Αυτοκτονίες στο στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Morian »

Greek_Army έγραψε:Κανείς δεν αναγκάζει τον φαντάρο να πάρει όπλο, όποιος θέλει βγαίνει άοπλος και τελειώνει το θέμα. Την πρώτη μέρα όλοι οι φαντάροι περνάνε από γιατρό αν δεν του πούνε ότι έχει προβλήματα τι να κάνει αυτός; Να το μαντέψει;

E εντάξει δεν είπα πως οι γιατροί είναι θεοί... Απλός δεν ξέρω ίσος πρέπει να πάρουν πιο δραστικά μετρα... Περισσότερα test, εξετάσεις κτλ...
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Από την στιγμή που η στράτευση είναι υποχρεωτική, οι γιατροί θα έπρεπε αν χρειαζόταν να μαντέψουν κι όλας.

Δηλαδή αν εγώ είμαι ψυχοπαθής, δεν δηλώσω ότι έχω πρόβλημα και μετά πάρω όπλο και θερίσω 20-30 άτομα, ποιος θα φταίει; Εγώ; Όχι φυσικά.

Από την στιγμή που είναι υποχρεωτική η στράτευση, τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τα λαμβάνει αυτός που την κατέστησε αναγκαστική.

Και το να κινδυνεύουν άνθρωποι έτσι απλά και να είναι στο έλεος του ανύπαρκτου επειδή κάποιοι θέλουν να βάζουν όποιον αναπνέει στον στρατό "εθελοντικά" υποχρεωτικά, ε, θα πρέπει να αναγκάσει τους συγκεκριμένους να λάβουν και ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα.

Μην ξεχνάμε πως αυτοί που θα σκοτωθούν επειδή κάποιος είναι σχιζοφρενής, πληρώνουν τον στρατό και το προσωπικό του. Χωρίς απολύτως κανένα αντάλλαγμα κι όλας.

Συμπέρασμα.

Αν δεν μπορούν να μαντέψουν από τον πρώτο, έως τον τελευταίο άνθρωπο αν έχει ψυχολογικά κλπ κλπ, ας την κάνουν εθελοντική την στράτευση. Ή ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν κάποιος αυτοκτονεί. Διότι το όπλο αυτοί του το δίνουν με το έτσι θέλω.
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GenerX την Παρ Αύγ 06, 2010 2:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 35

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Οι γιατροι οι λγοι και δκτες μοναδων πρεπει να ειναι πιο πολυ υποψιασμενοι και να μπορουν να καταλαβουν το προβλημα που εχει ο καθενας. Οχι μονο αν ειναι εμφανη το προβλημα στον οπλιτη. Και πανω απ ολα πρεπει να βρισκουν χρονο γι αυτους. Γιατι το θεμα και το προβλημα ειναι σοβαρο. Και κακως το Βλεπουν επιδερμικα.

Morian
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Morian »

GenerX έγραψε:
Συμπέρασμα.

Αν δεν μπορούν να μαντέψουν από τον πρώτο, έως τον τελευταίο άνθρωπο αν έχει ψυχολογικά κλπ κλπ, ας την κάνουν εθελοντική την στράτευση. Ή ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν κάποιος αυτοκτονεί. Διότι το όπλο αυτοί του το δίνουν με το έτσι θέλω.
...

Με κάλυψες πλήρως.
Αυτό ακριβώς ήθελα να εξηγήσω και εγώ παραπάνω.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Μελετες και στατιστικες που εκανε το γες εδειξε πως ενα μεγαλο ποσοστο εχει το στρες των οπλιτων και αυτο οφειλεται στη μεταπηδηση απο την πολιτικη στη στρατιωτικη ζωη. Αλλαζουν ταυτοτητα και εχουν δυσκολια προσαρμογης. Υπαρχει μια σημαντικη αυξηση αυτοκτονιων προς το τελος της θητειας τους και ιδιαιτερα οταν υπηρετουν στο τοπο κατοικιας τους.82% αυτοκτονουν κατα τη διαρκεια της υπηρεσιας τους και το 22% αιτηθηκε αλλαγη υπηρεσιας Για Την πραγματοποιηση του σκοπου του. Ενα πολυ τρομακτικο ειναι οτι το 52% ειχε εκφρασει την προθεση του σε αλλους που ομως οπως παντα δεν εκτιμαται σωστα. Το 95% των αυτοχειρων πασχει απο μια τουλαχιστο ψυχικη διαταραχη και μονο το 17% αναγνωριζεται απομ τους γιατρους των μοναδων κατα την εξεταση τους. Συνηθως ενα μεγαλο ποσοστο αυτοκτονησαν κατα τις πρωτες πρωινες ωρες. Ενω οι περισσοτερες αυτοκτονιες συνεβησαν προς το τελος της θητειας.74% ηταν οπλιτες και 25% μονιμοι.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

το βρηκα πολυ ενδιαφερον!
Antonis21
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Antonis21 »

Πολυ ωραια τα ειπε ο Κυριος Κακαρας. ΕΥΓΕ.
Κυριε Κακαρα ομως, και καθε κυριε ανωτατε αξιωματικε, γιατι τις κουβεντες αυτες τις λετε οντας συνταξιουχοι; Οταν ειστε εν ενεργεια κοιμαται το μυαλο σας, και μολις αποστρετευτειτε επερχεται η αφυπνηση;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Βεβαια δεν ξερουμε αν Ο ιδιος τα ελεγε οσο βρισκοτανε εν ενεργεια. Μπορει και να τα ελεγε. Ομως Απο την αλλη δεν μπορουμε να μην υπολογισουμε και το γεγονος οτι υπαρχουν εν ενεργεια ανωτατοι αξιωματικοι και οχι μονο που σιωπουν.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Morian έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Κανείς δεν αναγκάζει τον φαντάρο να πάρει όπλο, όποιος θέλει βγαίνει άοπλος και τελειώνει το θέμα. Την πρώτη μέρα όλοι οι φαντάροι περνάνε από γιατρό αν δεν του πούνε ότι έχει προβλήματα τι να κάνει αυτός; Να το μαντέψει;

E εντάξει δεν είπα πως οι γιατροί είναι θεοί... Απλός δεν ξέρω ίσος πρέπει να πάρουν πιο δραστικά μετρα... Περισσότερα test, εξετάσεις κτλ...
και θα προσθεσω. Περισσοτερα σεμιναρια σε υπξκους, αξκους ετσι ωστε να εντοπιζουν το προβλημα αλλα και να το ανασυρουν στην επιφανεια. Γιατι δεν φτανει να εντοπιζεις μονο το προβλημα αλλα να εχεις την εμπειρια και την εκπαιδευση να μπορεις να τους απομονωσεις απο τους Αλλους και να προλαβεις καταστασεις.

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rafale την Τρί Αύγ 10, 2010 3:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από dimitris mak »

Κατι πολυ θλιβερο για την οικογενια του στρατου και για την κοινωνια...
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Μην ξεχναμε οτι ο στρατος ειναι μικρογραφια της κοινωνιας. Μιας κοινωνιας που εχει απαιτησεις τωρα πλεον. Και ακομα αν Αναμοχλευσουμε Τις υποθεσεις αυτοκτονιων Θα δουμε οτι οι μισες αποσιωπηθηκαν απο το στρατο και οι αλλες δεν ηταν ουτε καν αυτοκτονιες.
ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ »

Δεν φτεει ο στρατος και αν το καθε παιδακι αυτοκτονει με το παραμικρο δεν φτεει κανεις!

Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 4

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από dimitris mak »

Ειναι κατι πολυ κακο... ! Αυτο ειναι το σιγουρο! Τωρα οι λογοι για τους οποιους γινετε ειναι πολυπλοκοι...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 40

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Απαγχονισμένος βρέθηκε τα ξημερώματα σε μονάδα του Ν. Κιλκίς 19χρονος οπλίτης.

Για τα αίτια του θανάτου διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

TA NEA

Δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά συνήθως έτσι είναι.

71st AIRBORNE DIV.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από 71st AIRBORNE DIV. »

Την λύπη μου και τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεαρού. Μηπως ξέρουμε σε ποιο στρατοπεδο έγινε; Οχι οτι αλλαζει κατι...
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης