Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)
Μπορει καποιος να ειναι 1.75μ και 90χλγ και και να περασει ικαρος?
απαντηστε καποιος γτ στην εγκυκλιο λεει "Το σωματικό βάρος του Ιπταμένου προσωπικού Α΄ και Β΄κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζουν οι κατασκευαστές για το εκτινασσόμενο κάθισμα, σε κάθε τύπο αεροσκάφους, με ελάχιστο βάρος τα 63,5 κιλά και μέγιστο τα 93 κιλά (ΠΔ 53/03, Αρ.10). " αλλα ο δμς ειναι απο 19-27!dreik έγραψε: Μπορει καποιος να ειναι 1.75μ και 90χλγ και και να περασει ικαρος;
Φιλε υπολογισα το ΔΜΣ και μου εβγαλε πως ειναι 29. Καλυτερα να αρχισεις διαιτα.
Χαχαχαχα οχι ρε δεν ειμαι εγω τοσο! υποθετικα το ρωτησα γιατι οπως ειπα γραφουν για οριο βαρους και ουσιαστικα ρωταω αν καποιος ειναι μεσα στα ορια βαρους και υψους (βαρος απο 63,5 μεχρι και 93 και υψος απο 1,70 μεχρι και 1,90) αλλα δεν ειναι μεσα στο δμς μπορει να περασει ικαρος?
Ρε παιδια εχω τρελαθει τον τελευταιο καιρο με αυτα τα σωματομετρικα... Κανω γυμναστικη και διατροφη για να φτασω στα επιπεδα που θελουν... Ο δμς μου ειναι 29,3 αντε μεχρι τα αγωνισματα να το εχω φτασει 28... Λετε να με κοψουν; Δεν θεωρω πως μια με δυο μοναδες ειναι πολλες για να σε κοψουν... Στο κατω κατω αντρες ειμαστε και 5 κιλα παραπανω να εχουμε δεν χαθυκε ο κοσμος...
Πολίτης έγραψε:Ρε παιδια εχω τρελαθει τον τελευταιο καιρο με αυτα τα σωματομετρικα... Κανω γυμναστικη και διατροφη για να φτασω στα επιπεδα που θελουν... Ο δμς μου ειναι 29,3 αντε μεχρι τα αγωνισματα να το εχω φτασει 28... Λετε να με κοψουν; Δεν θεωρω πως μια με δυο μοναδες ειναι πολλες για να σε κοψουν... Στο κατω κατω αντρες ειμαστε και 5 κιλα παραπανω να εχουμε δεν χαθυκε ο κοσμος...
χαχαχαχαχ

Δεν ξερω βρε νικη εχω μπερδευτει τελειως... Αλλος λεει πως αν πεσεις σε καλη περιπτωση θα σε περασει αλλος λεει πως οταν εδινε εκοψαν απο την σειρα του 70 ατομα και τα περισοτερα στο οριο... Δεν ξερω τι να πιστεψω... Κοθομαστε διαβαζουμε βγαζουμε βαθμους κανουμε προπονησεις και κολαμε για 5-6 κιλα... Ελεος δηλαδη... Εσυ εισαι σε στρατιωτικη σχολη; Θα το παλεψω και με το τσαι και ο θεος βοηθος...
Εγω εχω δωσει για εποπ αλλα δεν περασα... Ο ξαδερφος μου που εδωσε σμυν και περασε και ειναι σκαραμαγκα τωρα μου ειπε δεν τον εκοψαν που ειχε κιλα παραπανο. Δε νομιζω για 5 κιλα να σε κοψουν. Και μην ακους και πολλα

ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
<< Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι για την εισαγωγή υποψηφίων στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009, χρειάζεται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Α. Το ελάχιστο όριο ύψους για τους άνδρες διαμορφώνεται στα 1,70 μέτρα και για τις γυναίκες στα 1,65 μέτρα.
Β. Για το βάρος εισάγεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) , δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα.(ΔΜΣ= (ΒΑΡΟΣ) / (ΥΨΟΣ x ΥΨΟΣ)
(Διαρούμε το βάρος (π. Χ.75 κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π. Χ.1,75*1.75=3,0625).
Άρα: ΔΜΣ = 75 / 3,0625 = 24,489)
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στις Στρατιωτικές Σχολές.
Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές απαιτείται να διαθέτουν συγκεκριμένο βάρος.
Το φυσιολογικό βάρος σύμφωνα με την προκήρυξη εκφράζεται σε κιλά και ισούται με το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100.(Π. Χ. Ύψος 175 εκατοστά αντιστοιχεί σε 75 κιλά)
Βάσει της προκήρυξης, επιτρέπεται για το μόνιμο προσωπικό να διαθέτει βάρος έως και +20% του μέσου φυσιολογικού, ενώ για το ιπτάμενο προσωπικό ορίζεται στο +10%.
Για τις γυναίκες, το μέσο φυσιολογικό βάρος μειώνεται κατά 15%.>> Αυτα ισχυαν περυσι που λογικα σιγουρα θα τα γνωριζεις. Αν και δεν νομιζω να αλλαξουν τα σωματομετρικα μεγεθη στην αστυνομια.
<< Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι για την εισαγωγή υποψηφίων στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009, χρειάζεται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Α. Το ελάχιστο όριο ύψους για τους άνδρες διαμορφώνεται στα 1,70 μέτρα και για τις γυναίκες στα 1,65 μέτρα.
Β. Για το βάρος εισάγεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) , δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα.(ΔΜΣ= (ΒΑΡΟΣ) / (ΥΨΟΣ x ΥΨΟΣ)
(Διαρούμε το βάρος (π. Χ.75 κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π. Χ.1,75*1.75=3,0625).
Άρα: ΔΜΣ = 75 / 3,0625 = 24,489)
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στις Στρατιωτικές Σχολές.
Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές απαιτείται να διαθέτουν συγκεκριμένο βάρος.
Το φυσιολογικό βάρος σύμφωνα με την προκήρυξη εκφράζεται σε κιλά και ισούται με το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100.(Π. Χ. Ύψος 175 εκατοστά αντιστοιχεί σε 75 κιλά)
Βάσει της προκήρυξης, επιτρέπεται για το μόνιμο προσωπικό να διαθέτει βάρος έως και +20% του μέσου φυσιολογικού, ενώ για το ιπτάμενο προσωπικό ορίζεται στο +10%.
Για τις γυναίκες, το μέσο φυσιολογικό βάρος μειώνεται κατά 15%.>> Αυτα ισχυαν περυσι που λογικα σιγουρα θα τα γνωριζεις. Αν και δεν νομιζω να αλλαξουν τα σωματομετρικα μεγεθη στην αστυνομια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Κυρ Απρ 25, 2010 3:15 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οχι δεν μπορει να γινει. Ηρεμησε :P
Ελπιζω να το ξερεις και να μην απαντησες ετσι στο ντουκου.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 1
Απο οτι ξερω για τον δμς ειναι πολυ σκληροι γιαυτο προσεχε τα κιλα σου. Εγω ειμαι στα ορια και προσπαθω να παιρνω οσα περισσοτερα μπορω
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας! Ειμαι 16 χρονων και ενδιαφερομαι γενικα για τις στρατιωτικες σχολες αλλα περισσοτερο για το Ψυχολογων Σσας. Μηπως καποιος μπορει να μου πει τα ορια στο δμς; Και κατι αλλο. Εχω περισσοτερες πιθανιτητες εισαγωγης στη Σσας επειδή ειμαι παιδι πολύτεκνης οικογενειας; Ευχαριστω εκ των προταιρων!
Σχετικα παντα με τα υπολοιπα παιδια εχεις περισσοτερες πιθανοτητες αφου παντα η κατηγορια των πολυτεκνων απο την οποια μπορεις να εισελθεις σε καθε στρατιωτικη σχολη συγκεντρωνει μικροτερη βαθμολογια-οριο σε σχεση με την γενικη σειρα.20-24 ή 20-25 αν δεν κανω λαθος!
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
- Επάγγελμα: μαθητης
20-25 για τις γυναικες απο φετος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης