Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Πληροφορίες για τα ελληνοτουρκικά θέματα (ΑΟΖ, ΕΕΧ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα), την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
kampf
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 509
Εγγραφή: Παρ Αύγ 07, 2009 4:01 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από kampf »

Η Ελλαδα θα μπορουσε να παρει τα μεγιστα απο τη Ρωσια. Αλλα ο Τζεφρυ ειναι αλλου ταγμενος...
"Αδελφοί, εν τη κρισίμω ταύτη περιστάσει μόνον ένδοξον θάνατον πρέπει να ευχόμεθα" Γ. Ολύμπιος
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 1601
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από Signaller »

Και εγώ είμαι παραδοσιακά ταγμένος στην στροφή προς τη Ρωσία για το μέλλον της Ελλάδας, όσον αφορά τις διεθνείς συμμαχίες.

aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2009 4:34 am
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από aias »

Και εγω ειμαι παραδοσιακα ταγμενος, αλλα πρακτικα κρατω μικρο καλαθι...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 1601
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2010 1:35 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από Signaller »

KΑλά εννοείται αυτό. Δεν το είπα με την έννοια της ανταπόδωσης. Απλά μια συμπάθεια έχω
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τα εξοπλιστικά μεταξύ των 2 χωρών συμφώνησαν να τεθούν στο ταξίδι του Βενιζέλου στη Μόσχα τον Μάρτιο.

Επειδή γίνονται προσπάθειες να γίνουν επιχειρησιακοί οι s-300 μήπως θα ήταν καλύτερα να εξετάσουν το σενάριο της αναβάθμισης;

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10931&Itemid=139

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ελληνορωσική αμυντική συνεργασία - Μεγάλες κοινές διακλαδικές ασκήσεις 30-03-2010 19:18:29 Θετικό κλίμα μεταδίδει η ελληνική αντιπροσωπεία ότι επικράτησε στην συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Ρωσίας, Ε. Βενιζέλου και Α. Σερντιούκοφ, σήμερα στην Μόσχα. Ο Έλληνας υπουργός μετέφερε στον Ρώσο ομόλογό του την οδύνη της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χθες στη Μόσχα. Στην συνάντηση των δύο υπουργών συμφωνήθηκαν Η ενεργοποίηση της συμφωνίας του 2008 που προέβλεπε 15 κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων, αρχόμενων εντός του 2010! Κατά την διάρκεια των συνομιλιών επίσης συμφωνήθηκε αριθμός ασκήσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών. «Τα Ναυτικά της Ρωσίας και της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους κοινές ασκήσεις. Συνολικά θα υπάρξουν εντός του έτους 15 κοινές ασκήσεις μεταξύ ελληνικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και των τριών Κλάδων, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους στη Μόσχα η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας,Irina Kovalchuk.

Συμφωνήθηκε επίσης να αυξηθεί η διμερής στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Α. Σερντιούκοφ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ρωσίας τόσο με το ΝΑΤΟ όσο και με την Ε. Ε.

Με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας συζητήθηκαν ακόμα θέματα ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό, το επίπεδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η κατάσταση στο Αιγαίο και θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων στο πλαίσιο διακρατικών συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, όπως είναι για παράδειγμα τα αντιαεροπορικά συστήματα των S-300, τα TOR-M1,OSA/K και η πιο πρόσφατη διακρατική συμφωνία του 2008 για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-3HEL.

Τα ζητήματα που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα συζητήθηκαν Διεξοδικά στη συνάντηση που είχε Ο κ. Βενιζέλος με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας κ. Μ. Ντιμίτριεφ.

Συμφωνήθηκαν λύσεις σε διάφορα εκκρεμούντα θέματα και ως προς το ζήτημα των TOMA, λαμβανομένου υπόψη και του συνολικού πλαισίου που έχει εκ των πραγμάτων δημιουργηθεί για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες του κόσμου στο πλαίσιο της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Τέθηκαν οι βάσεις μίας νέας προσέγγισης, η οποία θα επιτρέψει μία επωφελέστερη αμυντική και αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Συμφωνήθηκε ένα νέο διαδικαστικό πλαίσιο το οποίο θα αξιοποιηθεί στο επόμενο διάστημα, κατά το οποίο θα πραγματοποιηθεί και ανταποδοτική επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Άμυνας στην Αθήνα αλλά και νεότερη επίσκεψη του κ. Ντιμιτρίεφ και των αρμοδίων της ρωσικής πλευράς.

Επίσης, συμφωνήθηκε η επανεπικαιροποίηση του Προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας και ανταλλαγή επισκέψεων σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Εγώ αυτό που συμπεραίνω είναι το εξής:

Μάλλον ρηχά ηταν τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Δηλ τίποτα το ιδιαίτερο. Εχω την αίσθηση ότι ο Μπένι πήγε να παζαρέψει (να του κάνουν σκόντο λόγω κρίσης) τα άρματα. Από τα υπόλοιπα τα απολύτως απαραίτητα.

Εκτός και αν έγιναν "μη ανακοινώσημες συμφωνίες" για να μην υπάρχουν εντός και εκτός αντιδράσεις!

STJ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Τετ Απρ 07, 2010 9:01 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από STJ »

Ο ΓΑΠ το παίζει σε διπλό ταμπλό. Ενώ θα μπορούσε να απογειώσει τις σχέσεις μας με την Ρωσσία, προτιμά να παίζει τα παιχνιδάκια των Αμερικανο-εβραίων... Ποιός μ@@@@ς τον έκανε πρωθυπουργό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος STJ την Τετ Απρ 07, 2010 10:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TOPOL-M

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

STJ έγραψε:Ο ΓΑΠ το παίζει σε διπλό ταμπλό. Ενώ θα μπορούσε να απογειώσει τις σχέσεις μας με την Ρωσσία, προτιμά να παίζει τα παιχνιδάκια των Αμερικανο-εβραίων... Ποιός μ@@@@ς τον έκανε πρωθυπουργό;

Η λέσχη bildeberg... Το καλοκαίρι στον Αστέρα!
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Δημοσιεύσεις: 2752
Εγγραφή: Σάβ Απρ 26, 2008 8:32 pm
Τοποθεσία: Alpha Centauri
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από Su-35 »

Παντως σε καθε περιπτωση ισως χρειαστει να περιμενουμε αρκετο καιρο ακομα τοσο για τα ενεργειακα οσο και για τα εξοπλιστικα θεματα.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »



Ανησυχία της Ρωσίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα...

21-04-2010 23:51:29 ΕικόναΜε ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθεί η Ρωσία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το πως εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής διπλωματίας από την ρωσική πρωτεύουσα. Είναι πιθανό τις επόμενες ώρες ή ημέρες να υπάρξει νέα κίνηση υποστήριξης της Μόσχας ανάλογη με αυτή της 19ης Μαρτίου ή ακόμα πιό συγκεκριμένη και ουσιαστική.Στις 19 Μαρτίου παραμονές της Διάσκεψης της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".

Είναι σαφές ότι η Μόσχα φοβάται αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν πολλοίς «ανεξήγητης» κατ'αυτούς, εξέλιξης της κατάστασης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συστημικό οικονομικό πρόβλημα, αλλά όχι σε αυτή την έκταση που να δικαιολογεί αυτές τις εξελίξεις» δήλωσε στο defencenet.gr, η συγκεκριμένη πηγή.

Είναι επίσης πιθανή η τηλεφωνική επικοινωνία του Β. Πούτιν ή Ν. Μεντβέντεφ με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Στην Μόσχα μελετούν διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθηθεί η Αθήνα, όσο πιό άμεσα και ενεργητικά είναι δυνατόν. Υπάρχει κεντρική εντολή να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα. Η Μόσχα υπολογίζει να αφιχθούν στην Ελλάδα 40-60% περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σε αυτούς δεν δίνουμε τίποτα αντιθέτως μας δίνουν πετρέλαιο, τουρίστες κτλ

Οι άλλοι οι γελοίοι "σύμμαχοι" που τα παίρνουν όλα τις μας δίνουν;

Το ΔΝΤ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TOPOL-M την Πέμ Απρ 22, 2010 3:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 2
Δημοσιεύσεις: 1898
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 01, 2009 1:30 am
Τοποθεσία: Schweiz

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από greko_27 »

Καλυτερα να συνεργαστουμε οικονομικα και στρατιωτικα με τους ρωσους... Δε παει αλλη αμερικανια ρε παιδια, μας εχει καταστρεψει.και το εχω ξαναπει παλιοτερα: Δυνατοτητα λιμενισμου πολεμικων ρωσικων πλοιων στα λιμανια των νησιων μας και της βορειου ελλαδος και κοινες ελληρωσικες ασκησεις στο αιγαιο... Αντε να δω μετα τον ερντογαν εαν θα μπορει να στειλει καμια φρεγαταΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Πέμ Μάιος 20, 2010 5:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 636
Εγγραφή: Πέμ Ιαν 24, 2008 3:50 pm
Τοποθεσία: Greece
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από Legion »

Καλυτερα να αλλαξει ο τιτλος το ΄΄Ελληνοαμερικανικες σχεσεις΄΄ ταιριαζει καλυτερα...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 9
Δημοσιεύσεις: 1353
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm

Σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας

Δημοσίευση από TOPOL-M »

greko_27 έγραψε:Καλυτερα να συνεργαστουμε οικονομικα και στρατιωτικα με τους ρωσους... Δε παει αλλη αμερικανια ρε παιδια, μας εχει καταστρεψει.και το εχω ξαναπει παλιοτερα: Δυνατοτητα λιμενισμου πολεμικων ρωσικων πλοιων στα λιμανια των νησιων μας και της βορειου ελλαδος και κοινες ελληρωσικες ασκησεις στο αιγαιο... Αντε να δω μετα τον ερντογαν εαν θα μπορει να στειλει καμια φρεγαταΕικόνα
ποιά φρεγάτα; Ούτε ακταιωρό δεν θα βγάζει.

Αλλά είπαμε.

Πλαφ, πέφτει καρπαζιά αβέρτα...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης