Παιδια μια διευκρινιση: Ενδιαφερομαι για ικαρων ιπταμενος και πηγα προσφατα οφθαλμιατρο για να δω αμα πληρω τις προυποθεσεις. Απο αντιληψη χρωματων ολα σωστα οπως και η οπτικη μου οξυτητα ειναι 10/10. Ομως μου βρηκε λιγη υπερμετρωπια στο δεξι ματι. Εγω ρωτησα την γιατρο και μου ειπε οτι περναω απο ΑΣΥΕ και οτι η υπερμετρωπια θα με απασχολησει μετα τα 40 μου. Μετα ομως ειδα οτι στην προκυρηξη εχει περιορισμο μεχρι 1,75 υπεμετρωπια διοπτριες. Τελικα θα με περασουν απο ΑΣΥΕ;
daino έγραψε:Παιδια μια διευκρινιση: Ενδιαφερομαι για ικαρων ιπταμενος και πηγα προσφατα οφθαλμιατρο για να δω αμα πληρω τις προυποθεσεις. Απο αντιληψη χρωματων ολα σωστα οπως και η οπτικη μου οξυτητα ειναι 10/10. Ομως μου βρηκε λιγη υπερμετρωπια στο δεξι ματι. Εγω ρωτησα την γιατρο και μου ειπε οτι περναω απο ΑΣΥΕ και οτι η υπερμετρωπια θα με απασχολησει μετα τα 40 μου. Μετα ομως ειδα οτι στην προκυρηξη εχει περιορισμο μεχρι 1,75 υπεμετρωπια διοπτριες. Τελικα θα με περασουν απο ΑΣΥΕ;
ρώτα τον γιατρό πόση υπερμετρωπία έχεις.
αλλα και παλι δεν νομιζω να το δουν
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Γεια σας φέτος ήρθε και εμένα η σειρά μου να δώσω πανελλήνιες και σκαίφτομαι να δηλώσω μόνο στρατιωτικές σχολές! Έχω όμως μυωπία 2 βαθμούς σε κάθε μάτι και θα ήθελα να ρωτησω πόσο είναι το όριο για τις ακόλουθες στρατιωτικές σχολές : ΣΝΔ, ΣΜΥΝ, ΣΣΕ, ΣΜΥ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karabill την Δευ Ιουν 28, 2010 7:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι υποψήφιοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μάχιμοι) πρέπει να έχουν οπτική οξύτητα χωρίς διόρθωση 10/10 σε κάθε οφθαλμό. Οι υποψήφιοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) (Μηχανικοί) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) πρέπει να ./. Γ - 1 - 5 έχουν οπτική οξύτητα 1/10 σε κάθε οφθαλμό, χωρίς γυαλιά, διορθούμενη με γυαλιά σε 10/10 σε κάθε οφθαλμό και η μυωπία να μην υπερβαίνει τις δύο και μισή (21/2) σφαιρικές διοπτρίες η δε υπερμετρωπία τις τρεις (3) διοπτρίες και ο αστιγματισμός τις δύο (2) διοπτρίες (σφαιρικό ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι των Σχολών του Ναυτικού δεν πρέπει να έχουν υποστεί εγχείριση για διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας με ακτινωτή κερατοτομή.
Άρα σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα δεν εχω την δυνατότητα να περάσω πολεμικό ναυτικό... ;