ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
1990
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 1990 »

Ακυρο κουνελι. Δεν παλιωσες. Αφου δεν ξερεις την ελδυκ υι μιλας?310 λελε για παντα... ...
evagelia
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από evagelia »

Γεια σας ειμαι μητερα στρατιωτη που παρουσιαστηκε στις 16/8/2010 στο 625 ΤΠ γ ΕΣΣΟ 2010 στα ιωαννινα με την ειδικοτητα οδηγος. την τεταρτη θα δηλωσει να παει στην κυπρο. ξερει κανποιος να μου προτεινει σε ποι στρατοπεδο θα ηταν καλλα να υπηρετησει; εχω ακουσει πολλα να λεγοναι και να γραφονται και εχω μπερδευτει. σας ευχαριστω και περιμενω απαντηση!
ORTHODOXOS
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από ORTHODOXOS »

Χαίρεται, μπορεί να έχει δηλώσει κυπρο αλλά δεν είναι σίγουρο
αν θα τον πάρουν. Αν πάλι πάει στην κυπρο πάει σε ένα και μοναδικό
στρατόπεδο (συγκεκριμένο) για τους ΕΛΔΥΚ.
το στρατόπεδο που είναι τώρα είναι αρκετά καλό, γενικά όλα
του πεζικού είναι καλά. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν υπάρχει φόβος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από Greek_Army »

evagelia έγραψε:Γεια σας ειμαι μητερα στρατιωτη που παρουσιαστηκε στις 16/8/2010 στο 625 ΤΠ γ ΕΣΣΟ 2010 στα ιωαννινα με την ειδικοτητα οδηγος. Την τεταρτη θα δηλωσει να παει στην κυπρο. Ξερει κανποιος να μου προτεινει σε ποι στρατοπεδο θα ηταν καλλα να υπηρετησει; Εχω ακουσει πολλα να λεγοναι και να γραφονται και εχω μπερδευτει. Σας ευχαριστω και περιμενω απαντηση!

5η ΕΜΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ »

έγραψε: ειναι κανεις απο εδω που έχει πάει κύπρο να μας πει τις εμπειρίες του. οταν εσεις που λέτε υπάρχει τρέξιμο, τι είδους είναι αυτό το τρέξιμο; τι παραππάνω κανεις δηλαδή στην κύπρο σε σχέση με την ελλάδα.

238 σειρα 95ε ελδυκ 1ο μτπ αι΄ γιαννησ μαλουντασ. πολυβολιτησ με ειδικοτητα στην ελδυκ σιτιστησ. περιοδοσ ιμια, ισαακ κτλ. ειχε τρεξιμο αλλα ηταν καλα.
captain

Δημοσίευση από captain »

5Η ΕΜΑ κανεις να μου πει τι εγινε οταν εφυγε η 309 και εμεινε στο νησι 310 και 311;

Chris7
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Chris7 »

Γεια σας ρε μαγκες. Να ρωτησω κατι κ εγω με τη σειρα μου. Ειμαι νέος κ δεν ξερω γενικα τι παιζει.
Ειμαι πεζικο στη Σπαρτη κ επιλέχθηκα για Κύπρο. Πολύ χρήσιμες οι περισσότερες των πληροφοριών εδώ αλλα εχω κάποιες ακόμα απορίες.

1) Μετά απο Σπάρτη πάμε Αυλώνα κ μετά Κύπρο. Θα πάρουμε καμμια αδεια πριν ή μετα για να πλύνουμε κανα ρουχο κ να παρουμε κ την προικα μας μαζι ή οχι;
2) Για το σε ποια μονάδα θα πας στην Κύπρο (5η εμα, συνταγμα κτλ) πότε θα το μαθουμε κ ποια είναι η καλή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή μας θητεία!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Chris7 έγραψε:Γεια σας ρε μαγκες. Να ρωτησω κατι κ εγω με τη σειρα μου. Ειμαι νέος κ δεν ξερω γενικα τι παιζει.
Ειμαι πεζικο στη Σπαρτη κ επιλέχθηκα για Κύπρο. Πολύ χρήσιμες οι περισσότερες των πληροφοριών εδώ αλλα εχω κάποιες ακόμα απορίες.

1) Μετά απο Σπάρτη πάμε Αυλώνα κ μετά Κύπρο. Θα πάρουμε καμμια αδεια πριν ή μετα για να πλύνουμε κανα ρουχο κ να παρουμε κ την προικα μας μαζι ή οχι;
2) Για το σε ποια μονάδα θα πας στην Κύπρο (5η εμα, συνταγμα κτλ) πότε θα το μαθουμε κ ποια είναι η καλή;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή μας θητεία!

1. Ναι θα πάρεις
2. Τώρα λένε για την 5η ΕΜΑ ότι είναι καλά αυτό θα το μάθεις 3-4 μέρες πριν φύγεις για κύπρο
TIGRIS

Δημοσίευση από TIGRIS »

Για ε. Δ. Στην κυπρο ακτος απο την δυναμη που πρεπει να διαθετεις, πρεπει να εχεις και μεγαλη αντοχη, οσο αναφορα το τρεχιμο; Η την αποκτας εκει;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

TIGRIS έγραψε:Για ε. Δ. Στην κυπρο ακτος απο την δυναμη που πρεπει να διαθετεις, πρεπει να εχεις και μεγαλη αντοχη, οσο αναφορα το τρεχιμο; Η την αποκτας εκει;

την αποκτάς από το πεύκο
TIGRIS

Δημοσίευση από TIGRIS »

Ξερει να μου πει καποιος αν στην κυπρο στην ε. Δ.35μ εχεις να κανεις με την θαλασσα, κολυμπη, η εισαι μονο ξηρα;
SP_Christos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από SP_Christos »

Μην λέτε ΛΑΛΑΚΙΕΣ ρε παιδιά. Έλεος με τις αρβύλες.Λοιπόν, σε λίγες μέρες επαναπατρίζομαι (27/9) ! Και για να απαντήσω σε μερικά απο τα παραπάνω.

Αν είσαι πεζικάριος θα πας ή στο Τάγμα ή στο Σύνταγμα.

Αν είσαι Ε. Δ πας 35ΛΜΚ.

Η 5η ΕΜΑ είναι ΕΛΔΥΚ 3/1, είναι για τους Μαύρους (εκτός αν έχεις καμια ειδικότητα σχετική με τέθωρες). Όπως και το Πυροβολικό, που είμαι εγώ, είναι ΕΛΔΥΚ 3/1.

Στην Κύπρο έρχονται και 8μηνοι εφόσον το επιθυμούν (είχα έναν στην Σειρά μου που είμασταν μαζί.)

Γενικά στις ΕΛΔΥΚ/35ΛΜΚ είναι φούλ προβλεπόμενα τα πράγματα. Πολλές δραστηριότητες (βολές, πορείες, σκηνάκια κλπ), διότι είναι "βιτρίνα". Απο εκεί και πέρα, αξίζει 100% να κατέβεις κάτω.

1) 251 Ευρώ Μηνιαίως.

2) 3 Αεροπορικά Εισιτήρια.

3) 1-1 υπηρεσίες και στην εμπλοκή 3-1.

4) Βγαίνεις έξοδο σε πρωτεύουσα κράτους (Λευκωσία) με όσα αυτό συνεπάγεται.

Δηλαδή, πολλες επιλογές, ωραία μαγαζιά, ωραίες γυναίκες,Miami (θα καταλάβει όποιος κατέβει κάτω) και γενικά βγαίνεις και γουστάρεις.

Τέλος, Με τις άδειες πρίν και μετά την Κύπρο (17-20 μέρες περίπου) ουσιαστικά κάνεις ένα μήνα λιγότερο θητεία.)

Και κάτι επίσης που μετράει. Στην Κύπρο στους 3 μήνες είσαι "παλιός". Ενώ στην Ελλάδα παλιώνεις όταν απολυθείς.)

Οποιαδήποτε ερώτηση ευπρόσδεκτη.

(Είμαι με 15νθήμερη άδεια στην Ελλάδα)

...
SP_Christos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από SP_Christos »

Κολύμπι δεν έχει ρε φίλε. Δεν είναι Αμφίβιοι. Ειδικοδυναμίτες είναι.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣ »

Λοιπον μαγκεσ οσοι πατε ελδυκ σασ ζηλευω. εγω υπηρετησα το 98 στην ελδυκ στο 1 ταγμα. μακαρι να με ξαναπαιρνανε. συμβουλεσ δεν σασ δινω γιατι εχουν περασει 12 χρονια απο τοτε και υποθετω πωσ πολλα εχουν αλλαξει... οπωσ τα αφορολογητα τσιγαρα που παιρναμε καθε μηνα π. χ. εγω παντωσ σαν το συνιστω να πατε ανεπιφυλακτα παντωσ εμενα με στειλανε χωρισ να με ρωτησουνε τοτε... ηθελα δεν ηθελα τωρα για αξιωματικουσ επειδη πεφτουν τρελλα φραγκα ξερω οτι θελει βυσμα για να πασ και δε νομιζω να εχει αλλαξει κατι τωρα. αντε καλα να περασατε οσοι πατε...

city 12

Δημοσίευση από city 12 »

Μαγκες κατεβαινω 29 του μηνος κυπρο, ειμαι 312, εδικοτητα τυφεκιοφορος, εχω ενδειξη υπαξ ξερει κανεισ τι παιζει με αυτο, εχω τπτ συν; Λεφτα; Αποφευγω αγγαρειες, σκοπιες κτλ; Ειμαι απο πεζικο μας ειπαν οτι θα μας στειλουν στο συνταγμα και μετα θα μας χωρισουν, που ειναι καλα;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης