Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
ρενα

Δημοσίευση από ρενα »

Σιγουρα. Σε ζηλευω που εχεις φτασει ως εκει και εις ανωτερα΄΄το νερομπατσος μου αρεσε
ρενα

Δημοσίευση από ρενα »

Για μενα ομως ειναι πολυ αργα΄΄΄΄΄΄παντως ευχαριστω τον θεο που εστω και για λιγο το εζησα. Φαντασου ομως οτι το ηθελα παρα πολυ ειχα περυσι το καλοκαιρι που ετρεχα μονο για αυτο... Και με ενα μολις χαρτι ειχα τελειωσει! Εχουν δικιο καποιοι που λενε μονο οπου εχει θαλασσα ειναι ωραια...

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

ρενα έγραψε: για μενα ομως ειναι πολυ αργα΄΄΄΄΄΄παντως ευχαριστω τον θεο που εστω και για λιγο το εζησα. φαντασου ομως οτι το ηθελα παρα πολυ ειχα περυσι το καλοκαιρι που ετρεχα μονο για αυτο... και με ενα μολις χαρτι ειχα τελειωσει! εχουν δικιο καποιοι που λενε μονο οπου εχει θαλασσα ειναι ωραια...

το ορο ηλικιας ειναι μεχρι 26. επειδη βλεπω οτι το γουσταρεις τρελα και δειχνεις ενα ατομο που ξερει τι θελει απο την ζωη του σε σχεση με την επαγγελματικη του αποκατασταση ειναι κριμα να πεταξεις αυτην την ευκαιρεια. ακου που σου λεω... εκτος και ειναι κατι πρωσωπικο... αλλα ρε γαμοτο αν ειναι για το θεμα της οικογενεια στο ειπα και ποιο πριν για τις γυναικες ειναι πολυ χαλαρα τα πραγματα. λιμενικο ή στα ποσταλια θα πας και απο αντρες συναδελφους σου δοξα ο θεος και με πολλα λεφτα... φαντασου με τα λεφτα που θα περνεται και οι 2 δε θα εχεται κανενα οικονομικο προβλημα... Εικόνααπο κει περα εσυ αποφασιζεισ...

πεγκυ

Δημοσίευση από πεγκυ »

Εγώ παιδια την πάω πολύ αυτή τη δουλειά να καταλαβεται δουλευω σε πλοια ως κατωτερο προσωπικο και πολυ θα ηθελα να δωσω για τη σχολη μεγάλη τρελα με το επαγγελμα και φυσικα για τα λεφτα που δεν ειναι και λιγα,
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

πεγκυ έγραψε:Εγώ παιδια την πάω πολύ αυτή τη δουλειά να καταλαβεται δουλευω σε πλοια ως κατωτερο προσωπικο και πολυ θα ηθελα να δωσω για τη σχολη μεγάλη τρελα με το επαγγελμα και φυσικα για τα λεφτα που δεν ειναι και λιγα,
Στα μαγαζια εντος πλοιου δουλευεις ή καμαροτος;

ρενα

Δημοσίευση από ρενα »

Καλα μην μου παθεις και τιποτα... Ειναι που δυσκολο να ξαναπαω ναυτικο. Δεν ειναι η ηλικια γιατι ειμαι 18 αλλα το θεμα ειναι οτι αν πω οτι Ξαναπαω ναυτικο θα φαω πολλες ντοματες...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

ρενα έγραψε:Καλα μην μου παθεις και τιποτα... Ειναι που δυσκολο να ξαναπαω ναυτικο. Δεν ειναι η ηλικια γιατι ειμαι 18 αλλα το θεμα ειναι οτι αν πω οτι Ξαναπαω ναυτικο θα φαω πολλες ντοματες...
Συγγνωμη αλλα δε τη θεωρω σοβαρη δικαιολογια αυτη... Απλως μπορεις να πεις οτι το εχεις μετανιωσει τωρα που τα παρατησες και θελεις να ξαναγυρησειςΕικόνα... Δε θα εισαι ουτε η πρωτη ουτε και η τελευταια... Το θεμα ειναι εαν πραγματικα το θελεις... Τα υπολοιπα τα ακουω βεραισε... Και εκτος αυτου δεν εισαι υποχρεωμενη να πας στην ιδια σχολη... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ... Εγω απλως σαν μεγαλυτερος του γνωμη ειπα!

πέγκυ

Δημοσίευση από πέγκυ »

Στην αρχή μπήκα επικουρος μιλάμε για πολύ δουλεια δε φανταζεσαι... Και μετα βρηκα Θέση στα καταστηματα των πλοιων καλυτερα δεν το συζητω...
Αλλα άλλο να εισαι πλοιαρχος το όνειρο μου Και να φανταστεις εγω ηθελα απο τα 18 να παω αλλα η οικογενεια μου παροτι ειναι ολοι ναυτικοι δε με αφησαν Εικόνακαι τωρα το μετανιωνω που τους ακουσα μαλλον θα δωσω φετος
ρενα

Δημοσίευση από ρενα »

Τι εννοεις δεν ειμαι υποχρεωμενη να παω στην ιδια σχολη΄΄
ρενα

Δημοσίευση από ρενα »

ρενα έγραψε:Τι εννοεις δεν ειμαι υποχρεωμενη να παω στην ιδια σχολη΄΄
και κατι αλλο πληρωνεις κατι στην σχολη΄΄
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

ρενα έγραψε:
ρενα έγραψε:Τι εννοεις δεν ειμαι υποχρεωμενη να παω στην ιδια σχολη΄΄
και κατι αλλο πληρωνεις κατι στην σχολη΄΄
Εννοω πως αναλογα με τους βαθμους σου και τις σχολες που θα προτειμεισεις δηλαδη εαν δηλωσεις πρωτη σχολη Ασπροπυργο μετα μηχανιωνα κρητη πρεβεζα κτλ εαν εχεις υψηλα μορια θα πας στην πρωτη προτειμηση σου κ. Ο. Κ. Μπορεις βεβαια να μην δειλωσεις πρεβεζα... Οταν ειχα παει εγω Ειχα Δηλωσει πρωτη επιλογη τη Μηχανιωνα δευτερη τον ασπροπυργο και τριτη την κρητη... Και περασα 2ος στην μηχανιωνα. Οσο για το εαν πληρωνεις κατι οχι βεβαια και μαλιστα μπορεις και να μεινεις μεσα εσωκλειστη στην σχολη δωρεαν εκτος του ασπροπυργου.

Stormy

Δημοσίευση από Stormy »

greko_27 γιατι παραμυθιαζεις τον κοσμο εδω μεσα; Γιατι δεν τους λες οτι το χαρτι της σχολης (κυριως για τους πλοιαρχους) δεν κανει για τιποτε αλλο απο το να μπαρκαρουν σε πλοια με 0 υποχρεωτικες θεσεις εργασιας για τους Ελληνες. Οτι οι σημερινοι αποφοιτοι δεν θα παρουν μαλλον συνταξη, μια και οι θεσεις εργασιας ειναι παγκοσμιες και συναγωνιζονται με σαφες μειωνεκτημα κινεζο-φιλιππινεζο-ινδους με μισθους στο 1/3 απο τους δικους μας; Εαν ληξει και το καμποταζ ουτε στην ακτοπλοοια δεν θα μας παιρνουν. Οτι οι καλες μεσες ετησιες αποδοχες σε υπερποντια ειναι λιγοτερες απο αυτα που βγαζει ενα ζευγαρι που κερδιζει 1500 ευρω ο καθενας τον μηνα; Οτι ζουμε με κοστος ημερησιας τροφοδωσιας μικροτερο απο 3 πακετα τσιγαρα; Η μηπως επιδη εβαλαν ενα εμαιλ-σμς που το πληρωνεις χρυσο βελτιωθικαν τα πραγματα και ζουμε σαν βασιλιαδες;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Πριν κρινεις Stormy επρεπε να διαβασεις και τα προηγουμενα μου ποστ... Το εχω ξαναπει σε ερωτηση προυγουμενου φιλου οτι το πτυχιο των ΑΕΝ δεν εχει αντικρισμα στην αγορα εκτος πλοιων ειδικοτερα των πλοιαρχων, και οσο για του μηχανικους ισως κατι γινει αλλα πρεπει να εισαι πολυ τυχερος. Απο που και ως που δεν Υπαρχουν θεσεις Εργασιας στα Ελληνικα Πλοια; Εδω παρακαλανε κιολας... Θα μας τρελανεις μηπως σε αλλο κοσμο ζεις; Εχω κανει σε 3 εταιρειες ΩΝΑΣΗ, ΧΑΝΔΡΗ KAI BLUESTAR FERRIES-SUPERFAST FERRIES (τελευταια εταιρεια) και οι αποδοχες μου ηταν παρα πολυ καλες με αριστη τροφοδοσια... Εφτανα στα 5500 καθαρα στου Ωναση το 2005-2006 και στην BLUESTAR FERRIES-SUPERFAST FERRIES 3000-3200 σαν Γ' Μηχανικος... Οσο για την ακτοπλοια για να μπω δε φιλισα κατουρημενες ποδιες αλλα ειχα ΑΡΙΣΤΑ ρεπορτα απο τις προηγουμενες εταιρειες, πολυ καλη γνωση αγγλικων με LOWER (οι περισσοτεροι ΝΑΥΤΙΚΟΙ δεν το εχουνε) και αριστη γνωση Η/Υ και το ECDL. Οσο για την επικοινωνια απο τα ποντοπορα υπαρχει και το δορυφορικο τηλεφωνο με κοστος 50 δολλαρια η καρτα. Δε ξερω σε τι εταιρειες εχεις κανει και ποσα λεφτα επαιρνες αλλα επειδη εχω αλλα 2 αδερφια ναυτικους εναν υποπλοιαρχο και εναν Β' Μηχανικο δεν εχουμε συναντησει προβλημα στην αναζητηση εργασιας μεχρι τωρα, ενω οι αποδοχες των ναυτικων οχι μονο φτανουν αλλα ειναι Και υπεραρκετες Σε σχεση με των αλλων υπαλληλων στο δημοσιο και ιδιωτικο τομεα (με 600 εκατοσταρικα ξεκινας στον ιδιωτικο και 780 με 800 στον δημοσιο) ενω σαν δοκιμος Ξεκινας απο τα 1500 τουλαχιστον. Τα αρνητικα του επαγγελματος ειναι αλλα και τα εχω πει και σε προηγουμενα ποστ αλλα εσυ δεν εκατσες να τα διαβασεις... Αλλα εαν ο ιδιος εισαι απογοητευμενος Απο το επαγγελμα υπαρχει και το λιμενικο... Εαν μπορεις να περασεις γιατι δεν το βλεπω Εικόνα... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ... ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΕικόνα... ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Π. Ν.(ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΡΙΝΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ή ΥΠΑΞ ΣΤΟ Λ. Σ... ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ECDL... ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ... ΕΑΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ... Ή Μηπως εαν μεινουν στα ποντοπορα αργοτερα σαν Α' Πλοιαρχοι ή Α' μηχανικοι δεν μπορουν Να μπουν Ως καθηγητες στις ΑΕΝ; Οσο για την συνταξη τα αδερφια ΜΟΥ εχουν κανει ΚΑΙ ιδιωτικη... Και ενας ναυτικος μπορει ανετα να πληρωνει και την ιδιωτικη του Συνταξη. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΣΤ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΗΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ... ΕικόναΤο επαγγελμα του ναυτικου ειναι δυσκολο θελει κοτσια και γερο στομαχι... Και λιγο τυχη εαν θελεις για να φυγεις και να πετυχεις στην επαγγελματικη σου σταδριοδρομια εκτος εμπορικης ναυτιλιας... Αλλα την ΤΥΧΗ σου την κυνηγας δεν την αφηνειςΕικόνα. ΕΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΛΑΨΙΑΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΙΟΛΑΣ...
stormy

Δημοσίευση από stormy »

Φιλε greko η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια.
Ιδιως οταν καποια παιδια που πανε να ξεκινισουν την ζωη τους χρησιμοποιουν τα γραφομενα σου σαν οδηγο. Επετρψε μου ομως να σου δειξω την αγνοια σου και σταματα να γραφεις ανευθυνα.
Γιατι δεν αναφερεις οτι τα 50 δολαρια η καρτα ειναι για 20 λεπτα συνομιλια; Εκτως και εαν θελεις να περιμενεις μεχρι το σαββατοκυριακο που θα την χρησιμοποιεις για 40 ολοκληρα λεπτα;
Γιατι δεν λες οτι τα 3-3,5 χιλιαρικα ειναι για 6-8 μηνες εργασιας και μετα τιποτα; Η αλλιως θα πρεπει να βγαλεις ματια στην πλατη η να γινεις μεγαλυτερος ρουφιανος απο καποιους αλλους για να μην χασεις την θεση;
Γιατι δεν λες οτι παρακαλανε για μηχανικους και μονο; Οι μηχανικοι την εχουνε κανει οι περισσοτεροι και δεν υπαρχει νορμαλ διαδοχη. Αντε να πας σε βαπορι ποντοπορο με 1ο και 2ο φιλιπινεζο η ινδο να σου πω για ποσο καθεσε. Μεχρι πριν απο 2 χρονια η Ελληνικη σημαια απαιτουσε 25 τοις εκατο ελληνες δηλ. Σε 20 ατομα οργανικη συνθεση οι 5 τουλαχιστων Ελληνες. Σημερα εχει γινει το 25 τοις εκατο ΚΟΙΝΩΤΙΚΟΙ δηλ. Και ρουμανοι και πολωνοι και λετονοι και εσθονοι και ολοι οι υπολοιποι λαοι της Ευρωπης με μισθολογια χαμηλοτερα απο τα δικα μας. Α μην το ξεχασω και ουτε εναν Ελληνα.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα που περιγραφεις ειδημονα;
Ειμαι σε μια εταιρια τα τελευταια 10 χρονια χωρις διαλειματα με πολυ καλυτερες αποδοχες απο αυτες που ανεφερες και πολυ καλυτερες συνθηκες, απ οσο ξερω, σε σχεση με τις εταιριες που αναφερεις. Πες μου ποσες φορες ειδες αστακο στο τραπεζι σου (δεν ειναι ο αστακος που μου ελειψε αλλα μην περιμενεις να δεις εκτως και εαν αγορασεις μονος σου); Εγω ακομη δεν ειδα και ουτε θα δω μαλλον. Εχεις ακουσει οτι σε αρκετα πλοια υπαρχει budget στην τροφοδοσια και εαν το ξεπερασεις... Τελος, καποιος χανει την θεση του και πολλοι την ορεξη τους;
Δυστυχως περασες και δεν ακουμπησες το επαγγελμα. Ειδες τα λεφτα και ενδεχομενως την υποτυποδη διασκεδαση στα λιμανια και μπηκες αλλα την εκανες με ελαφρια γιατι ειδες οτι η ζωη ειναι καλυτερη με 1000-1500 σιγουρα τον μηνα.
Χρειαστηκες πιστοποιητικο οτι ξερεις να χρησιμοποιεις το word και outlook για το καραβι η για το δημοσιο; Γιατι στο καραβι ειναι δυσκολο γ' μηχανικος να χρησιμοποιησει για επαγγελματικους λογους υπολογιστη.
Με ευσυνηδισια και συνεπεια υπηρετω, σε γεφυρες δεξαμενοπλοιων, την εργασια που διαλεξα να κανω για να ζησω και πιστεψε με οτι δεν το εχω μετανοιωσει γι αυτο και συνεχιζω. Δεν ξερω βεβαια εαν θα παρω ποτε συνταξη απο αυτο το ταμειο (δες ασυρματιστες) αλλα συνεχιζω μεχρι εκει που θα φτασω.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Καταρχην αυτη τη στιγμη στου ωναση στα γκαζαδικα παιρνει 6000 χιλιαρικα καθαρα ο Γ' Μηχανικος... Εγω δεν ειπα οτι το επαγγελμα εχει δρομο στρωμενα με ροδοπεταλα... Την καριερα μου την ξεκινησα απο δοκιμος σε γκαζαδικα και τα λιμανια τα ειδα μονο με το Κιαλι... Στα ποσταλια ολοι ειναι της παλιας σχολης και δεν γνωριζουν απο υπολογιστες Γιατι απο τις βαρδιες, τον ISM Ακομη και τις παραγγελιες της μηχανης ΚΤΛ βγαινουν στο PC... Και ειδικα στην BLUESTAR FERRIES ειχα πειξει στη γραφιοκρατια μαζι με τον δευτερο και τον πρωτο... Το ιδιο συνεχιστηκε οταν πηγα και β' μηχανικος... Οσο για τους πλοιαρχους δε με αφορα ουτε και με αφορουσε ποτε εαν ειχαν προβλημα να βρουν δουλεια... Εσυ το αποφασισες να γινεις πλοιαρχος και εγω μηχανικος... Με τα πλεονεκτηματα Και τα μειονεκτηματα τους... ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ... Και οσο για το διαστημα που δουλευα... Στα γκαζαδικα Καθομουν 9 μεσα και 3 εξω... Πιτσιρικας ημουνα και αντεχα και δεν υπηρχε γυναικα στη μεση... Ενω στην BLUESTAR Λογω συμβασης δουλευα 3 μεσα και 1 εξω, συνολικα παλι 9 μηνες το χρονο... Οσο για το δημοσιο τωρα βγαζω πολυ λιγοτερα ακομη και οταν ημουν στα ποσταλια... Αλλα ο λογος που την εκανα ηταν οτι παω για κουλουρα... Εαν δεν περνουσα θα συνεχιζα κανονικα στη BLUESTAR... Οσο για τα πληρωματα στα ποντοπορα γιατι ρε ***** το εγω και τα αδερφια μου δεν ειχαμε συναντησει τις λατσιονες που αναφερεις; Οι αξιωματικοι μηχανης και καταστρωματος ηταν ελληνες... Γιατι καθε χρονο παρακαλανε στις ΑΕΝ; ... ααααα ναι για να βαλουν ξενους... Βεβαια εαν συνεχιζουν οι πιτσιρικαδες να τα παρατανε απο το πρωτο ετος χαιρω πολυ Σε πλοιο με Ελληνικη σημαια ουτε ο καπετανιος δε θα ειναι ελληνας... Οσο για την συνταξη τα εχω ξαναπει... Κατσε διαβασε και κανα παλαιοτερο μου ποστ... ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ, ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ... ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑΛΙΑ ΗΜΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ΣΑΝ Β' ΜΗΧ. ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΠΟΣΤ: ΕΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ... Αλλα εαν διαβαζες τα παλαιοτερα μου ποστ δε θα τα ελεγες αυτα... Εχω αναφερει και τα πλεονεκτηματα και τα μειωνεκτηματα του επαγγελματος... Αλλα δεν καταλαβαινεις για ενα σημερινο νεο τι ειναι να σπουδαζει 4 χρονια σε ΑΕΙ (που για να μπει πρεπει να ξεκολωθει στο διαβασμα για να γραψει καλα στις πανελληνιες) και μετα να μην εχει αντικρισμα το πτυχιο του στο χωρο εργασιας... Με τετοια ανεργια και ανασφαλεια στους νεους υπαρχουν πολλοι που σκεφτονται τα καραβια... Αλλα οπως το ειχω ξαναπει δεν ειναι στρωμενος ο δρομος του ναυτικου επαγγελματος με ροδοπεταλα... ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΙΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΕΑΝ ΓΥΡΙΖΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΟΣ...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες