Σχολή Ικάρων - Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 2
Εγω πιστευω θα εχει μεγαλη ζητηση γιατι και αξιωματικος εισαι και στην Π. Α εισαι (γλυτωνεις πεζικουρεσ) και ειμαστε σε οικονομικη κριση και λογικα δεν θα παρει πολλα ατομα. Οποτε μαλλον η βαση θα ειναι υψηλη δυστυχωσ. Ομως οι ικαροι που αποτυγχανουν στην πτητικη εκπαιδευση τι θα απογινουν; Εκτος αν ειναι περισσοτερο επιεικεις με τους ιπταμενους και δεν κοψουν ευκολα στη πτητικη εκπαιδευση.
http://www.ypepth.gr/docs/metaboles_mhxanografiko_100304.doc εδω εισαι μπες και δεςathanas18 έγραψε: Λαθος δικο μου, εννοουσα το λινκ απο το υπεπθ που λεει οτι θα ανοιξει τμημα ελεγκτων αεραμυνας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yandr την Τετ Απρ 07, 2010 3:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Να ρωτήσω και γω κάτι παιδιά. Στη πολεμική αεροπορία υπάρχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας;
Ξέρω τη διαφορά ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ελεγκτές αεράμυνας. Εγώ θέλω να μάθω αν έχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γιατί από ότι είδα δεν υπάρχει ούτε στην ικάρων ούτε στη στυα τέτοια ειδικότητα. Από πού παίρνουν;
Μήπως από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που παίρνουν και τους υπόλοιπους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την πολιτική αεροπορία;
Ξέρω τη διαφορά ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ελεγκτές αεράμυνας. Εγώ θέλω να μάθω αν έχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γιατί από ότι είδα δεν υπάρχει ούτε στην ικάρων ούτε στη στυα τέτοια ειδικότητα. Από πού παίρνουν;
Μήπως από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που παίρνουν και τους υπόλοιπους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για την πολιτική αεροπορία;
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
Ανώνυμος έγραψε:Να ρωτήσω και γω κάτι παιδιά. Στη πολεμική αεροπορία υπάρχουν ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας;
Oι ελεγκτες αεράμυνας κάνουν αυτή τη δουλειά...
Οι Ε. Ε. Κ ανήκουν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και δεν έχουν καμία σχέση με την Π. Α...

Ναι αλλά πως γινεται ο ελεγκςο της εναεριας κυκλοφοριας στη πολεμικη αεροπορια;
Ποιος δινει οδηγιες στον πιλοτο για τη προσγειση του αεροσκαφους;
Αν οχι οι ΕΕΚ τοτε οι ΕΑ;
Ποιος δινει οδηγιες στον πιλοτο για τη προσγειση του αεροσκαφους;
Αν οχι οι ΕΕΚ τοτε οι ΕΑ;
Υπαρχουν στην πολεμικη αεροπορια ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας, ειναι ελεγκτες αεραμυνας απο ικαρων και ΣΤΥΑ που εχουν καθηκοντα στον πυργο ελεγχου, σαφως μια πιο ευκολη δουλεια απο την επιτηρηση μεσω ρανταρ η αλλων συστηματων. Επισης οι αποφοιτοι ικαρων και ΣΤΥΑ μετα την αποστρατεια μπορουν να δουλεψουν αν υπαρχουν θεσεις στην ΥΠΑ
Τις οδηγιες για την προσγειωση και την τερματικη κυκλοφορια τις δινει ο πυργος και το ρανταρ προσεγγισης το οποιο βρισκεται σε καθε αεροδρομιο και δινει πληροφοριες υψους για το glide path Και αζιμουθιου για ακριβεις προσγειωσεις με καιρο τελειως κλειστο (χαλια καιρο εν ολιγοις)
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
ρ έγραψε:Τις οδηγιες για την προσγειωση και την τερματικη κυκλοφορια τις δινει ο πυργος και το ρανταρ προσεγγισης το οποιο βρισκεται σε καθε αεροδρομιο και δινει πληροφοριες υψους για το glide path Και αζιμουθιου για ακριβεις προσγειωσεις με καιρο τελειως κλειστο (χαλια καιρο εν ολιγοις)
Σε''κλειστό'' καιρό, με ILS δεν κατεβαίνουν;

Το 2009 η Π. Α πήρε 20 ΕΠ. ΟΠ για την ειδικότητα:βοηθός ελεγκτή πτήσεων.
Δν ξέρω αν έχει κάποια σχέση, απλά το αναφέρω.
Δν ξέρω αν έχει κάποια σχέση, απλά το αναφέρω.
Δεν εχουν τα περισσοτερα στρατιωτικα αεροδρομια ILS, ουτε καν τα πολιτικα δεν εχουν εκτος απο λιγα στην Ελλαδα. Με κλειστο καιρο οι ιπταμενοι της ΠΑ χρησιμοποιουν τα ρανταρ προσεγγισης, τα στρατιωτικα αεροδρομια εχουν TACAN VOR η NDB. Ενταξει, αν καποιο αεροσκαφος εχει LANTIRN η καποιο παρομοιο συστημα δε χρειαζεται τετοια συστηματα, η χρηση ομως LANTIRN απαιτει πολυ διαβασμα και γνωσεις διοτι η νυχτα δε γινεται μερα, ουτε ο κακος καιρος καλος. Τελος χρησιμοποιειται και λειτουργια slave στο GPS που προσομοιωνει στο οργανο του αεροσκαφους μια προσεγγιση ILS
-
- Υπολοχαγός
Παιδια ξερετε περιπου ποσους περιπου θα παρουν; Λετε η βαση των ελεγκτων αεραμυνας να υπερβει αυτην της σμα; Λετε να περσει τα 17000 στην ειδικη κατηγορια;SOS! Οι απαιτησεις στα ματια ειναι ιδιες με αυτες των Ιπταμενων ή επειδη ειναι στα ρανταρ εχει καποιο οριο μυωπιασ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος supermario την Κυρ Απρ 04, 2010 6:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η βαση αυτης της σχολης μαλλον θα πεταξει στα υψη! δεν ειναι σιγουρο αλλα παιρνει πολυ λιγα ατομα!
6 ατομα απο γενικη σειρα με το 90% και 1 ατομα με το 10%
απο Ειδική Κατηγορία Ν.3648/08 περιπτώσεις παρ.1 α άρθρου 11 θα παρουν 2 ατομα
κι απο Ειδική Κατηγορία Ν.3648/08 περιπτώσεις παρ.1 β άρθρου 11 θα παρουν 1 ατομο
συνολο 10 ατομα... Η βαση πιστευω θα παει στο 17... Θα τη δηλωσουν πολλα ατομα τη σχολη, να το δειτε.
και δικαιως, σχολη αξιωματικων ειναι αλλωστε...
αν και πολυ που θα τη δηλωσουν νομιζουν οτι ειναι καμια πανευκολη σχολη... Δεν ειναι...
απο Ειδική Κατηγορία Ν.3648/08 περιπτώσεις παρ.1 α άρθρου 11 θα παρουν 2 ατομα
κι απο Ειδική Κατηγορία Ν.3648/08 περιπτώσεις παρ.1 β άρθρου 11 θα παρουν 1 ατομο
συνολο 10 ατομα... Η βαση πιστευω θα παει στο 17... Θα τη δηλωσουν πολλα ατομα τη σχολη, να το δειτε.
και δικαιως, σχολη αξιωματικων ειναι αλλωστε...
αν και πολυ που θα τη δηλωσουν νομιζουν οτι ειναι καμια πανευκολη σχολη... Δεν ειναι...
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 1
Εγω πιστευω θα παει και πανω απο το 17000. Τα ατομα που θα μπουν ειναι πολυ λιγα και η ζητηση θα ειναι μεγαλη
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Είναι πολύ πιθανό να φτάσει και να περάσει τα μόρια των σχολών Υπαξκων Αεροπορίας γιατί οι υποψήφιοι θα την δηλώνουν μπροστά από τις Σχολές Υπαξιωματικών.
Αν τώρα έχει τα ιδια αθληματα και τις ιδιες υγιονομικες εξετασεις με το τμημα των Ιπταμενων τότε η βάση θα κρατηθεί πιο χαμηλά
Αν τώρα έχει τα ιδια αθληματα και τις ιδιες υγιονομικες εξετασεις με το τμημα των Ιπταμενων τότε η βάση θα κρατηθεί πιο χαμηλά
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες