Φωτογράφισαν σκληρό καψόνι υπολοχαγού
Πάντως εγώ δεν μίλησα για καμία εγκυρότητα.
Που το άκουσα σου είπα, κάτι το οποίο αντανακλά την άποψη που έχουν (είχαν) στο εξωτερικό για Έλληνες και Τούρκους.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ισχύει ή όχι.
Που το άκουσα σου είπα, κάτι το οποίο αντανακλά την άποψη που έχουν (είχαν) στο εξωτερικό για Έλληνες και Τούρκους.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν ισχύει ή όχι.
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 7
Καλά ντε δεν το είπα με επιθετικό τρόπο, μην αρπάζεσαι. Αν έτσι φάνηκε τότε συγνώμη.
Δεν προσβλήθηκα.
Και εγώ λάθος εντύπωση έδωσα μάλλον στο μήνυμα.
Sorry!
Και εγώ λάθος εντύπωση έδωσα μάλλον στο μήνυμα.
Sorry!
-
- Ταξίαρχος
Οκ λύθηκε η πραξήγηση τότε!!! ;)
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 1
το περιστατικο συνεβη σε περιοδο σχοινακιων στις Κουρουνες στην Σαμοθρακη... επειδη υπηρετησα στο 289 ΤΠ τον ξερω πολυ καλα τον συγκεκριμενο υπολοχαγο!!! "θειος Μελ"... ετσι τον αποκαλουσαμε... Ηταν επικεφαλης του ΛΥΤ κ τον βλεπαμε να βγαζει κατι αναφορες σε στυλ ειδ. δυναμεων!! γενικα ηταν πολυ αυστηρος κ ψαρωτικος... θυμαμαι σε μια απογευματινη ενω τρεχαμε το γηπεδο του στρατοπαιδου 8 φορες ως προθερμανση για στιβο μαχης ενα παιδι δεν αντεξε κ του πηρε το κρανος το κλοτσησε κ λεει "την επομενη φορα θα εχει κ το κεφαλι σου μεσα"... κ γενικα ειχαμε πολλα περιστατικα με αυτον!!!
ηταν θεμα χρονου να την πατησει με αυτην την συμπεριφορα που ειχε...
ηταν θεμα χρονου να την πατησει με αυτην την συμπεριφορα που ειχε...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
Βρε παιδια πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.
Διαβασα πολυ προσεκτικα και οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω σε αρκετα σημεια με τον Gioalex Η και τον Legion Οπως επισης κατανοω και τις αντιρησεις του Yandr.
Η προσωπικη μου εμπειρια ειχε πολλα καψωνια η "καψωνια" (σε εισαγωγικα η χωριε) και πιστεψτε με ΔΕΝ εχω κανενα ψυχολογικο προβλημα ουτε και εσκισα κανενα καλτσον
.
Νομιζω παντος οτι δεν εκαναν και τοσο κακο (και δεν μιλαω για υπερβολες και ξυλο).
Και μην με ρωτησει καποιος αν εχω ηδη υπηρετησει η οχι και τα λεω αυτα γιατι ΝΑΙ. Εχω υπηρετησει
.
Η αποψη μου ειναι πως "τα κινητα με τις φωτογραφιες και τα βιντεο στα στρατοπεδα βλαπτουν σοβαρα την υγεια"
Διαβασα πολυ προσεκτικα και οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω σε αρκετα σημεια με τον Gioalex Η και τον Legion Οπως επισης κατανοω και τις αντιρησεις του Yandr.
Η προσωπικη μου εμπειρια ειχε πολλα καψωνια η "καψωνια" (σε εισαγωγικα η χωριε) και πιστεψτε με ΔΕΝ εχω κανενα ψυχολογικο προβλημα ουτε και εσκισα κανενα καλτσον

Νομιζω παντος οτι δεν εκαναν και τοσο κακο (και δεν μιλαω για υπερβολες και ξυλο).
Και μην με ρωτησει καποιος αν εχω ηδη υπηρετησει η οχι και τα λεω αυτα γιατι ΝΑΙ. Εχω υπηρετησει

Η αποψη μου ειναι πως "τα κινητα με τις φωτογραφιες και τα βιντεο στα στρατοπεδα βλαπτουν σοβαρα την υγεια"
Τα κινητα που βιντεοσκοπουν ειναι πολυ επικυνδινα διοτι δινουν πολλες πληροφοριες ενα εμπειρο ματι μπωρει να δει πολλα που ενα απλο ματι δεν βλεπει. Το προβλημα με της ειδικες δυναμεις ειναι οτι καποιοι κοβονται , για να δικαιολογησουν την αποτυχια τους , για να εκδικηθουν τα πειραγματα και την αγγαρεια που αναλαμβανουν αφου ειναι κομμενοι βγαινουν εξω και λενε οτι σαχλαμερες θες οτι τρωγαν φιδια οτι τους δερναν οτι δεν τους διναν φαι κτλ. . οταν πας πορεια και σου μενουν πισω 20 και εισαι οεκπαιδευτης τη κανειs; η χαλας την πορεια ητους κουβαλανε στη πλατη τοτε ποιος καψωναρει των αλλον; Εγω απανθρωπο καψωνη η ξυλο δεν συναντησα τωρα αν σου πει ο λοχιας σου παρε 10 καμψεις δεν χαλαςε και οκοσμος...
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 5
Έχω υπηρετήσει σε μοίρα καταδρομών... πολλοί από εσάς έχουν... γουστάραμε την πειθαρχία... τα καψώνια --> δεν εννοώ προσβολή προσωπικότητας -- δεν υπήρχε... υπήρχε σεβασμός προς όλους μας... Έκανες κάτι λάθος, την πλήρωνε όλος ο λόχος ή ολόκληρη η μοίρα... υπήρχε σεβασμός... μαθαίνεις να φέρεσαι ανδρίκια, να μπορείς να πεις με θάρρος 'εγώ το Έκανα' να τσιμπούσες Χωρίς Αντίρρηση Γτ αποδεχόσουν τη ***** που έκανες... Σε δεκανέα τραβούσες προσοχή και δεν είχε σημασία αν ήσουν νέος ή παλαίουρας, όλοι ίδιοι... Έβγαινες αναφορά και έτρωγες 5αρες Για λόγους όπως γτ δεν κρατάς καλά το όπλο επ'όμου ή γτ δεν είσαι σε σωστή στάση προσοχής... Ζητούσες 10 μέρες άδεια Την έπερνες, αλλά Έπερνες μαζί και 5αρα φυλακή στην επιστροφή... Τα γουστάραμε αυτά...
Γτ δεν είναι έτσι Στα άλλα σώματα... ; σημαία, κ οι περισσότεροι κάνουν χαβαλέ, μιλάει ο διοικητής κ οι απο πίσω παίζουν σφαλιάρες... Περνάει λοχαγός και τον γράφουν στα @@ τους... εμείς παλαίουρες, σε δεκανέα τραβούσαμε προσοχή... !
Στα άλλα σώματα τί φταίει; η ανικανότητα μερικών αξιωματικών (όχι όλων); τα βίσματα; τι φταίει;
Όσο για το ξύλο... Στα ΛΟΚ δεν υπήρχε... Όσοι σας έχουν πεί ότι τρώγανε ξύλο είναι *****...
Επιδή πανω κάποιος ανέφερε για την Τουρκία... οι τούρκοι στρατιώτες τρώνε ξύλο απο τους αξιωματικούς τους και είναι συνέχεια στο καψώνι... Επιδή έχω περάσει και απο επιτελικό γραφείο έχω ακούσει ανώτατους αξιωματικούς να λένε πως, οι τούρκοι στρατιώτες λόγω του ξύλου φοβούντε τους αξιωματικούς και δεν έχουν ελευθερη βούληση... σε περίπτωση πολέμου, έτσι κ Σκοτωθεί κάποιος αξιωματικός θα είναι ανύμποροι να αντιδράσουν μόνοι τους και θα εξοντοθούν... Αντίθετα με τους έλληνες, πλέων στρατιώτης και έως ανθυπολοχαγός ή και υπολοχαγός είναι ένα (δε φοβάτε ο φαντάρος πχ τον ανθυπολοχαγό), θα μπορούσε να επιβιώση στο πεδίο μάχης ακόμη και αν ο αξιωματικός του είναι νεκρός... ίσως κάτι να ξέρουν οι δικοί μας που να έχουν μειώσει δραματικά τα επίπεδα του καψονιού... Δεν μιλάω για πειθάρχεια, σαφώς και θα πρεπε να υπάρχει...
Γτ δεν είναι έτσι Στα άλλα σώματα... ; σημαία, κ οι περισσότεροι κάνουν χαβαλέ, μιλάει ο διοικητής κ οι απο πίσω παίζουν σφαλιάρες... Περνάει λοχαγός και τον γράφουν στα @@ τους... εμείς παλαίουρες, σε δεκανέα τραβούσαμε προσοχή... !
Στα άλλα σώματα τί φταίει; η ανικανότητα μερικών αξιωματικών (όχι όλων); τα βίσματα; τι φταίει;
Όσο για το ξύλο... Στα ΛΟΚ δεν υπήρχε... Όσοι σας έχουν πεί ότι τρώγανε ξύλο είναι *****...
Επιδή πανω κάποιος ανέφερε για την Τουρκία... οι τούρκοι στρατιώτες τρώνε ξύλο απο τους αξιωματικούς τους και είναι συνέχεια στο καψώνι... Επιδή έχω περάσει και απο επιτελικό γραφείο έχω ακούσει ανώτατους αξιωματικούς να λένε πως, οι τούρκοι στρατιώτες λόγω του ξύλου φοβούντε τους αξιωματικούς και δεν έχουν ελευθερη βούληση... σε περίπτωση πολέμου, έτσι κ Σκοτωθεί κάποιος αξιωματικός θα είναι ανύμποροι να αντιδράσουν μόνοι τους και θα εξοντοθούν... Αντίθετα με τους έλληνες, πλέων στρατιώτης και έως ανθυπολοχαγός ή και υπολοχαγός είναι ένα (δε φοβάτε ο φαντάρος πχ τον ανθυπολοχαγό), θα μπορούσε να επιβιώση στο πεδίο μάχης ακόμη και αν ο αξιωματικός του είναι νεκρός... ίσως κάτι να ξέρουν οι δικοί μας που να έχουν μειώσει δραματικά τα επίπεδα του καψονιού... Δεν μιλάω για πειθάρχεια, σαφώς και θα πρεπε να υπάρχει...
-
- Ταξίαρχος
Φίλε μου και γω όπως τα λες, είμαι απόλυτα υπέρ της πειθαρχίας αλλά και της ίσης μεταχείρησης όλων των στρατιωτών, κάτι που καταλύεται με τον χείριστο βαθμό μέσω των βυσμάτων. Οπότε πώς να υπάρξει πειθαρχία;
Πρώτα πρέπει να εδραιωθεί η αξιοκρατία και μετά θα είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει σωστή πειθαρχία.
Πρώτα πρέπει να εδραιωθεί η αξιοκρατία και μετά θα είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει σωστή πειθαρχία.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Οντως εμεις το δημιουργησαμε αυτο το προβλημα εμεις οι εφεδροι φταιμε πρωτα απο ολα αλλα πως να αλλαξει αυτο το συστημα πλεον εχει εδραιωθει ετσι!
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Παντως απο προσωπικη μου εμπειρια στην σεαπ και στις μοναδες σαν δοκιμος εχω να πω τα εξεις! Καμια σχεσει η πειθαρχια στις εδ και στις σχολες των υεα με το υπολοιπο στρατο! Γιατι; Δε ξερω , ισως οι καμπανες ισως κατι αλλο. Αλλα ξυλο και εγω ποτε δεν ειδα! Εχω δει παντως κυπριους αξιωματικους στην σεαπ γιατι ειχαμε βηταδες απο κυπρο και οι εν λογο αξιωματικοι ηταν πιο φωνακλαδες , αγριοι και ψαρωτικοι απο του δικους μας. Ισως γιατι οι κυπριοι υεα και φανταροι υπηρετουν σε μικρη ηλικια και ψαρονουν πιο πολυ!
Κατι αλλο ειναι πως Πλεον ο ελλην φανταρος παει στρατο σε πιο μεγαλη ηλικια απο παλαια!
Δεν ειναι οπως παλαια που κατεβαινε ο φανταρακος απο το βουνο (οπως την εποχη των πατεραδων μας)και στα 18 -19 τους αβγαλτοι με ελαχιστοι μορφοση πηγαιναν στρατο και εκει του ψαρωναν οι αξιωματικοι! Περιμεναν το στρατο να γινουν αντρες ελεγαν παλια ετσι δεν ειναι;
Τωρα εχεις παει σχολιο , πολυ πιθανων εχεις βγαλει και καποιο πανεπιστημιο και πας φανταρος εχοντας ζησει την ζωη σου , εχοντας πολλες εμπειριες, εχοντας μορφοση, εχοντας γινει αντρας που λεμε και πας φανταρος και σε διαταζει ενας πιθανων μικροτερος σου ή συνομιληκος σου(εγω ειχα λοχαγο στην ηλικια μου)τον οποιο βλεπεις και σαν εναν βλακα αμορφωτο αξεστο πολλες φορες απλο αποφοιτο της ευελπιδων(ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ)
Ετσι λοιπον πώς θα σου επιβληθει; Ασε που αν σε ζορισει πολυ πας στον θειο σου τον βουλευτη και των στελνεις στην λημνο!
Οι φανταροι στην τουρκια ειναι οπως εμεις πριν 30 χρονια! Κατσε να ανεβουν επιπεδο και θα δεις και εκει!
Κατι αλλο ειναι πως Πλεον ο ελλην φανταρος παει στρατο σε πιο μεγαλη ηλικια απο παλαια!
Δεν ειναι οπως παλαια που κατεβαινε ο φανταρακος απο το βουνο (οπως την εποχη των πατεραδων μας)και στα 18 -19 τους αβγαλτοι με ελαχιστοι μορφοση πηγαιναν στρατο και εκει του ψαρωναν οι αξιωματικοι! Περιμεναν το στρατο να γινουν αντρες ελεγαν παλια ετσι δεν ειναι;
Τωρα εχεις παει σχολιο , πολυ πιθανων εχεις βγαλει και καποιο πανεπιστημιο και πας φανταρος εχοντας ζησει την ζωη σου , εχοντας πολλες εμπειριες, εχοντας μορφοση, εχοντας γινει αντρας που λεμε και πας φανταρος και σε διαταζει ενας πιθανων μικροτερος σου ή συνομιληκος σου(εγω ειχα λοχαγο στην ηλικια μου)τον οποιο βλεπεις και σαν εναν βλακα αμορφωτο αξεστο πολλες φορες απλο αποφοιτο της ευελπιδων(ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ)
Ετσι λοιπον πώς θα σου επιβληθει; Ασε που αν σε ζορισει πολυ πας στον θειο σου τον βουλευτη και των στελνεις στην λημνο!
Οι φανταροι στην τουρκια ειναι οπως εμεις πριν 30 χρονια! Κατσε να ανεβουν επιπεδο και θα δεις και εκει!
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 3
Φιλε Tigionapas Θα συμφωνησω σε μεγαλο βαθμο με την τοποθετηση σου. Δεν θα πω σε καμμια περιπτωση πως σωστα συμβαινουν ολα αυτα (αλλωστε και εγω υπηρετησα "μεγαλος" και μετα απο πολυτεχνειο και ΔΕΝ ειχα κανενα ζορι με τον αξεστο αποφοιτο της Ευελπιδων) ) ομως το βεβαιο ειναι πως ναι... Δυστυχως συμβαινουν.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ουτε εγω ειχα ρε συ αλλοιμονο! Απλα γενικα πολλοι το βλεπουν ετσι! Απλα ενταξει το θεμα ειναι πως μερικοι αξιωματικοι δινουν λαβη για εμπαιγμο γιατι μερικοι δεν αξιζει να φορανε την στολη που φορανε! Βεβαια αυτο συμβαινει σε πολλους τομεις τις κοινωνιας!
Να σου πω ενα προσωπικο περιστατικο; Νομιζω ειναι ενδεικτικο!
Εγω στην πρωτη μου μεταθεση ειχα ενα λοχαγο, συγνωμη που το λεω , αλλα αχριστος. Να φανταστης οτι σε μια απο τις στρατηγικες επιθεωρισεις αυτος με φοναξε στο γραφειο του και κλαιγοντας μου ειπε να κανω οτι μπορω με τις αποθηκες γιατι δεν βγαζει ακρη και δε μπορει αλλο!
Αυτος ο ανθρωπος μπορει να δοιηκηση; Μπορει να διαταξει; Μπορει να επιβλειθη σε φανταρο; Τελος μπορει να σε παει σε μαχη; Και εγω; Μπορω σε μια μαχη να του εχω εμπιστοσινη;
Να σου πω ενα προσωπικο περιστατικο; Νομιζω ειναι ενδεικτικο!
Εγω στην πρωτη μου μεταθεση ειχα ενα λοχαγο, συγνωμη που το λεω , αλλα αχριστος. Να φανταστης οτι σε μια απο τις στρατηγικες επιθεωρισεις αυτος με φοναξε στο γραφειο του και κλαιγοντας μου ειπε να κανω οτι μπορω με τις αποθηκες γιατι δεν βγαζει ακρη και δε μπορει αλλο!
Αυτος ο ανθρωπος μπορει να δοιηκηση; Μπορει να διαταξει; Μπορει να επιβλειθη σε φανταρο; Τελος μπορει να σε παει σε μαχη; Και εγω; Μπορω σε μια μαχη να του εχω εμπιστοσινη;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Εγώ απλά θα κολλήσω σε αυτό που είπες tigionapa:
Οπότε εδώ καταλήγουμε στο εξής... ότι η μόρφωση παίζει κύριο ρόλο και στην πειθαρχία! όπως είχες πει και στο προηγούμενο ποστ σου πως πολλοί απο εμάς χαρακτηρίζουμε 'αμόρφοτους και αξεστους απόφοιτους της ευελπίδων' ορισμένους αξιωματικούς... Και ορισμένοι από μας που έχουμε βγάλει κάποια σχολή θεωρούμαστε αν όχι ίσοι αλλά και ανώτεροι απο μερικούς αξιωματικούς... Εκεί χάνεται η πειθαρχία...
Πχ... γτ εγώ που έχω τελειώσει ΑΕΙ και με 2 χρόνια μεταπτυχιακό να κάνω ότι μου λέει ο ανθυπολοχαγάκος που μόλις βγήκε από την ευελπίδων...
Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό
Αν εννοείς τα επίπεδα μόρφωσης, σαφώς και τα δικά μας είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό ανώτερα απο των τούρκων... Έτσι έχουμε το πλεονέκτημα σαν στρατός, σαν μορφομένοι φαντάροι, να μπορούμε να χειριστούμε όπλα υψηλής τεχνολογίας κάτι που δεν θα μπορεί ένα μεγάλο μέρος των τούρκων στρατιωτών...tigionapas έγραψε:
Οπότε εδώ καταλήγουμε στο εξής... ότι η μόρφωση παίζει κύριο ρόλο και στην πειθαρχία! όπως είχες πει και στο προηγούμενο ποστ σου πως πολλοί απο εμάς χαρακτηρίζουμε 'αμόρφοτους και αξεστους απόφοιτους της ευελπίδων' ορισμένους αξιωματικούς... Και ορισμένοι από μας που έχουμε βγάλει κάποια σχολή θεωρούμαστε αν όχι ίσοι αλλά και ανώτεροι απο μερικούς αξιωματικούς... Εκεί χάνεται η πειθαρχία...
Πχ... γτ εγώ που έχω τελειώσει ΑΕΙ και με 2 χρόνια μεταπτυχιακό να κάνω ότι μου λέει ο ανθυπολοχαγάκος που μόλις βγήκε από την ευελπίδων...

-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
andybgr έγραψε: Πχ... γτ εγώ που έχω τελειώσει ΑΕΙ και με 2 χρόνια μεταπτυχιακό να κάνω ότι μου λέει ο ανθυπολοχαγάκος που μόλις βγήκε από την ευελπίδων...
Τα ιδια πραγματα μαθατε ; Δεν νομιζω φιλε μου μηπως εκπαιδευτηκες σε τακτικες μαχες στο ΑΕΙ πανεπιστημιο που ησουν, γιατι εμενα δεν μου εδειξαν τιποτα... Δηλ εγω τελειωσα μηχανικος μπορω να δουλεψω σαν καρδιοχειρουργος οσο και εξυπνος αν ειμαι... ;
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης