Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)
... Αλλα μου φαίνεται οτι αυτο το εγγγραφο είναι σε ασυμφωνία με ό, τι λέει το /stratologia/anypotaktoi.asp
Ποιο είναι το σωστο;
Ποιο είναι το σωστο;
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 3
ΟΚ εδω αλλοι κανουν σημεια και τερατα τι να λεμε τωρα. Γι'αυτο ειπα οτι ειναι οριακη η περιπτωση σου καθως πρεπει να περιμενεις μονο 1,5 χρονο Μεχρι να πιασεις τα 35 οποτε θα ηταν ψευτης οποιος λεει οτι δε θα εμπαινε στον πειρασμο.mattpap έγραψε:
Η χώρα μας δεν θα έδινε δικαίωμα στους ανυπόταχτους να εξαγοράζουν την θητεία τους καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, αν αυτή η οικονομική αποζημίωση δεν ήταν δίκαιο αντίτιμο της "ανικανότητας" το κράτους να εμποδίσει το φαινόμενο της ανυποξίας.
Καταυτή την έννοια, η ανυποταξία είναι επιλογή, όχι παρανομία.
Μεσα απο σενα κυριως αναφερομαι σε αυτους που δε γυρνανε Ελλαδα για 3,5 ή 10 χρονια γιατι προτιμουν να μεινουν εξωτερικο ακομα και αν δεν το Θελουν πραγματικα (νταξει τωρα εχουμε μεγαλη επαγγελματικη μεταναστευση προς τα εξω ουτως η αλλως) απλα και μονο για να αποφυγουν το στρατο, πραγμα λιγο γελοιο (χώρια τα αλλα) κατα τη γνωμη μου...
στο αλλο για τον αριθμο σκοπιων, ναι ενδεχομενως να εχεις δικιο, αν και φανταζομαι οτι με αρκετους που παρανομα ή νομιμοφρόνως αποφευγουν τη θητεια αυτη η οροφη που προβλεπεται ΔΕΝ καλυπτεται γιατι πολυ απλα δεν παρουσιαζονται τοσοι οσοι θα επρεπε ή οσοι υπαρχουν διαθεσιμοι πριν... Την κανουν δεξξια και αριστερα με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Αλλα κατα βαση εχεις δικιο οτι το βυσμα ειναι ο μεγαλυτερος παραγοντας για τον καταμερισμο αυτον τον φανταρων σε μεγαλο ποσοστο μεσα στην Αθηνα και τη Σαλονικη οταν χρειαζεται Μονο ενα μικρο κομματι απο αυτους εκει...
mattpap έγραψε:... Αλλα μου φαίνεται οτι αυτο το εγγγραφο είναι σε ασυμφωνία με ό, τι λέει το /stratologia/anypotaktoi.asp
Ποιο είναι το σωστο;
Η στρατολογία προφανώς. Που διαφωνούν;
Προκειται να κυρηχτω ανυοπτακτος καθως η αναβολη μου ληγει τον δεκεμβρη που μας ερχεται. Ειμαι στο εξωτερικο εδω και λιγο καιρο οπου και εργαζομαι. Ειναι καλυτερο να κοψω την αναβολη πριν το δεκεμβρη και να ζητησω κι αλλη αναβολη λόγω εργασίας στο εξωτερικο; Γινεται κατι τετοιο; Η να μη παρουσιαστω καθολου και οταν αποφασισω να παω πισω αν παω να τους δειξω τα χαρτια μου οτι εργαζομουνα εξω στο στρατοδικειο που θα περασω; Αθωονται περιπτωσεις σαν τις δικιες μου, ωστε να μη παρω παραπανω 6 μηνες; Γνωρίζει καποιος;
Οποιος γνωριζει ας απαντησει
Οποιος γνωριζει ας απαντησει
Το γεγονός ότι εργαζοσουν δεν αναιρεί την στρατιωτική υποχρέωση, οπότε δεν το βλέπω για αθώωση.
Επίσης, για να λάβεις επιπλέον αναβολή θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
Πάντως η ποινή είναι εξαγοράσιμη.
Επίσης, για να λάβεις επιπλέον αναβολή θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
Πάντως η ποινή είναι εξαγοράσιμη.
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι ΜΚΕ απο το 2008, Λονδινο. Ζω και εργαζομαι στην Ελλαδα σε ιδιωτικη εταιρια απο αρχες 2007 με ΙΚΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦμ κτλ κανονικα. Μεχρι στιγμης ολα καλα! Τωρα ειναι να παω σε εταιρια (τραπεζα) που θεωρειται νομικο προσωπο ιδιωτικου δικαιου. Θεωρητικα το HR θα μου ζητησει απολυτηριο στρατου. Πιστευετε οτι θα εχω προβλημα αν τους παω το πιστοποιητικο ΜΚΕ που αναφερει αναβολη επ' αοριστου; Επισης πιστευετε οτι τσεκαρουν / ελεγχουν με την στρατολογια αν τα χαρτια που τους δινεις ειναι νομιμα &Σωστα ή απλα τα ζητανε λογω συνηθειας και τα βαζουν στην ακρη;
Το ρισκάρεις; Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα ελεγχθούν τα χαρτιά.rol έγραψε:Επισης πιστευετε οτι τσεκαρουν / ελεγχουν με την στρατολογια αν τα χαρτια που τους δινεις ειναι νομιμα &Σωστα ή απλα τα ζητανε λογω συνηθειας και τα βαζουν στην ακρη;
Ως ανυποτακτος εξωτερικού δικαιούσαι επίσκεψη στην Ελλάδα 1 μήνα το χρόνο. Πως μπορούν οι αρχές να ελεγξουν πόσο διάστημα βρίσκεσαι στην Ελλάδα; Τηρείται αυτό το χρονικό όριο ή δίνεται ως ενδεικτικός χρόνος παραμονής στη χώρα?
Δικαιουσαι επισκεψη στην Ελλαδα για μεχρι 30 ημερολογιακες μερες. Νομιζω δεν το ελεγχει κανεις στην πραξη, αλλα θα ηταν και χρησιμο να μην εχεις επισκεψεις που να διαρκουν πανω απο ενα μηνα η καθεμια. Πχ. Σε περιπτωση ελεγχου στο αεροδρομιο, θα ηταν προβλημα υποθετω να εχεις εισιτηριο επιστροφης μετα απο 2 μηνες. Το ιδιο πιθανως να ισχυει αν ερχεσαι απο χωρες εκτος ΕΕ, οποτε σφραγιζεται το διαβατηριο σου στην εισοδο και στην εξοδο. Πρακτικα βεβαια δεν μπορω να σου πω τι ελεγχους κανουν στα αεροδρομια.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πανω απο μηνα συνεχομενα αποκλειεται να κατεβαινω. το θεμα ειναι με το διαβατηριο θα μπορουν να βλεπουν ποσες μερες εμεινες στη χωρα, εφοσον το σκαναρουν. Με βλεπω να χρησιμοποιω την ταυτοτητα... Απλα ο φοβος μου ειναι, σε ενα χρονο που ληγει η αναβολη μου, μη με κρατησουν στο αεροδρομειο!:P
Ψάχνω τα των ανυπότακτων και έχω μπερδευτεί. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς χαρακτηρίζεται κάποιος ανυπότακτος εξωτερικού, έτσι ώστε να δικαιούται διαβατήριο και επίσκεψη 30 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα;
Πολλά site λένε ότι χρειάζεται να χαρακτηριστείς Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο καθώς απαιτούνται επτά ή και περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό, ενώ άλλα (όπως αυτό http://prosexwsmke.blogspot.com/) λένε ότι αρκεί να είσαι στο εξωτερικό όταν σου έρθει το χαρτί.
Τι ισχύει τελικά;
Πολλά site λένε ότι χρειάζεται να χαρακτηριστείς Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο καθώς απαιτούνται επτά ή και περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό, ενώ άλλα (όπως αυτό http://prosexwsmke.blogspot.com/) λένε ότι αρκεί να είσαι στο εξωτερικό όταν σου έρθει το χαρτί.
Τι ισχύει τελικά;
Δεν ειναι και ευκολο γιατι η διαδικασια (αν υπαρχει τετοια) δεν αναφερεται πουθενα. Θα σου πω τι εχω μαθει απο τις 10 επισκεψεις του πατερα μου στη στρατολογια. Για να χαρακτηριστεις ανυποτακτος εξωτερικου εχω ακουσει οτι αρκει και μια υπευθυνη δηλωση του πατερα σου. Επισης πολλες φορες το κανουν αν ειναι να σε κηρυξουν ανυποτακτο και η τελευταια σου αναβολη ειναι για σπουδες στο εξωτερικο.Αυτα ειναι 'αν' και 'ισως'.
Η πιο σωστη λυση ειναι να πας στην πρεσβεια/προξενειο και να ζητησεις μια βεβαιωση οτι ζεις και εργαζεσαι στο εξωτερικο εδω και καποιο καιρο,για στρατολογικη χρηση. Τα δικαιολογητικα φανταζομαι διαφερουν απο χωρα σε χωρα αλλα γενικα ειναι εγγραφα που αποδεικνυουν οτι εχεις μονιμη απασχοληση και διαμονη στη χωρα (βεβαιωση εργοδοτη, εκκαθαριστικα εφοριας, αποδεικτικα μισθοδοσιας, λογαριασμοι, αποδειξεις πληρωμης δημοτικων τελων, κλπ). Συγκεκριμενα ξερω μονο για Αγγλια και μπορω να στα πω πιο αναλυτικα αν χρειαστει. Οσο περισσοτερα, τοσο το καλυτερο, αλλα για να εισαι σιγουρος καλυτερα να επικοινωνησεις απευθειας με την πρεσβεια.Δεν ειναι καθαρα τυπικο θεμα, οποτε φροντισε τα χαρτια σου να ειναι σωστα.
Οταν παρεις τη βεβαιωση, θα την καταθεσει καποιος δικος σου στην στρατολογια, μαζι με μια αιτηση για να χαρακτηριστεις 'ανυποτακτος εξωτερικου'. Οταν το αρμοδιο γραφειο επεξεργαστει τα χαρτια σου και αν ολα ειναι οκ, θα σε περασουν στο συστημα ως 'ανυποτακτο εξωτερικου' και στο τελος του μηνα θα διαβιβασουν στην αστυνομια τις ανανεωμενες λιστες, ωσε να μη σε αναζητουν πλεον. Απο εκει και περα εχεις τις προαναφερθεισες 30 μερες το χρονο στην ελλαδα και δεν σε ξανακαλει ο στρατος.Αυτο προφανως δε σε απαλασσει απο την υποχρεωση καταταξης.
Ολα αυτα ειναι για 'ανυποτακτους εξωτερικου', που δεν εχει καμμια σχεση με 'μονιμους κατοικους εξωτερικου'.Παντα με βαση τους στρατολογικους ορισμους. Για να χαρακτηριστεις μονιμος κατοικος εξωτερικου, χρειαζεσαι 7 χρονια συνεχους διαμονης και πληρους απασχολησης στο εξωτερικο. Υποθετω πως δεν ειναι αυτη η περιπτωση σου (τουλαχιστον για την ωρα).
Ελπιζω να βοηθησα λιγο, αν και οπως καταλαβες, δεν εχω καμμια σχεση με τη στρατολογια και τα λεω μονο απο τη δικη μου εμπειρια.
Η πιο σωστη λυση ειναι να πας στην πρεσβεια/προξενειο και να ζητησεις μια βεβαιωση οτι ζεις και εργαζεσαι στο εξωτερικο εδω και καποιο καιρο,για στρατολογικη χρηση. Τα δικαιολογητικα φανταζομαι διαφερουν απο χωρα σε χωρα αλλα γενικα ειναι εγγραφα που αποδεικνυουν οτι εχεις μονιμη απασχοληση και διαμονη στη χωρα (βεβαιωση εργοδοτη, εκκαθαριστικα εφοριας, αποδεικτικα μισθοδοσιας, λογαριασμοι, αποδειξεις πληρωμης δημοτικων τελων, κλπ). Συγκεκριμενα ξερω μονο για Αγγλια και μπορω να στα πω πιο αναλυτικα αν χρειαστει. Οσο περισσοτερα, τοσο το καλυτερο, αλλα για να εισαι σιγουρος καλυτερα να επικοινωνησεις απευθειας με την πρεσβεια.Δεν ειναι καθαρα τυπικο θεμα, οποτε φροντισε τα χαρτια σου να ειναι σωστα.
Οταν παρεις τη βεβαιωση, θα την καταθεσει καποιος δικος σου στην στρατολογια, μαζι με μια αιτηση για να χαρακτηριστεις 'ανυποτακτος εξωτερικου'. Οταν το αρμοδιο γραφειο επεξεργαστει τα χαρτια σου και αν ολα ειναι οκ, θα σε περασουν στο συστημα ως 'ανυποτακτο εξωτερικου' και στο τελος του μηνα θα διαβιβασουν στην αστυνομια τις ανανεωμενες λιστες, ωσε να μη σε αναζητουν πλεον. Απο εκει και περα εχεις τις προαναφερθεισες 30 μερες το χρονο στην ελλαδα και δεν σε ξανακαλει ο στρατος.Αυτο προφανως δε σε απαλασσει απο την υποχρεωση καταταξης.
Ολα αυτα ειναι για 'ανυποτακτους εξωτερικου', που δεν εχει καμμια σχεση με 'μονιμους κατοικους εξωτερικου'.Παντα με βαση τους στρατολογικους ορισμους. Για να χαρακτηριστεις μονιμος κατοικος εξωτερικου, χρειαζεσαι 7 χρονια συνεχους διαμονης και πληρους απασχολησης στο εξωτερικο. Υποθετω πως δεν ειναι αυτη η περιπτωση σου (τουλαχιστον για την ωρα).
Ελπιζω να βοηθησα λιγο, αν και οπως καταλαβες, δεν εχω καμμια σχεση με τη στρατολογια και τα λεω μονο απο τη δικη μου εμπειρια.
Γεια σας,
Από τον Μάη του 2009 μέχρι και πριν λίγες μέρες δούλευα στην Αγγλία. Το χαρτί στράτευσης ήρθε στο πατρικό μου τον Μάη του 2010. Έχοντας μιλήσει με το στρατολογικό πριν φύγω, μου είπαν απλώς ότι δικαιούμαι να έρχομαι ένα μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα, και να κρατάω τα εισιτήρια για να μπορώ να αποδείξω την διάρκεια παραμονής. Οπότε ήρθα 22 Αυγούστου, με σκοπό να φύγω 22 Σεπτέμβρη. Όμως ένας φίλος μου στο στρατό μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έχω κηρυχτεί ανυπότακτος εσωτερικού, αντί εξωτερικού. Κάτι που θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να με σταματήσουν στο αεροδρόμιο (?).
Υπάρχει κάποια διαδικασία για να κηρυχτώ ανυπότακτος εξωτερικού; Τι πρέπει να κάνω; Αυτά που διαθέτω πρόχειρα μαζί μου είναι το συμβόλαιο εργασίας από Αγγλία, το οποίο είναι μέχρι Ιούνη του 2010 (έχει επεκταθεί μέχρι Οκτώβρη του 2010 με άλλο συμβόλαιο, αλλά δε το έχω μαζί μου). Επίσης έχω συμβόλαιο από εταιρία στην Αμερική, όπου πηγαίνω στις 22 Οκτώβρη, εκκίνηση εργασίας 1η Νοέμβρη, με εγκεκριμένη την σχετική visa με το όνομα της εταιρίας. Ψάχνω κι απ' τους Άγγλους ένα πιστοποιητικό της εκεί συνεργασίας, αλλά είναι λίγο βραδυκίνητοι.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω; ΚΕΠ; Στρατολογικό; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πχ ένταλμα σύλληψης και να μην το ξέρουν οι γονείς μου; Κάτι άκουσα ότι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνω στην Ελληνική πρεσβεία, αλλά τώρα είμαι ήδη στην Ελλάδα...
Ευχαριστώ!
Από τον Μάη του 2009 μέχρι και πριν λίγες μέρες δούλευα στην Αγγλία. Το χαρτί στράτευσης ήρθε στο πατρικό μου τον Μάη του 2010. Έχοντας μιλήσει με το στρατολογικό πριν φύγω, μου είπαν απλώς ότι δικαιούμαι να έρχομαι ένα μήνα τον χρόνο στην Ελλάδα, και να κρατάω τα εισιτήρια για να μπορώ να αποδείξω την διάρκεια παραμονής. Οπότε ήρθα 22 Αυγούστου, με σκοπό να φύγω 22 Σεπτέμβρη. Όμως ένας φίλος μου στο στρατό μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να έχω κηρυχτεί ανυπότακτος εσωτερικού, αντί εξωτερικού. Κάτι που θα σήμαινε ότι θα μπορούσαν να με σταματήσουν στο αεροδρόμιο (?).
Υπάρχει κάποια διαδικασία για να κηρυχτώ ανυπότακτος εξωτερικού; Τι πρέπει να κάνω; Αυτά που διαθέτω πρόχειρα μαζί μου είναι το συμβόλαιο εργασίας από Αγγλία, το οποίο είναι μέχρι Ιούνη του 2010 (έχει επεκταθεί μέχρι Οκτώβρη του 2010 με άλλο συμβόλαιο, αλλά δε το έχω μαζί μου). Επίσης έχω συμβόλαιο από εταιρία στην Αμερική, όπου πηγαίνω στις 22 Οκτώβρη, εκκίνηση εργασίας 1η Νοέμβρη, με εγκεκριμένη την σχετική visa με το όνομα της εταιρίας. Ψάχνω κι απ' τους Άγγλους ένα πιστοποιητικό της εκεί συνεργασίας, αλλά είναι λίγο βραδυκίνητοι.
Τι με συμβουλεύετε να κάνω; ΚΕΠ; Στρατολογικό; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πχ ένταλμα σύλληψης και να μην το ξέρουν οι γονείς μου; Κάτι άκουσα ότι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνω στην Ελληνική πρεσβεία, αλλά τώρα είμαι ήδη στην Ελλάδα...
Ευχαριστώ!
Φιλε Δημητρη, τα εγραψα απο πανω οσο πιο αναλυτικα μπορουσα. Μπορω να υποθεσω για τα υπολοιπα, αλλα θα ειναι απλα εικασιες (με τουλαχιστον αμφιβολη χρησιμοτητα). Μονο η στρατολογια μπορει να σου απαντησει επισημα. Ας μαντεψω λοιπον: Πως ειναι δυνατον να παρεις χαρτι οτι κατοικεις και εργαζεσαι στην Αγγλια, απο τη στιγμη που δεν κατοικεις και εργαζεσαι στην Αγγλια αυτη τη στιγμη; Το χαρτι που θα σου εβγαζε η πρεσβεια, θα ελεγε οτι αυτη τη στιγμη κατοικεις και εργαζεσαι εκει με χαρτια που θα αποδεικνυαν αυτο ακριβως. Για να το πω αλλιως, ο λογος για τον οποιο δε μπορουσες να μπεις στο στρατο αυριο, δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη, αφου δεν εισαι στο εξωτερικο εργαζομενος. Αν θες τη γνωμη μου, οταν θα εισαι μονιμα εργαζομενος στο εξωτερικο, βγαλε το αντιστοιχο πιστοποιητικο απο την αρμοδια πρεσβεια.
Ως τοτε, το μονο που μπορεις να κανεις φανταζομαι ειναι να στειλεις τον πατερα σου στο στρατολογικο γραφειο σου, να ρωτησει και να κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι ζεις μονιμα στο εξωτερικο. Αυτο ισως να ειναι καλυτερο απο το τιποτα. Δεν βρισκω γιατι λες οτι μπορει να σε εχουν κηρυξει ανυποτακτο εσωτερικου. Απο τη στιγμη που δεν εχεις αιτηθει ή/και παρουσιασει δικαιολογητικα για το αντιθετο, μονο εσωτερικου θα μπορουσαν να σε εχουν κηρυξει νομιζω.
Οσο για το συμβολαιο και το πιστοποιητικο συνεργασιας, δε νομιζω να βοηθησουν, γιατι το σημαντικο οπως ειπα ειναι να δειξεις οτι αυτη τη στιγμη δουλευεις εκει. Αλλιως οποιος ηταν να κηρυχτει ανυποτακτος, θα πηγαινε στο εξωτερικο για 6 μηνες λιγο πριν και μετα αφου ειναι να παρουσιαστει και μετα θα μπορουσε να επιστρεψει στην ελλαδα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν καταλαβα ακριβως ποτε πρεπει να παρουσιαστεις, Αυγουστο ή Νοεμβριο;
Αν ειναι Αυγουστο, πολυ αμφιβαλλω οτι θα εχουν προλαβει να σε κηρυξουν ανυποτακτο γενικα. Και μου ειπαν οτι οι λιστες προς την αστυνομια στελνονται στο τελος καθε μηνα, αρα Το θεωρω απιθανο να εχει γινει τελος αυγουστου αν ηταν να μπεις αυγουστο, παιρνει μηνες. Αν ειναι νοεμβριο, τοτε φυσικα δεν εισαι ακομα ανυποτακτος.
Οσο για τους ελεγχους στο αεροδρομιο, δεν εχω ιδεα, εμενα ουτε την ταυτοτητα μου δεν κοιτανε. Παντως απο τη στρατολογια σχετικα με τους ελεγχους, μου ειχαν πει οτι προβλημα μπορει να εχω μονο αν πηγαινω αμερικη.
Αμφιβαλλω οτι σε βοηθησα, αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσε να σε βοηθησει περισσοτερο. Νομιζω πως λογικα θα εισαι οκ, αλλα απο την αλλη δεν εχεις και τα απαραιτητα χαρτια αφου αυτη τη στιγμη που μιλαμε, δεν πληροις τις προυποθεσεις για να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Επεσες κι εσυ στο ενδιαμεσο. Γενικα, μονο το στρατολογικο σου γραφειο μπορει να σου απαντησει υπευθυνα, εδω μονο τη γνωμη του καθενος μπορεις να ακουσεις.
Ως τοτε, το μονο που μπορεις να κανεις φανταζομαι ειναι να στειλεις τον πατερα σου στο στρατολογικο γραφειο σου, να ρωτησει και να κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι ζεις μονιμα στο εξωτερικο. Αυτο ισως να ειναι καλυτερο απο το τιποτα. Δεν βρισκω γιατι λες οτι μπορει να σε εχουν κηρυξει ανυποτακτο εσωτερικου. Απο τη στιγμη που δεν εχεις αιτηθει ή/και παρουσιασει δικαιολογητικα για το αντιθετο, μονο εσωτερικου θα μπορουσαν να σε εχουν κηρυξει νομιζω.
Οσο για το συμβολαιο και το πιστοποιητικο συνεργασιας, δε νομιζω να βοηθησουν, γιατι το σημαντικο οπως ειπα ειναι να δειξεις οτι αυτη τη στιγμη δουλευεις εκει. Αλλιως οποιος ηταν να κηρυχτει ανυποτακτος, θα πηγαινε στο εξωτερικο για 6 μηνες λιγο πριν και μετα αφου ειναι να παρουσιαστει και μετα θα μπορουσε να επιστρεψει στην ελλαδα. Για να ειμαι ειλικρινης, δεν καταλαβα ακριβως ποτε πρεπει να παρουσιαστεις, Αυγουστο ή Νοεμβριο;
Αν ειναι Αυγουστο, πολυ αμφιβαλλω οτι θα εχουν προλαβει να σε κηρυξουν ανυποτακτο γενικα. Και μου ειπαν οτι οι λιστες προς την αστυνομια στελνονται στο τελος καθε μηνα, αρα Το θεωρω απιθανο να εχει γινει τελος αυγουστου αν ηταν να μπεις αυγουστο, παιρνει μηνες. Αν ειναι νοεμβριο, τοτε φυσικα δεν εισαι ακομα ανυποτακτος.
Οσο για τους ελεγχους στο αεροδρομιο, δεν εχω ιδεα, εμενα ουτε την ταυτοτητα μου δεν κοιτανε. Παντως απο τη στρατολογια σχετικα με τους ελεγχους, μου ειχαν πει οτι προβλημα μπορει να εχω μονο αν πηγαινω αμερικη.
Αμφιβαλλω οτι σε βοηθησα, αλλα δεν ξερω τι θα μπορουσε να σε βοηθησει περισσοτερο. Νομιζω πως λογικα θα εισαι οκ, αλλα απο την αλλη δεν εχεις και τα απαραιτητα χαρτια αφου αυτη τη στιγμη που μιλαμε, δεν πληροις τις προυποθεσεις για να κηρυχτεις ανυποτακτος εξωτερικου. Επεσες κι εσυ στο ενδιαμεσο. Γενικα, μονο το στρατολογικο σου γραφειο μπορει να σου απαντησει υπευθυνα, εδω μονο τη γνωμη του καθενος μπορεις να ακουσεις.
Είμαι έλληνας του εξωτερικού. Τον Μάϊο έπρεπε να καταταχτώ στον στρατό (είχε έρθει το σχετικό χαρτί στη διεύθυνση που είχα δηλώσει στην Αθήνα). Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα τον Νοέμβριο για να υπηρετήσω. Τι κυρώσεις μπορεί να μου επιβληθούν για αυτή την καθυστέρηση;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες