Λαλίστατοι σε καταγγελίες για κομματικά μαγειρέματα στις μεταθέσεις του στρατού είθισται να είναι οι αξιωματικοί μόνον εκ του ασφαλούς, αφού πρώτα περάσουν στην αποστρατεία. Στην περίπτωση ενός λοχαγού συνέβη το αντίθετο: Υπέβαλε αίτηση αποστρατείας επικαλούμενος δίωξη για πολιτικούς λόγους. Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο την έκανε δεκτή και εν συνεχεία επικυρώθηκε η αποστρατεία με υπογραφή υφυπουργού!
*Δεν είναι σύνηθες ένας στρατιωτικός να επικαλείται πολιτική δίωξη, την οποία μάλιστα να αποδέχονται ως λόγο παραίτησης η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία. Οπως σημειώνουν αξιωματικοί, η πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιστρέφουν τις αιτήσεις ως μη αποδεκτές. Αλλωστε, για τον λοχαγό Κ. Γεωργίτση αρκούσε να αναφέρει απλώς ότι συμπλήρωσε το χρόνο υπηρεσίας για να πάρει σύνταξη. Δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά ανέφερε ότι μετατέθηκε τρεις φορές μέσα σε δύο χρόνια, κατηγόρησε το στρατό ότι έβγαλε εναντίον του πόρισμα ΕΔΕ με τρόπο μη σύννομο για δικές του καταγγελίες κατά ανώτατων αξιωματικών, ενώ διατύπωσε ευθείες αιχμές κατά της στρατιωτικής δικαιοσύνης για μεροληπτική μεταχείριση.
*Τον Ιανουάριο του 2004 είχε αναλάβει διοικητής στο στρατιωτικό θέρετρο της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη. Οπως ισχυρίζεται, ένας άλλος συνάδελφός του λοχαγός συχνά του έλεγε ότι θα του πάρει τη θέση, όταν θα έρθει η Ν. Δ. στην κυβέρνηση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε ένα χρόνο αργότερα.
«Ο αντικαταστάτης μου ήταν ελαφράς υπηρεσίας, κατηγορία που δεν αναλαμβάνει καθήκοντα διοίκησης», σημειώνει ο ίδιος.
*Διαμαρτυρήθηκε τότε, με αναφορά, επικαλούμενος τις συζητήσεις παρουσία άλλων συναδέλφων του. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι δύο ανώτατοι αξιωματικοί ενώ παραθέρισαν στο θέρετρο το καλοκαίρι του 2004 δεν κατέβαλαν το ενοίκιό τους. Αστείο ποσό: μόλις 3,5 ευρώ την ημέρα, αλλά οι διαταγές ορίζουν ότι πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλλεται.
Η ΕΔΕ, που ακολούθησε, έβγαλε λάδι τους στρατηγούς και απέδωσε σε «αστεϊσμό» ότι ο λοχαγός ελαφράς υπηρεσίας τον απειλούσε να του πάρει τη θέση. «Αστείο», που τελικά επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Ταυτόχρονα, βρέθηκε και κατηγορούμενος για ασέβεια κατωτέρου προς τους ανωτέρους.
*Από εκεί και πέρα ξεκινά το δικαστικό μπλέξιμο: Με μια διαδικασία - εξπρές, μέσα σε 40 ημέρες ο Γεωργίτσης διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση ανώτατων αξιωματικών: Γιατί δεν εφάρμοσε την «επικρατούσα πρακτική», αλλά όσα ορίζουν οι διαταγές για τα νοίκια. Αντιθέτως, δύο χρόνια μετά τις δικές του μηνύσεις προς τους τότε ανώτατους και τους εμπλεκόμενους στην ΕΔΕ, ορίστηκε δικάσιμος για τον επόμενο Οκτώβριο για μόνο μία από τις τέσσερις καταγγελίες του. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τραβήξει την υπόθεση μέχρι και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
Ελευθεροτυπία
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Πολύ καλά κάνεις Λοχαγέ. Και εγώ ΄πρώην Αξιωματικός του Στρατού είμαι. Προχώρα και μην ακούς κανέναν. κύτταξε να βρείς σωστούς νομικούς να σου αναλάβουν την υπόθεση. Νομίζουν ότι τα 2 μεγάλα κόμματα έτσι θα φτιάξουν
Ευρωπαικό Στρατό ; Έχουν βρεί ηλίθιους υπηκόους - φορολογούμενους και για
αυτό τα κάνουν. Πρόσεξε όμως και τους δικαστές γιατί αυτοί είναι μεγαλύτερα
λαμόγια και θα δικαιώσουν το σύστημα. Εύχομαι επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σου.
Ευρωπαικό Στρατό ; Έχουν βρεί ηλίθιους υπηκόους - φορολογούμενους και για
αυτό τα κάνουν. Πρόσεξε όμως και τους δικαστές γιατί αυτοί είναι μεγαλύτερα
λαμόγια και θα δικαιώσουν το σύστημα. Εύχομαι επιτυχία στον δίκαιο αγώνα σου.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 1284
- Εγγραφή: Παρ Απρ 11, 2008 2:38 am
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Όχι ότι δεν τα ξέρουμε αυτά και πέφτουμε από τα σύννεφα, αλλά όταν τα διαβάζεις και με πάσα λεπτομέρεια, σου έρχεται μια τεράστια απέχθεια... Το σύστημα δεν φταίει, από μόνο του. Ο κόσμος το συντηρεί. Αν δεν ήτανε ο έταιρος αξιωματικός -με αμέριστο θράσος- να απειλεί αυθαίρετα και μέσα στον στρατό ειδικά ή αν δεν υπήρχανε οι "στρατηγοί" γεμάτοι μαγκιά να μην πληρώνουνε, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Αυτό είναι η απόρροια του φοβερού "φιλότιμου" του Έλληνα...
Αυτό είναι η απόρροια του φοβερού "φιλότιμου" του Έλληνα...
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
«Οι Ελληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Αμυνας μετά την ένταση στο Αιγαίο. Πράγματι, ο ύπνος των νεοελλήνων πολιτών δεν κινδυνεύει να διαταραχθεί αφού ο στρατός μας αποτελείται μόνο από... αριστούχους αξιωματικούς!
Σε έλεγχο του ΓΕΣ, σε δείγμα 1.300 εκθέσεων αξιολόγησης, σχεδόν όλοι έχουν βαθμολογηθεί με άριστα! Σε ποσοστό 83,1% τιμούνται από 90 έως 100 μονάδες, το 14,6% έλαβε από 80 έως 90 και μόλις το 2,3% έχει βαθμό κάτω του '80.
Δεν γέμισε, βεβαίως, το στράτευμα... «Ναπολέοντες». Απλώς, η μεθοδολογία βαθμολόγησης των ενστόλων γίνεται με καθόλου αντικειμενικό τρόπο κι έτσι τις επιδόσεις τους δεν μπορεί να τις πιάσει ουδείς ευρωπαίος.
Οπως χαρακτηριστικά διαπιστώνεται σε εμπιστευτικό έγγραφο του 1ου επιτελικού γραφείου του ΓΕΣ, σε βαθμολογίες κάτω του 90, που αφορούν στη σωματική κατάσταση των αξιωματικών, υπεισέρχονται αντικειμενικά κριτήρια. Στις άλλες περιπτώσεις;
*Μόλις σε ποσοστό 2,5% η περιγραφή των προσόντων καταγράφεται με ορθό τρόπο (επισυνάπτοντας εκθέσεις διοικητικών επιθεωρήσεων, ηθικές αμοιβές, ποινές, βολές κ. ά.).
*Σε ποσοστό 75,3% περιγράφονται με τυποποιημένες εκφράσεις τα προσόντα, ακολουθώντας ένα «τυφλοσούρτη». Για το 22% η περιγραφή γίνεται με λίγες λέξεις, ενώ δεν λείπουν και εκθέσεις χωρίς περιγραφή παρά μόνο βαθμολόγηση.
*Οι τιμητικές διακρίσεις των αξιωματικών κρίνονται κατά βούληση: Μόλις στο 31,6% τις έλαβαν υπόψη, σε ποσοστό 68,4% τις αγνόησαν, ενώ στο 36,8% ούτε καν τις ανέφεραν. Αντιστοίχως, οι πειθαρχικές ποινές δεν λαμβάνονται υπ' όψιν.
*Παρά το γενικό αλαλούμ, οι προϊστάμενες διευθύνσεις των όπλων και των σωμάτων ελάχιστες εκθέσεις (6,5%) επέστρεψαν πίσω για διόρθωση. Κι ας έλειπαν απ' αυτές δικαιολογητικά κι έγγραφα για συγκεκριμένα διαστήματα δράσης των αξιωματικών.
Ελευθεροτυπία
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
"Aπό το Μεϊμαράκη και τη Ρηγίλλης παίρνουν γραμμή" "Έχουμε πει επανειλημμένα: Τι δουλειά έχει να ψηφίζει ένας Ταγματάρχης σε εκλογές μελών ΔΕΠ, τι δουλειά έχει ο Ναύαρχος στο να κρίνει άν ένας πρέπει να εκλεγεί επίκουρος καθηγητής στις Τηλεπικοινωνίες.
Μιλάμε για...
Ναυτέους που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι: " Ό, τι κινείται το χαιρετάμε και ό, τι δεν κινείται το βάφουμε"
Ε! Λοιπόν κι όμως! Στην Ελλάδα του 2009, ακόμα και σήμερα (δεν είμαστ ούτε στο 1950 ούτε στο 1960), στις εκλογές μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ οι στρατιωτικοί έχουν 5 ψήφους και οι καθηγητές ανώτερης ή ίσης βαθμίδας από την κρινόμενη θέση έχουν 6.
Όμως για να εκλεγεί κανείς θέλει 8 θετικές ψήφους στις 11.
Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) σε πάρα πολλές εκλογές μελών ΔΕΠ αυτοί οι 5 στρατιωτικοί να πηγαίνουν χωρίς καμιά αιτιολόγηση "μονοκούκι" υπέρ κάποιου υποψηφίου ειδικά αν αυτός είναι εκλεκτός της Ρηγίλλης ή απλά "ημέτερος".
Η χωρίς αιτιολόγηση ψήφος υπέρ κάποιου στα ΑΣΕΙ (όπως και στα ΑΕΙ) είναι παράνομη.
Έτσι στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) αλλά και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) είχαμε και έχουμε πολλά και σκανδαλώδη κρούσματα όπου οι αξιωματικοί πέρνουν "γραμμή" από τον Αρχηγό του αντίστοιχου Επιτελείου, που πάλι κι αυτός με τη σειρά του λαμβάνει γραμμή από το πολιτικό γραφείο Μεϊμαράκη ή απ' ευθείας από τη Ρηγίλλης.
Είναι χαρακτηριστική η στάση των 5 αξιωματικών σε μια πρόσφατη εκλογή Επίκουρου Καθηγητή Πληροφορικής στην Ευελπίδων που ενώ οι 6 καθηγητές ψήφισαν τον προτεινόμενο από την εισηγητική έκθεση της τριμελούς επιτροπής (και ορθά), οι 5 αξιωματικοί της ΣΣΕ ψήφισαν υπέρ του 8ου!
Δηλαδή χωρίς καμιά αιτιολόγηση πήραν οι 5 αξιωματικοί την εισηγητική έκθεση τριών καθηγητών και δεν ψήφισαν τον πρώτο, ούτε τον 2ο, ούτε τον 3ο, ούτε τον 4ο, ούτε... Ούτε
φτάνοντας να επιλέξουν και οι πέντε τον 8ο!
Προφανώς αυτή η αδικαιολόγητη στάση τους εξηγείται από το γεγονός ότι και οι 5 αξιωματικοί - εκλέκτορες διετάχθησαν να ψηφίσουν τον εκλεκτό της Ρηγίλλης και του Μεΐμαράκη που αντικειμενικά ήταν 8ος μεταξύ 12. Αποτέλεσμα να βγεί η θέση άγονη, αφού κανείς δεν συγκέντρωσε τον αριθμό 8!
Ακόμα τελευταία αντί να αξιολογούνται ακαδημαϊκά οι υποψήφιοι από τους Στρατιωτικούς φαίνεται ότι παίζει πολύ το σλόγκαν " ήθος και ευπρέπεια".
Έτσι βάζουν πολλές... Μονάδες " ήθους και ευπρέπειας" στον εκλεκτό τους.
Ακριβώς αυτό που πριν πολλά χρόνια έλεγαν "πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων" τώρα το λένε "ήθος". Έτσι όποιος είναι εκ της Ρηγίλλης εκπορευόμενος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται σοβαρός επιστήμονας, με ήθος με ευπρέπεια κι ας είναι ανύπαρκτος ερευνητικά!
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στη ΣΝΔ (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) σε μια θέση Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο Ραντάρ έγινε... " το σώσε". Πάλι οι 5 αξιωματικοί ψήφισαν μονοκούκι κάποιον επειδή είχαν πάρει γραμμή από το κομματικό επιτελείο της ΝΔ, ενώ ακούγεται ότι σε όλες πλέον τις εκλογές καθηγητών στη Σχολή Ευελπίδων και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το κριτήριο θα είναι "να μπάσουμε Νεοδημοκράτες για να ελέγχουμε την κάθε Σχολή".
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Μετά από αυτά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα που οοι ίδιοι δώσατε στις Σχολές σας και που είστε απόλυτα υπεύθυνοι, κατατάσσετε ακόμα τις Σχολές σας στο ευρύτερο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης;
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Κάνετε καλό στην πατρίδα και στο έθνος (που κόμπτεσθε με τα παχύτατα λόγια ότι υπηρετείτε) με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μπορείτε εσείς να εκφέρετε γνώμη σε όλα τα θέματα Μαθηματικών, Φυσικής, Τεχνικής Μηχανικής, Πυρηνικής Φυσικής, Οικονομίας, Γεωπολιτικής, Υπολογιστών, Γεωμετρίας, κλπ κλπ Με ποιά κριτήρια αντί να ψηφίσετε τον πρώτο όπως η εισηγητική επιτροπή ορίζει εσείς πάτε και ψηφίζετε τον 8ο (περίπτωση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) ;
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί τ...
Μιλάμε για...
Ναυτέους που το μόνο που ξέρουν να λένε είναι: " Ό, τι κινείται το χαιρετάμε και ό, τι δεν κινείται το βάφουμε"
Ε! Λοιπόν κι όμως! Στην Ελλάδα του 2009, ακόμα και σήμερα (δεν είμαστ ούτε στο 1950 ούτε στο 1960), στις εκλογές μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ οι στρατιωτικοί έχουν 5 ψήφους και οι καθηγητές ανώτερης ή ίσης βαθμίδας από την κρινόμενη θέση έχουν 6.
Όμως για να εκλεγεί κανείς θέλει 8 θετικές ψήφους στις 11.
Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) σε πάρα πολλές εκλογές μελών ΔΕΠ αυτοί οι 5 στρατιωτικοί να πηγαίνουν χωρίς καμιά αιτιολόγηση "μονοκούκι" υπέρ κάποιου υποψηφίου ειδικά αν αυτός είναι εκλεκτός της Ρηγίλλης ή απλά "ημέτερος".
Η χωρίς αιτιολόγηση ψήφος υπέρ κάποιου στα ΑΣΕΙ (όπως και στα ΑΕΙ) είναι παράνομη.
Έτσι στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) αλλά και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) είχαμε και έχουμε πολλά και σκανδαλώδη κρούσματα όπου οι αξιωματικοί πέρνουν "γραμμή" από τον Αρχηγό του αντίστοιχου Επιτελείου, που πάλι κι αυτός με τη σειρά του λαμβάνει γραμμή από το πολιτικό γραφείο Μεϊμαράκη ή απ' ευθείας από τη Ρηγίλλης.
Είναι χαρακτηριστική η στάση των 5 αξιωματικών σε μια πρόσφατη εκλογή Επίκουρου Καθηγητή Πληροφορικής στην Ευελπίδων που ενώ οι 6 καθηγητές ψήφισαν τον προτεινόμενο από την εισηγητική έκθεση της τριμελούς επιτροπής (και ορθά), οι 5 αξιωματικοί της ΣΣΕ ψήφισαν υπέρ του 8ου!
Δηλαδή χωρίς καμιά αιτιολόγηση πήραν οι 5 αξιωματικοί την εισηγητική έκθεση τριών καθηγητών και δεν ψήφισαν τον πρώτο, ούτε τον 2ο, ούτε τον 3ο, ούτε τον 4ο, ούτε... Ούτε
φτάνοντας να επιλέξουν και οι πέντε τον 8ο!
Προφανώς αυτή η αδικαιολόγητη στάση τους εξηγείται από το γεγονός ότι και οι 5 αξιωματικοί - εκλέκτορες διετάχθησαν να ψηφίσουν τον εκλεκτό της Ρηγίλλης και του Μεΐμαράκη που αντικειμενικά ήταν 8ος μεταξύ 12. Αποτέλεσμα να βγεί η θέση άγονη, αφού κανείς δεν συγκέντρωσε τον αριθμό 8!
Ακόμα τελευταία αντί να αξιολογούνται ακαδημαϊκά οι υποψήφιοι από τους Στρατιωτικούς φαίνεται ότι παίζει πολύ το σλόγκαν " ήθος και ευπρέπεια".
Έτσι βάζουν πολλές... Μονάδες " ήθους και ευπρέπειας" στον εκλεκτό τους.
Ακριβώς αυτό που πριν πολλά χρόνια έλεγαν "πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων" τώρα το λένε "ήθος". Έτσι όποιος είναι εκ της Ρηγίλλης εκπορευόμενος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται σοβαρός επιστήμονας, με ήθος με ευπρέπεια κι ας είναι ανύπαρκτος ερευνητικά!
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στη ΣΝΔ (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων) σε μια θέση Λέκτορα με γνωστικό αντικείμενο Ραντάρ έγινε... " το σώσε". Πάλι οι 5 αξιωματικοί ψήφισαν μονοκούκι κάποιον επειδή είχαν πάρει γραμμή από το κομματικό επιτελείο της ΝΔ, ενώ ακούγεται ότι σε όλες πλέον τις εκλογές καθηγητών στη Σχολή Ευελπίδων και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το κριτήριο θα είναι "να μπάσουμε Νεοδημοκράτες για να ελέγχουμε την κάθε Σχολή".
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Μετά από αυτά τα αλλεπάλληλα ραπίσματα που οοι ίδιοι δώσατε στις Σχολές σας και που είστε απόλυτα υπεύθυνοι, κατατάσσετε ακόμα τις Σχολές σας στο ευρύτερο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης;
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί του Στρατού και του Ναυτικού: Κάνετε καλό στην πατρίδα και στο έθνος (που κόμπτεσθε με τα παχύτατα λόγια ότι υπηρετείτε) με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Μπορείτε εσείς να εκφέρετε γνώμη σε όλα τα θέματα Μαθηματικών, Φυσικής, Τεχνικής Μηχανικής, Πυρηνικής Φυσικής, Οικονομίας, Γεωπολιτικής, Υπολογιστών, Γεωμετρίας, κλπ κλπ Με ποιά κριτήρια αντί να ψηφίσετε τον πρώτο όπως η εισηγητική επιτροπή ορίζει εσείς πάτε και ψηφίζετε τον 8ο (περίπτωση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων) ;
Ερωτάσθε κύριοι Αρχηγοί τ...
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 330
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 19, 2009 9:30 pm
- Τοποθεσία: Greece
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Συμφωνω οτι απεχθανομαι το μεσο... (βεβαια στο στρατο εχει αλλη σημασια το μεσο, αν πχ εισαι ανθυπολοχαγος και ο ταγματαρχης σου σε εκτιμα επειδη εισαι εργατικος... Ε θα γινει καποτε υποστρατηγος και εσυ θα εισαι περιπου ταγμαρχης-αντισυνταγματαρχης... Εε να το μεσο) του στυλ ο κουνιαδος του αδερφου του εγγονου της θειας μου και δεν συμμαζευται
αλλα δεν μπορεις να αφαιρεσεις την ψηφο των στρατιωτικων για ενα και μονο λογο... Δεν μπορεις να διαχωρισεις το στρατο απο την πολιτειακη οργανωση. Γιατι τοτε θα επρεπε να γινουν ριζικες αλλαγες (πχ δεν θα μπαινεις αξιωματικος απο πανελληνιες)
ουτως ή αλλως οι καθηγητες πανεπιστημιου ειναι ως επι το πλειστον χαραμοφαηδες... Σκεψου οτι κανουν απεργια και πληρωνονται (λογω << Πανεπιστημειακης ερευνας>>) επισης πειθουν τους φοιτητες (που οι περισσοτεροι αλλου που δεν θελουν) να κανουν καταληψεις για να καθονται οι ιδιοι... Οποτε ας διορθωσουμε τιου ιδιους τους καθηγητες και ας μην κοιταμε ψιλα γραμματα για τα γραπτα που χανουν και τις ακθυστερησεις ουτε λογος... Μια φορα η αδερφη μ Ηταν εξω φρενων επειδη τις ειχαν χασει ενα γραπτο στο ιδιο μαθημα 5 φορες... )
αλλα δεν μπορεις να αφαιρεσεις την ψηφο των στρατιωτικων για ενα και μονο λογο... Δεν μπορεις να διαχωρισεις το στρατο απο την πολιτειακη οργανωση. Γιατι τοτε θα επρεπε να γινουν ριζικες αλλαγες (πχ δεν θα μπαινεις αξιωματικος απο πανελληνιες)
ουτως ή αλλως οι καθηγητες πανεπιστημιου ειναι ως επι το πλειστον χαραμοφαηδες... Σκεψου οτι κανουν απεργια και πληρωνονται (λογω << Πανεπιστημειακης ερευνας>>) επισης πειθουν τους φοιτητες (που οι περισσοτεροι αλλου που δεν θελουν) να κανουν καταληψεις για να καθονται οι ιδιοι... Οποτε ας διορθωσουμε τιου ιδιους τους καθηγητες και ας μην κοιταμε ψιλα γραμματα για τα γραπτα που χανουν και τις ακθυστερησεις ουτε λογος... Μια φορα η αδερφη μ Ηταν εξω φρενων επειδη τις ειχαν χασει ενα γραπτο στο ιδιο μαθημα 5 φορες... )
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Οι στρατιωτικες σχολες εχουν καλους καθηγητες και στρατιωτικους με διδακτορικο αλλα οι περισσοτεροι ηταν πολιτες απο το μετσοβειο με διδακτορικο ακομα και καποιοι τακτικοι στη ΣΝΔ μηχανικοι που ημουν εγω, το προβλημα ειναι οτι ελλειψει χρονου τα μαθαινουμε καπως παπαγαλια, μεγαλη υλη βεβαια που απαιτει αρκετο διαβασμα και επισης δεν υπαρχει ερευνα οπως στα κανονικα ΑΕΙ. Συνεχιζω τις σπουδες μου στο μετσοβειο στη ναυπηγικη, ειναι πολυ υψηλο το επιπεδο και οι βαθμοι μου δειχνουν οτι δεν υστερω απεναντι στους μηχανολογους, ναυπηγους και φυσικους που παρακολουθουν το ιδιο μαστερ... Οσο για τα βυσματα υπαρχουν παντου στην Ελλαδα μη το ψαχνετε... Ο στρατος ειναι μικρογραφια της κοινωνιασ
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 27
- Εγγραφή: Κυρ Μαρ 14, 2010 11:38 pm
- Τοποθεσία: ΥΠΟΨΗΦΙΑ
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
κος έγραψε:Υπαρχει περιπτωση να μπει καποιος με μεσο στη σχολη;
έχω μάθει μέχρι τώρα ότι τα πάντα είναι πιθανά σε αυτήν την ζωή αλλά αυτήν την εκδοχή ομολογώ ότι δεν την είχα σκεφτεί.


Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Δικιο εχεις. Το να λες πως θελεις να μπεις με μεσο σε καποια στρατιωτικη ειναι λιγο ασχημο γιατι ειναι σα να παραγνωνιζεις ολους οσοι δινουν με τις κανονικες εξετασεις (ψυχοτεχνικα-αθληματα-υγειονομικα), οποτε καλυτερα αν το κανεις, να μην το ξερουμε. Οσο να'ναι, ποναει λιγο.
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Αν είσαι άξιος, πέρνα με την αξία σου. Αν δεν είσαι, πίσω στη μαμακά. Μου μάθατε όλοι με τα βύσνατα, ελληνάρες.κος έγραψε:Υπαρχει περιπτωση να μπει καποιος με μεσο στη σχολη;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 21, 2010 6:04 pm
- Επάγγελμα: ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ <ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ>
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Δεν γινετε να μπεις με μεσο γιατι γραφεις πανελληνιες. Εκτος βεβαια μπορεις να μπεις απο εποπ με βυσμα.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 4
- Εγγραφή: Δευ Μαρ 29, 2010 1:59 am
- Τοποθεσία: ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Οπως τα λεει ο φιλος μου και ανωτερος μου σωτηρης. Ανωτερος ιεραρχικα εκτος φορυμ ενοω.
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 1
- Δημοσιεύσεις: 207
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 03, 2009 7:58 pm
- Τοποθεσία: Greece
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
Πιστευω εννοει βυσμα για τις πκε; Παιζει να γινετε αυτο;
Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ έγραψε:Οπως τα λεει ο φιλος μου και ανωτερος μου σωτηρης. Ανωτερος ιεραρχικα εκτος φορυμ ενοω.
Στον εαυτό σου απαντάς;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης