ΕΛΔΥΚ: Τι γίνεται με τις άδειες;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ikaros
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ikaros »

αν πω στην κυπρο θα μπορω να παιρνω φοιτητικες αδειες για να γραφω οσα μαθηματα θα μου εχουν μεινει; ισχυει ιδιο καθεστως για τις φοιτιτικες αδειες οπως και στην ελλαδα;

Apap
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από Apap »

ikaros έγραψε: αν πω στην κυπρο θα μπορω να παιρνω φοιτητικες αδειες για να γραφω οσα μαθηματα θα μου εχουν μεινει; ισχυει ιδιο καθεστως για τις φοιτιτικες αδειες οπως και στην ελλαδα;

Θεωρητικά ναι. Αλλά επειδή οι φοιτητικές άδειες είναι προαιρετικές και εξαρτάται από το Λοχαγό σου αν θα σου τις δώσει ή όχι, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά 100%.

Από όλους τους Λοχαγούς που είχαμε στη μονάδα μου μόνο ένας ήταν περίεργος και δεν έδινε αν δεν καλύπτονταν πρώτα οι ΚΑ (κανονικές)

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Χρονια πολλα παιδες! Θελω να κανς μια ερωτηση και παρακαλω οποιος ξερει ας μου απαντησει... Παρουσιαζομαι τωρα το φλεβαρη και ειμαι στο στρατο ξηρας. μου εχουν πει οτι αν δηλωσω να πας στην κυπρο (ΕΛΔΥΚ) θα ειμαι 15 μερες εκει και 15 μερες με αδεια (οποτε θα γυριζς ελλαδα). ομως αυτο μου φαινεται λιγο τραβηγμενο και φοβαμαι μηπως ειναι ραδιο αρβυλα... υπαρχει καποιος που να γνωριζει; ευχαριστω πολλυ.
Anonymous

Φιλε pilot, αυτο που σοθ ειπαν φυσικα κ δν ισχυει, ελεος! Το αντιθετο μπορει... :/η αληθεια ειναι πως δν φευγεις ευκολα με αδεια. Εγω θα ς πω πως πηρα 5 μερες μετα απο 2,5 μηνες... Κ υπηρχαν κ πολλοι της σειρας μ που πηραν πιο μετα. Γενικα ισχυε: οσοι κανουν 9μηνη θητεια δικαιουνται ΔΩΡΕΑΝ 4 αεροπορικα εισητηρια μετ επιστροφης, για οποιο αεροδρομιο της Ελλαδας θελουν. Οσοι κανουν 12μηνο, δικαιουνται 6 εισητηρια. Ολα τα κανονιζει η μοναδα κστα δινει στο χερι, εσυ δν κανεις τπτ. Μονο ταξι για αεροδρομιο. Φοιτητηκες, αγροτικες αδειες σχεδον ξεχαστε τες εκει, σχεδον δεν παιζουν. αν κανεις 9μηνο θα μεινεις στο νησι 6 μηνες ενω αν κανεις 12μηνο,9 μηνες. Αυτα :]
Anonymous

Ευχαριστω πολλυ ! !
Anonymous

KΑλησπερα και απο μενα. Σημερα μολις εστειλα εξουσιοδωτηση απο Αγγλια που σπουδαζω για να κοψω την αναβολη μου και Νοεμβρη μπαινω στρατο. Σκεφτομαι σοβαρα να παω Κυπρο λογο του οτι εχω λιγους συγγενεις και καμια 15αρια κοντινους φιλους. Σκεφτηκα οτι απο να υπηρετησω σε μια κωλομοναδα της Ελλαδας να παω Κυπρο. Προς ευχαριστη εκπληξη διαβασα οτι υπαρχει βιβλιοθηκη στο στρατοπεδο κατι το οποιο χρειαζομαι γιατι χρωσταω κατι μαθηματα στο Πανεπιστημιο μου για να ολοκληρωσω το μεταπτυχιακο μου. Σε περιπτωση που επιλαγω, ξερετε αν μπορω να παρω σχετικες αδειες τον Μαιο που θα πρεπει να δωσω εξετασεις; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
1990

Δημοσίευση από 1990 »

Να ρωτησω οποιον ξερει, ισχυει για την 310εσσο οτι θα πάρει 3 αδειες ως τον αύγουστο που παιρνει; Γιατι ακουσα για περισσοτερες απο 3 και 3ημερες,4ημερες. Ας απαντησει οποιος ξερει. Ευχαριστω
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Παιδιά, είμαι από πεζικό και με επέλεξαν για ελδυκ. Ξέρετε αν στην Κύπρο δίνουν φοιτητικές άδειες;(για εξεταστική). Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Αν δεν δίνουν, θα κάνω μια διακοπή σπουδών για τα επόμενα δυο εξάμηνα, να μην χάσω άδικα τον χρόνο.
ΚΙΚΙ

Δημοσίευση από ΚΙΚΙ »

Μηπως γνωριζει καποιος αν ισχυει οτι θα αυξηθουν οι αδειες για φετος; Αν ναι ισχυει και για ΕΛΔΥΚ; Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο
ΣΤΡ_ΠΖ_ΕΛΔΥΚ

Δημοσίευση από ΣΤΡ_ΠΖ_ΕΛΔΥΚ »

Μόλις ορκίστηκα και σε λίγες μέρες πάω Κύπρο, έχοντας δηλωσει ότι επιθυμώ ΕΛΔΥΚ και εχω τις εξης αποριες:
1. Ισχύει 100% το γεγονός ότι δίνουν 5 μέρες άδεια πριν παμε στο νησί;
2. Κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι στο στρατόπεδο της αθαλάσσας. Υπάρχουν λεωφορεία στη λευκωσία ώστε να έχω πρόσβαση στο στρατόπεδο της αθαλάσσας σε περίπτωση που έχω διανυκτέρευση εκτός; Πχ από το κέντρο της λευκωσίας η κάποιο άλλο σημείο της πόλης προς το στρατόπεδο με πρωινό ωράριο συμβατό με τις πρωινές ώρες εισόδου στο στρατόπεδο ύστερα από διανυκτέρευση (5-7 το πρωι);
Ευχαριστώ
megadeth_9

Δημοσίευση από megadeth_9 »

Πως εισαι σιγουρος πως θα πας Κυπρο αφου δεν εχουν βγει ακομα οι μεταθεσεις; Εμενα μου ηρθε ενδειξη για ελδυκ, περασα απο το κλιμακιο και δηλωσα πως επιθυμω να παω αλλα και παλι μας ειπαν πως τιποτα δεν ειναι σιγουρο... Οι στρατολογοι ειναι απροβλεπτοι... Εμενα η απορια μου ειναι πως οσοι ειναι να πανε 35 ΜΚ θα πανε Μεγαλο Πευκο πρωτα?
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από alexakis7 »

Στρ πζ ελδυκ.1) οι μερες που παιρνει ο καθενας δεν ειναι στανταρ, αλλοι παιρνουν 5,7,3,12,15, καμια. Δεν ειναι σιγουρο

2) το κατα πασα πιθανοτητα θα εισαι στην αθαλασσα; Πως το ξερεις και το λες; Με ποια κριτηρια; Και οσο για τις διανυκτερευσεις, ξεχαστε τες. Δεν υπαρχουν διανυκτερευσεις κατω.
megadeth αυτοι που ειναι για 35, ναι πανε μ. Πευκο αλλα δεν εχουν σχεση με ελδυκ...
~312 λελε~
STR_PZ_ELDYK
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από STR_PZ_ELDYK »

alexakis7 δεν ειναι σιγουρο οτι θα ειμαι αθαλασσα αλλα το ανεφερα ετσι γιατι θελω μια σιγουρη απαντηση σε αυτα που ρωταω.1 στα 100 να ισχυει το σεναριο που ανεφερα ειναι σημαντικο για μενα να εχω πληροφοριες για τα λεοφωρεια. Απο αυτο εξαρτωνται καποιες υποχρεωσεις μου για καποιο διαστημα που δεν εχουν σχεση με το στρατο και δεν ειναι του παροντος να αναλυσω.

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει αναλυτικά σχετικά με τα λεωφορία και τα δρομολογια-ωράρια που μπορεί να εξυπηρετούν στρατιώτες για το στρατόπεδο της αθαλάσσας (απο και προς λευκωσια) ;

Επισης πως μπορουμε να μαθουμε σιγουρα για τις μερες που θα παρουμε αδεια πριν παμε κυπρο; Στην ιστοσελιδα του ΓΕΣ ( http://www.army.gr/default.php?pname=SYNTHIKES_DIAVIOSIS&la=1 ) αναφερει ξεκαθαρα οτι "Πλέον της προβλεπόμενης άδειας χορηγούνται τιμητικές λόγω παραμονής στην Κύπρο (2 ημέρες κάθε μήνα) και 5ήμερη τιμητική άδεια πριν την άφιξη στην Κύπρο και 10ήμερη τιμητική άδεια κατά τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα." Υπαρχει περιπτωση να μη τηρηθει αυτο με τις ημερες αδειας πριν παμε κυπρο;

miss Απογοητευση !!

Δημοσίευση από miss Απογοητευση !! »

Το αγορι μου είχε ενδειξη για ελδυκ... Φυσικα είπε οτι δεν θέλει να πάει. Εδωσε και χαρτια (οικονομικης καταστασης, απ τη σχολη και το διαζυγιο των γονιων του-και καλα δεν πρεπει να είσαι παιδι χωρισμενων γονιων -και καλα) αλλα κατι μου λεει οτι θα τον πάρουνε. Αν τον παρουνε λοιπον. Θα το μαθουμε Την τεταρτη που θα γυρισει απ την αδεια ορκομωσιας αμεσως; . και τι θα γινει (κατι πηρε το ματι μου για αδεια πριν την μεγαλη φυγη) αν φυγει (μακρια απο μας) σε πόσο καιρο θα επιστρεψει στα πατρια εδαφη; Πανω απο 1.5 μηνα θα παω σιγουρα... Σιγα μην τον αφησω... Δεν αντέχω... Και τι παίζει με τις αδειες; .
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες