Καλησπέρα σας.
Έχω την ελληνική και καναδική υπηκοότητα. Την ελληνική την πήρα από τη στιγμή που οι γονείς μου είναι Έλληνες και έχω γεννηθεί στην Ελλάδα. Η μητέρα μου όμως έχει γεννηθεί στον Καναδά από Έλληνες μετανάστες και από τη στιγμή που είχε πιστοποιητικό γέννησης του κράτους αυτού, με μια κάποια γραφειοκρατική δραστηριότητα μου έχει εκχωρήσει την καναδική υπηκοότητα. Ως απόρροια της κατοχής μου διπλής υπηκοότητας, έχω στην κατοχή μου και δύο διαφορετικά διαβατήρια, ένα ελληνικό και ένα καναδικό.
Θα ήθελα να γνωρίζω αν υπάρχει για την περίπτωσή μου κάποιο στρατιωτικό ευεργέτημα, όπως π. Χ. Μειωμένη θητεία. Θα πρέπει πάντως να ομολογίσω ότι με ανάγνωση αυτής της σελίδας δεν είδα κάτι.
Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω το εξής. Σε περίπτωση που εγώ αποφασίσω να διαμείνω στον Καναδά, του οποίου όπως εξήγησα έχω και διαβατήριο, αν δεν εμφανιστώ στην ώρα μου στη μονάδα κατάταξης, υπάρχει κάποια διωκτική αρχή της Ελληνικής Κυβέρνησης ή του Ελληνικού Στρατού η οποία μπορεί να με συλλάβει στο έδαφος της ξένης χώρας;
Ευχαριστώ.
Υπηκοότητα άλλου κράτους και θητεία
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
-
- Αντισυνταγματάρχης
Έχουμε έναν Ρώσο ομογενή στον λόχο μας στους Πεζοναύτες. Απ' όσο έχω συζητήσει μαζί του, γνωρίζω πως ήρθε Ελλάδα να κάνει 3μηνη θητεία, γιατί αλλιώς στην Ρωσία θα έκανε 1 χρόνο.
Πάρε τηλέφωνο σε στρατολογικό γραφείο να μάθεις. Ωστόσο, πρέπει να επιμένεις διότι κάποιοι βαριούντε υπερβολικά και οι απαντήσεις τους αρκετές φορές είναι βεβιασμένες και λάθος.
Πάρε τηλέφωνο σε στρατολογικό γραφείο να μάθεις. Ωστόσο, πρέπει να επιμένεις διότι κάποιοι βαριούντε υπερβολικά και οι απαντήσεις τους αρκετές φορές είναι βεβιασμένες και λάθος.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Φίλε μου... Είμαι ήδη στρατό. Και μάλιστα έχω και εγώ την Καναδική υπηκοότητα έχοντας γεννηθεί Καναδά από Έλληνα πατέρα και Καναδή μητέρα.
Κάνω κανονικά τη θητεία μου μιας και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Καναδά (δεν μένω πλέον πάνω από 6 μήνες εκεί) αλλά είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
Άρα όπως και εγώ θα κάνεις κανονική θητεία.
Για το άλλο θέμα φυσικά και δεν μπορεί να σε συλλάβει κάποιος στον Καναδά (εδώ δεν σου κάνουν κάτι σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης πόσο μάλλον στον Καναδά) αλλά να ξέρεις πως όταν είσαι στην Ελλάδα και αφού είσαι και Έλληνας πολίτης είσαι κάτω από τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και όχι σαν ξένος (ασχέτως αν έχεις και άλλο διαβατήριο)
Κάνω κανονικά τη θητεία μου μιας και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Καναδά (δεν μένω πλέον πάνω από 6 μήνες εκεί) αλλά είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
Άρα όπως και εγώ θα κάνεις κανονική θητεία.
Για το άλλο θέμα φυσικά και δεν μπορεί να σε συλλάβει κάποιος στον Καναδά (εδώ δεν σου κάνουν κάτι σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης πόσο μάλλον στον Καναδά) αλλά να ξέρεις πως όταν είσαι στην Ελλάδα και αφού είσαι και Έλληνας πολίτης είσαι κάτω από τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και όχι σαν ξένος (ασχέτως αν έχεις και άλλο διαβατήριο)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paralogistis την Δευ Μάιος 24, 2010 11:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κάθε εμπόδιο για καλό
-
- Λοχαγός
Ασχετο ο ρωσος που λες πως κανει 3 μηνη θητεια, πως Παραμενει ειδ δυναμεις; Μηπως μπηκες τωρα και δε σας εχουν ξεκαθαρισει ακομα; Ποντιους απο Ρωσια ειχαμε πολλους Δ και Ε'ΜΚ και ηταν σχεδον εξ ολοκληρου πολυ καλα κομμαντα και 12μηνα (τοτε) . Φυσικα ειναι ελληνες πολιτες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες