ΣΝΔ - Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Γεια σας. Οι μηχανικοι του τμηματος των ναυτικων δοκιμων ειναι ικανοι να εξασκησουν και την ειδικοτητα τους αφου αποστρατευθουν;(κατι που δεν ισχυει στη σμα αν δεν εχεις παει πολυτεχνειο!) Επισης περιοριζονται μονο στην εποπτεια, στην οργανωση και στο προγραμματισμο μιας επιδιορθωσης; Η καλυπτουν και το τεχνικο κομματι της; Ευχαριστω εκ των προτερων!
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μεταπτυχιακο και απο ΣΜΑ και απο ΣΝΔ, δικιαωματα μηχανικου ομως δεν παιρνεις αν δε πας στο πολυτεχνειο, εκει μπορεις να μπεις στην αντιστοιχη σχολη πχ ναυπηγοι η ηλεκτρολογοι μηχανικοι στο 6ο εξαμηνο και ουσιαστικα να κανεις 4 εξαμηνα γιατι το 10ο δεν εχει μαθηματα αλλα διπλωματικη. Αυτο γιατι τα μαθηματα στη ΣΝΔ ειναι και μηχανολογικα και ηλεκτρολογικα και η 4ετης φοιτηση στη σχολη δεν επιτρεπει να παρει καποιος το πληρες πακετο γνωσεων μιας συγκεκριμενης ειδικοτητας μηχανικου.

Εγω προτιμησα να κανω μαστερ στη ναυπηγικη και να μη μπω σε εξαμηνο του πολυτεχνειου με κατατακτηριες διοτι υπαρχει η δυνατοτητα με εξετασεις να μπει καποιος σε στρατιωτικο η πολιτικο πανεπιστημιο στην Αμερικη και να γινει πληρης μηχανικος, αρκετοι συναδελφοι εχουν παει και στο ΜΙΤ που ειναι απ τα καλυτερα σε παγκοσμια κλιμακα, αλλα δε σημαινει οτι και ολοι ειναι καλοι, αλλωστε υπαρχουν ατομα που δεν αγαπησαν τελικα το επαγγελμα.

ΥΓ μηχανικος απο ΣΝΔ ειμαι.

ρ

Δημοσίευση από ρ »

Δε καλυπτουν το τεχνικο κομματι σχεδον καθολου οι μηχανικοι απο ΣΝΔ, κυριως επιβλεποντες

tasos-OUK
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από tasos-OUK »

Γεια σας. Ειμαι μαθητης ακομα και προσδοκω του χρονου να μπω στην σχολη ναυτικων δοκιμων. Το θεμα μου ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι σημαινει το να εισαι μηχανικος α, β, γ. Ή μαχιμος α, β, γ. Επισης το να καταταγεις στα ουκ γινεται μετα το τελος της σχολησ; Και αν τι περιλαμβανουν οι αθλητικες εξετρασεις και τα ψυχοτεχνικα τεστ... ;

παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από παπακι »

Μετα το τελος της θητειας σου στην στρατιωτικη σχολη επιλεγεις να πας στα Ο. Υ. Κ. αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Googlise τις δοκιμασιες αμα ειναι.
ΓΠ

Δημοσίευση από ΓΠ »

Εχω δυο ερωτησεις να κανω...1) Οι αποφοιτοι της ΣΝΔ που επιλεγουν να συνεχισουν στην ομαδα υποβρυχιων καταστροφων εκπαιδευονται κανονικα ως βατραχοι (κι αν ναι για ποσο καιρο) ή απλα ξεκινουν την σταδιοδρομια τους ως αξιωματικοι; Και 2) Για καποιον που δεν τα παει και τοσο καλα με τα μαθηματικα και την φυσικη ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα μεσα στην σχολη (για μαχιμους μιλαω); Ειναι τοσο απαιτητικα τα μαθηματα?
georider

Δημοσίευση από georider »

"Περασα ΣΝΔ - μαχιμος. Ξερει κανενας ποτε περιπου παρουσιαζομαι; Επισης μολις τελειωσω τη σχολη ποια εινε η προυποθεση για να παρω μερος σε μεταπτυχιακα προγραμματα σχολων πολεμου του εξωτερικου. Αμα θελω να ενταχθω στις ειδυκες δυναμεις αφου αποφοιτησω απο τη σνδ; Θα εκτιμουσα αν ηξερε καποιος να απαντησεις στις ερωτησεις αυτες. "

Πρωτον οποιος σκεφτεται τα πανεπιστημια τα harvard κλπ πριν μπει σε μια στρατιωτικη σχολή ειναι *****, το αυτο ειναι οποιος νομιζει οτι θα μπει στο δημοσιο, το αυτο οποιος νομιζει οτι θα περναει πεκλα, το αυτο οποιος νομιζει οτι δεν θα πρεπει να θυσιασει τιποτα στην ζωη του, το αυτο οποιος δεν αγαπαει τις παραδοσεις και την θαλασσα.
Οποιος νομιζει οτι το να παει στα ΟΥΚ ειναι ευκολο ειναι γελασμενος. Αν για να γινει Αξ/κος μια φορα θα πρεπει να ειναι επαγγελματιας στα ΟΥΚ θα πρεπει να ειναι 1+1.

"""Εχω δυο ερωτησεις να κανω...1) Οι αποφοιτοι της ΣΝΔ που επιλεγουν να συνεχισουν στην ομαδα υποβρυχιων καταστροφων εκπαιδευονται κανονικα ως βατραχοι (κι αν ναι για ποσο καιρο) ή απλα ξεκινουν την σταδιοδρομια τους ως αξιωματικοι; Και 2) Για καποιον που δεν τα παει και τοσο καλα με τα μαθηματικα και την φυσικη ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα μεσα στην σχολη (για μαχιμους μιλαω) ; Ειναι τοσο απαιτητικα τα μαθηματα; """"

Τα μαθηματα ειναι δυσκολα αλλά μπορει καποιος να ανταπεξελθει. Στα ΟΥΚ πας αφου τελειωσεις τον 1ο χρονο Σημ/ρος. Μετα αν τα καταφέρεις εχεις τα υποχρεωτικα χρονια πλοια αλλα και στην ΜΥΚ.
ρ

Δημοσίευση από ρ »

Μεταπτυχιακα μπορεις να κανεις και απο μονος σου, δε χρειαζεται να πας εξωτερικο, στο εξωτερικο στελνουν κατοπιν εξετασεων τουλαχιστον στο βαθμο του ανθυποπλοιαρχου και υποπλοιαρχου, οι πιο πολλοι διαλεγουν ηλεκτρολογοι μηχανικοι να γινουν για να μπορουν να δουλεψουν μετα την αποστρατεια τους
Ευελπις

Δημοσίευση από Ευελπις »

Αληθευει οτι στην ΣΝΔ εφαρμόζεται πιλοτικο προγραμμα για ολες τις παραγωγικές σχολες στο οποίο εχουν οι σπουδαστες τουλαχιστον 2ας 3ης 4ης ταξεως ωράριο στελεχών και δεν ειναι εσώκλειστοι;
ΗΝ 1984

Δημοσίευση από ΗΝ 1984 »

Καλησπέρα σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συζήτηση που δίνει απαντήσεις σε απορίες υποψηφίων στρατιωτικών.

Διάβασα όλες τις σελίδες και οφείλω να επιβραβεύσω τις φιλότιμες προσπάθειες των νέων, αλλά και των παλαιών συναδέλφων στρατιωτικών να απαντήσουν με σαφήνεια στις απορίες που διατυπώνονται από τους ενδιαφερομένους για τις Στρατιωτικές Σχολές.

Μπράβο και πάλι μπράβο στους συναδέλφους της ΣΝΔ, για την υπομονή που επιδεικνύουν στο να απαντούν σε απορίες του τύπου : Πότε θα έχω μονόκλινο, έχει ναύσταθμο κοντά στο σπίτι μου, κλειδώνει η καμπίνα μου και άλλα συναφή, που το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι απαντάτε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι το θαλασσινό νερό είναι αρμυρό και κατά προέκταση πόσο λάθος επιλογή ήταν η ένταξη των στρατιωτικών σχολών στις πανελλήνιες.

Πριν από είκοσι έξι χρόνια όταν πέρασα την πύλη ήξερα που πήγαινα γιατί το Πολεμικό Ναυτικό ήταν σκοπός και όχι άλλο ένα σημαδάκι στο μηχανογραφικό.

Κύριοι και Κύριες (τώρα πια) υποψήφιοι μην προσπαθήσετε να ακολουθήσετε μια επιλογή ζωής που πάνω απ΄ όλα σημασία έχει η αγάπη προς αυτή την απόφαση, για όλα τα χρόνια της παραμονής στο στράτευμα.

Ο Στράτος δεν είναι χώρος επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι χώρος εκδήλωσης και εφαρμογής της αγάπης προς την πατρίδα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για την ανάγνωση των σκέψεων μου

Εύχομαι καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη μας.

rexes13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από rexes13 »

Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι μαθητής Γ' Λυκείου (από Σεπτέμβρη) και θέλω να περάσω στην ΣΝΔ. Έχω 3 θείους αξιωματικούς του ΠΝ αλλά οι γνώμες τους για το ΠΝ είναι διαφορετικές. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις κι αν μπορείτε να μου δώσετε μια απάντηση ή να με παραπέμψετε κάπου θα ήμουν ευγνώμων.1) Διάβασα για μια εγκύκλιο στα προηγούμενα posts. Αναφέρεται εκεί το όριο μυωπίας.

Σκέφτομαι βέβαια να κάνω εγχείριση laser για να βλέπω κανονικά, υπάρχει περίπτωση να κοπώ λόγω αυτής της εγχείρισης;

2) Οι μηχανικοί έχω ακούσει ότι ασχολούνται με τις μηχανές και την σωστή πλεύση του καραβιού. Αυτό συνεπάγεται την πλήρη απασχόληση με τεχνικά θέματα και διόρθωση μηχανικών σφαλμάτων ή απλή επίβλεψη της σωστής λειτουργίας;

3) Διάβασα λίγο πιο πάνω για τα μαθηματικά στη σχολή. Είναι το αγαπημένο μου μάθημα μαζί με τη φυσική. Όμως φέτος εμείς δεν θα διδαχθούμε αόριστο ολοκλήρωμα. Αυτό θα επηρεάσει καθόλου την φοίτηση μας στη σχολή ή διδάσκεται εκ νέου η προαναφερθείσα ύλη των μαθηματικών;

4) Αν μπορεί κάποιος να παραθέσει κάποιο σύνδεσμο για την εγκύκλιο θα του ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις!

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι μηχανικοι ασχολουνται με μηχανολογικα, ηλεκτρολογικα και ηλεκτρονικα, δε θα στο αναλυσω για να μη σε μπερδεψω εκτος αν θελεις λεπτομεριες, παντως επιβλεπουν δεν εμεμβαινουν. Αν ξερεις ολοκληρωματα κατα παραγοντες με αντικατασταση κτλ τα απολυτως απλα και κλασσικα δε θα εχεις κανενα προβλημα, ουτε για αοριστα ουτε για γενικευμενα, απλα η τεχνικη αλλαζει
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Δημοσίευση από greko_27 »

roverr24 έγραψε:Οι μηχανικοι ασχολουνται με μηχανολογικα, ηλεκτρολογικα και ηλεκτρονικα, δε θα στο αναλυσω για να μη σε μπερδεψω εκτος αν θελεις λεπτομεριες,παντως επιβλεπουν δεν εμεμβαινουν. Αν ξερεις ολοκληρωματα κατα παραγοντες με αντικατασταση κτλ τα απολυτως απλα και κλασσικα δε θα εχεις κανενα προβλημα, ουτε για αοριστα ουτε για γενικευμενα, απλα η τεχνικη αλλαζει

Να επεμβουν σε τυχον μηχανικες βλαβες;ΕικόναΕικόναΕικόναΤο μονο σιγουρο ειναι οτι θα τα κανουν χειροτεραΕικόνα... Επιφανειακες γνωσεις περνουν οι αξιωματικοι οσο και οι υπαξιωματικοι απο τις σχολες τους (μαχιμοι &Μηχανικοι) σε μηχανολογικες γνωσεις και σε ναυτιλιακες-ναυτικες γνωσεις... Εαν τους εβαζες στο εμπορικο ναυτικο ουτε για λαδαδες=μηχανοδηγοι θα εκανανΕικόναΕικόναΕικόναΤα ιδια χαλια ειναι και οι πλοιαρχοι του πολεμικου ναυτικουΕικόνα
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Κυρ Αύγ 29, 2010 9:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
rexes13
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από rexes13 »

Ευχαριστώ φίλε roverr24. Μήπως μπορείς να απαντήσεις και στις άλλες μου ερωτήσεις αν σου είναι εύκολο;
dominator
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από dominator »

Ααα Σχολη Ναυτικων Δοκιμων... Πολύ ωραία, πολύ ωραία!
Ανοίξατε μεγάλο κεφάλαιο...
Θα γραψω ομως απ'τα θεματα που πονανε πιο πολυ στη σχολη μιας και θελω να γραψω αυτα που πιστευω.
Ολα ξεκινουν απο το:
ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ.
Αυτος ο θεσμος υπαρχει και στη ΣΣΕ και ΣΙ, αλλα εκει σε γραφουν μονο οι αξιωματικοι και οχι οι ιδιοι οι δοκιμοι!
Ο ανωτερης ταξης σπουδαστης (4ης) μπορει να γραψει αναφερομενο εναν κατωτερης ταξης... Μιλαμε για τον απολυτο κομπλεξισμο, ο οποιος δινει στον γραφεα Τη δυναμη να κλεισει εξοδους απο κατωτερους δοκιμους η να τον υποβαλλει σε "αλλα" πραγματα...
Τυπικοτητα και σεβασμος στις ανωτερες ταξεις.(πλην της 4ης)
για το λογο του οταν γινουν 4εις θα υπρχει... Τι αλλο;ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ... Αυτο σημαινει οτι δεν μπορεις να ανοιχτεις σε καποιον που μπορει να ειστε και συνομηλικοι αν ειναι πανω απο σενα στο βαθμο (τλχ μεσα στη σχολη). Και αν ειναι να ανοιχτεις θα το κανεις με τροπο και λιγο γλειψιμο (=καταντια για μενα). Αρα αποτυγχανει εδω το ρητο στο στρατο γινονται οι καλυτερες φιλιες"->

Περναμε σε ενα μειζων θεμα της σχολης... ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.
Με το που τελειωνει το προπαιδευτικο σταδιο στη σχολη, ακολουθει ενας βομβαρδισμος απο αξιωματικους και σπουδαστες σχετικα με αυτη τη λεξη...
Εχουμε λοιπον μια ευγενης αμιλλα που καθε αλλο παρα ευγενης ειναι με αψιμαχιες, κοντρες, πισωμαχαιρωματα, διαλυση φιλιων μιας και οι συμμαθητες προσπαθουν να παραβγουν μεταξυ τους στην ααρχαιοιτητα με καθε θεμιτο κ αθεμιτο μεσο. Μαθηματα, αθληματα, προσοντα, ποινολογια, μπλα μπλα... Και στο τελος να παιρνει τη θεση αυτος που εχει το μεγαλυτερο βυσμα. Ντροπη και ελεος.@!

Θεμα ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Τρομερη δυναμη στη σχολη εχουν ψηλωσει αρκετα τον πηχη και οι γηραιοτεροι πανε να κανουν κουμαντο τη σχολη... Που ειναι η πειθαρχια και τα ιδανικα που φανταζομασταν; Ολα γινονται για να γλειψουν ποδιες καποιοι δοκιμοι η καθηγητες η ακομη κ αξιωματικοι με στοχο το ποιος θα βγει πανω απ'τον αλλο ή για να παει στο εξωτερικο... Κριμα...
Υπαρχουν κ αλλα αρνητικα που για μενα ειναι μικροτερης σημασιας.
Η σχολη εχει και αρκετα θετικα ομως, ιδιως οταν τελειωσεις απο το μπουρδελ0 εκει μεσα...
Επαγγελματικη αποκατασταση, κυρος, ωραια στολη και στα λιμανια υπαρχει περαση (τα καλοκαιρινα ταξιδια αξιζουν και με τα παραπανω στη σχολη αυτη... Παλι καλα... )
Ευτυχως τα πραγματα γινονται καλυτερα μετα τη σχολη. Αλλα και παλι το Ναυτικο ειναι Ναυτικο... Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ δυσκολα αλλαζει

... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dominator την Δευ Αύγ 30, 2010 12:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης