Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
Καταλαβε το αυτο που περιγραφεις ειναι το μαγικο προσωπικο σου συνεφακι και οχι ο κανονας. Ειναι το παρελθον σου και οχι το μελλον των παιδιων που σε διαβαζουνε. Παραθετω κοματια συνεντευξεων του προεδρου της ΠΕΠΕΝ
Γ. Βλάχος: "Δεν βρίσκουν μπάρκο οι δευτεροετείς των ΑΕΝ"
Σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καταδίκασε τη χώρα μας για την απαίτηση ύπαρξης Ελληνα πλοιάρχου και του αντικαταστάτη του υποπλοιάρχου στα υπό ελληνική σημαία πλοία ο κ. Βλάχος επανέλαβε τη πάγια θέση της Ένωσης.
«Για εμάς, αλλά και για κάθε Έλληνα πολίτη, δεν νοείται ελληνικό πλοίο, με ελληνική σημαία, χωρίς Έλληνα πλοίαρχο». Κάλεσε δε την κυβέρνηση να καταδείξει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του πλοιάρχου αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα κυριαρχικά γεωγραφικά της...
Μην μου λες για γραφειοκρατια πες τα σε κανεναν ασχετο.
ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και λες εμενα #@^&@!
Γ. Βλάχος: "Δεν βρίσκουν μπάρκο οι δευτεροετείς των ΑΕΝ"
Σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καταδίκασε τη χώρα μας για την απαίτηση ύπαρξης Ελληνα πλοιάρχου και του αντικαταστάτη του υποπλοιάρχου στα υπό ελληνική σημαία πλοία ο κ. Βλάχος επανέλαβε τη πάγια θέση της Ένωσης.
«Για εμάς, αλλά και για κάθε Έλληνα πολίτη, δεν νοείται ελληνικό πλοίο, με ελληνική σημαία, χωρίς Έλληνα πλοίαρχο». Κάλεσε δε την κυβέρνηση να καταδείξει την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του πλοιάρχου αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα κυριαρχικά γεωγραφικά της...
Μην μου λες για γραφειοκρατια πες τα σε κανεναν ασχετο.
ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και λες εμενα #@^&@!
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 152
Ο γ. βλαχος που ηταν οταν οι αεν ζητουσαν αμεση ανωτατοποιηση; Που ηταν οταν κατεβαιναμε στην αθηνα και μες το υπουργειο μας απειλουσαν οτι δε προκειτε να βρουμε πλοιο για να μπαρκαρουμε εαν συνεχιζουμε τις καταληψεις και τις απαιτησεις μας; Αλλα απο κοκκινους τι περιμενεισ... μονο εξαγγελιες. οσο για το μελλον της ελληνικης εμπορικης ναυτιλιας το εχω πει εαν απο του 100 αποφοιτους συνεχιζουν οι 10 χαιρω πολυ δε θα μεινει κανενας ελληνας. αλλα δε μπορεις να λες οτι η πλειοψηφια των δευτερομπαρκων δε βρισκουν βαπορια... κανε και καμια ερευνα στις εξης σχολες μηχανιονας, ασπροπυργου, κρητης και χιου. δεν εχω ωραιοποιηση καμια κατασταση συμφωνα με τα λεγομενα σου απλως απανταω σε αποριες των ενδιαφερομενων... εσυ βλεπεις μαυρα προβατα οχι εγω... εχω αλλα 2 αδερφια ναυτικους... δηλαδη ειναι ***** που τα καταφεραν και συνεχιζουν μεχρι τωρα και δεν εχουν κανενα προβλημα με τη δουλεια τους; Γιατι δε θελουν να φυγουν; σταματα την κλαψα
και καντο γαργαρα η δουλεια του ναυτικου εχει πολλες οψεις και οχι 2 οπως το νομισμα... καθε ναυτιλιακη εταιρεια ειναι διαφερετικη απο την αλλη οπως και σε ολο τον ιδιωτικο τομεα... σωστη ερευνα εργασιας θελει... οι ναυτιλιακες εταιρειες ανυσηχουν για την πληροτητα των πλοιων τους με ελληνες αξιωματικους και γι' αυτο ζητησαν τη δημιουργια ιδιωτικων σχολων (αεν) ... αλλα η προταση τους απορηφτηκε. οτι εχουμε προβληματικη ναυτιλιακη πολιτικη και παιδεια χαιρω πολυ... το ξερουν και οι πετρες... σε λιγο θα μας πεις οτι ποιο ευκολα βρισκει δουλεια ενας αποφοιτος ΤΕΙ απο εναν της αεν
. επειδη εχει πειξει το μυαλο σου απο το να βλεπεις συνεχεια θαλασσα αντε πηγαινε σε κανενα ποσταλι μηπως και παρεις συνταξη (συμφωνα με τα λεγομενα σου) και σταματα να διαβαζεις τον ριζοσπαστη
. ζησε το παρον και ασε το μελλον γιατι δε ξερεις τι σου ξημερωνει το αυριο. και δεν επειασα κανεναν απο το αυτι για να τον κανω ναυτικο. αντε χαραξε καμια πορεια στο χαρτη τωρα γιατι μου εχεις ζαλισει τον ερωτα... και κατεβα στο μηχανοστασιο να δεις πως βγαζουν το μεροκαματο οι συναδελφοι σου... θα σου εστελνα πμ και θα σου τα ψελνα... αλλα δεν εισαι μελος του φορουμ... και σταματα τη κλαψα... εγινες ναυτικος γιατι δε μπορουσες να βρεις κατι καλυτερο να κανεις στη ζωη σου... και εαν δε γουσταρεις και σε προβληματιζει το μελλον αντε παρατατα και πες τους πιτσιρικαδες που δε βρισκουν δουλεια εξω με αυτην την οικονομικη κριση, να μην πανε στα βαπορια ασχετως και εαν το θελουν οι ιδιοι.(και εαν μπορεις βρες τους εσυ δουλεια). κανεις δε γουσταρει που ειναι ναυτικος αλλα το κανει απο αναγκη και ο καθενας διαλεξε και συνεχιζει το επαγγελμα για τους δικους του λογους.

Πες τα greco. Ολα μαύρα μας έκανε ο καπετάνιος.
Μάλλον δεν έχει βγει στεριά να δει τι ανερργία υπάρχει έξω.
Πτυχία ΤΕΙ και ΑΕΙ κατάντησαν χαρτιά τουαλέτας.
Και όποιος είναι τυχερός ή βίσμα και βρει δουλειά τότε θα παίρνει το πολύ 900?.
Αυτή είναι η ξεφτίλα.
Με παππού ναυτικό, πεθερό β μηχανικό (Στου Νταϊφά και άλλων) με θείο καπετάνιο όλοι έβγαλαν πολλά φράγκα και δεν έκαναν παράπονα.
Αντίθετα φτιάχτηκαν. Μάζεψαν λεφτά και βγήκαν στεριά για δουλειές και οικογένεια.
Τώρα πολλοι Έλληνες πλοιοκτήτες ψάχνουν να βρουν Έλληνες αξ/κούς και Μηχανικούς με το τουφέκι. Αλλά τα σημερινά καλομαθημένα βουτυρόπαιδα την κάνουν με ελαφρά και προτιμάνε να γλύψουν να μπουν στο δημόσιο για να παίρνουν 900-1000.
Αυτή είναι η ξεφτίλα.
Με παππού ναυτικό, πεθερό β μηχανικό (Στου Νταϊφά και άλλων) με θείο καπετάνιο όλοι έβγαλαν πολλά φράγκα και δεν έκαναν παράπονα.
Αντίθετα φτιάχτηκαν. Μάζεψαν λεφτά και βγήκαν στεριά για δουλειές και οικογένεια.
Τώρα πολλοι Έλληνες πλοιοκτήτες ψάχνουν να βρουν Έλληνες αξ/κούς και Μηχανικούς με το τουφέκι. Αλλά τα σημερινά καλομαθημένα βουτυρόπαιδα την κάνουν με ελαφρά και προτιμάνε να γλύψουν να μπουν στο δημόσιο για να παίρνουν 900-1000.
- greko_27
- Υποστράτηγος
Ευχαριστω φιλε μου... Αλλα δε μπορω να ανεχτω οτι λεω ανακριβιες και ειμαι ιμιμαθης... Τον εχω βαρεθει τον τυπο... Μου ριχνει λασπολογια χωρις να με ξερει πρωσωπικα... Κρυμενος πισω απο την ανωνυμια του... Λες και εγω τα εχω παρουσιασει ολα ροδινα για το επαγγελμα... Ουφ κουραστηκα...TOPOL-M έγραψε: Πες τα greco. Ολα μαύρα μας έκανε ο καπετάνιος.
Αυτή είναι η ξεφτίλα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Δευ Απρ 19, 2010 5:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- greko_27
- Υποστράτηγος
ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣgreko_27 έγραψε:Ευχαριστω φιλε μου... Αλλα δε μπορω να ανεχτω οτι λεω ανακριβιες και ειμαι ιμιμαθης... Τον εχω βαρεθει τον τυπο... Μου ριχνει λασπολογια χωρις να με ξερει πρωσωπικα... Κρυμενος πισω απο την ανωνυμια του... Λες και εγω τα εχω παρουσιασει ολα ροδινα για το επαγγελμα... Ουφ κουραστηκα...TOPOL-M έγραψε: Πες τα greco. Ολα μαύρα μας έκανε ο καπετάνιος.
Αυτή είναι η ξεφτίλα.

Αφού δεν την παλεύει και έχει σιχαθεί την ζωή του γιατί δεν φεύγει απ την θάλασσα; Περιμένει να πάρει σύνταξη; Αφού λέει ότι δεν δίνει το ΝΑΤ...
Μπούρδες. Μια χαρά δίνει το ΝΑΤ. Και αν δεν την παλεύει ας κάνει μια δική του δουλειά έξω.
Οχι να κατηγορεί την δουλειά του.
Ξέρουμε όλοι τι μειονεκτήματα έχει η θάλασσα. Ομως είναι επιλογή του καθενός.
Εγώ όσους δικούς μου ανθρώπους είχα όλοι λένε τα καλύτερα. Και σε όλους έχει λείψει η θάλασσα. Γκρινιάζει για τις συνθήκες αλλά τι να πούν οι πιο παλιοί.
Σήμερα τα νέα γκαζάδικα είναι σαν μικρά ξενοδοχεία. Η πεθερά μου κοιμόταν σε μια κουκέτα 2χ2 χωρίς παράθυρο. Τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και τα καράβια ακόμα πιο ασφαλή.
Οι περισσότεροι Έλληνες εφοπλιστές είναι πατριώτες και τιμούν την ναυτική παράδοση της Ελλάδας. Γιαυτό προτιμάνε Έλληνόπουλα για τα καλά πόστα.
Μπούρδες. Μια χαρά δίνει το ΝΑΤ. Και αν δεν την παλεύει ας κάνει μια δική του δουλειά έξω.
Οχι να κατηγορεί την δουλειά του.
Ξέρουμε όλοι τι μειονεκτήματα έχει η θάλασσα. Ομως είναι επιλογή του καθενός.
Εγώ όσους δικούς μου ανθρώπους είχα όλοι λένε τα καλύτερα. Και σε όλους έχει λείψει η θάλασσα. Γκρινιάζει για τις συνθήκες αλλά τι να πούν οι πιο παλιοί.
Σήμερα τα νέα γκαζάδικα είναι σαν μικρά ξενοδοχεία. Η πεθερά μου κοιμόταν σε μια κουκέτα 2χ2 χωρίς παράθυρο. Τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και τα καράβια ακόμα πιο ασφαλή.
Οι περισσότεροι Έλληνες εφοπλιστές είναι πατριώτες και τιμούν την ναυτική παράδοση της Ελλάδας. Γιαυτό προτιμάνε Έλληνόπουλα για τα καλά πόστα.
- greko_27
- Υποστράτηγος
Ειλικρινα εχω αρχισει να αμφιβαλω εαν ο εν λογω κυριος ειναι γραμματικος σε γκαζαδικο... Ασε που εαν ειναι λυπαμε τον δοκιμο που θα πεσει στα χερια του... Κλαιγοντας θα γυρισει το παλικαρι στο σπιτι του
. Ασφαλως και εχουν αλλαξει οι συνθηκες ασε που ο ΙΝΔΟΣ και ο ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΖΟΣ δεν προκειτε να γινουν ποτε αρχιμηχανικοι Ή αρχικαπετανιοι. Γιατι νομιζεις θελουν οι ναυτιλιακες εταιρειες ελληνες; Εαν απο τους 100 οι 10 φτασουν ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ και Α' ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ καποιοι απ'αυτους θα στελεχωσουν στο μελλον ως αρχιμηχανικοι 'η αρχικαπεταναιοι τα γραφεια των ναυτ. Εταιρειων και οχι ο ινδος και ο φιλλιπινεζος. Σαφως υπαρχουν και πλοια με ξενους αξιωματικους αλλα τα περισσοτερα μπορει να ειναι ελληνικων συμφεροντων αλλα δεν εχουν ελληνικη σημαια ή ειναι ανασφαλιστα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Δευ Απρ 19, 2010 6:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ελα ντε. ΑΥτό το ξέχασα. Είναι δυνατόν α μηχανικός ή καπετάνιος Ινδός σε καράβι με Ελληνική σημαία; Και οι Έλληνες μούτσοι; Δεν παίζει αυτό. Μόνο ένας τρελός θα έκανε κάτι τέτοιο.
Καλα τωρα με δουλευεις. Εχεις υποψην σου οτι οι ναυτιλιακες εταιριες εχουν αρχισει και δεινουν το managment σε οικους του εξωτερικου και κρατανε μονο τα πληρωματα στην ελλαδα απλα και μονο για να διατηρουν καποιες επαφες με το υπουργειο; Οι αρχιμηχανικοι 'η αρχικαπεταναιοι στα γραφεια των ναυτ. Εταιρειων τελειωνουν "φιλε" πολυτεχνειο (naval architect) και σχολες δοιηκησης επιχειρισεων (ναυτιλιακο ΠΑΠΕΙ/Αιγαιου, ΜΒΑ). Αυτος ηταν ο στοχος και γινεται πραγματικοτητα. Γι αυτο και δεν μας κανανε ανωτατες. Εδω δεν μπορουμε να λυσουμε μια δευτεροβαθμια θελουμε να γινουμε ΑΕΙ. Οι ωρομισθιοι καθηγητες που ερχοντε παθαινουνε την πλακα τους σημερα στις σχολες για το ποσο χαμηλα πρεπει να ριξουν το επιπεδο του μαθηματος τους. Και τρεχα εσυ να αγορασεις Το ΜΒΑ σου στην Αγγλια.
Εγω σου ζητησα να μην εισαι τοσο ενθουσιωδης και ωθεις τους αλλους σε κατι που μπορει να τους καταστρεψει την ζωη. Γιατι ενα χαρτι μπορει καποτε να τους χρειαστει εαν υπαρχουν καποιες θεσεις εργασιας. Εαν ομως δεν υπαρχουν θεσεις τοτε τι θα κανουν;
Εαν η ελευθερη αγορα χρειαζοταν στελεχη θα εκανε ποιο δελεαστικα τα μισθολογια αλλα η αγορα εχει σταθερες τιμες αυτο σημαινει ισοροπια σε προσφορα και ζητηση.
ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ. ΕΡΓΑΤΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
Εγω σου ζητησα να μην εισαι τοσο ενθουσιωδης και ωθεις τους αλλους σε κατι που μπορει να τους καταστρεψει την ζωη. Γιατι ενα χαρτι μπορει καποτε να τους χρειαστει εαν υπαρχουν καποιες θεσεις εργασιας. Εαν ομως δεν υπαρχουν θεσεις τοτε τι θα κανουν;
Εαν η ελευθερη αγορα χρειαζοταν στελεχη θα εκανε ποιο δελεαστικα τα μισθολογια αλλα η αγορα εχει σταθερες τιμες αυτο σημαινει ισοροπια σε προσφορα και ζητηση.
ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ. ΕΡΓΑΤΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
- greko_27
- Υποστράτηγος
Καλα οτι το επιπεδο των σπουδαστων στις ΑΕΝ ειναι για τον π@... Ο το ξερουν ολοι... Αλλα γι'αυτο ευθυνεται το υπουργειο εμπορικης ναυτιλιας και οχι τα παιδια... Και γενικα ολο το συστημα της παιδειας. Πιστευεις εαν ειχαμε ανοιχτα πανεπιστημια οπως η ΗΠΑ θα ειχαμε τοσους εισακτεους στις ΑΕΝ καθε χρονο; Οχι βεβαια, απλως θα πηγαιναν αυτοι που το ηθελαν. Οσο για τους αποφοιτους πολυτεχνειου και απο το ΠΑΠΕΙ ΕΧΟΥΝ χειροτερα ζωρια απο εμας και δεν ειναι ορθανοιχτες τοσο ευκολα οι πορτες των ναυτιλιακων εταιρειων εκτος και εαν εχεις γνωστο εκ των εσω (ο ξαδερφος μου εχει τελειωσει απο το ΠΑΠΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ναυτιλιακη οικονομια). Ενθουσιωδης δεν ημουν ποτε αλλα η αληθεια ειναι πως με αυτο το κολοχαρτο που μας εχουν δωσει μπορει να μην ειναι ισοβαθμο με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλα εχει αντικρισμα στην αγορα εργασιας (βαπορια). ΑΛΛΑ το εχουμε ξαναπει οτι ναυτικος γινεται καποιος Εαν πραγματικα το θελει και οχι για καπριτσιο ή για να λεει οτι σπουδασε κατι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Δευ Απρ 19, 2010 11:52 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συγνωμη που παρεμβαινω στη συζητηση σας, αλλα δεν μπορω να τα βλεπω αυτα. Αυτο που βλεπω εγω απο την αρχη αυτης της σελιδας ειναι τον κ.Stromy να κατηγορει τον Γρεκο για κατι που κανει ο ιδιος. Ο Γρεκο δεν ωθει κανεναν προς τη δουλεια αυτη. Παραθετει απλα τα θετικα και τα αρνητικα, οπως και προσωπικες εμπειριες.(Εστω και δυο σελιδες να κοιταγε πιο πισω θα εβλεπε πως ο Γρεκο δεν θα αφηνε ποτε τα παιδια του να ακολουθησουν αυτο το επαγγελμα) Αντιθετα ο Strormy απωθει τους αναγνωστες απο το να ακολουθησουν το επαγγελμα του ναυτικου. Αυτος επιρρεαζει γνωμες και οχι ο Γρεκο. Χαιρομαι παντως που υπαρχει και ο αντιλογος σε αυτη τη συζητηση, για να βλεπουμε και εμεις οι νεοι ολες τις πλευρες του θεματος.
Επισης, για αυτο που ειπατε για το επιπεδο γνωσεων, εχετε δικαιο, αλλα το βλεπετε μονοπλευρα. Ποιος σας ειπε πως στα Τ. Ε. Ι. Και στα Α. Ε. Ι. Πανε οι εξυπνοι και οι διαβαστεροι; Αυτο που βλεπω ειναι πως γενικα οι περισοτεροι, αν οχι ολοι, μετα το σχολειο παρατανε καθε ορεξη για μαθηση. Αυτο φυσικα ειναι το αναμενομενο αποτελεσμα της ελεεινης αυτης Παιδειας που αναγκαζει τους νεους να φερονται ετσι, λογω πολλων χρονων ψυχολογικης και σωματικης πιεσης η οποια δεν αποδιδει οσο πρεπει. Απο το γεγονος και μονο της υπαρξης φροντιστηριων στη χωρα μας θα πρεπει να ντρεπομαστε. Τα φροντιστηρια ειναι η αποδειξη πως τα σχολεια μας δεν δινουν πλεον καμια ευκαιρια μαθησης και βρισκονται μονο για να αξιολογουν τους μαθητες και οχι να τους διδασκουν. Σε αλλες χωρες ειναι γελοια η εννοια του φροντιστηριου. Αν τη σκεφτητε καλα, οντως ειναι. Οσο για το επιπεδο γνωσεων... Ειναι καθαρα θεμα μαθητη. Για παραδειγμα, στη σχολη που πηγαινα (ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας), ημασταν γυρω στους 160 μαθητες. Οταν ο καθηγητης στο μαθημα "τεχνικη μηχανικη" προσπαθουσε να εξηγησει τη μηχανικη σε τρισδιαστατο επιπεδο. Το μονο που ακουγοταν ηταν "Πωωω. Τι λεει αυτος τωρα... Χαχαχα". Και λογικο ειναι. Αφου η δουλεια του σχολειου ειναι να σε διδαξει αρχικα τη μηχανικη σε δυο διαστασεις και να σου δειξει σε τι θα σου χρησιμευσει αυτο στη ζωη σου και τι σχεση εχει με την πραγματικοτητα (κατι το οποιο δεν καταφερνει). Δηλαδη πιστευετε πως απο αυτα τα 160 ατομα, μπορουν να βγουν οντως πολλοι ικανοι ηλεκτρολογοι; Οι καλοπερασακιδες και οι φυγοπονοι μενουν στασιμοι και συνηθως ανεργοι (και δυστυχως οσοι δεν εχουν βισμα). Αρα το προβλημα της αμαθειας δεν συνανταται μονο στις Α. Ε. Ν. Αλλα και σε αλλες σχολες. Απλως στις αλλες σχολες πρεπει να περασουν 7-8 χρονια για να καταλαβουν οι φοιτητες πως φοιτουσαν σε λαθος σχολη, ενω στις ΑΕΝ, αρκουν μερικοι μηνες για να το διαπιστωσουν.(δλδ. Μεχρι να κανουν το πρωτο τους εκπαιδευτικο).
Και κατι τελευταιο. Το θεμα με το επαγγελμα αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο. Εχω ακουσει ναυτικους να λενε πως ειναι το καλυτερο επαγγελμα και αλλους να λενε πως ειναι η χειροτερη γαμοδουλεια του κοσμου. Το μονο σιγουρο ειναι πως ειναι ενας εντελως διαφορετικος τροπος ζωης και σκεψης. Ελπιζω μονο μια μερα να καταφερω να γινω ενας αξιος ναυτικος και να τιμω το επαγγελμα μου και οχι ενας μιζερος που να βγαζει κακια για το επαγγελμα του, που ειναι σχεδον ολη του η ζωη.
Επισης, για αυτο που ειπατε για το επιπεδο γνωσεων, εχετε δικαιο, αλλα το βλεπετε μονοπλευρα. Ποιος σας ειπε πως στα Τ. Ε. Ι. Και στα Α. Ε. Ι. Πανε οι εξυπνοι και οι διαβαστεροι; Αυτο που βλεπω ειναι πως γενικα οι περισοτεροι, αν οχι ολοι, μετα το σχολειο παρατανε καθε ορεξη για μαθηση. Αυτο φυσικα ειναι το αναμενομενο αποτελεσμα της ελεεινης αυτης Παιδειας που αναγκαζει τους νεους να φερονται ετσι, λογω πολλων χρονων ψυχολογικης και σωματικης πιεσης η οποια δεν αποδιδει οσο πρεπει. Απο το γεγονος και μονο της υπαρξης φροντιστηριων στη χωρα μας θα πρεπει να ντρεπομαστε. Τα φροντιστηρια ειναι η αποδειξη πως τα σχολεια μας δεν δινουν πλεον καμια ευκαιρια μαθησης και βρισκονται μονο για να αξιολογουν τους μαθητες και οχι να τους διδασκουν. Σε αλλες χωρες ειναι γελοια η εννοια του φροντιστηριου. Αν τη σκεφτητε καλα, οντως ειναι. Οσο για το επιπεδο γνωσεων... Ειναι καθαρα θεμα μαθητη. Για παραδειγμα, στη σχολη που πηγαινα (ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας), ημασταν γυρω στους 160 μαθητες. Οταν ο καθηγητης στο μαθημα "τεχνικη μηχανικη" προσπαθουσε να εξηγησει τη μηχανικη σε τρισδιαστατο επιπεδο. Το μονο που ακουγοταν ηταν "Πωωω. Τι λεει αυτος τωρα... Χαχαχα". Και λογικο ειναι. Αφου η δουλεια του σχολειου ειναι να σε διδαξει αρχικα τη μηχανικη σε δυο διαστασεις και να σου δειξει σε τι θα σου χρησιμευσει αυτο στη ζωη σου και τι σχεση εχει με την πραγματικοτητα (κατι το οποιο δεν καταφερνει). Δηλαδη πιστευετε πως απο αυτα τα 160 ατομα, μπορουν να βγουν οντως πολλοι ικανοι ηλεκτρολογοι; Οι καλοπερασακιδες και οι φυγοπονοι μενουν στασιμοι και συνηθως ανεργοι (και δυστυχως οσοι δεν εχουν βισμα). Αρα το προβλημα της αμαθειας δεν συνανταται μονο στις Α. Ε. Ν. Αλλα και σε αλλες σχολες. Απλως στις αλλες σχολες πρεπει να περασουν 7-8 χρονια για να καταλαβουν οι φοιτητες πως φοιτουσαν σε λαθος σχολη, ενω στις ΑΕΝ, αρκουν μερικοι μηνες για να το διαπιστωσουν.(δλδ. Μεχρι να κανουν το πρωτο τους εκπαιδευτικο).
Και κατι τελευταιο. Το θεμα με το επαγγελμα αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο. Εχω ακουσει ναυτικους να λενε πως ειναι το καλυτερο επαγγελμα και αλλους να λενε πως ειναι η χειροτερη γαμοδουλεια του κοσμου. Το μονο σιγουρο ειναι πως ειναι ενας εντελως διαφορετικος τροπος ζωης και σκεψης. Ελπιζω μονο μια μερα να καταφερω να γινω ενας αξιος ναυτικος και να τιμω το επαγγελμα μου και οχι ενας μιζερος που να βγαζει κακια για το επαγγελμα του, που ειναι σχεδον ολη του η ζωη.
- greko_27
- Υποστράτηγος
Εχεις απολυτο δικιο με αυτα που αναφερες προυγουμενος, οτι συνολικα ολο το συστημα της ελληνικης παιδειας φταιει. Καλυτερα να κοιταξουμε πως λειτουργουν τα κρατη προς αντλαντικου μερια και βορεια ευρωπη και επιτελους να Αλλαξουμε το ολο συστημα Της παιδειας αρχιζοντας απο την πρωτη δημοτικου. Οσο για τις ΑΕΝ επειδη εχω παει και στην αντιστοιχη ΑΕΝ του Αμβουργου ειμαστε παρα πολυ πισω σε ολους τους τομεις. Παρ' ολα αυτα οι ελληνες ναυτικοι εχουν το καλυτερο ονομα στην παγκοσμια αγορα... Φανταστειτε εαν ειμασταν σαν τη Γερμανια ποσο ακομα μπροστα θα ειμασταν απο τα αλλα κρατη στο θεμα της εκπαιδευσης των ναυτικων. Οσο για το εκπαιδευτικο κλιμα που υπαρχει στις ΑΕΝ δυστυχως πολλοι καθηγητες αναγκαζονται να ριχνουν το επιπεδο των εξετασεων για να μπορεσουν να περασουν οσο το δυνατον περισσοτεροι. Θα αναφερω ενα παραδειγμα στο μαθημα της φυσικης: Ο καθηγητης δινει ενα πληθος ασκησεων λεγοντας οτι στις εξετασεις του Ιανουαριου θα πεσουν 2 απο αυτες με διαφερετικα νουμερα στα δεδομενα, δηλαδη οι ιδιες ασκησεις μονο που αλλαζουν τα νουμερα. Δυστυχως αρκετοι μενουν σ' αυτο το μαθημα, τα συμπερασματα δικα σας. Αλλα τι περιμενεις κανεις οταν στις ΑΕΝ ΠΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 6 ΚΑΙ 8... ΗΜΑΡΤΟΝ. Αλλα δε φταινε τα παιδια, οι πολιτικοι φταινε που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως θα γινουν πλουσιοτεροι μεσα απο την πολυχρονη πολιτικη τους καριερα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Τρί Απρ 20, 2010 7:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
H μόνη διέξοδος από την οικονομική τρομοκρατία και μιζέρια που βιώνουμε καθημερινά είναι η θάλασσα!
- greko_27
- Υποστράτηγος
Οχι με το υπαρχον συστημα που υπαρχει στην ναυτικη εκπαιδευση και γενικως στην εμπορικη ναυτιλια. Μονο να φανταστειτε ποσα Καινουρια Πλοια εχουν παραγγελει οι πλοιοκτητες απο τα ναυπηγεια της κορεας και της κινας. Εαν ολα αυτα κατασκευαζοταν στην Ελλαδα φανταστειτε Ποσες θεσεις εργασιας και τη ζεστο χρημα θα εμπαινε στην ελλαδα... Καλα Θα Μου πεις με τετοιες εγκαταστασεις και την ανυπαρξια βαριας βιομηχανιας στην ελλαδα μπορουν να κατασκευαστουν πλοια; Γιατι μηπως η κορεατες τα ειχαν; ... Αλλα βαλαν κατω το κεφαλι τους και δουλεψε και οχι μονο στο τομεα της ναυτιλιας αλλα και αλλου, στην αυτοβιομηχανια και στις οικιακες κατασκευες. Εδω οποιος κλεψει πρωτος τον βραβευουμε και απο πανωTOPOL-M έγραψε:H μόνη διέξοδος από την οικονομική τρομοκρατία και μιζέρια που βιώνουμε καθημερινά είναι η θάλασσα!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Τρί Απρ 20, 2010 7:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτή είναι μια ενδιάμεση λύση. Αν θες ξεφύγεις πραγματικά από την παγκόσμια οικονομική και νεοταξική τρομοκρατία η μόνη διέξοδος είναι η θάλασσα και τα ταξίδια.
Σε υγειές περιβάλλον και μακριά από το άγχος της καθημερινότητας
Σε υγειές περιβάλλον και μακριά από το άγχος της καθημερινότητας
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες