Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 103

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Nikos έγραψε:Καλησπερα εχω αποφασισει να ενταχθω ειδικες δυναμεις κ επειτα αλεξιπτωτιστης. Γνωριζει κανεις αν παιρνεις παραπανω μορια απο απλος καταδρομεας και ποσα αλματα συντηρησης προλαβαινεις να κανεις μεσα σε 9μηνες; Κ ποια η διαφορα των αλματων συντηρησης με των αλλων αλματων που γινονται εχουν μεγαλυτερη δυσκολια;

Σε 9 μήνες προλαβαίνεις να κανεις 4 συντηρούμενα αλματα...
Τα αλματα συντηρησης εφοσον βρίσκεσαι στη 2ΜΑΛ δεν εχουν διαφορα απο οποιοδηποτε αλλο αλμα...
Αν εισαι ΣΧ. ΑΛ. Ολα ειναι τουριστικα...
Αν εισαι στη 2ΜΑΛ ολα ειναι επιχειρισιακα ακομα και τα αλματα συντηρησης (τις περισσοτερες φορες υπο κανονικες συνθηκες )
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Nick

Δημοσίευση από Nick »

Μονο ΜΑΛ κανεις αλματα συντηρησης; Στην ΣΧ. ΑΛ δεν κανεις; Ποιες οι διαφορες ΜΑΛ ΣΧ. ΑΛ εχω μπερδευτει. Σε πανε οπου να ναι τυχαια;

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑΧΩΡΙΣΒΙΣΜΑ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑΧΩΡΙΣΒΙΣΜΑ »

3:50 η προπονηση δεν σταματαει ποτε για τους κομαντος αλεξιπτωτιστες! Καντε τεστ αυπνιας και εξαντλησης. Δοκιμαστε τα ορια σας

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Nick έγραψε:Μονο ΜΑΛ κανεις αλματα συντηρησης; Στην ΣΧ. ΑΛ δεν κανεις; Ποιες οι διαφορες ΜΑΛ ΣΧ. ΑΛ εχω μπερδευτει. Σε πανε οπου να ναι τυχαια;

Μεγάλε σαν αλεξιπτωτιστής συντηρείσαι είτε ανήκεις στη ΜΑΛ είτε στη ΣΧΑΛ.
Το μόνο κοινό μεταξυ ΜΑΛ - ΣΧΑΛ είναι οτι βρίσκονται μέσα στο ίδιο στρατόπαιδο...
Διαφορές... Πολλές...
Πρωτα απ' όλα στη ΣΧ. ΑΛ. Γίνεσαι κανεις τη βασικη εκπαίδευση και γίνεσαι αλεξιπτωτιστής...
Δηλαδη οι πάντες (στελέχη και έφεδροι) για να γίνουν αλεξιπτωτιστες πανε ΣΧΑΛ.
Σαν έφεδρος οταν τελειωσεις τη βασικη εκπαίδευση και παρεις την ΠΟΥΛΑΔΑ μετατίθεσαι αυτομάτως ή στη 1ΜΑΛ (95% απο αυτους που μετατιθενται είναι κρητικοι) και όλοι οι υπόλοιποι στη 2ΜΑΛ.
Επειδη δεν μπορω να σου εξηγήσω ακριβως τις διαφορές θα σου πω με λιγα λόγια οτι :
Η ΣΧ. ΑΛ ειναι μια σχολη οπου εκει γίνεσαι αλεξιπτωτιστης.
Για τα στελεχη, οπου και αν ανήκουν για να συντηρηθούν πανε (για λιγες ωρες) στη ΣΧΑΛ οπου εκει κανουν τα 2 αλματα συντηρησης και γυριζουν στις μονάδες που ανηκουν.
Τη ΣΧΑΛ τη στελεχώνουν ΚΑΙ έφεδροι στρατιώτες που εχουν περασει εστω και για λίγο απο τη 2ΜΑΛ (στην οποια εχουν μετατεθει αφου πηραν πουλαδα οπως ειπαμε και πριν).
Αυτα ειναι τα κύρια.
Με λίγα λογια η ΣΧΑΛ ειναι η σχολη οπου γινεσαι αλεξιπτωτιστης. Προγραμμα για τα στελεχη και για τους έφεδρους (οχι αυτους που περνανε ΣΒΕΑ εννοειται) δεν ύπαρχει αφου οπως ειπαμε η σχολη λειτουργει περισσοτερο για να συντηρει.
Οι μόνοι που εχουν προγραμμα στη ΣΧΑΛ ειναι αυτοι του ΛΕΚ (Εφεδροι και Στελεχη) οι οποιοι εκπαιδεύουν στο ΣΒΕΑ.
Και τελος, μιας και δεν μπορω να στα πω πιο αναλύτικα...
Οι ΜΑΛ ειναι σαν να λες Ε' ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ, Β, Δ, Κλπ...
Δηλαδη ειναι μοιρα οπως οι αλλες καταδρομων απλα αποτελειται μονο απο αλεξιπτωτιστες, ειτε ειναι έφεδροι είτε στελεχη (για την ιστορια : Περίπου 75% εφεδροι και 25% στελέχη) .
Πιο αναλυτικα δεν μπορουσα να τα πω.
Υπαρχουν πραγματα που δεν καταλαβες το ξερω.
Αυτα μπορουσα να σου πωΕικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Nick

Δημοσίευση από Nick »

Κωστα διαβασα απτις προηγουμενες σελιδες κ Παρακολουθουσα απο οταν πρωτομπηκες κ σταδιακα που ελεγες καποια πραγματα κ εντυπωσεις. Τελικα αξιζει τον κοπο να γινεις αλεξιπτωτιστης η ειναι αγγαρεια σκοπια και σκουπα η ολη υποθεση; Ειδα σε καποια σημεια που ησουν απογοητευμενος ενω πριν μπεις περιμενες πολλα περισσοτερα κ ειχες πολυ μεγαλη ορεξη. Κ κατι αλλο, απτην μερα που θα μπεις μεσα σε ποσο διαστημα εχεις κανει τα 5 αλματα κ εχεις παρει την πουλαδα; Συνολικα στην θητεια ειναι μονο 5 αλματα; Εσυ εκατσες 1 χρονο νομιζω μην ξεχνας τωρα στο 9μηνο... Ακομα χειροτερα. Με εχουν καταταξει πεζικο μπαινοντας θα δηλωσω για Ε. Δ αλεξιπτωτιστης θα μεταφερθω αμεσα στο πευκο; Ελπιζω να μην κατσω πολυ πεζικο κ χασω πραγματα εκπαιδευσης κλπ αν γνωριζεις πες μου. Ευχαριστω!

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Nick έγραψε:Κωστα διαβασα απτις προηγουμενες σελιδες κ Παρακολουθουσα απο οταν πρωτομπηκες κ σταδιακα που ελεγες καποια πραγματα κ εντυπωσεις. Τελικα αξιζει τον κοπο να γινεις αλεξιπτωτιστης η ειναι αγγαρεια σκοπια και σκουπα η ολη υποθεση; Ειδα σε καποια σημεια που ησουν απογοητευμενος ενω πριν μπεις περιμενες πολλα περισσοτερα κ ειχες πολυ μεγαλη ορεξη. Κ κατι αλλο, απτην μερα που θα μπεις μεσα σε ποσο διαστημα εχεις κανει τα 5 αλματα κ εχεις παρει την πουλαδα; Συνολικα στην θητεια ειναι μονο 5 αλματα; Εσυ εκατσες 1 χρονο νομιζω μην ξεχνας τωρα στο 9μηνο... Ακομα χειροτερα. Με εχουν καταταξει πεζικο μπαινοντας θα δηλωσω για Ε. Δ αλεξιπτωτιστης θα μεταφερθω αμεσα στο πευκο; Ελπιζω να μην κατσω πολυ πεζικο κ χασω πραγματα εκπαιδευσης κλπ αν γνωριζεις πες μου. Ευχαριστω!

Τωρα με το 9μηνο να σου πω την αληθεια εχω χασει τη μπαλα.
Γινονται ολα πολυ πιο γρηγορα...
Να ξέρεις ξεκινάει ετσι η πορεια για ΜΑΛ.
ΚΕΕΔ : Βασική Εκπαίδευση (Οταν ημουν εγω 6 εβδομάδες)
1MAΛ : Προκεχωρημένη Εκπαίδευση (για το μπερε,3 εβδομάδες + 2 ειδικότητα = 5)
ΣΧΑΛ : ΣΒΕΑ (2 εβδομάδες επίγειος εκπαιδευση + 1 τα άλματα (τυπικά 1 γιατι παντα τα αλματα ολοκληρώνονται σε 2 ή 3 εβδομάδες... Το δικό μου σε 4 παντα λόγο καιρικων συνθηκων).
Μετα συνεχίζεις στην ΜΑΛ που κανεις και αλλα, επιχειρισιακα πλεον αλματα...
Αναλόγως το λόχο ειναι ποσα αλματα θα κανεις.
Συνηθως 9-10 αλματα κανεις σιγουρα...
Και πεζικο να σε καταταξουν δε χανεις τίποτα γιατι μετα την Ορκομωσια θα φυγεις κατευθειαν για ΚΕΕΔ εφοσον εχεις περασει τα αθληματα.
Δεν θα χασεις τιποτα αυτες τις 2 εβδομαδες γιατι σε ΟΛΑ τα κεντρα κανουν τα ιδια πραγματα σχεδον πριν την ορκομωσια.
Και τελος...
Αξίζει πραγματικα να γίνεις αλεξιπτωτιστης...
Η αλλαγη συναισθηματων μεταξυ πριν μπω και κατα τη διαρκεια της θητειας μου ειναι για τον απλουστατο λογο οτι ειχα στο μυαλο μου πριν μπω τα βιντεακια του youtube.
Μεσα φτυνεις αιμα δεν ειναι οπως τα βλεπεις στο βιντεο.
Να ξερεις κατι.
Το πιο ωραιο συναισθημα ειναι οταν περνας την πύλη για τελευταία φορα...
Εκει νιωθεις πραγματικα ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ
Cpt.Tsakalof
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Cpt.Tsakalof »

Αναφέρομαι αποκλειστικά στο άλμα, έξοδο πέταγμα προσγείωση και τίποτα περισσοτερο από στρατόπεδα κτλ. Σαν ανάμνηση από στρατιωτικό άλμα, όχι ΄τιποτα παραπάνω. Απλά ρώτησα εγκυκλοπαιδικά μπας και ξέρει ο οποιοσδήποτε, όχι ότι καίγομαι.
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Cpt.Tsakalof έγραψε:Αναφέρομαι αποκλειστικά στο άλμα, έξοδο πέταγμα προσγείωση και τίποτα περισσοτερο από στρατόπεδα κτλ. Σαν ανάμνηση από στρατιωτικό άλμα, όχι ΄τιποτα παραπάνω. Απλά ρώτησα εγκυκλοπαιδικά μπας και ξέρει ο οποιοσδήποτε, όχι ότι καίγομαι.

Ρωτας παλι το ιδιο και το ιδιο.
Οχι δεν υπαρχει υλικη αναμνηση απ τα αλεξίπτωτα, υπάρχει εκπαίδευση μόνο...
Τα παντα μένουν στο μυαλό.
Καμερες και mp3 δεν επιτρέπονται και αν σε πιάσουν βγαινεις κατευθείαν στη σέντρα...
Οσο ειναι η αναμνηση στο μυαλο δεν ειναι πουθενα αλλου οσες φορες και να το δεις σε βιντεο μετα.
Cpt.Tsakalof
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Cpt.Tsakalof »

Οσο ειναι η αναμνηση στο μυαλο δεν ειναι πουθενα αλλου οσες φορες και να το δεις σε βιντεο μετα.

Το γνωρίζω καλά. Αλλά άλλη φάση να πέφτεις από κοτζάμ C.
djNio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από djNio »

Για το Βύσμα, διάβασε αυτά που είχα γράψει πριν μερικές σελίδες και βλέπω να παραθέτω καθημερινά μιας και κανείς δεν διαβάζει πιο πίσω.

djNio έγραψε:Φίλε Περικλή άκου πως έχουν τα πράγματα.

Τα αθλήματα των ΤΕΣΤ για αλεξήπτωτα (για να σε ΠΑΡΟΥΝ δηλαδή) είναι:

1.650 μέτρα μέσα σε 7,30 λεπτά
35 κάμψεις
4 έλξεις
40 κοιλιακοί (μπορεί και 45 να είναι αλλά σιγά το τέστ)

Εγώ πέρασα, τώρα πάω για τον green berret. Και χωρίς βύσμα (προσπάθησα να το βάλω βέβαια) έκανα τους παρακάτω χρόνους:

το mile μέσα σε 6.16 λεπτά (πρώτος στη διαδρομή μου και από τους καλούς χρόνους)
47 κάμψεις
12 έλξεις
58 κοιλιακούς

Ναι, πέρασα με αυτά. Αλλά ήμουν τυχερός! ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ! Άλλα παιδιά κάναν 80 κάμψεις και δεν πέρασαν επειδή ήταν άτυχοι ή επειδή κάναν 8 έλξεις (μόνο.). Το βασικότερο στοιχείο που παίζει για να περάσεις είναι το ΒΥΣΜΑ ! ΒΥΣΜΑ all the way ! Όπως λέει και το σύνθημα:"Τι είναι γιέ μου στον αέρα; Βύσματίες είναι μπαμπά! "

Άρα, αν ΔΕΝ έχεις βύσμα. Πρέπει στα παραπάνω (ΕΙΔΙΚΑ στο τρέξημο και στις έλξεις -σημαντικότερα μακράν-) να είσαι ΑΣΣΟΣ για να σε πάρουν! Αν είσαι "απλά" μάχημος και πιάνεις απλά τις βάσεις. Έχεις λιγότερες από 10% πιθανότητες να περάσεις.

Αυτό που σου προτείνω (και σε εσένα και στον ΚΑΘΕΝΑ!) είναι να ξεπερνά τα όρια και με το παραπάνω (κάτι σαν και εμένα), και να βάλει ΚΑΙ βύσμα! Δεν είναι κακό. Του αξίζει η θέση (ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ να τη φας από κάποιο παιδί που το αξίζει) και παίζει και με τη νέα βάση που επιβάλει το σύστημα (βύσμα/ταφ/πολύμπριζο).

Όποιος έχει βύσμα και τίποτα παραπάνω, θα κοπεί. Αν όχι για τον μπερέ (στον οποίο κάνεις πολλά χιλιόμετρα) τότε σίγουρα στην ΣΧ. ΑΛ (σχολή αλεξ/στών).

Επίσης ΠΟΛΛΥΣ ΜΑΧΗΜΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ κόβεται στους γιατρούς. Οι εξετάσεις είναι λεπτομερείς μέχρι ΑΗΔΙΑΣ! Όποιος φοράει γυαλιά και έχει πάνω απο 1,5 μυωπία μην το ρισκάρει ΚΑΝ.

Ελπίζω να βοήθησα!

/djNio

Όσο για την κάμερα, ΑΝΕΤΑ τραβάς αν το έχεις δεμένο στο χέρι, ή στην τσέπι και το βγάλεις την ώρα που πέφτεις. Α-Ν-Ε-Τ-Α! Δεν είναι δυνατόν να σε δουν στον αέρα και να σε πιάσουν. Ελπίζω να σου λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα.
Εγώ τράβηξα 2 φωτογραφίες. Δεν έχει καμία αξία το Video μπροστά στην εμπειρία. Δεν ήθελα να το δει κανείς, απλά να μείνει με την περιγραφή μου.

/djNio
alxndr

Δημοσίευση από alxndr »

Ποσα νυχτερινα αλματα γινονται κατα την διαρκεια της θητειας ενος αλεξιπτωτιστη; Γινονται και αλματα απο shinook η μονο απτα c; Οσο για τις Ελξεις τελικα πως ακριβως γινονται με τα χερια στο υψος των ωμων παλαμες προς τα εξω ανεβασμα μεχρι να περασει το πιγουνι το σιδερο κ κατεβασμα τεντωνοντας Ολοκληρωτικα τα χερια; Αυτες θεωρω σωστες ελξεις αλλα αν δω κ δεν γινονται κ απτους υπολοιπους ετσι θα τις κανω κ εγω πιο απλα για να κανω περισσοτερες Μην χασω την θεση απτις ελξεις θα ναι κριμα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

alxndr έγραψε:Ποσα νυχτερινα αλματα γινονται κατα την διαρκεια της θητειας ενος αλεξιπτωτιστη; Γινονται και αλματα απο shinook η μονο απτα c; Οσο για τις Ελξεις τελικα πως ακριβως γινονται με τα χερια στο υψος των ωμων παλαμες προς τα εξω ανεβασμα μεχρι να περασει το πιγουνι το σιδερο κ κατεβασμα τεντωνοντας Ολοκληρωτικα τα χερια; Αυτες θεωρω σωστες ελξεις αλλα αν δω κ δεν γινονται κ απτους υπολοιπους ετσι θα τις κανω κ εγω πιο απλα για να κανω περισσοτερες Μην χασω την θεση απτις ελξεις θα ναι κριμα.

Φίλε άρραξε λίγο.Εικόνα

Εικόνα
vagNer

Δημοσίευση από vagNer »

Χεχε greek army πολυ τζον ραμπο επεσε στην κουβεντα. Παντως Και εγω εχω ακουσει οτι γινονται Γινονται και 2-3 νυχτερινα. Τωρα κατα ποσο ισχυει δεν γνωριζω. Αν γινονται πρεπει να ειναι με night vision για να βλεπεις με το πρασινο οπτικο πεδιο ειδικα στις αεραποβασεις πρεπει να ειναι απαραιτητο και σε ασκησεις κοντα στην τουρκια. Τοτε στα ημια επρεπε να σκασουν αλεξιπτωτιστες απο πανω με σινουκ να πετανε χειροβομβιδες οταν ηταν οι τουρκοι βατραχανθρωποι. Πριν την πουλαδα τα αλματα πρεπει να γινονται κωνσταντινουπολη.(βεβαια ολα αυτα δεν θα μπορουσαν να ειναι παρα σεναρια καποιας χολιγουντιανης παραγωγης).

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Greek_Army »

Κόψτε να παίζεται call of duty kai battlefield. Ο στρατός για τους κληρωτούς είναι αρκετά απλός
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Σάβ Ιουν 05, 2010 2:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 16
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τις θερμικές κάμερες και τα thermal goggles ξέχασατε. Τι να το κάνω το night vision 3ης και 4ης γενιάς όταν με ένα θερμικό τα βλέπω όλα μέρα-νύχτα;Εικόνα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες