Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
2010Α

Δημοσίευση από 2010Α »

GenerX έγραψε:Καλά ρε παιδιά, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε την καθημερινή γυμναστική κάτι δύσκολο ή κάτι πιεστικό; Έλεος δηλαδή.Λίγος αυτοσεβασμός...
λίγος σεβασμός στο σύστημα.
ή ακόμα καλύτερα, λίγο υποταγή.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από GenerX »

2010 δεν σε έπιασα καθόλου.

Όπως και να έχει, σεβασμό στο σύστημα ας έχουν οι προσκυνημένοι.

Προτείνω σε όλο τον κόσμο να σέβεται τον εαυτό του και να το γράφει στα παπάρια του το σύστημα.
GERONYMO

Δημοσίευση από GERONYMO »

Η θητεια για οσους μπαίνουν τωρα τον Μαη ειναι 9 μηνο ή 12 μηνο; Τα προβλεπομενα καψονια στους πεζοναύτες ειναι ατομικα ή ομαδικά; Γινεται να σε διωξουν αν δεν βγάλεις καθορισμενο αριθμο ασκήσεων στην αρχη ή η αποχωρηση γινεται μονο με τη θέληση του επιδοξου πεζοναυτη?
Πεζοναύτης!

Δημοσίευση από Πεζοναύτης! »

Για αρχή η λέξη καψώνι είναι "απαγορευμένη". Αυτό που υπάρχει είναι το ΣΩ. ΒΕ (σωματική βελτίωση). Πέρυσι το καλοκαίρι Μάιο μήνα μας είχε ταράξει ο ανθυπολοχαγός μας σε ΣΩ. ΒΕ κυρίως εντός θαλάμου αλλά και εκτός ως η καθιερωμένη γυμναστική... Μακάρι να μας είχε κάνει και πιο πολλά αλλά είπαμε ο στρατός δεν είναι αυτός που ήταν πριν 20 χρόνια... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Για να σε προετοιμάσω πρέπει να σε αρκετά καλογυμνασμένος για να μην λιώσεις έστω και λίγο. Μια τυπική γυμναστική στο γυμναστήριο λέει οτι τώρα κάνεις ας πούμε 5 σετάκια θωρακικούς και μετά πόδια και μετά κοιλιακούς... Στους Πεζοναύτες είχαμε διαφορετικό πρόγραμμα... Μας ξεκινούσε ο ανθυπολοχαγός που ΕΠΕΦΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ!25-30 κάμψεις αμέσως μετά 30 καθίσματα,25 κάμψεις 30 καθίσματα,25 κάμψεις 30 καθίσματα και 25 κάμψεις 30 καθίσματα... Εντός θαλάμου με κλειστό παράθυρο " Συνεχίστε έτσι και θα αχνίσουν τα παραθυρα! ". Όταν βγαίναμε έξω εκτος απο αυτά είχε τρέξιμο ασκήσεις αλεξιπτωτιστού κοιλιακούς ψαλιδάκια... Εντάξει τις πρώτες μέρες δεν τα βγάζεις αλλά και προς το τέλος της θητείας δεν είναι και πολύ εύκολες οι ασκήσεις αυτές...

Βάλε οτι αυτό γινόταν σχεδόν κάθε μέρα πάνω κάτω, συν τις Καθημερινές πορείες συν την εκπαίδευση που κάναμε στο βουνό "ΑΧ αυτός ο Ξυριάς" συν το οτι θα πηγαίνεις παντου τρέχοντας... Καταλαβαίνεις οτι δεν θα αντέξουν και πολλοι και θα φύγουν. Θυμάμαι το Μαίο το 2009 μπήκαμε πάνω στον Βόλο περίπου 220 άτομα 2 λόχοι νεων και μέχρι να τελειώσει η βασική εκπαίδευση που είχε ΠΟΝΟ περναμε αναφορά τάγματος την Παρασκευή και ήμασταν 77 - 80 νέοι στους 2 λόχους.

Καψωνι μην υπολογίζεις μόνο τις κάμψεις ή οτιδήποτε άλλο σου πούνε, ερπειν κλπ. Καψώνι είναι οτιδήποτε σου κάνουν για να σου σπάσουν τα νεύρα. Θέλεις οι παλιοί θέλεις κάποια στελέχη που νομίζουν οτι επειδη φοράνε στολή είναι και άνθρωποι... Θα δεις πολλούς εποπ που είναι ΖΩΑ κανονικοί γιδοβοσκοί που αντι για προβιά φοράνε στολή αντι σκούφο φοράνε μπερε και αντί για την γκλίτσα έχουν Μ4... Ευτυχώς υπάρουν και καλά στελέχη... Θα έχει και αρκετά shinook ... Αχ τί θυμήθηκα...
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από GenerX »

Πεζοναύτη μπαίνω τον Μάη και απλά γουστάρω τέτοιο πρόγραμμα. Θεωρώ σημαντικό το να μην σαπίσω. Ένας από τους λόγους που διάλεξα πεζοναύτες.

Γυμναστική έχει σε όλη την θητεία καθημερινά;

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από GenerX »

Επίσης μην μπερδεύονται κάποιοι. Το ότι κάποιος κάνει 100 κιλά πάγκο και 160 καθίσματα, δεν σημαίνει πως τα παραπάνω τα έχει για πλάκα. Άλλο το bodybuilding, άλλο η φυσική κατάσταση.

Για τα παραπάνω πρέπει να έχεις φυσ. Κατάσταση. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν είσαι φουσκωμένος ή όχι.
310 Πεζοναυτης.

Δημοσίευση από 310 Πεζοναυτης. »

Οσοι πανε για πεζοναυτες να ξερουν οτι πολυ λιγοι απο την Αθηνα μενουν Αυλωνα χωρις βυσμα οι πιο πολλοι απο την σειρα μου 310 ειχαν βυσμα και μειναν και στειλαν εμας βολο...

Τεπσα μερικες πληροφοριες για την 311. Δεν θελω να σας φοβισω αλλα την κατσατε ο Υποδικας τις κοβει ασχημα και κανει τις κρατησεις φυλακες οπως επισης ο Δικας τον ΠΕΝ που ερχεται απο βολο ειναι ο μεγαλυτερος κοφτακιας του βολου, οσοι ξερουν εχει βγαλει και ΟΥΚ. Οποτε.Εικόνα
Πεζοναύτης!

Μην μου πεις οτι ο Τσούκ** θα αναλάβει δικας στα ΠΕΝ; ΑΝ είναι αυτός τον είχα Λοχαγό σα νεος που ήμουν στον Βόλο... Λίγο παράνεια ο τύπος, μας είχε λιώσει και δεν μας είχε κάνει και πολλά... Καλή δύναμη στις νέες σειρές... Τώρα θα φανεί πόσοι θέλουν πραγματικά να μείνουν.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα παιδιά. Μου ήρθε χαρτί για Πεζοναύτης Αυλώνα. Μια σταράτη απάντηση αν έχετε την καλοσύνη. Πρέπει να έχεις καντάρια αντοχή (σωματική) ή με τον καιρό θα την παλέψεις; Επίσης στα ΠΕΝ κόβουν αβέρτα, ή αν έχεις βύσμα διάβενε; Ευχαριστώ Αδέρφια.
Πεζοναύτης!

AΝ το λέει η ψυχή σου φίλε μου θα την παλέψεις. Μόλις βγάλεις το ψυχολογικό μέρος (φωνές, φασαρίες κλπ)
το σωματικό θα έρθει με τον καιρό. Περισσότερο θα ζοριστείτε στα κεν παρά στα πεν που θα είστε ήδη ψημένοι... Αν έχεις και το βύσμα σου καλό θα είναι αλλά να το βάλεις μόνο για τη μετάθεση. Αν θέλεις δηλαδή να μείνεις 575 ή αν είσαι Βολιότης για 505 ή 521. Ποτέ μην βάλεις βύσμα για να μην κάνεις υπηρεσία ή να πάρεις άδεια και έξοδο, γιατί τότε θα χώνεις τις σειρές σου... Τον Πράσινο Μπερε θα τον φοράς και θα λέγεσαι Πεζοναύτης αν μπορείς να αντέξεις ξενύχτια, υπηρεσίες, εμπλοκες και όχι με το παραμικρό να πηγαίνεις στα ιατρεία... Αν το θέλεις πραγματικά θα αντέξεις Αδερφέ.
Angel

Δημοσίευση από Angel »

Και εγώ για Αυλώνα είμαι σε καμιά 10αριά μέρες και είχα αρχίσει να το ξανασκέφτομαι το θέμα Πεζοναύτες, αλλά διαβάζοντας όσα γράφει ο φίλος Πεζοναύτης! Πήρα κουράγιο και μου υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους ήθελα να εξ΄ αρχής να είμαι ένας από αυτούς.
panos1989

Δημοσίευση από panos1989 »

Μπαινω και εγω 11 Μαιου Αυλωνα, ειμαι και εγω λιγο αγχωμενος με την γυμναστικη, αλλα εχω θεληση και πιστευω να τα καταφερω. Καλη θητεια σε ολα τα παιδια που μπαινουν.
hanry

Δημοσίευση από hanry »

Ρε παιδια οι πεζοναυτες απο ποια στιγμη και μετα δικαουνται εξοδους; Απο την αδεια ορκωμοσιας και μετα η απο καποια αλλη στιγμη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Greek_Army »

Από την ορκομωσία και μετά που θα έχεις και ταυτότητα
ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

Δημοσίευση από ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ »

Γεια σας παιδες... Μπαινω τωρα στις 11 Μαη πεζοναυτης, κατι που το οποιο προετοιμαζομουν απο καιρο κανοντας γυμναστικη για να τα βγάλω περα... Απο οτι ομως μου ειπε ενα φιλαρακι εποπ, να μην αγχωνομαι γιατι και τις ασκησεις να μην βγάλω δεν θα με κόψουν, εκτος κ εαν το δηλωσω εγω ο ιδιος... Επίσης μπυ ειπε πως παρακαλάνε να μπουν ειδικες δυναμεις τοσο εποπ οσο και κληρωτους αφου οι περισσότεροι ελληνες ειναι της λούφας... (ούτε υεα στο πεζικο δεν πάνε). Ισχυουν αυτα; Επισης για κακη μου τυχη ειχα πριν 1 βδομαδα 1 τραβηγμα στο μηριαιους μυες του ποδιου σε ποδοσφ. Αγωνα, με αποτελεσμα να με ενοχλει αρκετα και να ειμαι με αλοιφες αλλα μου ειπαν πως Σε 2-3 μερες θα ειμαι οκ, αλλα εξακολουθω να ειμαι αγχωμένος γιατι οταν παρουσιαστω θέλω να ειμαι πανετοιμος για δράση, χωρις προβλήματα... Τελος πριν 5 χρονια ειχα δωσει αθληματα για εισαγωγη για στρατιωτικες σχολες (ΣΑΣΣ) ιδια ακριβως με αυτα που θα περάσω τωρα στουε πεζοναυτες (ειχα επιπλεον πεταξει σφαιρα και αλμα σε οριζοντια δοκο) με πολυ καλες επιδοσεις... Αυτα τα παιρνουν υπόψην η οχι; Οποιος ξερει σε αυτα να απαντησει παρακαλω...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες