ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 87
Δεν έχει ειπωθεί κάτι για κατάργηση
dim8 έγραψε:
Δηλαδή είναι τόσο παράλογα τα πράγματα με τους βήτα σε έχουνε όλη τη μέρα στο καψόνι;1 μήνα Περίπου δεν συνυπάρχουν α και β μαζί;
απλα θα σας σταξουν στην αρχη... Ενταξει δεν θα σας φανε κιολας εξαλου απαγορευεται να σας φερονται σκληρα... Για παραδειγμα ενα περιστατικο: Ενας ''βητας'' εφαγε 30 μερες φυλακη επειδη τσιτωσε τοσο εναν ΄αλφά΄ που λιποθυμησε... Γενικα πρεπει να διαβαζετε και λιγο, υπαρχουν ατομα που τα εδιωξαν απο την σχολη γιατι δεν εβγαλαν την αναμενομενη βαθμολογια, εχει και λιγο τσαπιγκ... Στιβο μαχης το πολυ 3 φορες θα το περασετε. Ε και ασκησεις πανω στο βουνο σκαπανικα και τετοια... Οποιος παει θα χυσει ιδρωτα αλλα ειπαμε δεν ειναι κεαπ, πολυ πιο ευκολα
Να είστε καλά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάτι ακόμα τους παίρνουν εύκολα στη ΣΕΑΠ ή είναι ακριβός στα όρια (δηλαδή πρέπει να πηδήξεις 3.60 ακριβός); Τα ψυχολογικά τι ακριβός είναι (π. Χ το MATRIX)
Καλησπέρα παιδιά και από μένα παρουσιάζομαι προσεχώς με ένδειξη ΥΕΑ κτλ... Η ερώτηση μου είναι η εξής: Κλείνω στην ιδέα να συνεχίσω ως δόκιμος, μήπως όμως κάνεις κατά το μήκος της εκπαίδευσης κάποια αιματολογική εξέταση η κάτι τέτοιο για ανίχνευση παράνομων ουσιών στο αίμα π. Χ. Ινδική Κάνναβη; Ε, γιατί στο που και που πίνω κάνα τσιγαράκι...
Σας ευχαριστώ για την Προσοχή σας.
-
- Στρατηγός
Νικος Ολε ολε έγραψε:Καλησπέρα παιδιά και από μένα παρουσιάζομαι προσεχώς με ένδειξη ΥΕΑ κτλ... Η ερώτηση μου είναι η εξής: Κλείνω στην ιδέα να συνεχίσω ως δόκιμος, μήπως όμως κάνεις κατά το μήκος της εκπαίδευσης κάποια αιματολογική εξέταση η κάτι τέτοιο για ανίχνευση παράνομων ουσιών στο αίμα π. Χ. Ινδική Κάνναβη; Ε, γιατί στο που και που πίνω κάνα τσιγαράκι...
Καταρχάς μην κάνεις την βλακεία που κάνανε οι περισσότεροι και δηλώσανε ότι κάνουνε έστω και 1 φορά το μήνα ναρκωτικές ουσίες γιατί θα σε διώξουνε, τώρα αίμα σου παίρνουνε σίγουρα την πρώτη μέρα για την ομάδα αίματος, τώρα αν σου κάνουνε εξετάσεις όταν είσαι υποψήφιος για δόκιμος δε το γνωρίζω
Καλησπέρα. Ωραίο το site σας, τυχαία το ανακάλυψα.
Υπηρέτησα ως ΔΕΑ τη θητεία μου και απολύθηκα το 2006. Φαντάζομαι πως, πλην του βασικού που είναι η διάρκεια της θητείας, δε πρέπει να έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
Αρχικά, κανέναν δε παίρνουν για ΥΕΑ εάν δε το δηλώσει και το θέλει ο ίδιος. Αυτό είναι μεγάλος μύθος. Όσοι επιλέξουν να γίνουν δόκιμοι περνούν από κάποιες ιατρικές εξετάσεις (ναι, ξεβράκωμα), ψυχομετρικά τεστ και αθλητικές δοκιμασίες. Στις ατελείωτες ώρες αναμονής του ΚΕΝ λοιπόν θα πρέπει να προσθέσετε κάποιες ακόμη όσοι επιλέξετε να γίνετε αξιωματικοί. Οι εξετάσεις και τα αθλήματα είναι πανεύκολες για έναν φυσιολογικό νέο άνθρωπο. Αυτοί που κόβονται είναι συνήθως όσοι δήλωσαν για ΥΕΑ και άλλαξαν γνώμη.
Εκπαιδεύτηκα στη ΣΕΑΠ και μόνο για αυτή μπορώ να μιλήσω. Η μετάβαση από το ΚΕΝ στη ΣΕΑΠ ήταν σοκ. Από το κολλέγιο στο στρατό! Ήταν άσχημα ναι, αλλά όχι όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα. Ήμουν αρκετά άτυχος να πέσω σε Βητάδες Κύπριους που είναι πιτσιρικάδες και το παρατραβάνε όταν τους δίνεται εξουσία. Η ΣΕΑΠ είναι γενικά πολύ δύσκολη σχολή τόσο σωματικά, όσο και (κυρίως) ψυχολογικά. Σε φέρνει πολλές φορές στα όρια σου. Απαγορεύεται το περπάτημα, καμπάνες πέφτουν συνεχώς για ψύλλου πήδημα, ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει και γενικά σου συμπεριφέρονται οι ανώτεροι (όλοι είναι ανώτεροι στην αρχή) πολύ άσχημα. Θέλει υπομονή μέχρι να φύγουν οι παλιοί (και το άπειρο ψάρωμα) όπου τα πράγματα βελτιώνονται πολύ. Έχεις χρόνο να γνωρίσεις καλύτερα τις σειρούλες σου, συνηθίζεις τη στρατιωτική ζωή και τη ρουτίνα της σχολής και γενικά προσαρμόζεσαι. Γενικά πάντως η ΣΕΑΠ δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία.
Αφού ονομαστείτε ΔΕΑ (μετά από ατελείωτες ώρες πρόβας), θα μετατεθείτε σε μονάδα παραμεθωρίου. Εκεί συνήθως οι ανώτεροι θα σας συμπεριφέρονται καλά, εκτός κι αν πέσετε σε κανέναν κομπλεξικό. Υπάρχουν βέβαια πολλές ευθύνες αλλά η θητεία σε σχέση με αυτή του απλού στρατιώτη είναι σαφώς ποιοτικότερη. Οι ΔΕΑ στις μονάδες συνήθως εκπαιδεύουν στρατιώτες και γενικότερα εκτελούν καθήκοντα αξιωματικών. Εάν έχετε οικονομικό πρόβλημα (όπως εγώ εκείνη την περίοδο) και η μονάδα διαθέτει φυλάκια, ζητήστε από τον διοικητή να σας βάλει αρχιφύλακα σε κάποιο ώστε να γλυτώσετε το ενοίκιο. Ο αρχιφύλακας στο φυλάκιο είναι μια πολύ απλή υπηρεσία, απλά έχει κάποιες ευθύνες.
Το αν αξίζει να πάει κανείς δόκιμος ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα που μειώθηκε η θητεία στους 9 μήνες,5 παραπάνω είναι πολλοί και δεν αξίζει τον κόπο. Είναι σα να υπηρετείς διπλάσια θητεία. Εγώ δε θα πήγαινα...
Υπηρέτησα ως ΔΕΑ τη θητεία μου και απολύθηκα το 2006. Φαντάζομαι πως, πλην του βασικού που είναι η διάρκεια της θητείας, δε πρέπει να έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
Αρχικά, κανέναν δε παίρνουν για ΥΕΑ εάν δε το δηλώσει και το θέλει ο ίδιος. Αυτό είναι μεγάλος μύθος. Όσοι επιλέξουν να γίνουν δόκιμοι περνούν από κάποιες ιατρικές εξετάσεις (ναι, ξεβράκωμα), ψυχομετρικά τεστ και αθλητικές δοκιμασίες. Στις ατελείωτες ώρες αναμονής του ΚΕΝ λοιπόν θα πρέπει να προσθέσετε κάποιες ακόμη όσοι επιλέξετε να γίνετε αξιωματικοί. Οι εξετάσεις και τα αθλήματα είναι πανεύκολες για έναν φυσιολογικό νέο άνθρωπο. Αυτοί που κόβονται είναι συνήθως όσοι δήλωσαν για ΥΕΑ και άλλαξαν γνώμη.
Εκπαιδεύτηκα στη ΣΕΑΠ και μόνο για αυτή μπορώ να μιλήσω. Η μετάβαση από το ΚΕΝ στη ΣΕΑΠ ήταν σοκ. Από το κολλέγιο στο στρατό! Ήταν άσχημα ναι, αλλά όχι όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα. Ήμουν αρκετά άτυχος να πέσω σε Βητάδες Κύπριους που είναι πιτσιρικάδες και το παρατραβάνε όταν τους δίνεται εξουσία. Η ΣΕΑΠ είναι γενικά πολύ δύσκολη σχολή τόσο σωματικά, όσο και (κυρίως) ψυχολογικά. Σε φέρνει πολλές φορές στα όρια σου. Απαγορεύεται το περπάτημα, καμπάνες πέφτουν συνεχώς για ψύλλου πήδημα, ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει και γενικά σου συμπεριφέρονται οι ανώτεροι (όλοι είναι ανώτεροι στην αρχή) πολύ άσχημα. Θέλει υπομονή μέχρι να φύγουν οι παλιοί (και το άπειρο ψάρωμα) όπου τα πράγματα βελτιώνονται πολύ. Έχεις χρόνο να γνωρίσεις καλύτερα τις σειρούλες σου, συνηθίζεις τη στρατιωτική ζωή και τη ρουτίνα της σχολής και γενικά προσαρμόζεσαι. Γενικά πάντως η ΣΕΑΠ δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία.
Αφού ονομαστείτε ΔΕΑ (μετά από ατελείωτες ώρες πρόβας), θα μετατεθείτε σε μονάδα παραμεθωρίου. Εκεί συνήθως οι ανώτεροι θα σας συμπεριφέρονται καλά, εκτός κι αν πέσετε σε κανέναν κομπλεξικό. Υπάρχουν βέβαια πολλές ευθύνες αλλά η θητεία σε σχέση με αυτή του απλού στρατιώτη είναι σαφώς ποιοτικότερη. Οι ΔΕΑ στις μονάδες συνήθως εκπαιδεύουν στρατιώτες και γενικότερα εκτελούν καθήκοντα αξιωματικών. Εάν έχετε οικονομικό πρόβλημα (όπως εγώ εκείνη την περίοδο) και η μονάδα διαθέτει φυλάκια, ζητήστε από τον διοικητή να σας βάλει αρχιφύλακα σε κάποιο ώστε να γλυτώσετε το ενοίκιο. Ο αρχιφύλακας στο φυλάκιο είναι μια πολύ απλή υπηρεσία, απλά έχει κάποιες ευθύνες.
Το αν αξίζει να πάει κανείς δόκιμος ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα που μειώθηκε η θητεία στους 9 μήνες,5 παραπάνω είναι πολλοί και δεν αξίζει τον κόπο. Είναι σα να υπηρετείς διπλάσια θητεία. Εγώ δε θα πήγαινα...
Οταν ησουν εσυ ηταν 12+6 ετσι 18 συνολο δηλαδη! Τωρα ειναι ενας μηνας λιγοτερος. Απτην αλλη αμα το κανανε 13 μηνες καλα θα ηταν αλλα μετα για 4 μηνες παραπανω θα πηγαινε αρκετος κοσμος.
-
- Στρατηγός
Πάντα +5 ήτανε 17μήνες δηλαδή
Α ναι ωραιος Greek Army δεν θυμομουν καλα τοτε εχει δικιο ο φιλος πιο πανω δεν αξιζει γιατι Ενω εγινε η θητεια 9μηνη αυτο παρεμεινε σταθερο
ηθελα να ρωτησω αν παω ε. δ και κριθω στην συνεχεια ακαταληλος, μπορω να υπηρετησω για το υπολοιπο της θητειας μου, ως εφεδρος αξιωματικος?
-
- Στρατηγός
ςς έγραψε:ηθελα να ρωτησω αν παω ε. δ και κριθω στην συνεχεια ακαταληλος, μπορω να υπηρετησω για το υπολοιπο της θητειας μου, ως εφεδρος αξιωματικος?
να πας σαν απλός φαντάρος ειδικές δυνάμεις και να κοπέις και να συνεχίσεις ως δόκιμος σε άλλο σώμα ; αυτό ρωτάς ; αν ρωτάς αυτό δεν γίνεται
συνηθως σε στελνουν εκει που εχουν αναγκη.. εκτος και αν εχεις ατομο και πας εκει που θες εσυ ακριβως. παντως γενικα για τους υεα.. καμια σχεση με τον υπολοιπο στρατο (τον ευρυτερο). ειδικα στο πβ εχει πολλες υπηρεσιες, πολλες αγγαρειες και πολυ εκπαιδευση. τωρα απο σενα εξαρταται ποσα θα μαθεις και αν το χεις που λεμε. στις μοναδες τα πραγματα ειναι απλα σκατα.. πολλοι θα σε γραψουν και θα προσπαθησουν να σου επιβληθουν και καμια φορα δε θα εχεις υποστηριξη απο ανωτερους. δυστυχως θα τα ακους εσυ και για τα φανταρια αλλα και για τους εποπ ακομα και τους αξιωματικους διοτι εισαι αναμεσα σε ολους. παιζει ρολο και η μοναδα που θα πας. αυτα.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 5
Ανακεφαλαιωση του post. Θα τα γραψω ετσι ωστε να μου απαντησετε οσο το δυνατον με τις λιγοτερες λεξεις.
α) Η θητεια για ΔΕΑ ειναι 9+5 μηνες;
β) Τους 4 πρωτους μηνες εισαι ΥΕΑ και μετα γινεσαι ΔΕΑ;
γ) Τον 5ο μηνα παιρνεις μεταθεση Για παραμεθωριο και μετα κοιμασαι ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ απο το στρατοπεδο; Εισαι δλδ πλεον υπαλληλος με ωραριο 7-14;
δ) Απο τον 8ο μηνα και μετα σε στελνουν ΟΠΟΥ θες; Δηλαδη αν μενεις Αθηνα ειναι 100% σιγουρο οτι θα σε στειλουν κοντα στο σπιτι σου;
ε) Αν ειχες αναβολη και εκανες ανακληση της διακοπης σου αλλαζουν ΣΙΓΟΥΡΑ μοναδα οταν ξαναδιακοψεις την αναβολη (λιγο ασχετο αυτο);
στ) Ως ΔΕΑ μπορεις να ΜΗΝ κανεις χρηση του δικαιωματος σου να μην κοιμασαι στο στρατοπεδο; Αν ναι τι επιπτωσεις εχει; Πχ στον μισθο. Ρωταω επειδη αν πεσεις σε καλοκαιρι και εισαι σε καποια τουριστικη περιοχη ισως να ειναι πολυ ασυμφορο να νοικιαζεις σπιτι ή ισως να ειναι και αδυνατον να βρεις.
γ) Τον 5ο μηνα παιρνεις μεταθεση Για παραμεθωριο και μετα κοιμασαι ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ απο το στρατοπεδο; Εισαι δλδ πλεον υπαλληλος με ωραριο 7-14;
δ) Απο τον 8ο μηνα και μετα σε στελνουν ΟΠΟΥ θες; Δηλαδη αν μενεις Αθηνα ειναι 100% σιγουρο οτι θα σε στειλουν κοντα στο σπιτι σου;
ε) Αν ειχες αναβολη και εκανες ανακληση της διακοπης σου αλλαζουν ΣΙΓΟΥΡΑ μοναδα οταν ξαναδιακοψεις την αναβολη (λιγο ασχετο αυτο);
στ) Ως ΔΕΑ μπορεις να ΜΗΝ κανεις χρηση του δικαιωματος σου να μην κοιμασαι στο στρατοπεδο; Αν ναι τι επιπτωσεις εχει; Πχ στον μισθο. Ρωταω επειδη αν πεσεις σε καλοκαιρι και εισαι σε καποια τουριστικη περιοχη ισως να ειναι πολυ ασυμφορο να νοικιαζεις σπιτι ή ισως να ειναι και αδυνατον να βρεις.
-
- Στρατηγός
Cuervo έγραψε:Ανακεφαλαιωση του post. Θα τα γραψω ετσι ωστε να μου απαντησετε οσο το δυνατον με τις λιγοτερες λεξεις.
ε) Αν ειχες αναβολη και εκανες ανακληση της διακοπης σου αλλαζουν ΣΙΓΟΥΡΑ μοναδα οταν ξαναδιακοψεις την αναβολη (λιγο ασχετο αυτο) ;
καλό θα είναι πριν ρωτάς να ρίχνεις μια ματιά και στις προηγούμενες σελίδες. Όλα έχουνε απαντηθεί
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 5
Φιλε μου διαβασα 40 σελιδες με αναρτησεις πριν το στειλω αλλα πολλα απο αυτα που ειδα ειναι ειτε αντικρουομενα ειτε αναφερονται σε εποχες που η θητεια ηταν 12μηνο. Ρωταω με αυτον τον τροπο για να μπορει καποιος να απαντησει με ενα ΝΑΙ ή ενα ΟΧΙ. Αλλωστε νομιζω οτι αν υπαρχουν ολες οι απαντησεις στο τελος του post θα βοηθησει πολλους στο να λυνουν τις αποριες τους γρηγορα και να μην ποσταρουν ξανα τα ιδια και τα ιδια. Ευχαριστω πολυ, καταλαβαινω την αγανακτηση σου και σεβομαι πολυ την καλη διαθεση πολλων να απαντουν στις ερωτησεις μας. Οταν γυρισω απο φανταρος θα ειμαι κι εγω ενεργος στις απαντησεις.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες