Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από dreik »

Μπορει καποιος να ειναι 1.75μ και 90χλγ και και να περασει ικαρος?
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

dreik έγραψε: Μπορει καποιος να ειναι 1.75μ και 90χλγ και και να περασει ικαρος;
απαντηστε καποιος γτ στην εγκυκλιο λεει "Το σωματικό βάρος του Ιπταμένου προσωπικού Α΄ και Β΄κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζουν οι κατασκευαστές για το εκτινασσόμενο κάθισμα, σε κάθε τύπο αεροσκάφους, με ελάχιστο βάρος τα 63,5 κιλά και μέγιστο τα 93 κιλά (ΠΔ 53/03, Αρ.10). " αλλα ο δμς ειναι απο 19-27!
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Φιλε υπολογισα το ΔΜΣ και μου εβγαλε πως ειναι 29. Καλυτερα να αρχισεις διαιτα.
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

Χαχαχαχα οχι ρε δεν ειμαι εγω τοσο! υποθετικα το ρωτησα γιατι οπως ειπα γραφουν για οριο βαρους και ουσιαστικα ρωταω αν καποιος ειναι μεσα στα ορια βαρους και υψους (βαρος απο 63,5 μεχρι και 93 και υψος απο 1,70 μεχρι και 1,90) αλλα δεν ειναι μεσα στο δμς μπορει να περασει ικαρος?
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Ρε παιδια εχω τρελαθει τον τελευταιο καιρο με αυτα τα σωματομετρικα... Κανω γυμναστικη και διατροφη για να φτασω στα επιπεδα που θελουν... Ο δμς μου ειναι 29,3 αντε μεχρι τα αγωνισματα να το εχω φτασει 28... Λετε να με κοψουν; Δεν θεωρω πως μια με δυο μοναδες ειναι πολλες για να σε κοψουν... Στο κατω κατω αντρες ειμαστε και 5 κιλα παραπανω να εχουμε δεν χαθυκε ο κοσμος...
NIKH.21
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από NIKH.21 »

Πολίτης έγραψε:Ρε παιδια εχω τρελαθει τον τελευταιο καιρο με αυτα τα σωματομετρικα... Κανω γυμναστικη και διατροφη για να φτασω στα επιπεδα που θελουν... Ο δμς μου ειναι 29,3 αντε μεχρι τα αγωνισματα να το εχω φτασει 28... Λετε να με κοψουν; Δεν θεωρω πως μια με δυο μοναδες ειναι πολλες για να σε κοψουν... Στο κατω κατω αντρες ειμαστε και 5 κιλα παραπανω να εχουμε δεν χαθυκε ο κοσμος...

χαχαχαχαχΕικόνα ρε πολιτη μην ανγχωνεσε... Στην αναγκη πιες πρασινο τσαι βοηθαει να χασεις λιγα κιλα αμα κανεις διατροφη
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Δεν ξερω βρε νικη εχω μπερδευτει τελειως... Αλλος λεει πως αν πεσεις σε καλη περιπτωση θα σε περασει αλλος λεει πως οταν εδινε εκοψαν απο την σειρα του 70 ατομα και τα περισοτερα στο οριο... Δεν ξερω τι να πιστεψω... Κοθομαστε διαβαζουμε βγαζουμε βαθμους κανουμε προπονησεις και κολαμε για 5-6 κιλα... Ελεος δηλαδη... Εσυ εισαι σε στρατιωτικη σχολη; Θα το παλεψω και με το τσαι και ο θεος βοηθος...
NIKH.21
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από NIKH.21 »

Εγω εχω δωσει για εποπ αλλα δεν περασα... Ο ξαδερφος μου που εδωσε σμυν και περασε και ειναι σκαραμαγκα τωρα μου ειπε δεν τον εκοψαν που ειχε κιλα παραπανο. Δε νομιζω για 5 κιλα να σε κοψουν. Και μην ακους και πολλαΕικόνα
biky

Δημοσίευση από biky »

ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

<< Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι για την εισαγωγή υποψηφίων στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, το ακαδημαϊκό έτος 2008 - 2009, χρειάζεται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Το ελάχιστο όριο ύψους για τους άνδρες διαμορφώνεται στα 1,70 μέτρα και για τις γυναίκες στα 1,65 μέτρα.

Β. Για το βάρος εισάγεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) , δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα.(ΔΜΣ= (ΒΑΡΟΣ) / (ΥΨΟΣ x ΥΨΟΣ)
(Διαρούμε το βάρος (π. Χ.75 κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π. Χ.1,75*1.75=3,0625).
Άρα: ΔΜΣ = 75 / 3,0625 = 24,489)

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στις Στρατιωτικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές απαιτείται να διαθέτουν συγκεκριμένο βάρος.

Το φυσιολογικό βάρος σύμφωνα με την προκήρυξη εκφράζεται σε κιλά και ισούται με το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100.(Π. Χ. Ύψος 175 εκατοστά αντιστοιχεί σε 75 κιλά)
Βάσει της προκήρυξης, επιτρέπεται για το μόνιμο προσωπικό να διαθέτει βάρος έως και +20% του μέσου φυσιολογικού, ενώ για το ιπτάμενο προσωπικό ορίζεται στο +10%.
Για τις γυναίκες, το μέσο φυσιολογικό βάρος μειώνεται κατά 15%.>> Αυτα ισχυαν περυσι που λογικα σιγουρα θα τα γνωριζεις. Αν και δεν νομιζω να αλλαξουν τα σωματομετρικα μεγεθη στην αστυνομια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Κυρ Απρ 25, 2010 3:15 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Konstantinos

Δημοσίευση από Konstantinos »

Οχι δεν μπορει να γινει. Ηρεμησε :P
dreik
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από dreik »

Ελπιζω να το ξερεις και να μην απαντησες ετσι στο ντουκου.
19adonis92
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 19adonis92 »

Απο οτι ξερω για τον δμς ειναι πολυ σκληροι γιαυτο προσεχε τα κιλα σου. Εγω ειμαι στα ορια και προσπαθω να παιρνω οσα περισσοτερα μπορω
Μαριλένα
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Μαριλένα »

Γεια σας! Ειμαι 16 χρονων και ενδιαφερομαι γενικα για τις στρατιωτικες σχολες αλλα περισσοτερο για το Ψυχολογων Σσας. Μηπως καποιος μπορει να μου πει τα ορια στο δμς; Και κατι αλλο. Εχω περισσοτερες πιθανιτητες εισαγωγης στη Σσας επειδή ειμαι παιδι πολύτεκνης οικογενειας; Ευχαριστω εκ των προταιρων!
παπακι
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από παπακι »

Σχετικα παντα με τα υπολοιπα παιδια εχεις περισσοτερες πιθανοτητες αφου παντα η κατηγορια των πολυτεκνων απο την οποια μπορεις να εισελθεις σε καθε στρατιωτικη σχολη συγκεντρωνει μικροτερη βαθμολογια-οριο σε σχεση με την γενικη σειρα.20-24 ή 20-25 αν δεν κανω λαθος!
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

20-25 για τις γυναικες απο φετος
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης