλά :1ον) Στις 4/3/10 η ρωσική πλευρά υπέβαλε στην ΓΔΑΕΕ την τζαμπέ προσφορά της που αγγίγει τα 2 δις όταν οι αρχικές προσφορές μιλούσαν για 1.2δις που περιλάμβανε ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ 250% Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ συμπαραγωγή που φτάνει στο "εξωφρενικό" ποσό του 30%. Σιγά Να μην ρήξουν οι Ρώσοι το Κόστος ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ AKOMH KAI 1.35δις ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 150εκατ ΓΙΑΤΙ;2ον) Το Puma όπως και το Marder 1A3 Παρουσιάζουν ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Διοίκησης, ελέγχου, ανταλλακτικών κτλ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΝΑ μπείτε στην ιστοσελίδα της Rheimental για Το τι Είχε παρουσιάσει στην Defendory 2007 που πρότεινε Τον τέλειο συνδυασμό Πούμα και Λέοπαρντ 2Α4 και 2HEL.3ον) Καλύτερα να αγοράσουμε ένα ΤΟΜΑ που βγαίνει στην παραγωγή το 2010 παρά το ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ 1987 http://www.military-today.com/apc/bmp_3.htm . Έπειτα, Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να καταλάβει πως ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΈΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ ; Ετσι και αλλιώς καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά αλλά μειωμένης ικανότητας; Ο Λεωνίδας με 300 πήγε όχι με 1000! Στη τελική ας αυξήσουμε το Προγραμματισμένο κόστος και Ας πάρουμε 420 Πούμα ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 2δις Ή και παραπάνω !4ον) Δεν σημαίνει οτι επειδή Έχει την μεγαλύτερη ισχύ πυρός είναι και το καλύτερο ! Απλά να πω οτι η Θωράκιση του ΈΙΝΑΙ ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΗ ! Τι βάρος μάχης έχει; Να σας πω εγώ:18.7 τόνους όταν το Πούμα έχει 47 ! Ο ίδιος ο ρώσος το παραδεχτηκε! Και Το Πούμα έχει Πυροβόλο των 30mm, συζυγές των 7.62mm και ρίχνει και 4 βλήματα Spike Σύν την Εξαιερτική του θωράκιση http://www.military-today.com/apc/puma_ifv.htm ΑΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ; ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ;5ον) ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΟ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ; ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ (σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση και δεν είμαι ούτε με την Ν. Δ).
(Υ. Γ: ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ απευθύνομαι προσωπικά στον Su-35)
(Υ. Γ: ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΔΕΝ απευθύνομαι προσωπικά στον Su-35)
-
- Αντισυνταγματάρχης
Συμφωνώ απόλυτα με τον αγαπητο yandr όσα λέει ! Τον ευχαριστώ που και αυτός επιβεβαιώνει τον βρώμικο ρόλο του defencenet ως προς αυτό το θέμα !
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 17
Το Πουμα ειναι 47 τονους μεγαλο ελατωμα για τα δικα μας εδαφη...
αυτο ειναι βαρος αρματος
Αν ειχαμε την πολυτελεια για 2 συστηματα εκτος του ΒΜΠ υπαρχει και αυτο με τροχους με ολα τα πλεονεκτηματα που αυτο επιφερει αλλα και μειωνεκτηματα.
Με κορυφαια θωρακιση,28 τονους και την καλυτερη ταχυτητα-κινητικοτητα
Επιπλεον μεταφερει 1 στρατιωτη παραπανω δηλ.9 το συνολο που αντιστοιχει στον σχεδιασμο της Ελληνικης ομαδας ΠΖ.
Αλλα υστερει απεναντι στο ρωσσικο στον οπλισμο (ειτε εναντιον ΠΖ ειτε οχυρων ειτε αρματων) πραγμα που ειναι σημαντικο.
Αλλα για τα νησια θα ηταν τελειο.
http://upload.Wikimedia.org/wikipedia/commons/0/09/VBCI_%28V%C3%A9hicule_blind%C3%A9_de_combat_d%27infanterie%29_%281%29.jpg
αυτο ειναι βαρος αρματος
Αν ειχαμε την πολυτελεια για 2 συστηματα εκτος του ΒΜΠ υπαρχει και αυτο με τροχους με ολα τα πλεονεκτηματα που αυτο επιφερει αλλα και μειωνεκτηματα.
Με κορυφαια θωρακιση,28 τονους και την καλυτερη ταχυτητα-κινητικοτητα
Επιπλεον μεταφερει 1 στρατιωτη παραπανω δηλ.9 το συνολο που αντιστοιχει στον σχεδιασμο της Ελληνικης ομαδας ΠΖ.
Αλλα υστερει απεναντι στο ρωσσικο στον οπλισμο (ειτε εναντιον ΠΖ ειτε οχυρων ειτε αρματων) πραγμα που ειναι σημαντικο.
Αλλα για τα νησια θα ηταν τελειο.
http://upload.Wikimedia.org/wikipedia/commons/0/09/VBCI_%28V%C3%A9hicule_blind%C3%A9_de_combat_d%27infanterie%29_%281%29.jpg
-
- Ανθυπασπιστής
Και μην ξεχναμε κατι σημαντικο
Το ΒΜΠ υπαρχει ηδη κατα καποιο τροπο σε Ελληνικες μοναδες και εχει αξιολογηθει.
Και Ελληνες αξ/κοι το εχουν εμπεδωσει σε ολο του το φασμα.
πηγη : Στρατηγικη Μαρτιος 2008
... Η προμήθεια και ένταξη σε υπηρεσία του BMP-3, και μάλιστα στη
βελτιωμένη ελληνική έκδοσή του, είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Η επιτυχία
δεν εξαρτάται μόνο από το μέσο αλλά και από την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή
χρήση του. Ευτυχώς, υπάρχουν σήμερα στον Ελληνικό Στρατό πυρήνες προσωπικού
που έχουν υπηρετήσει στην 28η Επιλαρχία ΤΟΜΑ της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, και
άρα έχουν άμεση εμπειρία και γνώση από τη χρήση του. Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ σχεδι-
άζει από τώρα την κατανομή του προσωπικού ώστε η ένταξη του οχήματος να είναι
απρόσκοπτη και η αξιοποίησή του ταχεία.
Το ΒΜΠ υπαρχει ηδη κατα καποιο τροπο σε Ελληνικες μοναδες και εχει αξιολογηθει.
Και Ελληνες αξ/κοι το εχουν εμπεδωσει σε ολο του το φασμα.
πηγη : Στρατηγικη Μαρτιος 2008
... Η προμήθεια και ένταξη σε υπηρεσία του BMP-3, και μάλιστα στη
βελτιωμένη ελληνική έκδοσή του, είναι ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Η επιτυχία
δεν εξαρτάται μόνο από το μέσο αλλά και από την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή
χρήση του. Ευτυχώς, υπάρχουν σήμερα στον Ελληνικό Στρατό πυρήνες προσωπικού
που έχουν υπηρετήσει στην 28η Επιλαρχία ΤΟΜΑ της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, και
άρα έχουν άμεση εμπειρία και γνώση από τη χρήση του. Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ σχεδι-
άζει από τώρα την κατανομή του προσωπικού ώστε η ένταξη του οχήματος να είναι
απρόσκοπτη και η αξιοποίησή του ταχεία.
-
- Αντισυνταγματάρχης
Με την ίδια λογική άρα και τα άρματα είναι ακατάλληλα! Και γιατί το λες οτι είναι ακατάλληλα; Και τι τόμα να πάρουμε με βάρος 18 τόνους αλλά ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ θωράκιση; Επιπλέον, το Πούμα δεν ρίχνει κατά ειτε εναντιον ΠΖ ειτε οχυρων ειτε αρματων; Τι έχετε να μου πείτε για την αντιναρκική του ικανότητα; Θα συμφωνήσω όμως για τα τροχοφόρα !
-
- Αντισυνταγματάρχης
Και επειδή αξιολογήθηκε τι σημαίνει; Λες και θα το έχουμε επιχειρησιακό από αύριο; Γιατί δεν αξιολογούν -εγώ δεν θα πω μόνον για το Πούμα- αλλά και Τις άλλες υποψηφιότητες; Τι μόνον Από ΒΜΠ-3Μ καταλαβαίνουν οι αξιωματικοί μας;Tι δλδ δεν μπορούν να εμπεδώσουν το Πούμα; Η στρατηγική ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ Ν. Δ και Στις Αλγεϊνές αποφάσεις της ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ! Το παραδέχεται και ο yandr ! Δείτε το ολοκληρωμένο άρθρο του συναδέλφου μου από την ΕΑ&Τ στο τεύχος απριλίου σελ26-27 για το ΒΜΠ-3 !
(
(
-Υπο για την σχεση κοστους και την τελικη τιμη/συμφωνια εχω γραψει την γνωμη μου, οσο για τις τιμες αλλων τομα, δεν συμφωνω σε αγορα τομα 7-8 εκατομ. Αλλα δεν ειναι αυτη η τιμη ολων των τομα πλην του -3.
-ειναι το -3 το καλυτερο τομα; ... Οχι, μετα βιας το λες τομα. -ειναι η φθηνοτερη λυση; ... Ναι, αλλα δεν ειναι η καλυτερη εφικτη.
-χωραει στον Ε. Σ. Ναι, αλλα σε ρολο που του πηγαινει περισοτερο και σε εναν Ε. Σ. Ιδανικο, κατι τωρα που δεν ειναι.
-θα βοηθησει η εισαγωγη σε εμας; Φυσικα, σε εναν στρατο με μ-113 και λεωνιδας ειναι θεοσταλτο (στους τυφλους ο μονοφθαλμος).
-πρεπει να το παρουμε, αφου εχουμε υπογραψει διακρατικη; Ναι, για την συνεχεια του κρατους πρεπει να τιμησουμε την υπογραφη ενος πρωθυπουργου που σχεδον φυγαδευτηκε απο την εξουσια κακην κακως, μια υπογραφη/δεσμευση σε μια δυναμη που μας λεει α ! Αφου εκανες την μαλακ. Και μου υπογραψες θα τα παρεις.
μπορουμε να κανουμε κατι; Ναι, εναν διαγωνισμο (με καταθεση προσφορων σε τριμηνο, αξιολογηση τεχνικη πρωτα και οικονομικη μετα, τριμηνο) ληξη σε 6μηνο με δοκιμες απο συμβαλομενους με δικα τους εξοδα.
-ειναι το -3 το καλυτερο τομα; ... Οχι, μετα βιας το λες τομα. -ειναι η φθηνοτερη λυση; ... Ναι, αλλα δεν ειναι η καλυτερη εφικτη.
-χωραει στον Ε. Σ. Ναι, αλλα σε ρολο που του πηγαινει περισοτερο και σε εναν Ε. Σ. Ιδανικο, κατι τωρα που δεν ειναι.
-θα βοηθησει η εισαγωγη σε εμας; Φυσικα, σε εναν στρατο με μ-113 και λεωνιδας ειναι θεοσταλτο (στους τυφλους ο μονοφθαλμος).
-πρεπει να το παρουμε, αφου εχουμε υπογραψει διακρατικη; Ναι, για την συνεχεια του κρατους πρεπει να τιμησουμε την υπογραφη ενος πρωθυπουργου που σχεδον φυγαδευτηκε απο την εξουσια κακην κακως, μια υπογραφη/δεσμευση σε μια δυναμη που μας λεει α ! Αφου εκανες την μαλακ. Και μου υπογραψες θα τα παρεις.
μπορουμε να κανουμε κατι; Ναι, εναν διαγωνισμο (με καταθεση προσφορων σε τριμηνο, αξιολογηση τεχνικη πρωτα και οικονομικη μετα, τριμηνο) ληξη σε 6μηνο με δοκιμες απο συμβαλομενους με δικα τους εξοδα.
ευτυχώς ρε παλληκάρια που ο δικός σας Ο ρόλος είναι "καθαρός"!Giannis Ni έγραψε: Συμφωνώ απόλυτα με τον αγαπητο yandr όσα λέει ! Τον ευχαριστώ που και αυτός επιβεβαιώνει τον βρώμικο ρόλο του defencenet ως προς αυτό το θέμα !
Μιας και είσαι δημοσιογράφος αντικειμενικός (όσο και ο Νικολακόπουλος που καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού) πες μας την άποψή σου καλύτερα στα Γερμανικά για να σε Ευχαριστήσει με κανά Λουκάνικο Φρανκφούρτης το Γερμανικό λόμπι του ΥΠΕΘΑ.
Ακούς εκεί Marder...
Raous λέμε
Υγ. Και μην ξεχάσετε να Φέρετε πίσω και τα λεφτά από τα σαπάκια που γέρνουν. Για να μην ξεχνιόμαστε...
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Πέμ Ιούλ 22, 2010 8:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τι άλλο θα ακούσω καλοκαιριάτικα.
Ελεος.
Εσύ Giannis που μας κάνεις και μαθήματα εξοπλιστικής οικονομίας λέγοντας ότι είναι πανάκριβα τα BMP3 για πες μας τελικά πόσο κοστίζουν τα 425 Puma με όλα μέσα πακέτο; Για λύσε την απορία αν ξέρεις.
Αν πάλι δεν ξέρεις τότε βολέψου με Puma παπουτσάκια καλύτερα.
Οσο για την Γερμανική σαβούρα που λέγεται Marder και δεν βρίσκει η Μέρκελ να την ξεφορτωθεί ούτε στην Μποτσουάνα, καλά θα κάνουμε να μην συγκρίνουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο με ένα Ford Taunus.
εσύ και ο συνάδελφός σου στο παγκοσμίας εμβέλειας περιοδικό ΕΑ&Δεν ξέρω εγώ τι άλλο καλά θα κάνετε να σταματήσετε να γράφετε τέτοιες ***** γιατί αλλιώς θα το αγοράζετε μόνο εσείς και οι οικογένειές σας.
Ακούς εκεί παλιάς γενιάς και άχρηστο το Ρώσικο. Τον πύργο, το πυροβόλο και την ταχύτητα Του Ρώσου η Σαβούρα που μας προτείνεις δεν την έχει.
Αντιθετα ούτε σκιάχτρο σε χωράφι δεν μπορεί να καταστρέψει με την βολή του το marder.
43 τόνους βάρος για το άλλο (χωρίς τιμή βέβαια) Τι το λές συνέχεια για πλεονέκτημα;
Μαούνα είναι αν δεν το πήρες ακόμα χαμπάρι.
Μέχρι να κουνηθεί θα έχει φάει 5-6 βολές από Τουρκικό firtina και έχετε γεια βρυσούλες.
Φυσικά στα πανάκριβα Γερμανικά σαπάκια (βλ.Leo &Type 214) βαράς προσοχές και γίνεσαι κουβαρντάς.
Κατά τ άλλα εγκάθετοι είναι το defencenet...
Καλό καλοκαίρι και μακριά απ την Ελλάδα το Δ ράιχ
... ...
Ελεος.
Εσύ Giannis που μας κάνεις και μαθήματα εξοπλιστικής οικονομίας λέγοντας ότι είναι πανάκριβα τα BMP3 για πες μας τελικά πόσο κοστίζουν τα 425 Puma με όλα μέσα πακέτο; Για λύσε την απορία αν ξέρεις.
Αν πάλι δεν ξέρεις τότε βολέψου με Puma παπουτσάκια καλύτερα.
Οσο για την Γερμανική σαβούρα που λέγεται Marder και δεν βρίσκει η Μέρκελ να την ξεφορτωθεί ούτε στην Μποτσουάνα, καλά θα κάνουμε να μην συγκρίνουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο με ένα Ford Taunus.
εσύ και ο συνάδελφός σου στο παγκοσμίας εμβέλειας περιοδικό ΕΑ&Δεν ξέρω εγώ τι άλλο καλά θα κάνετε να σταματήσετε να γράφετε τέτοιες ***** γιατί αλλιώς θα το αγοράζετε μόνο εσείς και οι οικογένειές σας.
Ακούς εκεί παλιάς γενιάς και άχρηστο το Ρώσικο. Τον πύργο, το πυροβόλο και την ταχύτητα Του Ρώσου η Σαβούρα που μας προτείνεις δεν την έχει.
Αντιθετα ούτε σκιάχτρο σε χωράφι δεν μπορεί να καταστρέψει με την βολή του το marder.
43 τόνους βάρος για το άλλο (χωρίς τιμή βέβαια) Τι το λές συνέχεια για πλεονέκτημα;
Μαούνα είναι αν δεν το πήρες ακόμα χαμπάρι.
Μέχρι να κουνηθεί θα έχει φάει 5-6 βολές από Τουρκικό firtina και έχετε γεια βρυσούλες.
Φυσικά στα πανάκριβα Γερμανικά σαπάκια (βλ.Leo &Type 214) βαράς προσοχές και γίνεσαι κουβαρντάς.
Κατά τ άλλα εγκάθετοι είναι το defencenet...
Καλό καλοκαίρι και μακριά απ την Ελλάδα το Δ ράιχ
... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Πέμ Ιούλ 22, 2010 8:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Βαρέθηκα πια την βρώμικη Προπαγανδα που γίνετε εναντίον του bmp-3!
τo bmp 1-2-3 Θεωρητε ενα απο τα πιο πετυχημενα οχηματα μαχης παγκοσμιος (οχι απο μενα, απο στρατιωτικους αναλυτες) ! Τωρα αν εμεις θα τα παρουμε το 2030 αυτο ειναι ενα αλλο θεμα! Στο πεδιο της μαχης αν ειχα την επιλογη να επιβιβαστω σε brandley η bmp δεν το συζητω!bmp δαγκωτο! Με υψος μολις 2.30 (με πυργο) ! Και τετοια ισχυ πυρος... Ειναι αρκετα γρηγορο και μπορει να εμφανιστει ξαφνικα μεσα απο μια λιμνη η να διασχυσει ενα ποταμι
(καποιοι γραψανε οτι δεν ειναι ιδανικο για την ελλαδα.) ασε που μπορει να βαλει με μεγαλη δυναμη πυρος ενω πλεει... Τωρα για την καμπινα ομολογουμενος δεν ειναι και οτι πιο ευρυχωρο αλλα ρε παιδια κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου τους ρωσσους πως τους κοβατε; Μικροσωμους; Νομιζω οτι ητανε λιγο πανω απο το μεσο ορο του ελληνα οπλιτη σημερα (τι λιγο, με λαιμο σαν τις νεροσωληνας της ΔΕΥΑΜΒ)
Προσωπικα πιστευω οτι το bmp θεωρητε συγχρονο η οχι απο το πυργο του, και οτι με συγχρονο πυργο μπορει να τα βαλει με ΟΛΑ τα οχηματα μαχης. Το σασι δε πολλοι θα ηθελαν να το χουν στο οπλοστασιο τους!
Μια προσωπική συγκριση των Marder,Bradley,BMP-3 και των τουρκικών AIFV (ACV-300) σε ισχυ πυρος
Ισχύς πυρός
AIFV---25άρι.7.62
BMP-3--100άρι,30άρι,7.62 και Α/Τ με 5.5 km βεληνεκές (!) - το καινούριο μοντέλλο.
Marder---20άρι,7.62 και Α/Τ με 2 km βεληνεκές (MILAN)
Bradley---25άρι,7.62 και Α/Τ με 3.75 km βεληνεκές (ΤΟW-2)
Για μένα το BMP-3 Γ*** και δέρνει
, ακολουθεί με σημαντικές δυνατότητες το Bradley και τελευταία και περίπου ισάξια τα AIFV και Marder.
τo bmp 1-2-3 Θεωρητε ενα απο τα πιο πετυχημενα οχηματα μαχης παγκοσμιος (οχι απο μενα, απο στρατιωτικους αναλυτες) ! Τωρα αν εμεις θα τα παρουμε το 2030 αυτο ειναι ενα αλλο θεμα! Στο πεδιο της μαχης αν ειχα την επιλογη να επιβιβαστω σε brandley η bmp δεν το συζητω!bmp δαγκωτο! Με υψος μολις 2.30 (με πυργο) ! Και τετοια ισχυ πυρος... Ειναι αρκετα γρηγορο και μπορει να εμφανιστει ξαφνικα μεσα απο μια λιμνη η να διασχυσει ενα ποταμι
(καποιοι γραψανε οτι δεν ειναι ιδανικο για την ελλαδα.) ασε που μπορει να βαλει με μεγαλη δυναμη πυρος ενω πλεει... Τωρα για την καμπινα ομολογουμενος δεν ειναι και οτι πιο ευρυχωρο αλλα ρε παιδια κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου τους ρωσσους πως τους κοβατε; Μικροσωμους; Νομιζω οτι ητανε λιγο πανω απο το μεσο ορο του ελληνα οπλιτη σημερα (τι λιγο, με λαιμο σαν τις νεροσωληνας της ΔΕΥΑΜΒ)
Προσωπικα πιστευω οτι το bmp θεωρητε συγχρονο η οχι απο το πυργο του, και οτι με συγχρονο πυργο μπορει να τα βαλει με ΟΛΑ τα οχηματα μαχης. Το σασι δε πολλοι θα ηθελαν να το χουν στο οπλοστασιο τους!
Μια προσωπική συγκριση των Marder,Bradley,BMP-3 και των τουρκικών AIFV (ACV-300) σε ισχυ πυρος
Ισχύς πυρός
AIFV---25άρι.7.62
BMP-3--100άρι,30άρι,7.62 και Α/Τ με 5.5 km βεληνεκές (!) - το καινούριο μοντέλλο.
Για μένα το BMP-3 Γ*** και δέρνει

- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
Καταρχας να πουμε οτι το πουμα ειναι καινουργιο πολυ καινουργιο τοσο που ουτε οι Γερμανοι δεν το εχουν, τοσο καινουργιο που δεν το εχουν δοκιμαση σε συνθικες μαχης. Μετα ειναι και οτι επηδει ειναι καινουργιο θα εχει και προβληματα και σιγουρα οι Γερμανοι δεν ειναι και οι καλητεροι για να τους πεις οτι κατι που εκαναν δεν ειναι καλο (Βλεπε υποβριχια, Λεο 2) αντιθετα των ρωσων εχει και εμπιρια απο τον πολεμο με την γεωργια, πιο παλια αφγανισταν, και συνεχια με τους τσετσενους, με λιγα λογια εχει δοκιμαστη σε ολα τα ιδιοι πολεμου εκαναν αλαγες προς το καλητερο και να το ΒΜΡ3 οσο για αυτα που θελουν να πουλισουν οι αμερικανοι ναι μεν εχουν εμπιρια απο πολεμους ειναι αξιοπιστα αλλα δεν ειναι καιργια ειναι μεταχιρισμενα, ειναι ακριβοτερα, και οταν ερθουν θα αναγκαστουμε να κανουμε στα περισοτερα σιντιριση 3-4 κλιμακιου... (καλητερα δλδ να βγαζαμε δικα μας) και οπως γραφει και ο ναιρομπι εχουν καλητερη ισχυη πυρος και θα ειναι οτι καλητερο για τα πλευρα των τουρκικων Τ/Θ Μερ.
Και ΤΟΠΟΛ μαζι με τα μερντερ που ειναι για ξεφωρτομα βαλε και τα μπραντλει...
Και ΤΟΠΟΛ μαζι με τα μερντερ που ειναι για ξεφωρτομα βαλε και τα μπραντλει...
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
- θα ηθελα το -3 αν ειχαμε εναν ιδανικο στρατο που θα ειχε τομα και θα το ειχε και αυτο για καταστροφη αεραγηματων, καταδιωξη ανταρτικων ομαδων, αντιαποβατικο ρολο, για σκοπιανο στρατο κτλ επειδη δεν εχουμε ομως θα σε εβαζα σε ενα τομα που θα σε προστατευε μεχρι να πας στο ποταμι και οχι σε αυτο... -ο ΤΟΠΟΛΑΡΑΣ εχει ΔΙΚΙΟ στην τοποθετηση του για δημοσιογραφους και εντυπα. Ακομα και αν ο φιλος εχει καλη προθεση και ενστικτα, μπορει να εγγυηθει το ιδιο και για την αρχισυνταξια των περιοδικων που τους ταιζουν οι εκαστοτε διαφημισεις;Nairobi έγραψε: Βαρέθηκα πια την βρώμικη Προπαγανδα που γίνετε εναντίον του bmp-3!-την κριτικη ομως;
τo bmp 1-2-3-το 1 και 2 με το 3 εχουν μεγαααλες διαφορες. Θεωρητε ενα απο τα πιο πετυχημενα οχηματα μαχης παγκοσμιος (οχι απο μενα, απο στρατιωτικους αναλυτες) ! Τωρα αν εμεις θα τα παρουμε το 2030 αυτο ειναι ενα αλλο θεμα!-μεγαλο θεμα. Στο πεδιο της μαχης αν ειχα την επιλογη να επιβιβαστω σε brandley η bmp δεν το συζητω!bmp δαγκωτο!-ανεβα τοτε Στον πυργο ενος λεοπαρντ, εχει μεγαλυτερη ισχυ, θα εισαι πιο ανετα και θα εχεις σχεδον την ιδια προστασια (καμια δηλαδη) Με υψος μολις 2.30 (με πυργο) ! Και τετοια ισχυ πυρος... Ειναι αρκετα γρηγορο και μπορει να εμφανιστει ξαφνικα μεσα απο μια λιμνη -το τερας του Λοχ Νες;η να διασχυσει ενα ποταμι
(καποιοι γραψανε οτι δεν ειναι ιδανικο για την ελλαδα.) -και επιμενουν. Ασε που μπορει να βαλει με μεγαλη δυναμη πυρος ενω πλεει... Τωρα για την καμπινα ομολογουμενος δεν ειναι και οτι πιο ευρυχωρο αλλα ρε παιδια κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου τους ρωσσους πως τους κοβατε;-εγω τους εκοβα για ΒΜΡ-2 σαν κυριο τομα.Μικροσωμους; Νομιζω οτι ητανε λιγο πανω απο το μεσο ορο του ελληνα οπλιτη σημερα (τι λιγο, με λαιμο σαν τις νεροσωληνας της ΔΕΥΑΜΒ)
Προσωπικα πιστευω οτι το bmp θεωρητε συγχρονο η οχι απο το πυργο του, και οτι με συγχρονο πυργο μπορει να τα βαλει με ΟΛΑ τα οχηματα μαχης.-να το βαλουμε τοτε σε καναδεζα, θα μας ερθει και πιο φθηνα. Το σασι δε πολλοι θα ηθελαν να το χουν στο οπλοστασιο τους!-οπως;
Ισχύς πυρός
AIFV---25άρι.7.62
Για μένα το BMP-3 Γ*** και δέρνει, ακολουθεί με σημαντικές δυνατότητες το Bradley και τελευταία και περίπου ισάξια τα AIFV και Marder.-εδω εχεις δικιο, αλλα ειπαμε δεν θελουμε ελαφρυ αρμα καταστροφης αντιστασης αλλα τομα.
-φιλε ναιρομπι ολα αυτα φυσικα στα γραφω με χιουμορ και οχι με διαθεση να σε προσβαλω...
καλο καλοκαιρι σε ολους...

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος αιας την Παρ Ιούλ 23, 2010 2:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης