Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 15, 2010 6:01 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Hyper »

Φυσικα και μπορω, το θεμα ειναι οτι θα υπαρξουν επιθεσεις, το να μην εχεις ορεξη για αντιπαραθεσεις δεν ειναι κατι παραλογο και ουτε σημαινει οτι δεν μπορεις να υποστηριξεις την οποιαδηποτε αποψη. Σαφως κ δεν ειναι ρινγκ και δεν εννοω επιθεσεις κ αντιπαραθεσεις οπως Ισως να τις φανταζεσαι.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 3651
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 13, 2008 1:44 am
Τοποθεσία: Greece

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από illy »

ΟκΕικόνα
Dum spiro spero
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 15, 2010 6:01 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Hyper »

illy έγραψε:ΟκΕικόνα
Χαιρομαι που εν τελει τα βρηκαμεΕικόνα
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 3651
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 13, 2008 1:44 am
Τοποθεσία: Greece

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από illy »

Μα δεν ειχαμε τιποτα να χωρισουμεΕικόνα
Dum spiro spero
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 15, 2010 6:01 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Hyper »

illy έγραψε:Μα δεν ειχαμε τιποτα να χωρισουμεΕικόνα
Ναι βρε που λεει ο λογοςΕικόνα
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 32
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: Τετ Αύγ 25, 2010 10:17 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Να απαντησω στον Oldie58.

Παρα την ηλικια σου (εαν υποθεσουμε οτι εχει γεννηθει το 1958 εισαι μεγαλυτερος κ απο τον πατερα μου) Φαινεται οτι εχεις αρκετα ''διεκπαιρεωτικες'' αποψεις κ ευκολες απαντησεις.

Καταρχην δεν δουλευω κανεναν. Ειμαι στον στρατο απο τα 18 και ξερω καλυτερα απο τον καθενα την καθημερινη πραγματικοτητα που βιωνω προκειμενου να διασφαλισω οτι δεν θα δωσω δικαιωμα κ λαβες για σχολια.

Η διαβαθμιση της σεξουαλικοτητας ειναι φυσικο να υπαρχει οπως μας λεει o kinsey... Ο βαθμος στον οποιο καποιος ανηκει στο ενα η στο αλλο ακρο Η ακομα κ στην μεση δεν μπορει να αποτελει βαση για παρενοχληση. Η θυληπρεπεια Ειναι η εξαιρεση στην ομοφυλοφιλια κ Επιστημονικη ερευνα εχει δειξει Οτι ενδεχομενως εχει σχεση με πολυπλοκους βιολογικους κ περιβαλοντικους λογους. Επισης σε περιπτωση που τα μπερδευεις Η σεξουαλικη συμπεριφορα δεν αποτελει κριτηριο της σεξουαλικοτητας ενος ανθρωπου (παιρνω σαν δεδομενο οτι γνωριζεις πως οριζεται επιστημονικα η σεξουαλικοτητα).

Η επιστημη φιλτατε βασιζεται στην ερευνα. Βαση επιστημονικων ερευνων σε βαθος χρονου και συστηματικων πειραματικων μελετων εχει αποδειχτει οτι οι ομοφυλοφιλοι και ετεροφυλοφιλοι πληθυσμοι παρουσιαζουν τα ιδια σωματα, ηθικα και ψυχικα χαρακτηριστικα, ικανοτητες και δεξιοτητες. Εξου κ το DSM κ ΙCD προχωρησαν στην καταργηση της ομοφυλοφιλιας ως ψυχιατρικη διαταραχη. Αυτα, για να σε διαφωτισω, ειναι τα διεθνως αποδεκτα ιατρικα εγχειρηδια Ταξινομησης ψυχιατρικων διαταραχων. Δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε.

Σε δευτερη ταχυτητα, υπηρετω ''ανοιχτα'' σημαινει οτι ελευθερα μπορω να δηλωνω την σεξουαλικοτητα μου χωρις αυτη να αποτελει βαση για ρατσιστικες επιθεσεις κ παρενοχληση στον χωρο εργασιας. Δεν σημαινει κανω πεζοδρομιο. Δυστυχως η Ελλαδα ειναι μια απο τις ελαχιστες χωρες που βρισκεται στην παρακατω λιστα... Δειτε εδω

Μαργαριταρια...

Countries that disallow homosexuals from serving in the military

Brazil
Cuba
China
Egypt
Greece [1]
Iran
Jamaica
North Korea
Pakistan
Saudi Arabia
Serbia
Singapore
South Korea [2]
Syria
Turkey [... ... ... ...

... < ...
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Δημοσιεύσεις: 2752
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 8:32 pm
Τοποθεσία: Alpha Centauri
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Su-35 »

Ας δουμε και τι γινεται στις ΗΠΑ...

(The United States prohibits LGBT service members from serving openly under the "Don't ask,don't tell" policy.Service members who remain closeted are allowed to serve.)
Η πηγη (που ξεχασες να παραθεσεις) ειναι η ιδια με τη δικη σου.


Το παραπανω ισχυε μεχρι προσφατα. Δηλαδη οτι γινεται τωρα στην Ελλαδα ισχυε μεχρι φετος και στον αμερικανικο στρατο.

Aeroporos27 εισαι υπερ στο να υπηρετουν οι πολυ... Θηλυπρεπεις;
ΔΕΑ_(ΤΘ)_ΤΑΜΜΥ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Τρί Αύγ 24, 2010 4:35 pm
Τοποθεσία: Υπηρεσιοσκυλο

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από ΔΕΑ_(ΤΘ)_ΤΑΜΜΥ »

Αχ, πικραμενο θεμα αυτο. Ειδαν τα ματακια μου κατι κουνιστρες μαυρους που το παιζαν τσατιλα και τσαμπουκα και καταπινε ο πωπος τους μπαστουνια... Εν πασει περιπτωσει. Το θεμα ειναι απλο: Σε μια οπισθοδρομικη κοινωνια, οπως η Ελλαδα, αναλογα αντιμετωπιζονται οι μειονοτητες. Οποιοσδηποτε δεν πληρει κριτηρια, τα οποια εχουν αυθαιρετα τεθει απο καποιους, καπως, καποτε ειναι παριας και καταδικασμενος σε κοινωνικη απομονωση. Τα μονα ατομα που δεν θα αφηνα να πατησουν το ποδι τους σε στρατοπεδο ειναι τα πρεζονια. Δεν προκειται να ξεχασω στην ζωη μου οταν ως ΥΕΑ Β' περνουσαμε καταταξη την επομενη ΕΣΣΟ και ηρθε ενα ρακος (και μεγαλο κοπροσκυλο σαν χαρακτηρας) μαζι με τον πατερα του. Παιδια, αυτος ο πατερας ετσι και καποτε ερθει η ωρα του να φυγει, θα παει ο Χριστος να του φιλησει τα ποδια. Τετοια καρτερια σε ανθρωπο δεν ξαναειδα. Εννοειται οτι ο πιτσιρικας εφυγε πακετο, μια και με το ζορι μπορουσε να βασταχθει ορθιος. Δεν μπορω να καταλαβω δηλαδη: Εφοσον ο αλλος ειναι επαγγελματιας και σεβεται τον συναδελφο του, εαν ειναι ομοφυλοφιλος η οχι ενοχλει κανεναν?
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Δημοσιεύσεις: 3951
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι μερος μιας μικρης κοινωνιας οπως ειναι ο στρατος. Απο κει και περα ας προσεξουν και οι ιδιοι τη συμπεριφορα τους οταν Παρουσιαζονται. Να μην δινουν δικαιωματα μεσα. Εξω ας κανουν οτι θελουν. Μιας και η κοινωνια μας ακομα δεν μπορει στη πλειοψηφια τους να τους αποδεχτει. Δεν χρειαζεται απο την πλευρα τους να δινουν αφορμες και λαβες για σχολια και περιγελα. Εξω μπορουν βεβαια να κανουν οτι θελουν... Απο την αλλη ομως δεν μπορω να δεχτω να τους λιθοβολουμε και να εκφραζομαστε γι αυτους με ακραιες εκφρασεις. Και ουτε να τους ριχνουμε στο πυρ το εξωτερον. ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rafale την Κυρ Αύγ 29, 2010 1:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 32
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: Τετ Αύγ 25, 2010 10:17 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Rafale έγραψε:Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι μερος μιας μικρης κοινωνιας οπως ειναι ο στρατος. Απο κει και περα ας προσεξουν και οι ιδιοι τη συμπεριφορα τους οταν Παρουσιαζονται. Να μην δινουν δικαιωματα μεσα. Εξω ας κανουν οτι θελουν. Μιας και η κοινωνια μας ακομα δεν μπορει στη πλειοψηφια τους να τους αποδεχτει. Δεν χρειαζεται απο την πλευρα τους να δινουν αφορμες και λαβες για σχολια και περιγελα. Εξω μπορουν βεβαια να κανουν οτι θελουν... Απο την αλλη ομως δεν μπορω να δεχτω να τους λιθοβολουμε και να εκφραζομαστε γι αυτους με ακραιες εκφρασεις. Και ουτε να τους ριχνουμε στο πυρ το εξωτερον...
Ειναι ατυχες παραδειγμα οτι η κοινωνια δεν αποδεχεται τους ομοφυλοφιλους. Σε στατιστικα που κοιταζα πλεον η ζυγαρια κλινει υπερ της αποδοχης ειδικα σε μικρες ηλικιες αλλα κ στον γενικο μ. Ο η αποδοχη των ομοφυλοφιλων ειναι πλεον ανω του 50% του γενικου πληθυσμου.

Κ για αυτο που ερωτηθηκα... Το σωστο ειναι να υπηρετουν ΟΛΟΙ οι οποιοι πραγματικα το θελουν κ ειναι υγιεις. Κουνιστος, ξεκουνιστος δεν λεει κατι. Τα δικαιωματα κ οι υποχρεωσεις ολων ειναι τα ιδια κ ο σεβασμος της ιδιαιτεροτητας κ διαφορετικοτητας ειναι αυτονοητος. Οσο για την Αμερικη, δεν νομιζω οτι τις τελευταιες δεκαετιες εχει υπαρξει κρουσμα καποιου που να δηλωσε ανοιχτα κ να τον εδιωξαν. Δεν θυμαμαι εγω τεσπα. Παντως σε ολοκληρο τον αναπτυγμενο κοσμο μπορουν να υπηρετησουν ανοιχτα. Τωρα για την Ελλαδα δεν ξερω τι μπορει να συμβει σε καποιον πχ μονιμο που θα βγει κ το πει ανοιχτα... Μεχρι εκει δεν εχω φτασει, αν κ περιστασιακα στο τσακ ημουν

... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aeroporos27 την Κυρ Αύγ 29, 2010 7:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 32
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: Τετ Αύγ 25, 2010 10:17 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

ΔΕΑ_ (ΤΘ) _ΤΑΜΜΥ έγραψε:Εν πασει περιπτωσει. Το θεμα ειναι απλο: Σε μια οπισθοδρομικη κοινωνια, οπως η Ελλαδα, αναλογα αντιμετωπιζονται οι μειονοτητες. Οποιοσδηποτε δεν πληρει κριτηρια, τα οποια εχουν αυθαιρετα τεθει απο καποιους, καπως, καποτε ειναι παριας και καταδικασμενος σε κοινωνικη απομονωση
Συγνωμη αλλα ετσι οπως το θετεις δεν συμφωνω. Καταδικασμενος στην κοινωνικη απομονωση ο ομοφυλοφιλος; Υπενθιμιζω αλλη μια φορα οτι μελετες εχουν δειξει οτι ο μεσος ομοφυλοφιλος διαγει μια ηρεμη κ φυσιολογικη ζωη με ιδια κ απαραμιλα ποσοστα ''αντιλαμβανομενης'' ευτυχιας κ πληροτητας με τον Γενικο πληθυσμο. Αυτα ειναι ξεκαθαρα απο την Ψυχιατρικη κ Ψυχολογια.

Απλα προφανως αναφερεσε σε περιπτωσεις ιδιαιτερα θυληπρεπων ανθρωπων των οποιων η ιδιαιτερατητα ειναι Ευκολα αντιληπτη κ ισως σε φασεις peer group να εισπρατουν απομονωση κ παλι ομως δεδομενης της προσωπικοτητας του καθενος ποικιλει στο πως θα το διαχειριστει μεσα του.

Κ επισης κατι offtopic, ακουω συχνα εδω μεσα : Τα πρεζονια ετσι τα πρεζονια αλλιως, δεν πρεπει να υπηρετουν κτλ. Ο δοκιμος ορος ειναι : Ατομα εξαρτημενα απο ναρκωτικες ουσιες. Στην περιπτωση της πρεζας, κοκας κτλ οταν καποιος βρισκεται στην διαδικασια απεξαρτησης κ υπο την προυποθεση οτι παραμενει στο θεραπευτικο σχημα, δεν βρισκω τον λογο να μην υπηρετει. Οπως γνωριζουμε η απεξαρτηση απο τα οπιουχα ειναι μια ιδιαιτερα χρονιζουσα Υποθεση με εντονο το στοιχειο της ψυχολογικης εξαρτησης κ επειδη συνηθως υπαρχει κ στιγματισμος απο αποψη δικανικου συστηματος τοτε δεν βρισκω τον λογο για τον οποιο Μια κοινωνια πρεπει να βαζει κ αλλα εμποδια στην προσπαθεια καποιου πρωην χρηστη να ενσωματωθει κοινωνικα. Στην συντριπτικη πλειοψηφια τα ''πρεζονια'' του στρατου σε θεσεις μονιμων αποτελουν ατομα τα οποια ηταν τυχερα κ δεν στιγματιστικαν δικανικα (δλδ δεν εχουν καταδικη) κ επειδη συνηθως η προγνωση τετοιων ατομων ειναι γενικα καλυτερη απο χρηστες με βεβαρημενο ποινικο μητρωο νομιζω κ οτι ο στρατος θα πρεπει να δειξει μια κατανοηση, παντα φυσικα στην περιπτωση που μιλαμε για ατομα τα οποια ενεργα προσπαθουν την απεξαρτηση... Φυσικα αυτο ειναι για αλλο θεμα κ οχι για το συγκεκριμενο τοπικ.

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aeroporos27 την Κυρ Αύγ 29, 2010 8:36 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Δημοσιεύσεις: 3951
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Δεν πιστευω οτι το παραδειγμα ειναι ατυχες οτι η κοινωνια μπορει να αποδεχθει τους ομοφυλοφιλους. Αλλα πραγματικοτητα. Βεβαια εξαρταται ποιος κανει τις στατιστικες και βγαζει αυτα τα ποσοστα. Ολοι ζουμε μεσα στη κοινωνια και βλεπουμε αν τυγχανουν τις πληρης αποδοχης των υπολοιπων και ιδιως στο στρατο. Η γνωμη μου καλυτερα που δεν βγηκες να το δηλωσεις ανοιχτα γιατι ισως εβλεπες και μονος σου οτι δεν θα γινοσουν αποδεκτος αλλα δεκτης σχολιων και πονηρων υπονοουμενων απο τους συναδελφους σου.

Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 32
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: Τετ Αύγ 25, 2010 10:17 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Rafale έγραψε: Δεν πιστευω οτι το παραδειγμα ειναι ατυχες οτι η κοινωνια μπορει να αποδεχθει τους ομοφυλοφιλους. Αλλα πραγματικοτητα. Βεβαια εξαρταται ποιος κανει τις στατιστικες και βγαζει αυτα τα ποσοστα. Ολοι ζουμε μεσα στη κοινωνια και βλεπουμε αν τυγχανουν τις πληρης αποδοχης των υπολοιπων και ιδιως στο στρατο. Η γνωμη μου καλυτερα που δεν βγηκες να το δηλωσεις ανοιχτα γιατι ισως εβλεπες και μονος σου οτι δεν θα γινοσουν αποδεκτος αλλα δεκτης σχολιων και πονηρων υπονοουμενων απο τους συναδελφους σου.

οι στατιστικες ειναι απο την Eurostat για ολοκληρη την ΕΕ. Τωρα για τον στρατο... Ναι χαιρω πολυ. Δεν περιμενω να ακουσω μπραβο, ειναι κ το θεμα νοοτροπιας. Οπως κ να εχει ομως καυτηριαζω το να μην επιτρεπεται να μπορει καποιος ελευθερα να το δηλωνει ανοιχτα οπως συμβαινει σε ολες τις αναπτυγμενες χωρες του κοσμου. Μετα φυσικα εχουμε κ το θεμα αγωγης απεναντι στο διαφορετικο... Κτλ!

Αυτο που ξερω ειναι οτι συχνα βρισκομαι αναγκασμενος να συμμετεχω στο θεατρο του παραλογου για να εφησυχασω τον καθε εναν κολλημενο που δεν γνωριζει τπτ επι της ουσιας για εμενα ως ανθρωπο... Τουλαχιστον ξερω πως δεν ειμαι ο μονος.

Γενικα ομως ο κοσμος κ στον στρατο κ γενικα πρεπει να ξεκολησει απο την ιδεα οτι ο γκευ ειναι φρουφρου κ αρωματα κ οτι ψαχνει στις βιτρινες τι φορεμα θα φορεσει! Νομιζω πολλοι θα εκπλαγητε οταν ξαφνικα ανακαλυψετε οτι καποιος που ποτε δεν πηγαινε το μυαλο σας ειναι γκευ... Αυτο ομως ειναι η μεγαλυτερη πλανη. Τα ρασα δεν κανουν τον παππα κ γενικα δεν μπορουμε να κρινουμε απο αυτο που βλεπουμε επιφανειακα

...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aeroporos27 την Κυρ Αύγ 29, 2010 3:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Δημοσιεύσεις: 3951
Εγγραφή: Τρί Οκτ 06, 2009 12:10 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Στο μυαλο του κοσμου ειναι αποτυπωμενο ομοφυλοφιλοι= φρουφρου κι αρωματα. Ας μην ξεχναμε τους πολλους ομοφυλοφιλους που κοσμουν τα μμε και οχι μονο.
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 32
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: Τετ Αύγ 25, 2010 10:17 am

Ομοφυλόφιλοι στο στρατό

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Rafale έγραψε:Στο μυαλο του κοσμου ειναι αποτυπωμενο ομοφυλοφιλοι= φρουφρου κι αρωματα. Ας μην ξεχναμε τους πολλους ομοφυλοφιλους που κοσμουν τα μμε και οχι μονο.
δεδομενου οτι τα ΜΜΕ προωθουν την εικονα της καρικατουρας τοτε τετοια ατομα θα διαλεξουν να προβαλουν που ειναι κ πιασαρικα για να γελασει ο κοσμος.

Ειναι σαφες οτι το 10% τουλαχιστον του γενικου πληθυσμου δεν ανηκει στην μειοψηφια της σπαστης μεσης κ του βγαλμενου φρυδιου... Απλα ως κοινωνια γουσταρουμε τα ακρα για να διασκεδαζουμε κ να κανουμε γενικευσεις

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες