Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σε ολους. Θα ηθελα και εγω να μπω στην ΣΣΕ αλλα εχω καποιες αμφιβολιες. Ακουσα οτι Α) αν εισαι λιγο πανω απο το οριο βαρους σε κοβουν και Β) εδωσα πανελληνιες το 2008 και εβγαλα 17000 λετε να εχω πιθανοτητες ν μπω στην ΣΣΕ οπλα; Ευχαριστω

hetfield
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από hetfield »

Εγω εχω δεικτη 20,3 θα με παρουν Ευελπιδων ή υπαξιωματικων;
Άβαταρ μέλους
nick13
Λοχίας
Λοχίας
Ενδιαφέροντα: anything
Επάγγελμα: If I tell you I have to kill you after

Δημοσίευση από nick13 »

Περνας ανετα το ορια ειναι 19,7-24,9
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Ευχαριστω πολυ για την αμμεση απαντηση. Και κατι αλλο. Αμα ενα ατομο εχει δυσλεξια μπορει να μπει στην σχολη; Και με το βαρος. Αμα π. Χ ο ΔΜΣ ειναι 24.8 και οχι 24 που ειναι το οριο τι γινεται; Σε δεχονται; Ειμαι 1.80 και 80 κιλα. Πρεπει να ανησυχω πολυ?
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από kallitexnis »

Είναι 25 ο ΔΜΣ... Δεν νομίζω να πρέπει να ανησυχείς... Για τη δυσλεξία θα αποφανθεί η επιτροπή ψυχοτεχνικών...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
b7777

Δημοσίευση από b7777 »

Παιδια μηπως ξερει κανεις τι παιζει με το βαρος στις στρατιωτικες; Διαβασα οτι ειναι το υψος σου μειον 100. λιγο ατστηρο δεν ειναι αυτο?
ΜΑΘΗΤΗΣ

Δημοσίευση από ΜΑΘΗΤΗΣ »

και εγω το ιδιο ηθελα να ρωτησω ισχυει αυτο για το βαρος;

το διαβασα καπου...

το εφαρμοζουν η υπαρχει απλα σαν κανονας;

τα παιδια που εδωσαν αθληματα το 2009 θα ξερουν...

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Για το βάρος εισάγεται ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) , δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα.(ΔΜΣ= (ΒΑΡΟΣ) / (ΥΨΟΣ x ΥΨΟΣ)
(Διαρούμε το βάρος (π. Χ.75 κιλά), με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (π. Χ.1,75*1.75=3,0625).
Άρα: ΔΜΣ = 75 / 3,0625 = 24,489)

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος για τους μεν άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «20-25», για δε τις γυναίκες εντός των ορίων «18-22» και ισχύουν καθ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στις Στρατιωτικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές απαιτείται να διαθέτουν συγκεκριμένο βάρος.

Το φυσιολογικό βάρος σύμφωνα με την προκήρυξη εκφράζεται σε κιλά και ισούται με το ανάστημα σε εκατοστά μείον 100.(Π. Χ. Ύψος 175 εκατοστά αντιστοιχεί σε 75 κιλά)
Βάσει της προκήρυξης, επιτρέπεται για το μόνιμο προσωπικό να διαθέτει βάρος έως και +20% του μέσου φυσιολογικού, ενώ για το ιπτάμενο προσωπικό ορίζεται στο +10%.
Για τις γυναίκες, το μέσο φυσιολογικό βάρος μειώνεται κατά 15%.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nicolas_mk2 την Πέμ Μαρ 04, 2010 4:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostas18A
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Kostas18A »

Γεια σας. Με λένε Κωστα και τελειώνω φέτος το Λύκειο. Ενδιαφέρομαι για στρατιωτικές σχολές Ευελπίδων και ΣΜΥ. Το πρόβλημα μου είναι το 'βάρος' μου! Ειμαι 1,86 ύψος και 95 κιλα. Μεχρι πριν 3 χρόνια έκανα kick boxing και τωρα γυμνάζομαι εντατικά σε γυμναστήριο. Πιστεύω να χάσω κάποια σε 2 μήνες αλλά δεν ξέρω αν τα χάσω ολα οσα πρέπει. Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντησει ποσο ελαστικοί ειναι στα λιγα - ελπιζω- παραπάνω κιλά.
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Ρε παιδιά ξερετέ τι θέλω να ρωτήσω; Τι παιζει με τους δείκτες μαζας σωματος στις εξετάσεις; Ειναι πολύ αυστηροι με το βάρος των παιδιών; Αν πραγματικα δεν εισαι μεσα στα πλαισια 20-25 στο δεικτη μαζας σε κοβουν η κανουν και λιγο τα στραβα ματια; Ας απαντησει και καποιος που εδωσε περυσι που ισχυε ο νομος... Ευχαριστω εκ των προτέρων...
g

Δημοσίευση από g »

Παιδια εχω δμς 28-29 αλλα δεν φαινομαι και πολυ παχυς!

οταν το λεω σε καποιον η πρωτη του αντιδραση ειναι "ποιος εσυ; Αποκλειεται! Εισαι σιγουρος; "

δεν ξερω ισως ειμαι βαρυκοκκαλος!

λετε να μπω ιπταμενος;

περιμενω αποψεις
g

Δημοσίευση από g »

Στην προκυρηξη αναφερει οτι... "Το σωματικό βάρος του Ιπταμένου προσωπικού

Α΄ και Β΄κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνο με τα όρια που καθορίζουν οι

κατασκευαστές για το εκτινασσόμενο κάθισμα, σε κάθε τύπο αεροσκάφους, με

ελάχιστο βάρος τα 63,5 και μέγιστο τα 93 κιλά (ΠΔ 53/03, Αρ.10). "

Αυτο σημαινει οτι και καποιος που δεν ειναι μεσα στον δμς μπορει να μπει στην ικαρων;
biky
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από biky »

<< Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές για το ακαδημ. έτος 2010-11, οι δείκτες μάζας σώματος διαμορφώνονται ως εξής: Για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη Μάζας Σώματος, μεταξύ 19-27 (αντί του 20-25). Για τις γυναίκες ο Δείκτης Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18-25 (αντί του 18-22). Επίσης το ύψος των γυναικών μειώνεται από 1,65 στο 1,60.>> Αξιζουν πραγματικα συγχαρτηρια σε εκεινους τους ανθρωπους που εστω και το 2010 αλλαξαν τα δεδομενα αυτα στις στρατιωτικες σχολες. Ηταν κριμα να αποκλειονται ατομα ειτε αυτα ηταν κοριτσια ειτε αγορια λογω του ελαχιστου βαρους ή του υψους που μπορει να ειχαν παραπανω ή λιγοτερο αντιστοιχα.
ρ

Δημοσίευση από ρ »

BIKY το υψος δεν ειναι προβλημα, το βαρος ομως ειναι. Και η φυσικη κατασταση.
biky
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από biky »

ρ έγραψε:BIKY το υψος δεν ειναι προβλημα, το βαρος ομως ειναι. Και η φυσικη κατασταση.

ενταξει. Να υπαρχει καλη φυσικη κατασταση. Δεν ειπα να εισαι 1,50 στο υψος και 120 κιλα στο βαρος και να πας να δηλωσεις στρατιωτικες σχολες περιμενοντας να σε παρουν. Υπαρχουν σιγουρα και καποια κριτηρια. Δεν αντιλεγω. Οχι, οτι αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν μελλον, αλλα δεν κανουν για τετοιου ειδους σχολες. Αλλα το να εχεις 2-5 κιλα παραπανω απο το δεικτη μαζας σωματος Και εισαι και 1 ποντο κοντυτερος-η, εεε δεν νομιζω οτι χαθηκε πια και ο κοσμος. Σιγα το πραγμα. Αυτο δηλαδη θα σε κανει καλυτερο-η στρατιωτικο; Αυτο, εννοουσα.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες