ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καλώς. Λοιπόν θα σου απαντήσω

1. Σωστά είναι 14 μήνες
2. Ονομάζεσαι ΥΕΑ, όταν ορκιστείς θα ονομαστείς δόκιμος αυτό γίνεται στο τέλος της εκπαίδευσης
θα σου απαντήσω μαζί για το 3 και για το 5. Μπορείς να κοιμάσαι και μέσα απλά δίνεις 50 ευρώ τον μήνα και τις περισσότερες μέρες το ωράριο είναι 7-2 εκτός και αν έχεις υπηρεσία
4. Δεν σε στέλνουνε όπου θες απλά σε στέλνουνε κοντά. Ας πούμε φίλος μου ήτανε δόκιμος τεθωρακισμένων και τον στείλανε αυλώνα
5. Σπάνια σου έρχεται στο ίδιο κέντρο

ελπίζω να σε κάλυψα

...
Cuervo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Cuervo »

Καλώς. Λοιπόν θα σου απαντήσω

1. Σωστά είναι 14 μήνες
2. Ονομάζεσαι ΥΕΑ, όταν ορκιστείς θα ονομαστείς δόκιμος αυτό γίνεται στο τέλος της εκπαίδευσης
θα σου απαντήσω μαζί για το 3 και για το 5. Μπορείς να κοιμάσαι και μέσα απλά δίνεις 50 ευρώ τον μήνα και τις περισσότερες μέρες το ωράριο είναι 7-2 εκτός και αν έχεις υπηρεσία
4. Δεν σε στέλνουνε όπου θες απλά σε στέλνουνε κοντά. Ας πούμε φίλος μου ήτανε δόκιμος τεθωρακισμένων και τον στείλανε αυλώνα
5. Σπάνια σου έρχεται στο ίδιο κέντρο

ελπίζω να σε κάλυψα

Ευχαριστω πολυ. Κριμα για το τελευταιο, ειμαι φοιτητης πληροφορικης και με ειχαν βαλει ΚΕΤΧ Πατρας και ειχα μαθει οτι ηταν καλο. Και δυστυχως απ'οτι καταλαβαινω αν δεν ξερεις σε ποια μοναδα θα εισαι δεν ξερεις και αν στην τελευταια μεταθεση θα εισαι κοντα στο σπιτι σου γιατι μπορει να μην υπαρχει καν μοναδα
Cuervo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Cuervo »

***** το ξεχασα να το γραψω στο προηγουμενο ποστ και σπαταλαω χωρο αλλα ειναι σημαντικο. Ο ιδιος ΔΕΑ μου ειπε οτι δεν μπορει να κοιμηθει μεσα στην μοναδα και τον ρωτησα 2 φορες. Μου ειπε οτι ηταν 100% σιγουρος. Αν στο ΡΟΥΦ σηκωναν κανενα τηλεφωνο ή αν ειχαν ενα σοβαρο site δεν θα ειχαμε τετοιες αποριες... Σε ευχαριστω πολυ Greek
ToniC

Δημοσίευση από ToniC »

Cuervo, πριν 3 σελίδες είχα αναλύσει όλα όσα ρωτάς.
Η θητεία του Δοκιμου είναι +5 μήνες. Εκπαιδεύεται 4 μήνες (ή 5 εάν είναι βαρυοπλίτης) στη σχολή Δοκίμων και παίρνει μετά μετάθεση για τη μονάδα του. Συνήθως παραμεθώριο. Σε ΤΕ που ρωτάς, πηγαίνουν όσοι είναι από νησιά. Αμετάθετοι, στο σπίτι τους. Αν δεν είσαι νησιώτης δε θα πας σε Τάγμα Εθνοφυλακής.
Στο Τάγμα που θα πας ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να κοιμάσαι μέσα εκτός κι αν είσαι αρχιφύλακας σε φυλάκιο ή έχεις υπηρεσία. Είσαι αναγκασμένος να νοικιάσεις σπίτι έξω. Μετά τους 8 μήνες ΔΕ πας όπου θέλεις εσύ, ούτε καν απαραίτητα κάπου κοντά. Συνήθως πας, αλλά αν υπάρχουν ανάγκες μπορεί να υπηρετήσεις όπου αυτές υπάρχουν. Εγώ πχ είμαι Θεσσαλονικιός αλλά μετά τη ΣΕΑΠ μετατέθηκα στον Έβρο και απολύθηκα από Αθήνα χωρίς να υπηρετήσω ούτε μια μέρα κοντά στο σπίτι μου.
Cuervo
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Cuervo »

Μηπως ειναι αναλογα με την μοναδα ρε παιδια; Εγω εχω το εξης σκεπτικο. Αν εισαι καπου... "τουριστικα" (οχι στην Μυκονο) και ειναι καλοκαιρι πως να βρεις σπιτι; Μιλαω για περιοχες που θα βαζουν νοικι 20? την ημερα (που και παλι φθηνο ειναι) ισως να υπαρχει καποια προβλεψη απο τον στρατο για τετοιες περιπτωσεις
guest

Δημοσίευση από guest »

Αν εισαι υεα μπορεις να γινεις οδηγος;
Άβαταρ μέλους
asimike
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από asimike »

guest έγραψε:Αν εισαι υεα μπορεις να γινεις οδηγος;
ναι αμε... Οδηγος, μαγειρας... Ειδικοτητα καψημιτζη κ. Λ. Π κ. Λ. Π
ΕΛΛΑΣ
Theodosios

Δημοσίευση από Theodosios »

Αγαπητοί μου,

θα καταταγώ στον στρατό τον ερχόμενο φεβρουάριο και ευελπιστώ να γίνω ΔΕΑ.

Πιστεύω ότι εχω όλα τα προσόντα για να τα καταφέρω.

Θέλω να ρωτήσω στην σχόλη των ΥΕΑ μπορείς να βγεις με κάποιο ανώτερο τιμητικό αξίωμα ;

Μπορείς να γίνεις αρχηγος ομάδας ή οι επίλογες αύτες είναι εντελώς τυχαίες;

Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για τα οποια ορθογραφικά λάθη ("χρονια" πολλά στο εξωτερικό) ...

... ...
oldie158
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από oldie158 »

Οι Σχολές ΥΕΑ έχουν τους Δικούς τους "υπαξ" (επιλοχίας αρχηγός, λοχίες, δεκανείς) που επιλέγει ο διοικητής από τους "βητάδες" (την σειρά πριν). Έχουν ένα αέρα μέσα στη σχολή, αλλά καμμιά σημασία στη συνέχεια
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

oldie158 έγραψε:Οι Σχολές ΥΕΑ έχουν τους Δικούς τους "υπαξ" (επιλοχίας αρχηγός, λοχίες, δεκανείς) που επιλέγει ο διοικητής από τους "βητάδες" (την σειρά πριν). Έχουν ένα αέρα μέσα στη σχολή, αλλά καμμιά σημασία στη συνέχεια
Καποτε ειχαν και αρχιλοχια
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από REPAINER »

Και τωρα εχουν αν θυμαμαι καλα αρχιλοχια, στη ΣΕΑΠ συγκεκριμενα νομιζω εχουν

στη ΣΜΧ που ξερω σιγουρα εχουν μεχρι επιλοχια. Αλλα ειναι και μολις 30-40-50 ατομα καθε ΕΣΣΟ

spyros

Δημοσίευση από spyros »

Παιδια αυτο που καταλαβα στην διαρκεια της θητειας μου αλλα και εδω στο forum ειναι οτι οι ΔΕΑ ειναι μεγαλες κομπλεξαρες. δωσε βαθμο στον ελληνα να σε καβαλησει. πρεπει να ειναι παγκοσμια πατεντα, ο πολιτης να βαφτιζεται αξιωματικος μετα να απολυεται κ να δουλευει security h' σκουπιδιαρης. πραγματικα για γελια. το ωραιο ειναι που μερικοι δοκιμοι το παιρνουν πανω τους και το παιζουν αξιωματικοι. το λιγοτερο που χαρακτηριζοντε ειναι αξιολυπητοι. ασε που κοκορευοντε για μια ζωη '' ειμαι εφεδρος λοχαγος '' δηλαδη ''ειμαι ενα τιποτα''. δεν καταλαβενουν οτι υπαρχουν μονο για τα σκηνακια και τις ασκησεις...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Σπύρο έχεις μεγάλο δίκιο. Εγώ νομίζω ότι όλοι είναι μεγάλες κομπλεξάρες εκτός από εσένα.
Άβαταρ μέλους
ILIAS KRITI
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Επάγγελμα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΔ.ΦΡΟΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ILIAS KRITI »

spyros έγραψε:Παιδια αυτο που καταλαβα στην διαρκεια της θητειας μου αλλα και εδω στο forum ειναι οτι οι ΔΕΑ ειναι μεγαλες κομπλεξαρες. Δωσε βαθμο στον ελληνα να σε καβαλησει. Πρεπει να ειναι παγκοσμια πατεντα, ο πολιτης να βαφτιζεται αξιωματικος μετα να απολυεται κ να δουλευει security h' σκουπιδιαρης. Πραγματικα για γελια. Το ωραιο ειναι που μερικοι δοκιμοι το παιρνουν πανω τους και το παιζουν αξιωματικοι. Το λιγοτερο που χαρακτηριζοντε ειναι αξιολυπητοι. Ασε που κοκορευοντε για μια ζωη '' ειμαι εφεδρος λοχαγος '' δηλαδη ''ειμαι ενα τιποτα''. Δεν καταλαβενουν οτι υπαρχουν μονο για τα σκηνακια και τις ασκησεις...
ρε γιωτομπαλο; Δεν σε χαλασε που σε πηγενε καθε μερα σκοπετο και σε ελιωνα στις οπλοασκησεισ.Εικόνα
Η ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΕΣΑΙ.. Η ΘΑ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ...
bonito
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από bonito »

yandr έγραψε:Σπύρο έχεις μεγάλο δίκιο. Εγώ νομίζω ότι όλοι είναι μεγάλες κομπλεξάρες εκτός από εσένα.

ΕικόναΕικόνα Χαχαχαχα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης