Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ςΔΕς

Δημοσίευση από ςΔΕς »

Ειδηκες αποστολες εδ ποια σωματα ειναι;

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κυρίως οι αμφίβιες μοίρες επανδρώνονται απο Στελέχη με την συγκεκριμένη ειδικότητα.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

D.Y.K έγραψε:Κυρίως οι αμφίβιες μοίρες επανδρώνονται απο Στελέχη με την συγκεκριμένη ειδικότητα.
Κανενας εφεδρος δεν εχει τετοια ειδικοτητα. Ειναι ειδικοτητα πατεντα που κανει 2 δουλειες. Φουσκωνει τα μυαλα των θερμοκεφαλων ενω παραλληλα οποιος την παρει δεν εχει συγκεκριμενα καθηκοντα και τρωει ολα τα μπιφτεκιαΕικόνα
Nest

Δημοσίευση από Nest »

Ο διαχωρισμος αλεξιπτωτιστων/αμφιβιων/λοκατζηδων απτο κεεδ γινεται μετα την απονομη του πρασινου μπερε; Στο κεεδ ποσο θα κατσουμε κανα 2μηνο;

10ALELEGOHOME

Δημοσίευση από 10ALELEGOHOME »

Ακυρο νεο... Ενα μηνα θα καθησεται... Πρασινο μπερε θα παρεις στη μοναδα σου εκει που θα επιλεξεις να πας... Θα σας μαζεψουν μια μερα μπροστα απο τα μαγειρια... Και θα χωριστειτε... Μετα θα συμπληρωσεται κατι αιτησεις και τελος! ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Nest έγραψε: Ο διαχωρισμος αλεξιπτωτιστων/αμφιβιων/λοκατζηδων απτο κεεδ γινεται μετα την απονομη του πρασινου μπερε; Στο κεεδ ποσο θα κατσουμε κανα 2μηνο;

στο κεντρο θα κατσεις 6 εβδομαδες
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
GIWRGOS_35MK

Δημοσίευση από GIWRGOS_35MK »

Γεια σου φιλε κωστη. ημουν στην 35 οποτε μπορω να σε διαφωτισω αν θες. τα λεφτα ηταν 280 ευρω για τον στρτη (κδ), δλδ για τον απλο στρατιωτη, και 100 ευρω παραπανω για τον δνεα (κδ), δλδ για τους δεκανεις. το αν θα περασεις λυβ (λοχος υποψηφιων βαθμοφορων) δεν εξαρτατε απο εσενα αλλα απο τυχαια επιλογη που γινετε στο γες. τωρα τα λεφτα για τους απλους καταδρομεις μειωθηκαν στο μισο, δλδ 140 ευρω. για τους δεκανεις δε ξερω ποσο πηγε, ενδοχωμενος παλι να περνουν 100 ευρω παραπανω.

επισης να ξερεις πως αν ειστε μικρη σειρα, και εχεις ενδειξη για ΕΛΔΥΚ (δλδ εχεις προεπιλεγει να πας κυπρο) δεν γλιτωνει την 35, θες δε θες.

σε γενικες γραμμμες η μοναδα ειναι πληρης που σημενει σχετικα καλο προγραμμα υπηρεσιων. εκτος απο περιοδους ασκησεων ή σε περιοδους οπου επαναπατριστικε η παλαια σειρα κ ερχετε η καινουργια (υπαρχει η βδομαδα προσαρμογης για τους νεους η λεγομενη βδομαδα αγαπης, οπου η παλαιες σειρεσ-πλεον μονο η παλια λογο μειωσης θητειασ-κανει ολες της υπηρεσιες κ οι νεοι εινια επι 7 μερες εξοδουχοι, οποτε τρως εμπλοκη).

θα δεις κ θα κανεις πραγματα... το τρεξιμο εινια καθε πρωι εκτος απο σ/κ και εκτος απο περιοδους ασκησεων κτλ οπος σου ειπα πριν, επειδη προεχει η ασφαλεια του στρατοπεδου!

ο τωρινος διοικητης ειναι φανταροπατερας κ αρκετα ηρεμος κ κρατα ισορροπιες σχετικα. φευγει ομως σε λιγες μερες κ μετα δε ξερω τι θα γινει. πολλα εξαρτωνται απο τον διοικητη που θα ερθει. στελεχη λογιων λογιων που θα ς αλλαξουν τα φωτα!

αν ς αρεσει η ιδεα να πας δε θα χασεις σε σχεση με μια ελληνικη μοναδα. θα χαλασεις λεφτα αρκετα. φαντασου οτι εγω με 280 εβγενα ακριβωσ... η ζωη ειναι τσιμπιμενη εκει. αν πετυχεις καλοκαιρι θα κανεις κ μινι διακοπες οποτε εχεις εξοδο... αγ ναπα κτλ... καμια σχεση με τις σειρες σου στην δραμα ασπουμε.

δυσκολη 50αρα με πολυ βουνο να πρεπει να διασχισεις. χειμερινη πλεον δεν γινετε και ανταρτης δυσκολος (ειδικα με βροχη κ κρυο) αλλα λιγες μερες διοτι η μοναδα αυτη δε πρεπει να λειπει πολλες μερες εκτος στρατοπεδου (5 μερεσ) -σου λεω κ τις βασικες ασκησεις.

εν κατακλειδι να πας! γενικα, την πορεια της θητειας σου-καλη ή κακη- δε μπορεις να την προκαθορισεις χωρις βυσμα. ειναι τυχη που θα βρεθεις κ ποσο καλα δυσκολα κτλ θα περασεις.

α, στην 35 ξεχαστε το μ16.g3a3 οι καταδρομεις και g3a4 οι δεκανεις.

αυτα εν ολιγοις.

αν θες περεταιρω πληροφορηση το μαιλ μου ειναι mxaigio86@yahoo.com .

kai οποιος αλλος θελει οτιδηποτε απο 35 ή απο ε. δ γενικα ας μου στειλει.

καλοι πολιτες οι παλιοσειρες και καλη θητεια στους νεους.

μην τρελενεστε με αυτα που θα δειτε αρχικα. περναει ο καιρος γρηγορα και μετα θα τα θυμαστε με νοσταλγια κ γελιο.

Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Hyper »

Σημαντικη η τελευταια προταση για ολους τους νεουςΕικόνα

ΠΟΛΙΤΗΣ

Δημοσίευση από ΠΟΛΙΤΗΣ »

Γεια χαρα και απο μενα θα εηθελα και εγω με την σειρα μου να λυσω καποιες αποριες που εχω σχετικα με τις ειδικες δυναμεις. Μολις τελειωσα το τει μου και φυσικα ειναι σειρα να κοψω την αναβολη μου για να στρατευτω. Θελω να παω ειδικες δυναμεις (πιστευω πως θα αντεξω, κ απο ψυχολογικης αποψεως και σωματικα). ποσα κεντρα εκπαιδευσεως υπαρχουν για ειδικες δυναμεις και που, παιζει ρολο το πυ θα παρουσιαστω απο κει που ειμαι (δηλ. Αλεξανδρουπολη) η ειναι τυχαιο και θα μου πουν να παρουσιαστω οπου τους την βαρεσει;

Μου ειπαν πως θα δηλωσω ειδικες δυναμεις αν το επιθυμω μετα την βασικη εκπαιδευση μου και αφου ορκιστω, ισχυει αυτη η πληροφορια η οχι;

διαβασα παραπανω πως και στις ειδικες δυναμεις υπαρχουν αρκετες κατηγοριες (αμφιβιοι, αλεξιπτωτιστες, λοκ, πεζοναυτες κ. Α.) Το κεντρο στο οποιο θα παω (Μ. Πευκο, ρεντινα η κ εγω δν ξερω που) παιζει ρολο σε τι κατηγορια θα επιλεξω η οχι;

Επισης μια βασικη πληροφορια, σε ποιες περιοχες θα με στειλουν μετα μεχρι να τελειωσει η θητεια μου; Παιζει ρολο τι ειδικοτητα Διαλεγω μεταξυ των ειδικων δυναμεων η οχι;

θα προτιμουσα καπου σε βορεια ελλαδα και οσο το δυνατον πιο κοντα στον εβρο απο οπου και καταγομαι (χωρις να εχω και ιδιαιτερο καιλε , αλλα το θεωρω και λιγο ακυρο να με στειλουν π. Χ. Καλαματ ενω ειμαι απο εβρο... ) και παλι ξαναλεω πως δν εχω κανα ιδιαιτερο προβλημα να ειμαι σε μακρινη περιοχη, απλα σιγουρα θα προτιμουσα βορεια ελλαδα...

και μια ερωτηση ακομη : Μπορει καποιος να δηλωσει δοκιμος και μετα να παει ειδικες δυναμεις ή ειναι εντελως κουλο ;

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Ζαλιστηκα ρε φιλε! Ενα ενα ρωτα και καταρχας αραξε οσο εχεις καιρο και εισαι εξω ακουμε τι σου λεω! Και οταν φτασεις στον ενα μηνα για μπεις εδω ειναι το φορουμ και τα παιδια που το στηριζουν να σου λυσουν ολες της αποριες σου.

Φιλικα μιν αγχωνεσε απο τωρα!
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ΠΟΛΙΤΗΣ έγραψε:Γεια χαρα και απο μενα θα εηθελα και εγω με την σειρα μου να λυσω καποιες αποριες που εχω σχετικα με τις ειδικες δυναμεις. Μολις τελειωσα το τει μου και φυσικα ειναι σειρα να κοψω την αναβολη μου για να στρατευτω. Θελω να παω ειδικες δυναμεις (πιστευω πως θα αντεξω, κ απο ψυχολογικης αποψεως και σωματικα). ποσα κεντρα εκπαιδευσεως υπαρχουν για ειδικες δυναμεις και που, παιζει ρολο το πυ θα παρουσιαστω απο κει που ειμαι (δηλ. Αλεξανδρουπολη) η ειναι τυχαιο και θα μου πουν να παρουσιαστω οπου τους την βαρεσει;

Μου ειπαν πως θα δηλωσω ειδικες δυναμεις αν το επιθυμω μετα την βασικη εκπαιδευση μου και αφου ορκιστω, ισχυει αυτη η πληροφορια η οχι;

διαβασα παραπανω πως και στις ειδικες δυναμεις υπαρχουν αρκετες κατηγοριες (αμφιβιοι, αλεξιπτωτιστες, λοκ, πεζοναυτες κ. Α.) Το κεντρο στο οποιο θα παω (Μ. Πευκο, ρεντινα η κ εγω δν ξερω που) παιζει ρολο σε τι κατηγορια θα επιλεξω η οχι;

Επισης μια βασικη πληροφορια, σε ποιες περιοχες θα με στειλουν μετα μεχρι να τελειωσει η θητεια μου; Παιζει ρολο τι ειδικοτητα Διαλεγω μεταξυ των ειδικων δυναμεων η οχι;

θα προτιμουσα καπου σε βορεια ελλαδα και οσο το δυνατον πιο κοντα στον εβρο απο οπου και καταγομαι (χωρις να εχω και ιδιαιτερο καιλε, αλλα το θεωρω και λιγο ακυρο να με στειλουν π. Χ. Καλαματ ενω ειμαι απο εβρο... ) και παλι ξαναλεω πως δν εχω κανα ιδιαιτερο προβλημα να ειμαι σε μακρινη περιοχη, απλα σιγουρα θα προτιμουσα βορεια ελλαδα...

και μια ερωτηση ακομη : Μπορει καποιος να δηλωσει δοκιμος και μετα να παει ειδικες δυναμεις ή ειναι εντελως κουλο ;

Διαβασε το φορουμ. Οι περισσοτερες ερωτησεις ειναι απαντημενες καπου...

orestis90
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από orestis90 »

Γεια σας

ειμαι 20 χρονων και σπουδαζω εκπαιδευτικος. Θα ηθελα να σας ρωτησω για το κατα ποσο μπορει να καταλαβει κανεις αν ειναι ικανος για μοναδες οπως ΛΟΚ ή ΟΥΚ... Και αν μπορει καποιος απο στρατο να παει στη μοναδα ΟΥΚ... Μου εχει ερθει χαρτι για υγειονομικο αρτας αλλα εχω παρει παρει αναβολη λογω σπουδων... Μου λενε ολοι οταν τους το λες οτι ειναι ζωη και κοτα και τι μεσο εβαλα... Ειναι αληθινα αυτα πος ακουγονται ή απλες φημες γιατι αν ειναι αληθινα τοτε θα ηθελα να αλλαξω αν γινεται σώμα για να κανς μια αξιοπρεπη θητεια και να μος μεινει και κατι...

επισης στις ειδικες δυναμεις υπαρχουν επιπεδα;

η ομαδα rangers υπαρχει;

... ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Σεπ 05, 2010 7:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Deathdiver
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Deathdiver »

orestis90 έγραψε:Γεια σας

ειμαι 20 χρονων και σπουδαζω εκπαιδευτικος. Θα ηθελα να σας ρωτησω για το κατα ποσο μπορει να καταλαβει κανεις αν ειναι ικανος για μοναδες οπως ΛΟΚ ή ΟΥΚ... Και αν μπορει καποιος απο στρατο να παει στη μοναδα ΟΥΚ... Μου εχει ερθει χαρτι για υγειονομικο αρτας αλλα εχω παρει παρει αναβολη λογω σπουδων... Μου λενε ολοι οταν τους το λες οτι ειναι ζωη και κοτα και τι μεσο εβαλα... Ειναι αληθινα αυτα πος ακουγονται ή απλες φημες γιατι αν ειναι αληθινα τοτε θα ηθελα να αλλαξω αν γινεται σώμα για να κανς μια αξιοπρεπη θητεια και να μος μεινει και κατι...

η ομαδα rangers υπαρχει;

...

Rangers ειναι οι αμερικανοι καταδρομεις...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

orestis90 έγραψε:Γεια σας

η ομαδα rangers υπαρχει;

...

μπορείς να δεις εδώ /thiteia/eidikesdynameis_2.asp επίσης μόνο σαν καταδρομέας (αμφίβιος-ορεινός), πεζοναύτης η αλεξιπτωτιστής μπορείς να κάνεις την θητεία σου
jimzbam
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από jimzbam »

Ευχαριστώ, έτσι άκουσα και μου φάνηκε περίεργο!
Αν γινόταν θα το έκανα, διαφορετικά θέλω να πάω ΛΟΚ.
Λίγες ερωτήσεις παρ'όλο που είναι εκτός θέματος... Όταν έκανα την αίτηση (εθελοντική) δεν δήλωσα ειδικές δυνάμεις, μπορώ να δηλώσω μόλις μπώ;

Αν μπώ μετά μπορώ να φύγβ για πεζικό ή οχι;

και τέλος

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην με πάρουν τον Νοέμβριο; Γιατί θα φύγω από θεσσαλονίκη στην Κρήτη φοιτητής και θέλω να πάω οπωσδήποτε τώρα!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης