ΕΠΟΠ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από hetfield »

Α/Α

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ

ΟΡΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

1.

Δρόμος 100 μ.

16΄΄

2.

Δρόμος 1 Μιλίου.

7΄ και 30 ΄΄

3.

Άλμα Σε ύψος με φόρα.

1,05 μ.

4.

Άλμα σε μήκος με φόρα.

3,60 μ.

5.

Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) Μέσος όρος Ρίψης Με το δεξί και το Αριστερό χέρι.

4,50 μ.

6.

Κάμψεις - τάσεις των Αγκώνων.

30 επαναλήψεις σε χρόνο έως 2΄.

7.

Αναδιπλώσεις του Κορμού, Με τα Χέρια στην ανάκαμψη Και τα Γόνατα Διπλωμένα.

30 επαναλήψεις σε χρόνο έως 2΄.

8.

Έλξεις Σε Μονόζυγο.

4 Συνεχείς Επαναλήψεις με οποιαδήποτε λαβή.

(4) Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα μίας (1) προσπάθειας στα παραπάνω αγωνίσματα, πλην των αλμάτων και των ρίψεων που έχουν δικαίωμα τριών (3) προσπαθειών.

(5) Στο αγώνισμα της ρίψης σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου ορίζεται το άθροισμα της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψήφιους.

(6) Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να επιλεγούν στις ειδικότητες Ειδικών Αποστολών (ΑΚ 9056), Τυφεκιοφόρου (ΑΚ 9058) και Νοσοκόμου Καταδρομών (9059), πρέπει απαραίτητα να γνωρίζουν σε καλό βαθμό κολύμβηση. Όσοι από αυτούς επιλεγούν στις προαναφερόμενες ειδικότητες θα δοκιμαστούν, μετά την κατάταξή τους, στην ελεύθερη κολύμβηση (50 μέτρα, χωρίς χρονικό περιορισμό).

(7) Οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν δηλώσει ειδικότητα των Ειδικών Δυνάμεων σε περίπτωση που δεν επιτύχουν τα ελάχιστα όρια επίδοσης των επιπλέον αγωνισμάτων που προβλέπονται γι' αυτούς (δρόμος 1 μιλίου, κάμψεις - τάσεις των αγκώνων, αναδιπλώσεις του κορμού, έλξεις σε μονόζυγο), μπορούν να συνεχίσουν την επιλογική διαδικασία για τυχόν επιλογή τους σε άλλη ειδικότητα των Όπλων - Σωμάτων πλην Ειδικών Δυνάμεων, εφόσον επιτύχουν στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Όσοι από τους παραπάνω επιτύχουν στο αγώνισμα δρόμου ενός (1) μιλίου δεν απαιτείται να δοκιμαστούν στο αγώνισμα δρόμου 1000 μ.

(8) Οι υποψήφιοι για να επιτύχουν τα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων, συνιστάται να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμασθεί.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αυτές είναι οι αθλητικές δοκιμασίες για ΕΠΟΠ
hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από hetfield »

Μου φενεται ιδιες ειναι και στις ειδικες δυναμεις (περιπου)
ANT

Δημοσίευση από ANT »

Αν δεν λεγατε ολοι ***** καλα θα ηταν... δ. υ. κ (δυναμεις υποβριχειων καταστροφων) ... αυτο το διακριτικο το φορανε τιν στιγμη που περνας το σχολειο... μ. υ. κ (μοναδα υποβριχειων καταστροφων) ειναι το στρατοπεδο που στεγαζεται το σχολειο με διοικιση το ναυτικο και ο. υ. κ ειναι ολοι αυτοι που εχουν τελεισει το σχολειο (με λιγα λογια η πουλαδα)
ΙΣΑΓΚΕΛΕΑΣ

Δημοσίευση από ΙΣΑΓΚΕΛΕΑΣ »

γεια σας. Νασας ρωτησω κατι... Για να πας εποπ και μετα για μονιμος ειναι ευκολο;'η τωρα πια ειναι πολυ δυσκολο για να σε παρουν και ακομα πιο δυσκολο για να μεινεις μονιμος; Και κατι αλλο αμα εχεις υπηρετησει ειδικες δυναμεις μετα σε περνουν χαλαρα εποπ και μονιμο; Στις ειδικες δυναμεις αμα υπηρετησεις ακουσα κατι για επιπλεον μορια σε εποπ και πυροσβεστηκη αληθευει;ευχαριστω εκ των προτερωνΕικόνα
V@SILIS
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από V@SILIS »

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα για ειδικες δυναμεις απο εποπ... Θελω να μαθω ομως υπαρχουν και εκει ειδικοτητες?
KAITH
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: ανεργη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από KAITH »

Οριο ηλικιας δεν υπαρχει; γιατι γινομαι 28 τον ιουνιο!Εικόνααπο πεζικο για να παω στους πεζοναυτες γινεται χωρις να κανω καθολου αλματα; γιατι ακουσα οτι δεν ειναι πλεον υποχρεωτικο. ας μου πει καποιος υπευθυναΕικόνα
διαλεξε μια δουλεια που σ'αρεσει και δε θα χρειαστει να δουλεψεις ουτε μια μερα στη ζωη σου.. (κομφουκιος)
Γιωργος 35

Δημοσίευση από Γιωργος 35 »

Καλημερα παιδια! Ειμαι απο αθηνα. Ειχα περασει στην προκηρυξη του στρατου ξυρας του 2010 στεις ειδικες δυναμεις. Ο σκοπος μου ηταν μετα την βασικη εκπαιδευση να παω στο σχολειο των ουκ. Ξεκινησα την εκπαιδευση λοιπον στις 14 απριλιου και στις 18 τα παρατησα και εφυγα. Ο λογος αποχωρησης ηταν πως ο διοικητης της μοναδας μας ανακοινωσε πως για πρωτη μεταθεση τουλαχιστον για τα πρωτα 3 με 4 χρονια θα ημαστε σε νησι και σαν αθηναιος αυτο δεν μου αρεσε. Ο δευτερος λογος αποχωρησης ηταν γιατι δεν ηταν συγουρο πως ο δοιηκητης της μοναδας θα σε αφινε να πας στο σχολειο των ουκ. Ετσι και εγω τα παρατησα μαζι με πολλους αλλους σκεπτομενος πως θα μπορω να κανω τα χαρτια μου σε μια προκηρυξη του ναυτικου. Το ερωτημα οπου και αφορα πολλους ειναι το εξης τι ειναι καλυτερο για εναν ειδικοδυναμητη; Στρατος ξυρας η πολεμικο ναυτικο; Που ειναι καλυτερο να εισαι βατραχος; Και απο θεμα μεταθεσεων και υπηρεσιων. Σε ποια ειδικοτητα πας ως εποπ πολεμικου ναυτικου στα ουκ. Ακομα αναροτιεμαι αν εκανα καλα που σηκωθηκα και εφυγα.Εικόνα ...
fideas emk
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από fideas emk »

Εχεις βυσμα διαβαινε. Καλα μας δουλευεις ρε υποψηφιε ΕΠΟΠ. Κοπηκες μετα απο 4 μερες βασικης; Που την περναει και ο Πιο γιωτας φανταρος; Γιατι επειδη δε σου εξασφαλισανε Ασπροπυργο, Σαλαμινα ή Πευκο; Στη ΔΥΚ σαν ΕΠΟΠ ναυτικου ειναι καλα ΑΜΑ καταφερεις και περασεις. Αλλιως θα εισαι μουτσος. Στο ΣΞ μπορεις να διαλεξεις τροπον τινα αναμεσα σε 15 ταγματα/μοιρες ΕΔ.(πεζοναυτες, αλεξιπτωτιστες, ορεινοι κτλ κτλ) ΚΑΙ μπορει να περασεις και τη ΜΥΚ (το σχολειο). Η δυσκολια ειναι στη βατραχοπουλαδα ΟΧΙ να εισαι μετα στη ΜΥΚ. Αν θες απολυτη δυσκολια παρε τη βατραχοπουλαδα και πηγαινε υπηρετησε ΕΤΑ (και Ζ'ΜΑΚ).

Ναι τα 15 ταγματα ΕΔ ΔΕΝ ειναι ΟΛΑ γυρω απο την Αθηνα... Πολλα ειναι στα νησια (ΜΑΚ) αλλα ειναι βορεια ελλαδα και αλλα Βολο, Κρητη κτλ... Οποτε αν θες ννα εισαι σπιτι σου απεξω μπες βγαλε τη βασικη και τραβα στο πενταγωνο!

εσυ αποφασιζεις.

για να στο εξηγησω υπαρχει μια αντιφαση: Θες να περασεις την πιο δυσκολη εκπαιδευση ΕΔ στη Ελλαδα (ΜΥΚ) αλλα δε θες να Φυγεις πιο περα απο το σπιτι σου... Κανενας δκτης στο ΣΞ δε μπορει να σου εξασφαλισει (ειδικα προκαταβολικα) οτι θα σε στειλει στη ΜΥΚ για να βγαλεις το σχολειο πριν καν ξεκινησεις βασικη εκπαιδευση! Μετα το νησι μπορεις να πας ΣΧΑΛ, Ζ'ΜΑΚ, ΕΤΑ, Αυλωνα (Κεντρο ΠΖΝ) και αλλου κοντα στο σπιτι σου. Αλλα στο κατω κατω στρατιωτικος πας να γινεις... Τι ειχες βαλει στο μυαλο σου οτι θα υπηρετησεις 30 χρονια στην Αττικη;

Τι ειναι τουτοι ρε!

Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από dimitris mak »

Θα ηθελα να παω μονυμος στις ειδικες δυναμεις σαν αμφιβιος καταδρομεας! Εχω σκεφτει να παω δοκιμος μακ αν δεν εχει βγει προκυριξη εποπ μεχρι να παω στρατο... Αν με παρουν μετα ποσο καιρο θα φαω σε σχολες; Μετα θε με στειλουν απεφθειας δωδεκανησα; Ευχαριστω πολυ!
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Εγω για διαβιβαστης εδ θελω να μαθω, ειδικων αποστολων και για οτι εχει σχεση με ειδικες δυναμεις και εποπ... Αν δεν ξερεις οκ πες μου αν θες για την ειδικοτιτα του αραβωνιαστικου σου... Πως ειναι τα πραγματα; Που τον εχουν στειλει?
ΜΑΡΙΑ21
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ21 »

Για εκπαιδευση καστορια και τωρα εδω και 4 χρονια ειναι στη χιο.
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Συνεχεια σκοπιες ειναι ε;
ΜΑΡΙΑ21

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΑ21 »

Κανουν 5 πηρεσιες τον μηνα 1φορα τον μηνα παει φυλακιο, κανει σκοπια αλλα περισοτερο ειναι θαλαμοφυλακας η κανει περιπολο αα και μερικες φορες παει καποιες κινησεις. σκοπια αρκετα σπανια
Satyros
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Satyros »

Ρε παιδια εχω τελιωσει γυμνασιο, εαν παω εθελοντης στους πεζοναυτες, οταν βγει προκυριξη θα εχω ελπιδες για να γινω ΕΠΟΠ?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες